Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Sandor Karacsony

0 bejegyzést írt és 2 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Tegnap Orbán Viktor bejelentette 29 pontos javaslatcsomagját az "új gazdasági rendszerről". A csomag bejelentését megelőző napokban számos találgatás jelent meg arról (pl. itt és itt), hogy az új Kormány által beígért gazdasági fordulat beindításához szükséges…..
Sandor Karacsony 2010.06.10 17:46:01
@EconMatters: ervelesed szerint a teljes transzparenciat tehat az teremthetne meg, ha (i) az europai adossag-statisztikaban mind az implicit, mind az explicit allamadossag megjelenne demonstracios cellal; ezzel egyidejuleg (ii) ujra megjelenitesre kerulne az allamhaztartasi hiany kimutatasanal a "nyugdijreformhatas"?

A Hirszerzo cikkben ismertetett konstrukcio (trukknek azert nem neveznem), meg ha az EU/IMF el is fogadta volna, velemenyem szerint jo esellyel nem menne at az europai lakmuszteszten. Hogy ezt biztosra tudjuk, persze at kene valakinek ragnia magat a 611 oldalas ESA95 szabalyozason (eur-lex.europa.eu/LexUriServ/LexUriServ.do?uri=CONSLEG:1996R2223:20071230:EN:PDF), de mar elso olvasatra sem ugy tunik, hogy egy ilyen atfolyatasi mechanizmus hitelesen eladhato lenne, es ezaltal egy tipikusan off-balance-sheet capital flow deficitcsokkento tenyezove valhatna. Tehat valoban a statisztikai transzparencia es az SGP jelenlegi 'perverz inszentivaja', illetve annak hosszu tavu negativ hatasai iranyaban erdemes felepiteni az ervelest.
Felmerült az ötlet, hogy az újonnan alakult magyar Kormány költségvetési mozgásterét a magánnyugdíjpénztárak államosításával vagy a pénztártagok számára az állami nyugdíjpillérba való át- vagy visszalépés megnyitásával erősítse. Az Index.hu által közölt írásukban…..