Regisztráció Blogot indítok
Adatok
ABI

0 bejegyzést írt és 23 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
A magánnyugdíj-pénztárban egyéni számlámon felhalmozódott pénz sorsáról kell döntenem hamarosan. Maradok nyugdíjpénztári tag vagy az állami rendszert választom azáltal, hogy nem csinálok semmit. Felelősségteljes döntésnek kell lennie ennek, hiszen befolyásolni fogja a…..
ABI 2010.12.29 23:21:59
@HmMm:
Kedves HmHm!
Tudtommal már van pénztár, ahol meg tudod kérdezni, hogy mennyi a reálhozamod! Nem akarok neveket mondani, de már van, ahol biztosan lehet tudni, bár engem arról tájékoztattak, hogy átlépő tagok esetében nem lehet még megmondani, mert ott a másik, régi pénztár adataira is szükség van a számításhoz, a pénztárak most dolgozzák ezeknek az adatoknak az átadását, hogy január elejére meg tudják küldeni egymásnak, amiket meg kell.
A lényeg, hogy érdemes lenne rákérdezned a saját pénztáradnál.
A reálhozamról vitázni szerintem felesleges. Aki adott esetben több millió forintot odaad azért, hogy az állam elköltse, s majd utána 30-40 évig imádkozunk azért, háthhha lesz majd valaki, aki még bejelentve dolgozik, amikor nekünk nyugdíjat kell fizetni, annak csak gratulálni tudok.
Nem hiszek abban, hogy másokra kell alapoznom az életemet. MAGAMRA akarok alapozni, csak azt látom, hogy mindenhová csak fizetünk, fizetünk, és alig marad valami... ez legalább VAN. Ha meghalok, akkor is, ha nem, akkor is. Független tanulmányok mondják: 2013 után az állami nyugdíj mellé is félre kell tenned, nem is keveset, hogy minden napra legyen legalább egy szelet kenyered. Hát köszönöm szépen. Én is maradok pénztári tag! És megyek 2011. január 5-én nyilatkozni!!! :-)
Tiltakozó demonstrációt tartunk 2010. december 12-én 14.00 órától a Hősök terén a nyugdíjcélú megtakarítások védelmében, az állami nyugdíjrendszerbe való visszakényszerítés, valamint a kormány demokratikus jogainkat sértő magatartása és felelőtlen intézkedései ellen!…..
ABI 2010.12.10 16:14:52
@Batkaa:
Nem is értem én, amiket össze-vissza irkálsz...
A magánpénztárak sem tudnak mit kezdeni a demográfiai csökkenéssel, magyarul azzal, hogy nem születik gyerek, a nyugdíjasok száma meg nő? Ezt írtad fentebb. Már ne is haragudj, de ha én dolgozom, és lesz 35 millió forintom az mnyp-ben 30 év alatt, bocsika, de hol függ ez attól, hogy születik-e egy családban 15 gyerek, hogy majd fizessen elég járulékot a nyugdíjam kifizetéséhez? Hol függ ez ettől? Ez a lényege az egész rendszernek, hogy ne függjek a jövő generációtól, amikor ma minden második házasság válással ér véget, és nincs több gyerek egynél egy átlagos családban! Mit kezd az mnyp a demográfiai csökkenéssel??? Hát pont ez a lényeg! Sem az mnyp, sem én, a pénztártag nem függök a demográfiától, a fekete munkától, azaz a járulékokat nem fizetőktől, mert ÖNMAGAMRÓL GONDOSKODOK!!!! Mert tisztességes munkával önmagamnak fizetem a megtakarításokat, nem csak a mai nyugdíjasoknak (hiszen 3/4-ét még így is a mai nyugdíjasoknak fizetem), és így valamilyen módon a saját bérem, a saját munkám engem fog megilletni öregkoromra, és nem illúziókban hiszek, hogy majd hátha valaki megszán és ad egy kis nyugdíjat nekem is a semmiből, ha oda kerül a sor!!!
ABI 2010.12.10 17:18:25
@manokaim:
Szia! :-)
Egyetértünk, veszekedni rossz. :-)
Viszont arra is reagálok, amit Te írtál: nem sajnálom én a mostani nyugdíjastól a nyugdíját, még a 200 000 Ft-os se sajnálom/nám! Aki tisztességgel ledolgozott 35-40 évet, nem is érdemel mást, mint boldog, biztonságos nyugdíjas éveket! És bárcsak átlag 200 000 Ft nyugdíjat kapnának a nyugdíjasaink, és nem kellene azon tipródniuk, hogy egy-egy hónapban a gázszámlát vagy a villanyt fizessék be!
De az állami hiány következtében nekünk 30-40 év múlva, sőt már jóval korábban még a mai állapotoknál és nyugdíjaknál is sokkal rosszabbra kell számítanunk, és igenis hinni kell és hinni még kevés is, tenni kell az ÖNGONDOSKODÁS érdekében, mert anélkül nem fog menni! Aki azt hiszi, hogy igen, az szerintem nem járt be matek órára 6-10 éves kora között sem, mert már annyi matek tudás is elég az ijesztő számításokhoz!
A demonstráción 1044 fő által aláírt, Orbán Viktor Miniszterelnök Úrhoz címzett levél az alábbi linkről tölthető le pdf formátumban: Levél Orbán ViktornakTöbben jeleztétek, hogy a levelet más, hozzánk csatlakozó magánszeméllyel is aláíratnátok, ennek kivitelezésén…..
ABI 2010.11.19 22:14:10
@Bagíra:
De jó ezt olvasni!!! A KÖVETKEZŐ MEGMOZDULÁS!!! Kell még lépni, küzdeni kell, mert másként nem tudjuk megmenteni azt, ami a miénk... talán így sem... de ha meg sem próbáljuk...
A transzparens meg egyedi lesz és mki mosolyogni fog rajta. :-) Én is biztosan ott leszek KÖVETKEZŐLEG, szeretném majd látni... :-))
Magyarország Kormánya kihasználva az elődjében csalódott állampolgárok feldúltságát, egy 1 milliárdos törvényt koncként vetve a népnek, suttyomban igyekszik elkövetni egy 2800 milliárdos lopást, amely minden idők legnagyobb lopása lenne - itt az orrunk előtt.Tervük…..
Tisztelt Képviselő Hölgyek/Urak! A napokban fognak szavazni a magánnyugdíjpénztárakkal kapcsolatos törvénytervezetről. Csak bízni tudok abban, hogy átérzik ennek súlyát és felelősségét! A nyugdíj egy olyan témakör, ami szinte valamennyiünket érint és a megélhetésünkről…..
Az én nyugdíjam Nyugdíjreform? 2010.11.05 12:48:00
Az Országgyűlés 2010. október 25-én elfogadta a nyugdíjpénztár-választás szabadságáról szóló 2010. évi CI. törvényt, valamint azt a kormányjavaslatot, miszerint a magán-nyugdíjpénztári tagok tagdíja 2010. november 1-jétől 2011. december 31-ig nem kerül a…..