Regisztráció Blogot indítok
Adatok
stassy

0 bejegyzést írt és 4 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Ez nem semmi! Hasonlóság 2011.07.02 02:28:21
 ..
stassy 2011.07.02 19:00:22
 ..
stassy 2011.06.25 00:06:45
   A Magyar Pszichológiai Társaság beszámol számos olyan "pszichológiai területeken folyó képzésről, amelyek megtévesztőek lehetnek mind a laikusok, mind a szakemberek számára. (...) A megtévesztés lényege, hogy a képzést végző cégek személyek, gyakran arra hivatkoznak, hogy képzésük akkreditált."…..
stassy 2010.11.18 19:41:28
A cikk címében nem stimmel. Az eredeti cikk megtalálható itt: www.pszichoerdek.hu/Default.aspx ahol szó sincs a pszichológiai asszisztens képzésekről.

Ezzel az erővel az MTA (akiknek ilyen képzésük van) is mehet a francba...

Továbbá javitanék. 2 féle akkreditáció van. Intézményi és program.
Program akkreditácival rendelkező képzéseknél nem csak a kereteket, hanem a képzéseket is vizsgálják, és NEM lehet visszaigényelni az összeget.

És ami nagyobb. Egy ilyen akkreditáció többszázezer forint. Miért veszi el a FAT a pénzt, ha utána gond van a képzéssel. Jól meg kell nevezni a képzés célcsoportját, célját.... Így ők tudják, mi is történik, de még a saját fejlesztésű tananyagot is le kell adni. Akkor miert fogadják el a pénzt, és miért engedélyeznek, ha látható, hogy szerintük nem a törvényben foglaltak szerint működik/működne egy képzés?
stassy 2010.11.26 02:55:15
@Füredi Krisztián:

Oké, de ha az eredeti közleményben nincs benne az asszisztensi képzési ág, nem értem, a címben miért szerepel, ha alatta a "szöveg" egy az egyben az eredeti. Így itt a címet érzem megtévesztőnek, mert ezt nem írta alá Oláh Attila...

Főleg, hogy nem is erről szól, hanem kimondottan a MAB tehát főiskolai/egyetemi oklevelet kívánó szakmai ágról. Akár a transzperszonális/integrál/alternatív pszichológiai tanácsadókról és az említett miskolci agyonrágott képzésről, melyek 3 év alatt elvégezhetőek (azt hiszem, bár utána kellene néznem).

Megjegyzem, nem feltétlenül kellene teljesen "kivonni a forgalomból" ezen képzéseket, csak nem kellene, hogy összetéveszthetőek legyenek a diplomás képzésekkel. Elég neves tanítógárdák vannak ezen intézményeknél, 3 év alatt pedig, ha jó a számonkérési rendszerük, lehet ragad rájuk valami. A TP és az integrál képzést elég gyakorlatorientáltnak írják le. Pl.: hívhatnák őket auditoroknak... Egyéb személyi szolgáltatás keretén belül.

A FAT PROGRAM akkreditáció pedig pont az olyan szakmai továbbképzéseknek való, ami nincs benne az OKJben.