Regisztráció Blogot indítok
Adatok
amans

0 bejegyzést írt és 3 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Tiszteletem! Nekem olyan problémám van, hogy több hitelem van, amit nem tudok fizetni, így mindegyiket felmondta a bank. A munkáltatómat tájékoztattam, hogy várható velem szemben peres eljárás, aminek a következménye a fizetésből való letiltás lesz valószínűleg életem…..
amans 2010.11.06 20:53:48
@_Molly:
A családunk:
Apukám kollégiumi nevelő egy szakiskolában, lassan 40 éve pedagógus. Nincs szünet, családi hétvége, mert gyakorlatok vannak, hétvégi programok, rendezvények, kötelező megjelenéssel, a túlórát megoldotta az önkormányzat, nem fizetik ki :-)
Húgom szociális munkás - gyermekjóléti intézményben. Hétvégéje sincs, ha "rossz" döntést hoz a kedves kuncsaftokra vonatkozóan, telefonon-személyesen is zaklatják, fenyegetik, előfordult, hogy bántalmazták. Nem lehet kikapcsolni a telefonját, mert munkaeszköz, így "szabadidejében" rendőrségekre, bíróságra jár :-)
Nekem a kultúra jutott. Nincs hétvége, mert mondjuk előadások vannak akár a hét minden napján, ahogy ehhez kapcsolódóan millió problémát kell megoldani :-)
Igen, ezt mindenki maga választotta, kényszer nélkül, ezt szeretjük csinálni. Nincsenek jutalmaink, prémiumaink, bár én Pesten dolgozom, nekem legalább van pl.: bérlet juttatás. Ezen kívül, talán a biztos bejelentettség ami vonzó. Nem a tudással, végzettséggel, képzettséggel van gond nálunk, főiskolai, egyetemi végzettséggel rendelkezünk, és nincs lehetőség esetleges plusz munkákra a kiszámíthatlanság miatt.
És akkor arról még nem is beszéltem, hogy a pesti állással többet keresek 10 éves munkaviszony után, mint a szüleim együttesen 40 év folyamatos munkaviszony után!
Szóval, nem mindenki láblógatós a közszférában, léteznek becsülettel dolgozók is, és nincs mindenkinek lehetősége más módon pénzt szerezni!
amans 2010.11.06 21:36:10
@gyvy:
Nem pont méregre gondoltam ...
Remélem, nem ez az egyetlen megoldás