Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Petróczi Horváth Veronika

54 bejegyzést írt és 6 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Mr. Fiennes, mi volt a legjobb tanács, amit egy rendező adott Önnek egy forgatás alatt? Emlékszem, Steven Spielberg hihetetlen mód értett a lencsékhez és a technikai eszközökhöz, amit ösztönösen fel is használt forgatás közben: „Csináld élénkebben, gyorsabban, mert valami nincs rendben” – mondta.…..
Néhány napja kezdett terjengeni a világhálón az először csak álhírnek titulált új abortusztörvény, melyet New York államban hoztak meg. Persze, hogy álhírnek hittük, mert ilyen törvény épelméjű ember fejében nem születik meg. Megkövezhettek, de vállalom, én világ életemben elítéltem az abortuszt…..
Kivételesen egy receptet osztanék most meg Veletek. Mindenkinek van bejgli receptje, de én most a legjobbat írom le Nektek. Amit már a dédmamám, a nagymamám és az anyukám is így készített. Fantasztikus, ízletes, a karácsony lelkületét pedig minden egyes falatnál átérzed! Annyit tennék hozzá, ha…..
Vegyük egy fa ágát: sejtjei nem ugyanazzal a genommal rendelkeznek, mint a többi ág. Más szavakkal: egy-egy fa sok más fát rejt magában. Az evolúció csodája, amely az élővilág rendjében kivételessé teszi a növényeket. A fák mozaik jellegét empirikusan ismerik a kertészek, akik kiválasztják a…..
A tökéletes, minőségi zene legnagyobb magyarországi képviselője Presser Gábor, akinek 1507. koncertjére annyian voltak kíváncsiak, hogy kellett egy 1508. is. Több mint 12.000 ember töltötte meg tegnap az Arénát, és mégis egy nagy családban éreztem magam. Ahol mindenki akkor tapsolt, amikor szeretett…..
Mr. Cumberbatch, mit jelent Önnek a boldogság? A létezést, hogy megéljünk minden egyes pillanatot. Ha keresed a boldogságot, akkor nem vagy boldog. Milyen velős gondolat! És még igaz is. Ez az arannyal teli bödön a szivárvány végén, ha keresni kezded. De azt a gondolatot is szeretem, hogy az…..
Pelé, mennyire nehéz nem arrogánsság válni, ha valaki valamiben a legjobb? Régen még kötekedtem a gyerekekkel, akikkel játszottam, hogy én jobb vagyok mint ők. De akkor az apám azt mondta: "Gyere csak ide, ne csináld ezt a többiekkel, csak azért, mert Isten ajándékba adta neked a tehetséget. Ezért…..
  Ms. Dench, rengeteg filmben játszott már, unatkozott valamikor pályája során? Nem igazán szoktam unatkozni, mert borzasztó mód félek az unalomtól. Kizárólag akkor unatkozom, ha egyedül vagyok. Miért lehet ez? Mert semmit sem tudok csinálni! És most, hogy elvesztettem az éleslátásomat: nem…..
Keservesebb történetet senki nem írt még egy darabjaira hulló, szeretet nélküli családról, mint amit ebben a filmben láthatunk. A Tracy Letts színdarabja nyomán keletkezett több mint kétórás alkotás története leírva egyáltalán nem izgalmas: egy rákos, gyógyszerfüggő asszony (Meryl Streep)…..
… de nem a 120 km miatt, ami elválaszt tőle. Hanem az emlékek, álmok és személyek lassan távolodó alakja miatt, akik hátratekintés nélkül, lehajtott fejjel haladnak a végső cél felé. A gyerekkori álmok szertefoszlottak, ami jelenleg nem csupán egy sokszor ismételt dalszöveg, hanem a rideg valóság.…..
Dr. Hawking, nagyon köszönöm, hogy időt szakított egy interjúra a Science Times-nak. Hogy telik egy átlagos napja? Minden reggel korán kelek, majd bemegyek az irodámba, ahol a kollégáimmal valamint a Cambridge-i Egyetem tanulóival dolgozom. E-maileket írok és a világ összes tudósával tudok…..
Mrs. Streep, szeret otthon főzni? Valamelyik este igen, valamelyik este nem. Akkor elkezdek főzni, majd egyszer csak kiszakad belőlem, hogy "Ó, Istenem" - és kidobom az egészet. És akkor azt mondom, "ez van, ma pizza-t eszünk". Aztán ledőlök a szobában. Amikor a gyerekek kicsik voltak, én pedig…..
Kedves Olvasók!  Mostantól időről-időre teszek fel német felsőfokú szóbeli tételeket, mert néhány éve tettem sikeres felsőfokú nyelvvizsgát a BME-n, és "kicsit" sok tétel volt a szóbelin... Mivel nem találtam sehol, ezért kidolgoztam őket. Nincs az összes digitalizálva, de ha igény van rá, írjatok,…..
Mr. Hoffman, járt valaha terápián? Igen, egész életem során, hébe-hóba. Először akkor jártam, amikor hosszú évekig nem foglalkoztatott színész voltam, és a siker romba döntötte az eddigi elképzeléseimet, mert leforgattuk a Diploma előtt című filmet, és a terapeutám New Yorkban volt. Mit tanult meg…..
Mr. Nicholson, gyakran gondol a halálra? Igen, ezek azok a dolgok, amelyekre sokszor gondolunk, mégsem igazán érezzük szükségét annak, hogy beszéljünk róla. Mindenkinek van sejtése arról, hogy történjen: hamvasztás, égetés vagy bármi más… Ön mely módot részesítené előnyben? Egy 25 láb magas, pink…..
Csöpög a csap. Már megint. Károly még mindig nem javította meg. Ági nagyon régóta nem tekinti férfinak Károlyt. Nem csak a csap miatt. Aki volt már házas, tudja, hogy tíz év alatt sok érzelem, magaszt tovaszáll. Az emberek nagy része pedig nem rohan utánuk lepkehálóval, hogy visszahozzák a…..
Boldog születésnapot kívánok magamnak! Eltelt négy év, mióta ezúton köszöntöttem magam. Sokan elolvastátok, amiért nagyon hálás vagyok. Sokat változtam, de nagyjából ugyanaz a felnőtt vagyok, akiben nem is olyan mélyen még lakozik a gyermek is, akit nem engedek el. Mert játszani tudni…..
Kedves Olvasók!  Mostantól időről-időre teszek fel német felsőfokú szóbeli tételeket, mert néhány éve tettem sikeres felsőfokú nyelvvizsgát a BME-n, és "kicsit" sok tétel volt a szóbelin... Mivel nem találtam sehol, ezért kidolgoztam őket. Nincs az összes digitalizálva, de ha igény van rá, írjatok,…..
Mit főzhettünk együtt utoljára? Talán rántott húst, petrezselymes krumplival. Vasárnap volt, mikor a 10-es mise végét jelző harangok zengtek, már be volt panírozva a hús. A burgonya pedig főtt a fazékban. Hiszen délre készen kell lennie az ebédnek, akkor kezdődik a Híradó, és fél egykor leülünk az…..
Mr. DiCaprio, nem lenne jó olykor-olykor egy silány romantikus filmben is szerepelni? Teljes mértékben nyitott vagyok ilyen filmekre is. De csak azért sohasem fogok ilyen filmben szerepelni, mert ez egy specifikus műfaj, vagy mert épp itt az ideje, hogy egy ilyen típusú filmben is játsszak. Úgy…..
Anthony, jól gondolom, hogy a Hannibal forgatásánál csak besétáltál a helyszínre, leültél és ott is termett Hannibal Lecter? Hát… felvettem a kabátot, a ruhákat és ott volt. Elhagyott téged egyáltalán? Ó, igen. Színész vagyok, megtanulom a szerepemet, eljátszom és megcsinálom. Adtam neki néhány…..
Mr. Iñárritu, a rendezőnek meg kell élnie a filmjét? Úgy gondolom, bizonyos szempontból minden film önmagad egyféle kivetülése. Jöjjön, aminek jönnie kell. Minden film, amit rendezek, önmagam kivetülése. Érzem, hogy a film lassan összemosódik a valósággal. Egyszer csak megjelenik egy hátborzongató,…..
Hogy szólíthatom: Sir Anthony, Sir Tony vagy csak Tony? Csak Tonynak. Ugyan nagyon kedves volt tőlük, de nem tudom, miért ütöttek lovaggá. Mindig csak Amerikában használom ezt a címet. Az amerikaiak ragaszkodnak ehhez, és megsértődnek, ha nem használom. Kinek az ötlete volt, hogy kiadják a…..
Veronika vagyok. Bölcsész szakon végeztem. Remélhetőleg, kedves olvasó, Te is át tudod élni ezt az életérzést. Ez esetben részvétem… A meki kimaradt az életemből. Helyette vállalkozó lettem, szellemi szabadfoglalkozású. Ugye milyen szép? Most már kicsit irigylem az egyik barátnőmet, aki…..
Életek, Emberek, álmok Für Elise 2015.11.02 16:40:52
Ez a darab számomra már nem csak az általam imádott Beethoven egyik művét jelenti, hanem Szabó Magda könyvét is, melyet sajnos még csak most olvasok. Alapmű egy csodálatos ember csodálatos életéről. Szabó Magda úgy ábrázolja a gyerekkort, ahogy valójában kicsit mindannyian megéltük, csak nem tudjuk…..