Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Tóth Karcsi, az esztergályos tanuló

0 bejegyzést írt és 1 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Hetek óta késik egy fontos nyilatkozat, vagy sajtóközlemény. A Stohl Andrásra kirótt börtönbüntetés kapcsán ugyanis cikkek sora foglalkozott azzal, milyen atrocitások és megaláztatások érhetik a színészt a szabadságvesztés alatt - de a színesen leírt, egyértelműen jogellenes…..
Tóth Karcsi, az esztergályos tanuló 2011.10.12 13:25:30
Nehéz téma. Az biztos, hogy a teljesen ellentétes célok, megóvni a társadalmat, reszocializálni az elítéltet nem nagyon teljesülnek. Akit kár ér, annak a kárát nem csökkenti, ha a lecsuknak valamit, de a jóvátétel intézménye ma Magyarországon nem nagyon létezik. Az biztos, hogy a volánnál elaludt sofőrt nem feltétlenül kellene összezárni egy darabolóssal stb. Az is biztos, hogy a bv jelenlegi formájában borzasztóan drága, nem a körülmények miatt, hanem azért, mert a teljes ellátást, személyzetet ellenszolgáltatás nélkül álljuk az elítéltek helyett. Az is biztos, hogy eszetlenül nagy a kihasználtság, hogy egy-egy nevelőtisztre a normálisnál 5-10szer több elítélt jut a szakmailag elfogadhatónál. ráadásul jó kérdés, hogy a börtönben lévők rohadjanak meg, de bérletet vásárolni nem, adót elkerülni meg sikk... stb.stb.
de én most egy olyan helytelen megfogalmazás miatt akartam írni, ami nem került terítékre. A cikk író az egyik bekezdésben felteszi a költői kérdést: "Mi lesz azokkal, akik...?" és itt egyik példaként ezt írja: "akiért nem írt alá petíciót a magyar művésztársadalom" A lényeg Stohlért nem a művésztársadalom írt alá petíciót, csak annak néhány képviselője. Maga az ügyeskedés, a nyomásgyakorlás pedig elfogadhatatlan és visszataszító volt. Egy ilyen esetben különösen szerencsétlen dolog az általánosítás.
Amúgy meg attól, hogy valaki bűnelkövető, hogy megérdemli és megkapja a büntetését, nagy kérdés, hogy elpusztítandó, utolsó valakiként tekintek vagy egy félrecsúszott, szerencsétlenként, ami nem jelenti azt, hogy nem felelős, hogy nem kell megkapnia azt, amit megérdemel, csak annyit, hogy van bennünk még valami, amit emberségnek lehet nevezni. Régen rossz, ha valaki fájdalmat, szenvedést kíván a másiknak, az ilyen ember sok-sok mindenre képes.