Regisztráció Blogot indítok
Adatok
doom hammer

0 bejegyzést írt és 11 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Akik ma délelőtt az iwiw-re akartak belépni, azokat a következő szöveg fogadja/fogadta: Sziasztok! Az iWiW rendszert immár több mint 100 darab szerver szolgálja ki. A gépek és a rajtuk futó alkalmazások karbantartását és frissítését rendszerint a hajnali órákban végezzük,…..
Olvasó írja: "az lényegrül: figyu. nekem a cikkjeitekből eddig az jött le (a remek történelmi háttéranyagot leszámítva) hogy a kamatos kamat rossz. tönkreteszi a világot, végünk (lesz). a kamat magában is rossz. az emberek nem látják át az összefüggéseket, rossz. a…..
doom hammer 2007.08.16 12:51:16
Jaj, ne. Mindenki hülye, csak néhányan okosak?

Ez olyan szánalmas, Tóta W. is mindig ezt mondja.
A hitellel kapcsolatban olvasd el ezt.
www.mnb.hu/Engine.aspx?page=mnbhu_stabil&ContentID=9554
"Jelenleg az eladósodott háztartásoknak a 4,2 százaléka tekinthetõ
veszélyeztetettnek39 kifeszítettsége alapján. Esetükben a
törlesztõrészlet nettó jövedelemhez viszonyított aránya jelentõs,
átlagosan 47,5 százalék, és ez gátolja a pénzügyi tartalékok
felépülését is. A pénzügyi szektor kockázatának nagyságát
ezeknek a háztartásoknak a teljes háztartásihitel-állományból
való részesedése mutatja, ami magas, körülbelül
12,9 százalék (2-17. ábra)"

4.2%. A sok hülye.
doom hammer 2007.08.16 13:40:21
egyiketsem · egyiketsem.blog.hu 2007.08.16. 13:03:00:
"Ezt most mire mondod? :o A cikkemnek kevesebb része szólt a hitelről, mint az említett 4.2%. :) "

A cikkedben ismétlődő téma ez:

" A gazdasági rendszer a legtöbb ember számára kétdimenziós és nem is igényli, hogy több legyen, nem érdekli, bonyolult, és egyébként is minek tudni róla? Ő az, aki nem olvassa el a kisbetűs részeket, aki fölveszi a 40%THM-es hitelt a plazmatévére."

Valóban, az átlagembernek nem kell tudni a bankok hitelezési procedúráiról, ahogy nekem sem kell tudnom, mi van a motorháztető alatt, elég, ha a szerelő tud róla. Azonban az átlagemberek pont saját magukat érintő pénzügyi döntésekben (is) igen jók. Ha ez nem így lenne, nem 4.2% lenne a túlfeszített hitelek aránya.

Az egész érvelésed nagyon emlékeztet engem a számítógépbuzik régebben divatos sirámaira, hogy a sok hülye mennyire nem ért a számítógépekhez. Ott ez elmúlt, most úgy néz ki, a pénzügyesek vannak soron.

Valami vagy tömegtermék, vagy nem. Ha tömegtermék, mint az egyéni bankhitel, akkor átlagemberek számára érthető módon kell előadni, hogy az átlagember korlátos mennyiségű, számára érthető adatból értelmes döntést tudjon hozni. Ezt a bankhitel esetén meg is teszik. Ha meg nem tömegtermék valami, akkor specialisták foglalkoznak vele és ugyanúgy nem kell értenie hozzá mindenkinek, ahogy te se tudsz kezelni egy toronydarut. Ilyenek például a bankok belső folyamatai.
Mandiner blog Got'em 2007.08.15 16:10:00
Lassacskán hivatalos célkitűzéssé válik, hogy az adófizetők és adórevizorok arányszáma elérje az 1:1-et. Hiába, egy újonnan alkalmazott APEH-ellenőr munkabérének sokszorosát képes "megtermelni". A hatóság emberei a terepen sem restek, a minap példának okáért…..