Regisztráció Blogot indítok
Adatok
margarethe

0 bejegyzést írt és 12 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Narancshab kérésére egy kicsit kutakodtam a neten, olyan receptet kerestem amit nappalra is tud használni a száraz, szeborreás bőrére, az éjszakai shea vaj mellé. Nos, ez alatt a pár nap alatt az biztosan kiderült, hogy ez nem egy egyszerű betegség. Rengeteg féle okot és gyógymódot…..
margarethe 2010.11.23 16:14:35
@Timi1983: Minden natur/bio termékben az van, amit felsorolt Lucrezia az előbb. Hiába mondják, hogy ez szuperjó, mert ásványi...Keress rá az összetevőkre, nem igazán egészséges szerintem ilyesmit magunkra kenni...
Használtam egy darabig a Dr. Hauschka alapozóját, púderjeit, de én is azt vallom, hogy a bőrnek ilyesmire nincs szüksége. Púder helyett egy kis kukoricakeményítőt használok. Ezt egy könyvben olvastam (szerk. Hulda Clark)
Ez a recept eredetileg hajkondícionálónak indult, de hajpakolás lett belőle. Ugyanis elkészítettem. Annyira sűrű, krémes állaga lesz, hogy nem lehet fújni a hajra csak kenni, és akkor már akkora mennyiség kerül rá, amit csak lemosni lehet, rajta hagyni nem. Viszont szuper…..
Lukrécia kencéi Egyszerű dezodor 2010.02.23 22:51:00
Ez a dezodor olcsóbb és egyszerűbben elkészíthető házilag mint a másik, a hatékonyságát pedig ítélje meg mindenki maga. Én még nem próbáltam, mert még van a shea vajasból, de legközelebb ezt kotyvasztok (már rendeltem kókuszolajat a helyi bioboltban).fél pohár keményítő…..
Az öregség a szemünkön látszik meg legelőször, ezért azt kezdjük el pánikszerűen kenni mindenféle krémekkel. Így voltam én is, mikor elkezdtek a fekete karikák  sötétedni a szemem alatt, és megjelentek az első szarkalábak. Nem sajnáltam a pénzt, megvettem az Avon…..
Ez a tonik tökéletes smink és arcmaszk maradványok lemosására, arctisztításra, frissítésre. Nem szárítja a bőrt, mert nincs benne alkohol, sem festékanyag és hasonló fölösleges dolgok. Enyhe savassága visszaállítja a bőr védekezőképességét, és antiszeptikus hatású.Ez…..
margarethe 2010.11.04 21:25:53
@Gyöngyi69: Köszi a választ! Igen, gondoltam, hogy az alkoholmentesség a lényeg. Sajna nagyon idegesít a szaga, de még nem adom fel...Valóban most csak inkább citrom illatot érzek magamon (az illóolajat)...
margarethe 2010.11.07 07:41:56
@Zsidanna: Kkedves Zsidanna! Én a dm-ben vettem bio-almaecetet. Már annyira nem is tartom büdösnek...vagy megszoktam, vagy az illóolaj tompította...
De köszi a tippet! Sajna azt én sem tudom, hogy lehetne itthon előállítani.
Egyébként nagyon jó a bőrömnek ez a tonik!
A shea vaj hidratáló, ránckisimító hatását megtoldjuk a méz gyógyító tulajdonságaival. A száraz bőr hajlamosabb a ráncosodásra, és ahogy öregszünk úgy lesz egyre vízhiányosabb a bőrünk. Ez a krém segít, puhává és simává teszi a bőrt.Hozzávalók:2 evőkanál (7 gramm)…..
Lukrécia kencéi Parfümkrém 2010.04.16 17:29:00
Mikor még gyerek voltam nagyon divatos volt a parfümkrém. Anyukám kedvence gyönyörű  kristály tégelyben volt, amit kiűrülés után is érdemes volt elrakni, és nagyon kevés kellett a krémből hogy illatos legyen az ember. Mostanában viszont csak fújkáljuk magunkat, de miért…..