Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Deothora

0 bejegyzést írt és 18 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
reggel bementem a városba, hogy nagymamámmal találkozzak. Levelet hozott nekem. Mielőtt elindultam arról akartam írni, hogy a benzin drágulása miatt érezhetően kevesebb az autó, ezzel együtt a dugó is. hazafelé persze belefutottam egy dugóba az Asztoriánál.Itthon belelestem a friss…..
Édesanyám szerdán meghalt. Idősek otthonába kellett vitetnem tavaly májusban, előtte négy hónap a zárt osztályon, aztán egy olyan kórház ágyán, ahol maximum három hónapig gondoskodnak egy magatehetetlen betegről, ez a mi "krónikánk" utolsó néhány lapja.Anyu…..
Deothora 2011.02.22 17:33:49
Itt a naaaaagy sze-he-re-he-le-hem napja! Évente egyszer, egyetlen napra azt hazudjuk magunknak, hogy tudunk önzetlenül szeretni. Aki szerencsés, még el is hiszi. Rózsaszín szívecskék, rózsaszín plüss állatkák, piros rózsa vödörszám, uram bocsá' még rózsaszín vibrátorok is…..
Deothora 2011.02.14 14:03:27
Szóval alapvetöen úgy érzem hogy a Valentin nap nélkül is megvoltunk eddig, mind kultúrális szempontból, mind pedig érzelmileg.
Én lassan 7. éve vagyok együtt a párommal, de mi nem ünnepeljük, nincsenek nálunk naaaagy rózsa csokrok/amúgy sem szeretem a rózsát/ és szehehrehehehelem sincs, csak szerelem.

Tudod Cita az apró gesztusokról jutott eszembe valami: az én párom úgy dolgozi hogy kedden reggel elmegy és csak csütörtök este látom viszont, minden hétfö este nehéz szívvel pakolom neki a koffert...de mivel a párom édes szájú, minden hétfö este teszek a kofferbe egy kis édességet/ egy tábla csokit, vagy a kedvenc bonbonját stb./ és a csomagolásra mindíg írok neki vicces kis üzeneteket mint pl. "Aszpirin <--az idegeidre" és ilyen apróságok és a végére odabiggyesztem hogy "szeretlek"...
Múltkor beszéltünk erröl és mondtam neki, hogy amikor este, munka után, agyon idegesítve kinyítja a hotel szobában a koffert, akkor azt szeretném hogy, ez az apró gesztus legyen az az ölelés neki, amit adhatnék ha bejönne az ajtón...remélem érted hogy mit szeretnék mondani.
Pedig nincs minden héten valentin, nincs minden héten karácsony, csak én és Ö....
Cserébe nem mormog ha megkérem hogy csinaljon egy kávét nekünk, vagy ha felhívom hogy ugorjon már be valamiért a boltba hazafelé mert elfejetettem, és nincs anyázás akkor sem ha éppen, haverozás helyett engem kell otthon ápolni mert valami "gedhát2 összeszedtem....
Szóval se rózsaszín vibri, se plüs szivecske, se nagyon piros lufi...csak Ö meg én, az van, de az nagyon.
Soha nem írtam politikai jellegű bejegyzést, és most se ez indította el az ujjaimat. A médiatörvényt mindenki ismeri. Aki nem nézett utána, az is ismerni véli. Napok óta járkálok a legkülönbözőbb fórumokon, és meg akarom osztani veletek, mire jöttem rá.Történészként talán…..
Hát, tudjátok, elég sokat tudok az emberi temészetről, de a hülyeségünk újra meg újra meg tud lepni. Vilmos herceg, az angol trónra született, kissé lófejű királyi sarj, meg az ő kedves mosolyú Kate Middleton nevű barátnője házasságra adták a fejüket. Eddig rendben. De hogy…..
Na, nekiindulok az évnek. Jókedvvel. Bőséggel még nem, de az is össze fog gyünni. Mert akarom. Ha ezen múlik, össze fog gyünni. A tisztes megélhetés meg nem is olyan rossz. Egyébként is, kinek mit jelent a bőség, hát nem?A bőséghez is köze van a mai gondolatsoromnak. Elton John…..
Deothora 2011.01.20 13:35:49
Szia kedves Cita!
Elöször is így nagyon megkésve : BOLDOG ÚJÉVET kívánok!
És gyorsan bocsánatot is kérek mert kicsit hosszúra fog sikeredni a véleményem, mert annyi minden jutott eszembe arról amit írtál:
1.Elton John kapcsán pár szó a homoszexuálisok gyermek vállalásáról:
Alapvetöen úgy gondolom hogy mindenki magánügye hogy kivel/mivel éli ki a szexualitását (egészen addíg amig az másokat nem károsít pl. pedofilia stb.) Ellenben sajnos azt látom hogy a homoszexuálisok elfogadtatásáért vívott harcban eröteljesen átestünk a ló túloldalára.Ugyanis az igaz hogy a homoszexualitás mint olyan nem lehet ok a negatív megkülönböztetésre, de ellenben úgy érzem hogy indokként sem lehet felhozni semmire. Pl. ha egy homoszexuális - innentöl azért írom melegnek mert rövidebb- elveszíti a munkáját akkor az az elsö hogy, a szexualitását hozza fel, mint indokot, pedig lehet hogy mint ember ill. dolgozó valóban alkalmatlan a munkára.Úgy érzem hogy nagyon elmentünk abba az írányba hogy a melegséget mint olyat nagyon sok helyen "takaróként" lehet használni és kihasználni.Pl. ha rám egy meleg azt mondta az utcán, vagy egy fórumon hogy "hüje heteró" akkor én maximum mint ember sértödök meg, de ha én pl.bármilyen témában nem értek egyet egy meleggel, akkor rögtön jön a "homofób" kártya, és ezt a beállítottságot nem tartom jónak, mert ez - akármilyen groteszkül is hangzik- pozitív megkülönböztetést szül, és ellentéteket olyan emberek között, ahol egyébként nem lenne gond.
Innen nézve a gyerekvállalás kérdése is, elég érdekes: sokszor hallom melegektöl azt az érvet hogy "de csak nézdd meg mennyi gyermeknevelésre alkalmatlan heteroszexuálisnak van gyereke...és hogy a heteroszexuálisok ütik-verik a gyereket, isznak stb." Nos egyrészt én úgy gondolom hogy "hál Isten" a többsége a heteroszexuális társadalomnak tisztességben, szeretetben neveli fel a csemetéit, így agyament dolog egy olyan kis hányadából kiindulni a heteroszexuális embereknek, akik egyáltalán nem mérvadóak a többség szempontnjából.Továbbá úgy gondolom azért mert valaki homoszexuális még nem predesztinál senkit a "jó szülöi" szerepre, vagyis azért mert valaki meleg még közel-távol nem biztos hogy alkalmas a gyereknevelésre.
Azt talán csak lábjegyzetként említem meg hogy nagyon sok homoszexuális ember, hazugságban és képmutatásban él. Tovabbá saját tapasztalatok alapján - ismerem kicsit ezt a "kört"- sok homoszexuális saját maga mondja azt hogy, a homoszexuális társadalaom egy nagyon hazudozós, képmutató és egymásnak eléggé rosszat akaró társadalom, és a hosszú párkapcsolatok sajnos nagyon ritkák náluk, és eléggé irígyek is egymásra, sokszor olyan "csak azért is" alapon elszedik a másik partnerét stb.
Nos nem tudom hogy, ha ennek a kis "melegtársadalomnak" alapvetöen ilyen beállítottsága van, saját maga és mások felé, vajon milyen értékeket fog egy gyermek akkor átvenni?
Nyílván fel tud nöni egy gyermek melegek mellett is, egészségben, jó létben...tudod Cita erre szoktam azt mondani hogy a disznók mellett a mocsokban és a sárban is lehet aludni, meg fetrengeni, mert lehet..mert túléli az ember..na de : KI SZERETNE ÍGY???...

A gyermekvállásról mint olyanról kicsit késöbb folytatom mert most dolgom van, el kell szaladnom...addig is pussz!
Holnap Szenteste. Nagy készülődésem az idén nem volt, és nem is lesz. Anyut hazahozom holnap délelőtt az otthonból, ha nem lesz olyan szétesett állapotban, hogy nem merem kimozdítani a megszokott környezetéből, akkor hozom. Egyedül leszek vele, a bátyám inkább egyedül ünnepel.…..
Érdekes látni, hogyan kapkodnak az emberek az utolsó pillanatokban. Rohanás, fejetlenség és békétlenség. Fura ez a konzumkarácsony, a rengeteg megvásárolt ajándék és a megvásárolni kívánt szeretet. Olyan világban élünk, ahol a szerintem fontos értékek elértéktelenedtek.…..
Tegnap este megint felvettem a Faktort, és éjjel meg is néztem. Hm, érdekes lett. Olyan "nemtetszősen" érdekes, de ettől még érdekes. A Megában Szíj Melinda ment haza, aki a nép gyermeke, aki nem felel meg a színpadnak, azaz az elvárt paramétereknek. Se nem fiatal, se…..
Deothora 2010.12.14 13:55:46
Hali Cita!
Ha nem gond akkor összefoglalóan itt válaszolok a blogodra ill. itt mondom el a véleményem.
Mivel ezeket a müsorokat "importáltuk" nekem volt szerencsém elöször a külföldi verziókat megtekinteni mielött eljutott volna hozzánk, és mostanáig is látom a magyarra párhuzamosan futó külföldi tehetségkutatókat.
Alapvetöen szerintem baj, hogy ugyan a müsor eljutott hozzánk, ellenben nem úgy ahogyan az kellett volna, megint kicsit olyan "magyar módra" csináljuk ezt. Azért mondom ezt, mert a gondok már sokszor a zsürinél kezdödnek: ott van mindjárt Eszenyi Enikö, volt szerencsém pár darabban megnézni a teljesítményét, és nekem pl. személy szerint csak az maradt meg hogy rettenetes ripacs.Mester Tamásról a zsüriség elött nem sokat hallottam, de vettem a fáradságot utánna nézni, és hogy is mondjam, szerintem nem tett le annyit az asztalra hogy zsüriként ülhessen bárhol is. Hiába ül egy kompetens ember a zsüriben ha két ripacsot tesznek mellé.
Tovoábbá szerintem a zsüri azért zsüri hogy igenis véleményt és ha kell kritikát mondjon.
Építö jellegü kritikát, elvégre eléggé beképzelt lenne az aki úgy áll egy zsüri elé a színpadra hogy semmiféle kritikát nem fogad el.
A külföldi verziókban az tetszik a legjobban hogy a zsürire nem tesznek szájkosarat, hanem elmondják ha kell akkor keményen hogy, hol kell javítani, hogy miért nem volt jó, söt elhangzott már az is hogy ök bizony XY-t nem juttatnák tovább, de a közönség dönt!
És itt jön képbe Melinda esete is, szerintem az embereknek fel kéne fogni hogy SAJÁT MAGUK döntsenek, ne pedig mások véleménye alapján.Ezért nem is ertem a felháborodást, azért mert egy zsüri kifejezte a véleményét Melinda produkcióját illetöen.
Tény hogy épp eszü ember nem juttatta volna tovább, mert azért legyünk öszínték Suzane Boyle és a mi Melindánk között fényévnyi különbségek vannak. Nem énekel rosszul Melinda nem azt mondom, csak az a gond hogy annyira viszont megint nem énekel jól hogy tehetségnek lehessen kikiáltani. Így énekelni ahogy Melinda teszi egy általános iskolás énektanárnö is tud, söt a gimibe ahova jártam volt egy musical studio na ott voltak igazán nagy tehetségek - többek között a Tóth Vera is ott kezdte.

Amit pedid észrevettem,a Melinda nem megosztó személyiség, mert alapvetöen nagyon nagyon sokan kedvelték - többek között én is- csak a viselkedésével sok embernél átfordult a kezdeti szimpátia elöször unszinpátiává, aztán meg visszataszítóvá.
Én azt vallom, ha valaki el akar érni valamit akkor tegyen érte, viszont félszívvel nem lehet semmit csinálni.
Az megint egy másik téma hogy jól meg kell gondolni, hogy mit is szeretne az ember.
De elmenni egy versenyre,aztán pedig rinyálni, és azt mondani hogy, azért vesz részt a versenyen mert nem akar nyerni?..ne is haragudjatok de ez nem más az én szememben mint másoktól elvenni a fenn álló lehetöséget.

Továbbá érdekes hogy Melindának ezek a rinyálós menyilvánulásai mindíg müsor elöttre estek, és azután tört össze mindíg nagyon látványosan hogy a zsüri kritikát mert mondani.
Okos ember tanul a kritikából szerintem, nem pedig úgy reagálja le ahhogyan ezt ez a nö tette.
A másik: a rajongokkal szemben pofátlan dolognak tartom azt hogy, részt vesz ezen a "megmérettetésen" sokan pénzt adnak ki, idöt áldoznak rá hogy támogassák, és akkor jönnek a "nem akarok nyerni...haza akarok menni....hagyjanak békén..." és hasonló nyilatkozatok mint egy arculütés a fehérkesztyüvel.

Nem mondom azt hogy törtetni kell, vagy át taposni a másikon, de ez a mimóza világfájdalom kisugárzás és megjelenés, sajnos kizárja hogy olyan elöadó legyen belöle aki megél a müvészetéböl, söt egyáltalán hogy elöadó legyen. Nem hiába hívják szórakoztató iparnak, én sem szivesen nézegetek a színpadon egy zavarodott, világfájdalmát kisugárzó tacskó nézésü elöadót, akinek az ének tudása is átlagosnak mondhato.
Most nem mocskolni akartam csupán öszínte voltam.

Azért ma olvastam Melinda véleményét a lapokban a zsüriröl, érdekes:
"Ez nehéz dolog. Egyik kezükkel biztattak, másik kezükkel elvették az önbizalmamat. Állandóan a tányéromra tették, hogy ezt nem tudod, azt nem tudod kiénekelni. Ez nem így működik, hogy kijelentem, legyen önbizalmam. Amit adtak egyik kezükkel, azt vissza is vették a másikkal. Ők a szakma, ha el akarnak takarítani az útból, akkor nehéz érvényesülni....
Nehéz egy határozott ellenakarattal szembemenni, érvényesülni, amikor az ember örömét szándékosan nyirbálják meg. El akarták tőlem venni, hogy örülhessek. Ez egy embert próbáló feladat. Nekem nem tisztem eldönteni, mi történt. Az történt, ami meg volt írva. "
Szóval szerintem ez is jól mutatja hogy, Melinda nem fogta fel: egy müvésznek is kell magát tovább képeznie, tovabb kell fejlödnie. A zsüri tanácsait pedig szerintem nem ellenszélnek kéne felfogni hanem hátszélnek ami segít abba hogy, tovább tökéletesítse magát....

De ez csak az én véleményem.
Rövid leszek. Minek erről a hányásszagú borzalomról sokat szólni? Ma két információ is a szemembe bokszolt a bulvár semmik közül. Még csak szomorú se lettem, és ez szerintem a legrosszabb, ami csak történhet. Hogy már nem jelent semmit a hír. Hogy már elfásultam. Hogy már…..
Szia, Cita vagyok, egy humanoid, az emlősökön belül a kajánfejűek osztályába tartozó nőnemű egyed. Még sose blogoltam, de mindent el kell egyszer kezdeni. Kedvem van hozzá, ez elég is indíttatásnak, nemdebár? Most és itt ki kell hangsúlyoznom, hogy minden mondatomat úgy olvasd,…..
Bocs, hogy durvának, mondhatni vulgárisnak tűnök. Nem én gondolom így. Sokan mások gondolják így. Sok férfi és sok médiabarom, aki egy nőről, egy híres nőről csak azt látja meg, és azt írja meg, ha a nemisége van a középpontban. Átlátszó mellbimbó, bugyivillantás,…..
Deothora 2010.11.08 10:09:16
Szia!
Már egy idje olvasgatom a blogodat és tetszik.
Ami a mostani témádat illeti: Ez az egész gond, sajnos több rétü és sokkal nagyobb horderejü dolog mint gondolnánk: Ez kezdödik az emanciápcióval és valahol a szépség iparon keresztül az önbecsülésnél és a társadalmi értékek ill. megítélés amortizációja fele végzödik.

Csak röviden hogy mire gondolok: mi nök eléggé sokat kellett hogy küzdjünk azért, hogy nyílvánosan is elismerjék azt ami már ezer évek óta tény volt: egyenlö partnerei vagyunk a férfiaknak - PARTNER kihangsúlyozva. Most lehetne itt taglalni a történelmi, vallási és társadalmi változásokat amik a nök elnyomásához vezettek, és bizonyos társadalmi torzulásokhoz, de most itt nem ez a cél. A lényeg a század elejétöl - amikor még az orgazmust megélö nöket a pszcyhiátriára utalták be mint beteget- elértünk alig 90-100év allatt a "pléjmétekig".Kicsit túl löttünk a célon úgy gondolom.
Tudom furcsa lesz a példa de én kicsit párhuzamot vonnék a biblia 40évig sivatagban koborló népe és a nök között, ugyanis a nagy szellemi - sokszor testi - elnyomás után, mintha sokunk nem tudna mit kezdeni ezzel a nagy szabadsággal, ami mára már kicsit a szabadossággal lett egyenlö.
Mondjuk ki ne kerteljünk: kurvák mindíg is voltak és lesznek, csupán a társadalomi megbecsülésük nem volt mindíg ilyen nagy.
Mert arról sok helyen írna a címlapon ha X.Y. letolta a bugyiját...viszont ha pl. egy sportoló valami kimagaslót teljesített, arról maximum apró betüvel a sport "fél oldalon" olvashatunk.
A társadalmi értékrend eltolódot nagyon a nemiség felé. Egy szakember egyszer úgy fogalmazott hogy a mostani társadalom "hiperszexualizált" ami kb. annyit tesz hogy ömlik ránk a szex mindenhol és minenhonnan, mindegy hogy akarjuk-e vagy sem. És mert, ekkora - ugyan vitatható de - értéket képvisel a társadalomban, hát elkzedtek az emberek ennek a mesterségesen kialakított értéknek megfelelni...amire aztán késöbb egész iparágak telpedtek rá.

Ha ma egy 165centis 75kilós nö azt mondja: " köszönöm jól érzem magam így ahogy vagyok" értetlen pillantásokat, de legalábbis harsány röhögést vált ki sokakból.
Tragikus hogy nem vesszük észre az átverést...nem látjuk hogy, a szépséggel és ifjúság aranyával kecsegtetö bödön egy olyan szivárvány lábánál van, amit a szépség ipar moguljai festettek fel a mi látóhatárunk egére.
Mesterségesen kreált nök, ideálokat kergettetnek a nökkel és férfiakkal, mert aki elégedett, az NEM FOGYASZT!Most pedig sikeresen elérkeztünk egy nagyon nagyon fontos kulcs szóhóz: FOGYASZTÁS.....FOGYASZTÓI TÁRSADALOM! És itt van az a bizonyos kutya elásva: ha a férfiakat nem bombázzák retusált, eltorzított nöi ideálokkal, akkor bizony meglátják a párjukban a NÖT és nem csak a vaginát...ha a nök elégedettek magukkal,összhangban vannak a külsö és belsö világgal - igen ezek azok a bizonyos kisugárzás néven emlegetett fenoménért felelös tényezök- akkor nem csak meghódítani, hanem megtartani is tudnak egy férfit, és nem csak mint dekoráció és mint átmeneti "sperma tároló edény"...
Viszont (!) egy elégedett nö, nem fog kenceficéket venni, nem fog fogyasztó tablettákat zabálni, nem fog kés alá feküdni és..és..és.....na de akkor miböl élne ez a rengeteg multi???...
A reklám és piackutatásra egyesek szerint több pénz megy ki mint, a rák ellenszerének megtalálására...- no komment.
Manipulálva vagyunk, tudat allatt, felett, mellett minden hogyan...csak sajnos kevesen jönnek rá erre, de azok közül is akik erre rájönnek sokszor túl késön (pl. azok az ötvenes férfiak akik lapátra teszik a feleséget, családot egy punci miatt, aztán pedig alig pár év múlva már mégiscsak vissza csinálna mindent)
De megint a téma ösvényére vissza térve: egy fontos és el nem hanyagolandó tényezö, az önbecsülés! Amíg az egyik elvállal két müszakot és mellette egyetemre jár, addig a másik "Évában" feszít valami olcsó napilap cím oldalán és arról áradozik hogy ö mindíg is ezt akarta csinálni soha, semmi mást...Sajnos sok nö van, aki saját magát egy puncira degradálja le, de ök mindíg is ott voltak az emberi társadalomban és a történelem szinterén is - gondoljunk csak a francia királyok "állmi szeretö" státuszára és stb. csupán /ami egy kicsi de fontos különbséget jelent/ a férfiak maguk is megtudták ítélni hogy, mire ill. kire van szükségük, de úgy látszik hogy a mostani fogyasztói gépezet - amely globálisan mindenhol dübörögve gyür maga alá mindenkit- nagyon igyekszik ezt a fontos tulajdonságot mindenki fejéböl kimosni/verni/vésni stb.

Egyröl azonban mindenki megfeledkezik: az emberi tényezöröl... mert a szíve mélyén (és ez is mindíg így volt amióta világ a világ) mindenki egy társra vágyik, és arra hogy szeressék ( öt az emberi lényt, nem pedig a csillogást, villogást, hírnevet és pénztárcát stb.).

Talán ide passzol: nem rég néztem egy dokumentum filmet, egy strici életéröl volt benne szó. A férfi egész életében megalázta a nöket és valóban csak puncinak tekintette öket...élete vége felé, volt nagyon sok pénze, nagyon sok punci körülötte, de halála elött azt nyilatkozta egy interjúban: egész életemben rosszul bántam a nökkel és most nincs senkim, aki öszíntén átölelne...alig pár hónap után felakasztotta magát a saját box studiójában...ki tudja talán a nök csendes bosszújának is lehet ezt mondani...legyen most ez a végszó mert szerintem ebben úgyis minden benne van.

Bocsi ha túl hosszú lett így az elsö kommentem:)