Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Vakonlátó

9 bejegyzést írt és 2 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
    Nicholas Saunderson   A vak matematikusok közül talán legismertebb Nicholas Saunderson. Született Angliában, 1682. január 20-án és meghalt 1739. április 19én. Egy éves korában vakult meg himlő következtében (más források szerint vakon született, valamint olyan források is vannak, melyek…..
Újabb részlet a készülő könyvemből.   Jacob Bolotin   1888-ban született egy chicagói szegény zsidó Lengyelországból bevándorló családban. Az emberek által a vakok képességeinek lebecsülése és előítéletek ellen küzdött, hogy tanulhassanak orvosnak, sőt dolgozhassanak is az orvosi…..
A készülő könyvben velem megtörtént sztorikat is mesélek. Most ebből olvashattok egy részt.     Baleseteim   Annak ellenére, hogy mozgalmas gyerekkorom volt és felnőttként is sokfelé járok, sok mindent csinálok, szerencsére nem sok baleset ért életemben. Azok, amik mégis történtek, keverednek…..
Részlet a könyvből. Járda Többször előfordult velem, hogy este nyugodtan sétáltam a sötét kabátomban azzal a tudattal, hogy ajárdán megyek. Aztán hirtelen nagyon közelről dudálást és fékezést hallottam. Felment a pulzusom és a sofőröké is. Valahol joggal kérdezték ilyenkor felemelthanggal, hogy…..
Még egy részlet a készülő Láthatatlanul c. könyvből. Akadálymentes korlát Történhet baleset egy lépcsőn?A válaszom határozott igen, ezt tapasztalatból tudom.De mindig csak olyan lépcsőn, amit ismerek, ahol már jártam. Mert ott gyorsan haladok, szinte futok. Az ismeretlen lépcsőn meg lassan,…..
Részlet a készülő könyvből. Akadálymentes ajtó A látássérült emberek a közlekedésüknél különböző ajtókat kell, hogy használjanak.A legideálisabb a lengőajtó, hiszen az mindig becsukódik, így nem lehet nekimenni. De olyannak kell lennie, hogy ne csapódjon erősen vissza. A hagyományosajtók…..
Újabb részlet a készülő könyvből, mely eset mellesleg ezen a héten történt velem. Elvitte a villamos Nem rég történt velem munkábólhaza felé jövet Budapesten a Boráros téren, hogy hallottam a 4-6-os villamos – amire fel akartam szállni –,hogy már csenget, ezért nem is akartam rohanni,de csak nem…..
Lift Részlet a készülő könyvemből. A vakbarát lift nem érintőkijelzős, hanem Braille írással ellátott nyomógombokkal rendelkezik. A legjobb segítséget az nyújtjaa vak embernek, ha a liftbe beszélőpanel is be van építve, amely kellő hangerővel elmondja, hogy melyik szintre érkezett a lift, a…..
Vakonlátó Balogh Róbert vagyok. 39 éves mellesleg vak vagyok. Budapesten élek és dolgozok.Szociális munkás és gyógymasszőr a végzettségem.Ha lesz rá érdeklődés írok a velem történő eseményekről is. Az első készülő könyvem címe: Látatlanul. Többnyire saját életemből hozok példákat és sztorikat az…..
Az év elejei lendületünk nem hagyott alább, így remek újdonságokkal és frissítéssekkel jelentkezünk. Lássuk mivel lett mától több a blog.hu rendszere: Frissített editor A posztszerkesztő frissítése már régóta tervben volt, végre megléptük! Jelzéseitek és tapasztalataink…..
Az ESET minden hónapban összeállítja a Magyarországon terjedő számítógépes vírusok toplistáját, melyből megtudhatjuk, hogy aktuálisan milyen kártevők veszélyeztetik a hazai felhasználók számítógépeit. Az októberi magyar lista első helyét már 2009 októbere óta - azaz…..
Vakonlátó 2010.11.06 17:33:44