Regisztráció Blogot indítok
Adatok
P. Malron

8 bejegyzést írt és 5 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Orban-beszedet irni nem konnyu, de tanulhato elfoglaltsag. 1. Bemelegites. Lazuljunk el, majd gorcsoljunk ra. A jo Orban-beszedben nincs lazasag. A fegyelem nem jo, mert az artana a kormondatoknak.2. Megszolitas: Hosszan. Minel hosszabb, annal jobb. Hazaiak, polgartarsak, proletarok, htm-ek...…..
Volt páromat dolga fatornyos szülőfalujába szólította  a hét végére. S mert óvatos fajta, arra kért, néznék már át hozzá szombaton, nehogy rossz cselekedetre csábítson némelyeket az a nagy csönd és kihaltság, mert három nap, ugye, hosszú idő egy magányos lakás…..
Medve Medve ma ügyet akart intézni a telefoncéggel, de pechjére olyat, ami nincsen benne a hangos menüben. Szopatták persze jó hosszan, az eset különlegessége, hogy nyíltan megmondták, miszerint náluk egy sima kapcsolás "olykor" fél órába kerül. Medve Medve levele a…..
     Éjjel esett rendesen.     Aztán reggel hideg volt, csupa sár lettem, amíg megjárattam kutyót. Öregszünk mindketten. Nálam ez abból látszik, hogy magas nyakú, vastag pulóvert vettem, meg bőrkabátot. Kutyónál abból, hogy 20 percnyi rohangálás…..
Egy mondás szerint, aki a borba vizet tölt az egyéb galádságokra is képes. Ennek ellenére kis hazánkban komoly hagyománya van a fröccsözésnek. Dédszüleink a nyári hőség idején még vermelt jéggel hűtött spriccert ittak. A millennium után az…..
"Talán mindenütt voltam... Lakodalomban és temetésen, erdőben és vízparton. Bűnben és erényben. Sokat utaztam... Most elfáradtam.""Minden embernek előlről kell kezdenie az életét, mezítelenül. Talán azért, hogy ne rettenjen meg azoktól a dolgoktól. amelyek reá…..
Nem teljesen tartozik ide, de érdekes dolog a leltárral kapcsolatban, amiről eddig nem nagyon beszélt senki. Ez pedig a többlet. Volt egy leltár – méghozzá éves nagy leltár – amelyre összecsődítették az áruház összes dolgozóját. Iszonyatos sok volt az áru, össze…..
Jó, hogy írtam a koraőszi, napfényes, tiszta reggelekről. Ha nem érted, csak nézz ki. Keresem az úszóhártyákat az ujjaim közt.Kedden kitört a november. És a kabátjaim  hol másutt, volt páromnál laktak még. Igazság szerint összecsomagolva, bezacskózva, elszállításra…..
   Szeretem a koraőszi reggeleket.     Szeretem, ahogy a reggeli napfény megcsillan a kopott, málló Józsefvárosi házak ablakain, a szűk, nyomasztó utcák megszépülnek, valahogy tisztábbnak tűnnek. Csillogó minden, kicsit ünnepszerű. A friss esőillat…..
Vége egy hosszú hétnek. A hétfő és kedd teljesen átlagos, kenyérkereső munkám, a porszívóügynöklés döcögve, de haladt. Másik munkám, amivel a húst szándékszom megkeresni a kenyeremhez: épületgépészet. Amúgy visszakézből, vállakozásszerűen. Hát,…..
Neked írok most, kis jövevény.Érkezésed megdermesztett. Rádöbbentett, milyen pokoli gyorsasággal gázol át rajtunk az idő. Nemrég édesapád a nyakamban lovagolt, és tágra nyíló szemmel bámult a zsiráfra az állatkertben. Nemrég odabújt hozzám, hüppögve tiltakozott: nem akar…..
Lógok a neten.Albérlésem első napjaiban hiányzott a tévé, pontosabban egy szoba-antenna, mert készülék, ugye, van. Aztán szép sorjában áthordtuk volt párommal - továbbiakban: exem - könyveim egy részét, úgyhogy olvastam. Később feltaláltam magam, és ide menekítettem elhalt…..