Regisztráció Blogot indítok
Adatok
paradicsommúzsa

18 bejegyzést írt és 11 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Kávéházi Alkotó Palatschinken 2011.05.16 23:12:00
Sőt, Träume. Vagyis álom. A Berlinig hiányzó szűk két (bő másfél) hónap egyik, sajnos jelenleg az egyetlen aktív tennivalója: a várakozás. Na de mit tesz ilyenkor a műelme? Álmodik, mégpedig igazit.Első álmom Berlinről mókásan katyvasz. Történt, hogy valamiért egyedül…..
Berlin Calling!Március 20-án vasárnap nagyon sajnáltuk magunkat (Carolee, Karna). Karna (én) megcsillantotta nem létező főzőtudományát, és életében először feldobott 4 db kacsacombot a sütőbe, ami valójában finom lett. Carolee-val bepusziltuk, és elfogyasztottunk hozzá egy…..
paradicsommúzsa 2011.04.04 12:13:41
@berlin_mount: Köszi a gyakorlati információkat:) Egy jóhaverom jár ki már vagy 30 éve minden nyáron, ő emlegette a folyókat, hogy villamossal zötykölődtek le a partra, de gondolom, az még régen volt...

Tudnál mondani esetleg kihagyhatatlan kocsmát, művésztanyát?? És persze a "túrista-áras" helyeket is szeretnénk elkerülninapi 3000 forintban gondolkodunk, ami úgyis nőlni fog... sétálni is sokat fogunk, az ingyen van. ;)
paradicsommúzsa 2011.04.04 18:49:06
@berlin_mount: Danke!
A minap tudatosult bennem, hogy nem csak 2, hanem még 3 teljes hónapunk van (90, sőt, 98 hosszú nap), hogy kifaggassuk a hatvanas, szalmakalapos, ausztrál latintanár ismerősömet berlini útjairól, azon belül a minket érdeklő, költséghatékony, ám megfelelően intenzív…..
Még a Vörösmarty téri karácsonyi vásárban, amikor tétován keringtem, és bíztam benne, hogy valami isteni sugallat megmondja, mivel ajándékozzam meg a szeretteimet, láttam meg akciósan a Nyomozó Budapesten c. társasjátékot. Poirot nagy rajongójaként rögtön rácuppant a…..
Kávéházi Alkotó Szünet után 2011.04.01 21:24:00
Ma, április 1. napja, péntek van. Több, mint két hónap kihagyás után, tervekkel és új lendülettel jelentkezünk. Túl sokat nem írnék az okokról ami a szünetet okozta, inkább csak egy-két kulcsszót: betegség, fontos események, rengeteg munka, befeléfordulás, időhiány,…..
Kávéházi Alkotó UnGame 2011.04.01 20:42:00
Egy játék, melyet az élet szerzettJanuár 23-án, vasárnap tündérke ajánlására, aki ismerte ezt a játékot, összeült a 4 blogszereplő Pesterzsébet kellemes külvárosi részén (Tündérke lakhelyén) sok borral, kaláccsal és sütőtökkel felszerelkezve. Az UnGame alapjába véve…..
Zsanlük forever! Kedvenc Kapitány 2011.01.13 11:42:00
Kedvenc kapitányunk Zsanlük Pikár kormányozzon a sablonkészítés rejtelmeibe! Egyelőre ez az egész kódbigyó totál lila. Mint egy idegen civilizáció nyelve. :)..
  Ősszel, mikor hullanak a falevelek, kereshetsz egy kis pénzt, ha megtanulod ezt a technikát...
Sokan vagyunk akik nem szeretünk vagy nincs időnk rendet rakni, takarítani. Ilyenkor gyakran csak elrakjuk a szekrény mélyére a rendetlenséget okozó tárgyakat, a koszt pedig besöpörjük oda, ahol nem látszik. Aztán szép lassan a szekrényt már nem lehet becsukni, a szőnyeg alatt púposodó porban pedig…..
paradicsommúzsa 2011.01.10 15:47:43
@Mária: "Aki éppen kidobni akar valamit, biztosan szívesebben adná le egy szegényeket támogató központban, mint hogy a szemétbe dobja."

Sajnos, úgy érzem, ez ugyanolyan kényelmi (lustasági) "akadályokba" ütközne, mint pl a szelektív hulladékgyűjtés. Vagy úgy általában a környezetvédelem. Egyszerűbb kidobni egy mozdulattal...
A füstölt lazacot még karácsony előtt vettem, gondolván, hogy ebben az ünnepi időszakban valamikor majd sor kerül rá. Így is történt. A Szilveszterkor tálalt "kenőcék" között helyet kapott egy kapros túrókrém is, nekem pedig mániám, hogy a lazac kaporral az igazi...…..
2011. január 2-án vasárnap jöttünk össze, immár Tündérkével négyesben, hogy elkészítsük Madamküri vezetésével a nyertes menüsort. A bevásárlást sikerült az utolsó pillanatra hagyni, azaz vasárnap délelőtt egy nagy bevásárlóközpont lerabolt élelmiszerüzletében…..
tatatadammmtatatadammmtatatadammm...Madamküri halas menüje!Előétel: zöldborsókrém leves kókusztejjel és pirított mandulával,Főétel: diós-mandulás bundázott halfilé hercegnőburgonyával,Desszert: csokoládé mousse.A vacsora előszilveszteriből újévire változott, 2010. december…..
Elkészültek a menüsorok, köremail formájában megküldtük egymásnak, alább ábécé-sorrendben láthatóak. A szavazás közben folyamatosan zajlik. Holnap pedig jön az EREDMÉNY! :)Carolee menüje1. Fokhagyma-krémlevesElkészítési idő: kb. 30 percÁr: kb. 600 Ft2. Olivás-fetás…..
Közeledik a Karácsony ezerrel :)Ennek megfelelően a második feladatunk a közös baráti karácsonyozást is magába foglalja. Kvártettünk (immár kvártett) minden tagja tervez egy menüsort. Ez lehet kimondottan karácsonyi is, de a lényeg, hogy fini legyen.December 14-én körbeküldjük…..
Szuperek vagyunk! :)Pénteken beültünk kedvenc kávézónkba (Manci), és jófajta borocskák mellett felolvastuk egymásnak a novelláinkat. Érdekes volt, hogy mindenkinek mennyire más jutott a szavakról az eszébe, és mennyire más korosztályt céloztunk meg. Karna egy fiatal felnőtt nő…..
paradicsommúzsa 2010.11.29 10:00:43
@vájcsájki: Igyekszünk! :)) És várunk jó kis feladatötleteket!
Kávéházi Alkotó Szünet helyett 2010.11.20 18:33:00
Lassan haladunk az első feladatunkkal, de azért határozottan haladunk. Nehéz összeegyeztetni időpontot, kedvet, stb. Bár az elején kicsit döcögünk, de majd bizti belerázódunk. Átgondolva az elmúlt hetek eseményeit, a havi egy feladat  tűnik reálisnak.Az első kis…..
paradicsommúzsa 2010.11.24 13:01:13
paradicsommúzsa 2010.11.28 13:28:18
@paradicsommúzsa: Jó volt!!!! :)))))
Carolee
Kávéházi Alkotó 2. történet 2010.11.28 12:51:00
Balu egy napjaBalázst csak a szülei hívták Balázsnak. Bár még csak 10 éves volt, már hatalmas öntudattal rendelkezett. Megkövetelte az iskolatársaitól, hogy Balunak, szűk baráti körétől pedig, hogy választott titkos nevén, Pengének szólítsák. Volt egy beceneve viszont, amit…..
Kávéházi Alkotó 1. történet 2010.11.27 10:14:00
A hívatlan vendégNadja már nagyon várta a hétvégét. Péntek délután még takarítást tervezett, bár a nagyja már megvolt. Nagyija ígért neki egy csokikrém receptet, amit szombaton szeretne elkészíteni a vendégeinek. Csajnapot szervez, hárman elmennek a Széchenyi fürdőbe egy…..
Kávéházi Alkotó Almás lepény 2010.11.08 08:42:00
Egy közös vasárnapi ebédünk során készítettem el Gordon Ramsay almatortáját (számomra inkább lepény). Fini, egyszerű, sikert is aratott.Hozzávalók:Töltelékhez: 4 közepes nagyságú alma, 5 dkg mazsola, 7 dkg barna nádcukor, 3 evőkanál Calvados, 2-3 dkg van, csipetnyi őrölt…..
Kávéházi Alkotó Első feladat 2010.11.07 20:15:00
Triónk minden tagja egy papírkára felírt 3 szót, amit megosztottunk egymással. Ennek a 3x3=9 szónak - mely lehetett tárgy, fogalom, bármi - szerepelnie kell abban a kb. egy oldalas írásban, amit a legközelebbi találkozón felolvasunk egymásnak.A szavak:- cipősarok,…..
Sok éves törzshelyünkről a Mai Manóból egy tejeskávé után távozva, a vasárnap zárva tartó Zsivago előtt szomorúan toporogva, végül a Művészben letelepedve új célt tűztünk mini baráti társaságunk elé, amire az új környezet is inspirálóan hatott. Az új…..