Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Várhegyi Márton

0 bejegyzést írt és 39 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
"A savas pH rossz. Értem? Ezért lúgosítani kell, de mégis hogyan? Nos, ennek most alaposan utánanéztünk!” Számos újságcikk, internetes blogbejegyzés kezdődik hasonlóan magabiztos felütéssel, mióta már-már mindenki számára evidenssé vált, hogy a szervezet „elsavanyodása” káros, ezért az egészség…..
Várhegyi Márton 2013.06.19 18:47:22
@mocsing56:

"Abból indulok ki,hogy a klasszikus orvos magát legjobb tudása szerint kezeli és kezelteti.
A magyar orvosi kar az exitust 59,6 évesen éri meg. Gyuri bá betöltötte a 85-t."

Te tényleg kutató vagy (orvosbiológiai területen)? Ha igen, annyi szakmai műveltséged lehetne, hogy tudd, mennyi mindentől függ a halálozás, és így mennyi jelentősége van annak, hogy találsz valakit, aki tovább él, mint az orvosok általában.
(A te logikád alapján a kannásbor és a cigaretta is növeli a várható élettartamot, mivel "mindenki Pista bácsija" 70 évig szívott napi egy dobozzal, és ivott egy 1 liter kannásbort, és 95 évesen halt meg autóbalesetben.)
Várhegyi Márton 2013.06.19 18:56:31
@mocsing56:

"a (kiujult s reménytelennek tartott, ö általa ötletelt) melanoma kezelésére még TAJ-számmal, fotóval, laborlelettel is meg tudom támasztani."

Ha áll az alátámasztási ajánlatod, akkor szívesen megnézném közelebbről ezt az esetet. Elküldenéd nekem e-mailben a részleteket? (Kórtörténet, diagnózisok, fotó, leletek, kapott kezelés - vagyis minden.)
Természetesen bizalmasan kezelem a kapott anyagot.

marton.varhegyi@gmail.com
A Szkeptikus Klub következő rendezvénye május 21-én: Bizonyítékok és szkeptikusok Hraskó Gábor, a Szkeptikus Társaság elnöke előadása "Elhiszem, ha bebizonyítod!" - mondjuk gyakran. De tényleg elfogadnánk mondjuk a telepátia létét, ha mutatnának egy pozitív kísérleti eredményt? A James Randi féle…..
Örülünk, Vincent? Lúgosítás* 2013.05.01 03:35:00
E cikk eredeti változatát a Környezetvédelem.co.hu internetes lapnak írtam, még tavaly. Ottani írásaimat a jobb oldalsávban, a "P/c szerint a világ" rovatba kattintva olvashatjátok; a két utolsó azonban nem jelent meg (ez egyúttal azt jelenti, hogy a jövő héten hozom a…..
Várhegyi Márton 2013.05.02 17:01:39
@torontál1971:

"Ha valaki kétségbe vonja azt, hogy a táplálkozás szerepet játszik a vér ph értékének az eltéréseiben, kezeltesse magát."

Mitől olyan triviális, hogy a táplálkozás befolyásolja (mérhetően befolyásolja) a vér pH-ját? Vagy hogy ez a befolyás kóros pH-eltéréshez vezethet?
Persze, ha táplálkozásnak tekintjük a sósav vagy a nátrium-hidroxid-oldat megivását, akkor befolyásolja.
Tudsz is valami hivatkozást vagy magyarázatot adni az állításod alátámasztására?
Várhegyi Márton 2013.05.02 17:09:07
@torontál1971:

Te szoktad mérni a véred pH-ját?
Várhegyi Márton 2013.05.02 19:06:47
@aronsatie:

"A gyakorlatban 35 fölötti nőket szó és magyarázat nélkül küldenek amniocentézisre."

35 év környékén lesz akkora a Down-kór valószínűsége, hogy "megérje" a vizsgálat egy egyébként egészséges kismamánál is. (Fiatalabb korban a valószínűsége még kisebb, mint a vizsgálatból adódó vetélés kockázata).
Ettől még persze dönthet úgy a kismama (megfelelő felvilágosítást követően), hogy nem kéri a vizsgálatot.

A szó- és magyarázatnélküliség mindentől függetlenül hiba.
Hazánkban az élsportolónk tudományos támogatása, a sikeres versenyzéshez szükséges színvonalas szakmai feltételek, körülmények megteremtése évtizedek óta várat magára, fokozatosan mind nagyobb akadályokba ütközik.  Abszurd jelenségek a sportolók felkészítésében (csak…..
A Szkeptikus Társaság rendezvénye szeptember 15-én a Civilek Éjszakáján! Gyertek közénk, sámánok, kuruzslók, vajákosok, tisztánlátók, múltidézők! A tavalyi Civilek Éjszakája elkövetett tömeges öngyilkosság után a Szkeptikus Társaság az idei Civilek Éjszakáján megrendezi újabb szeánszát, ahol…..
Az ezotériában és az alternatív gyógyítók körében népszerű koncepció az aura. Ez valamiféle finom, több rétegből álló energiamező, amely körülveszi az embert, és színéből, alakjából, kiterjedéséből következtetni lehet az illető személy egészségi és lelkiállapotára. Állítólag meg lehet tanulni az…..
Várhegyi Márton 2011.08.12 23:06:17
@okostojgli:

Én nem olvasok ki semmi ilyesmit ebből (nem én írtam a cikket).
Amit Incubus látott/látni vélt, az valami más; ha aura lett volna, akkor ott látta volna, ahol az ember volt (ahogyan a pozitív kontroll során is ott látta).

Ez nem zárja ki, hogy létezik aura, vagy hogy látható.
Mindazonáltal minden egyes negatív (nem szignifikáns) kísérleti eredmény erősíti az "aura nem létezik/nem látható" hipotézist.
Várhegyi Márton 2011.08.12 23:09:38
@fordulo_bogyo:

Mindenki hozzon magával még egy látót!

:-)
Várhegyi Márton 2011.08.18 13:35:32
@VRbagoly:

Én azt csodálom, hogy egyesek milyen leleményesen próbálják megmagyarázni, miért olyan eredménnyel zárult a kísérlet, amilyennel. Repair erre szerintem elég jó példa.
(Érdemes beleolvasni a Szkeptikus Fórum aurás topikjába.)