Regisztráció Blogot indítok
Adatok
emerzee

80 bejegyzést írt és 78 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Szóval nem ért véget semmi, csak kicsit lassan őrölnek azok a bizonyos malmok… (De legalább, most nagy a változás…) Egy eszterga legfontosabb alkatrésze a tengelye. E körül forog minden. Márpedig az én tengelyem körül nem sok minden jót ígérő forgott. Tulajdonságai a következők, kintről befelé…..
No itt az első komolyabb projekt. Még nem is ment összességében a gép 10 órát, de már mennek az átalakítások. Irigykedek azokra, akiknek excenteres késtámasza van. Fellazít, arrébb tesz, rögzít és már megy is a munka. Nekem, ha a késtámaszt arrébb akarom rakni, akkor leáállít, megvár míg megáll,…..
Mire jó a net? Szerettem volna a gépre fordulatszám mérőt. Jó látni, hogy hogy is állok. Szemre nem tudom megbecsülni, hogy mennyivel pörög. Nekem az ezer is olyan gyors, mint a háromezer. Pedig nem mindegy, amennyire tudom, hogy mekkora fordulatszámon esztergálok. A motorom 1420-at pörög elvileg.…..
Itt fá-zni fogok! :D 4. A kések. 2016.09.08 18:04:57
A géphez kapott kések, mondjuk úgy, hogy életlenek. No persze, ez nem igaz, mert valamennyi élük van, de nem igazán élesek. Mit tudok csinálni? Meg kéne élezni őket. De ahhoz meg köszörű kéne. Az van is, de csak kézi. Azt meg ki hajtja? De ha már van eszterga, akkor mért nem azon élezek? De nincs is…..
No itt a faramuciság… Milyen tokmány is kéne? És kell egyáltalán? És hogy néz ki? És, hogy kell használni? És úgy egyáltalán… Szóval a tecső tele van videókkal. Baromi jó egy csomó belőlük, csak a számat tátom. Amit irigyelek tőlük a tudáson a kreativitáson a késen az alapanyagon kívül, az a…..
Itt fá-zni fogok! :D 2. A motor 2016.09.08 12:33:32
Az első dolgom az volt, hogy beköttettem a gépet 220-ra. Ilyenkor a motor teljesítménye a neten talált leírások alapján, a normális teljesítményének a 2/3-ada. Ez elvileg 500W. Ennél kisebb gépek is vannak, de azokon nincs tokmány, csak síktárcsa… Könyörgöm! De ha nem pörög, akkor nem tudok a géppel…..
Itt fá-zni fogok! :D 1. A kezdet. 2016.09.08 12:30:48
Amikor a Pinteresten nekiálltam keresgélni, szebbnél szebb dolgokat találtam. Volt ami nyilvánvaló volt és volt ami nem. Volt olyan dolog, amiről azt gondoltam, hogy majd én is meg tudom csinálni, hisz nem sok ész kell hozzá, de ez így a valóságban nem igazán igazolja az elméletet. Az…..
Itt fá-zni fogok! :D 0. 2016.09.08 12:10:04
Már megint „újabb hülyeség”! Esztergályozásba kezdtem. Hajdanában danában, úgy gondoltam, hogy a világ legnagyobb baromsága az esztergályozás. Mi a jó benne? Csak forgástestek, semmi más. Sok mindent nem lehet belőle kihozni. Érdekes, hogy az embernek, hogyan változik az ízlése és…..
Megtörtént az első öntapadós fóliavágásom. Próbaképen vettem egy kis pirosat, mert olcsó volt. (Gondoltam én, ma meg találtam még olcsóbbat...) Szóval valami egyszerűvel kezdtem. Test cut. Nem vágta át a hordozót, csak az anyagot. Akkor próbáljunk valami…..
Nagyon tetszik amikor látom, hogy milyen ügyesen használható ez az eszköz.   Tegnap kivágtam az első öntapadós fóliám. Próbának vettem, egy darabka pirosat. Kicsit gyűrött, kicsit kopott, de a miénk... :D Próbára pont jó lesz. Erről is lesz egy poszt pillanatokon…..
Természetesen nem saját ötlet, hisz a készüléket már régóta forgalmazzák és sokan vannak úgy vele, hogy jó lenne spórolni és peckós cuccokat használni. Itt a mindenféle színes zselés tollakra gondolok pl.,. A kés vastagsága 13,8 mm. Kell hát készítenünk valamit, ami ilyen…..
Hát induljon a blog... Silhouette America inc a gyártó. Mint látszik amerikai a cég, itthon csak szó szerint 1-2 helyen forgalmazzák. Az ára "eredetileg" 200 dodó, de ennyiért még ők sem adják. Jelenleg 180 dolcsi az ára náluk. Persze a gyártónál a legdrágább... :D Ilyet se…..
Megy az ötletelés... Silhouette mat hack Silhouette kaparóka hack Silhouette toll hack Silhouette kampó hack Silhouette nyoda hack Silhouette program "hack" Van ami már megy... A többihez kell még lapanyag, ami nálunk kicsit macerás itt vidéken... De már azon is megy az…..
A legkisebb tesó landolt nálam. MZ-7TE120BW A Samsung Evo 840 sorozatának 120 gigás kütyüje. Itt egy tesztnek kellene lennie, de nem igazán lesz.  Totál szubjektív valami lesz belőle, némi infóval megtámogatva... Ő ugyebár egy SSD. Tehát mozgó alkatrész nélküli "vinyó". A…..
  Itt egy remek kis videó a képernyőcseréről. Látható benne a készülék szétszedése, a nyák, az akksi, szóval minden. Remélem, nem veszik le a tecsőről... Frissítés: Második videó: digitizer csere...  ..
Sziasztok! Tudom megint nem jelentkeztem jó ideje, de nincs semmi olyasmi mostanában a kütyüjeim körül, ami igazából különlegesség lenne, vagy extra. Az android már nem akkora újdonság mint 3 éve, és extra programokkal se nagyon találkozok. Felhasználó lettem, talán egy kis…..
Új eszköz került a tulajdonomba: Asus MeMo Pad HD7 Egy igazán csinos tablet. A mérete, a lehető legjobb, és a tudására se nagyon lehet panaszom. Eddig. Biztos lesznek majd hibái, de első blikkre nagyon tetszik. Majd meglátjuk, hogyan tovább... Adatok: Asus MeMo Pad…..
emerzee 2013.12.26 06:40:25
@Joseph Andor Kiss: Akkor viszont gyorsan nézd meg, hogy a "garanciafüzeted" le van e pecsételve. Ha nincs, akkor kari után irány a bolt. Ha le van, akkor az eladó bolt fóliázta le. (Így lehet akár egy használt cuccot is "gyárivá" tenni. (Egy fóliázó gép nem kerül sokba.)) Elnézést a "rosszindulatúskodásért".

Kellemes ünnepeket!
Ha az embernek van egy tabletje, és szeretné azt munkára is használni, nem csak szórakozásra, akkor az első, ami előjön problémának, az a billentyűzet hiánya. Jó, a transcoverrel eléggé jól lehet boldogulni ledöntött formában, de se billentyűzet érzése nincs az embernek, se…..
Jön a karácsony, és egyre több mindenki kap műszaki cikket karácsonyra. Ezek közül is sokan kapnak tabletet. A fórumon felmerült a kérdés, hogy melyik programokkal érdemes felvértezni a készüléket, hogy az ember lánya mindenre tudja használni. Szerintem, a legjobb, ha mindenki…..
emerzee 2013.12.22 19:46:32
@álfirkász: Tudod, én egy szürke kisegér vagyok, nálam semmi olyan nincs amiért velem foglakozni lenne érdemes. Mindettől független igazad van, és utána nézek másik zseblámpa proginak.

Ami viszont igaz: A play-en szinte minden program kér magának, számára tök felesleges jogokat. Ez ellen nem tudsz mit tenni, mert ha csak olyan programokat raknál fel, amelyek nem "kémkednek" utánad, akkor üres lenne a kütyüd. Ez a szép új világ...
Felmerült egy kérdés, amire választ kéne adni. Nem csak a válaszadás a lényeg, hanem így magamnak is leírom, hogy kell videót elforgatni, konvertálni... Ez egy picit megint mélyvíz, de szerintem aki elolvassa a leírást, meg tudja csinálni. Ha felveszel egy videót a tabbal, vagy…..
Többször felmerülő kérdés a fórumon a gps működése, vagy nem működése. Erről firkálnék pár szót itt a blogban. Próbálom érthetővé tenni a dolgot. Elsőnek tisztázzuk a fizikai részét. A mobil eszközökben fontos, hogy pici helyen férjen el minden. A gps-nek sincs sok…..
Ez a bűvös négy betű. Aki nem tudja mit jelent, az átsiklik felette. Aki tudja mit jelent, lázba jön. Az első komoly jövőbemutató technológia, ami ha teljesen kiforrna, akkor mindenki boldog lenne. De sajnos hiába a megoldás, ha mindenki béna hozzá, hogy normális programot írjon…..
Ha paraszt vagy, hát légy Paraszt! Szegény szó... Pedig nem csak a profán oldalát kéne nézni. Sőt! A paraszt adja a kenyered, a gyümölcsöd, a zöldséged, sőt! a tejed, a húsod... Sokat köszönhetsz nekik! Innentől, a tiszteletem jeléül, a bejegyzésben, nagybetűvel írom…..
Airwawes és Dazsar kolléga volt oly kedves, és készítettek nekünk egy leírást magyarul, hogy miképp lehet custom romot rakni a HD7-re. Kedvcsinálónak lőttek még néhány képet az új rendszer funkcióiról. Amit tudni kell: A KÉSZÜLÉKRE HA FELRAKOD A CUSTOM ROMOT ÉS A…..