Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Galaktika magazin

0 bejegyzést írt és 23 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Prológus Elég régóta létezik a blog, hogy egyes rosszindulatú/fásulóban lévő egyének megkérdezhessék, hol van már akkor az a nagy e-könyv áttörés. Az egyik kerékkötőről, a gyakorlatilag elérhetetlen jogokról a külföldi eredetű anyagokhoz már siránkoztam egyet. A rossz…..
Kedves olvtársak!A mai napon egy lelkes olvasónk jó nagyot gurított a Paypal-perselyünkbe, praktikusan megmásfélszerezte a "blogvagyont". Természetesen neki is, csakúgy mint minden szponzorunknak nagyon hálásak vagyunk.Ezzel lassan időszerűvé válik a…..
Kedves barátaim, a nemzetközi helyzet fokozódik! Az SFportal után a Galaktika is úgy gondolja, hogy ideje valami veretesebb művel is képviseltetnie magát a bimbózó e-könyv piacon. Nem akármivel gurítanak, hanem a tavalyi év Zsoldos-díjas regényével, az Isten gépeivel. (Éppen még…..
E-könyv olvasók Shopjunk! 2011.01.10 05:00:00
A történet bevezetőjeként annyit, hogy a várgesztesi villaparkban tett sok-sok évvel ezelőtti látogatásunk során az ottani bolt két kiszolgálója mondta így, amikor valamelyik vevő – például mi – szóltunk nekik, hogy vennénk valamit: „No, megyek…..
Galaktika magazin 2011.01.12 21:17:57
@Guy Montag: a rádiójáték tényleg kéne, csak bonyesz lenne, hisz nagyon sokan működtek közre az anyagok elkészítésében, s így a jogdíj-részét lezsírozni herkulesi feladat lehet...
a régi anyagokkal meg a jogutód felkutatásán túl az a baj, hogy nem léteznek elektronikusan a kéziratok, csak papíron. tehát első lépésben begépelni/digitalizálni kéne, majd korrektúra/szerkesztés, kicsi tördelés, konvertálás. ezek a műveletek mind erőforrásokat emésztenek fel, miközben ugye nem lehet hatalmas fizetős forgalomra számítani... hacsak nem fejős éva steph. meyer és hasonló bestseller-írók címei azok.
tehát leletmentés és kultúrmisszió lenne inkább, de ezt csak kevesen engedhetik meg maguknak.
Tegnap körbejártam egy kicsit az iPad és a Libri viszonyát, konkrétan egy boltban megnéztem az iPad-et, miután a kirakatban méretes betűkkel láttam valami furcsaságot, egy sort egy kuponról, amivel... De olvassátok el magatok, itt van:http://www.libri.hu/ipadkupon/Idézem:„2. 10…..
Galaktika magazin 2011.01.04 22:04:38
@Professzore: ööö... elméletileg ma du. küldtünk nektek mailt. Nem futott be?
Szcénánk (jövőbenéző) élharcosa, az SFportal (két formátum, no DRM, egyikért sem tudunk elég hálásak lenni) újabb okosságot igyekszik meghonosítani a piacon, ez pedig a csomagár (bundle). Nyitáskor már volt ilyen, szerencsére azóta a nemzetközi helyzet fokozódott. A brigád a…..
IntroÉn kérek elnézést a vicces címért, de múlt heti posztom megkésve bár, de rendezett némi csapkodást ezekben az amúgy nyugodt és kultúrált vizekben.Kell még egy - félig komoly - mea culpa is, természetesen létezik feltörhetetlen DRM, mégpedig az, amit oda sem adunk a…..
UPDATE: A holnapi meetup részletes helye és programja az alábbi linken olvasható. Viszont műsorváltozás is van, az első blokk előadói passzoltak, ezért rendezünk helyette egy kis fakultatív "kütyüsimogatást". Ami biztosan lesz: Kindle Gen2 és LatestGen, Koobe Junior, iPad,…..
Galaktika magazin 2010.11.19 20:57:02
@Polemius: hű, ez aztán a jó kérdés.../avagy perverz gondolat?
Eleddig fel sem merült bennem/bennünk, pill. nem tudom, hogy lehetne megoldani. De látok bonyesz módot:
1. ajándékozó ajándékutalványt vásárol, az utalványt vagy személyesen adja át/mi elküldjük a célszemélynek,
2. célszemély az utalvány levásárlásakor a megjegyzés rovatban feltünteti a szükséges azonosítókat, majd nem az online fizetést választja, hanem pl. személyes átvételt/utánvétet
3. munkatársunk adminból jóváhagyja a tranzakciót, így letölthetővé válik az anyag.

persze ha jobb megoldást talál vki, ne habozzon megírni.
jelenleg két címletben lehet ajándékutalványt vásárolni (5000/8000), ha többen követelik, csinálhatunk kisebb címletet is.
mit gondoltok, milyen értékű lehetne ez? 1000 Ft? 2000 Ft?
Galaktika magazin 2010.11.19 23:16:02
@Polemius: igen, természetesen nálunk is meg lehet adni eltérő szállítási ill. számlázási címet. A kérdés az, hogy ha a számlázási adatokból venné is a "kódgenerátor"a példányba másolandó infókat, még nem megoldott, hogy jut el az ajándékozotthoz, hiszen ehhez létező profil kell, ill. párosítania kell a szoftvernek a száll. cím és e-mailcím egyezés alapján vhogy a letöltési lehetőséget.

Vagy az ajándékozó tölti le, és egyszerűen elküldi a célszemélynek?