Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Sörapu

0 bejegyzést írt és 47 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Némi feltűnést keltett, amikor pár hete ezt a kis harcos A4-es üzenetet posztoltam, senki nem tudta a megoldást, én azóta kiderítettem, íme a sztori:Pár házra a jogi kartól és az Egyetem tértől éldegélt békésen egy kis belga söröző, a BelD’or. Egészen addig, amíg a ház…..
Kontár Komlókutató ZwölferTEK 2013.02.04 23:18:26
magyar világos sör Kissé meglepő, hogy egészen mostanáig nem írtunk az ország egyik - ha nem a - legsikeresebb kisüzemi főzdéje, a Fóti Kézműves Sörfőzde egyik söréről sem. Főként, hogy náluk készül a bimbózgató magyar sörforradalmi lendület zászlóshajója, a minden…..
Örömmel jelentjük, hogy a negyedik Főzdefeszt is sikeresen lezajlott, és ismét rengetegen jöttek el, hogy végigkóstolják a magyar sörfőzők újdonságait, illetve régi kedvenceiket. A Főzdefeszt nem titkolt célja, hogy bájos gerillafesztiválból a magyar sörfőzés meghatározó…..
Sörapu 2012.09.21 20:46:11
@Ogreface:
Ritkán, pedig nagy igény van rá. A helyzet az, hogy az érdeklődők inkább a hétvégéket preferálják, nekem pedig az szinte mindig foglalt. Én inkább a hétköznap délutánokat tudom javasolni. Ha találunk egy mindenkinek kedvező időpontot akkor szervezek egy kellemes, sörözéssel egybekötött üzemlátogatást. Fogok javasolni pár időpontot, ami közül lehet válogatni.
Sörapu 2012.09.23 08:14:42
@Hamilcar: Valahogy erre volt mindig igény, de ha legközelebb rendelünk palackot veszünk kisebbet is.
A felfokozott érdeklődésre való tekintettel Sörapu megmutatja a főzdéjét a kíváncsiaknak! Most szombaton, szeptember 29-én déli 12-kor pár órára megnyitja kapuit a Fóti Kézműves Sörfőzde, és sűrű kóstolgatás közben minden vitás kérdést meg lehet vitatni Sörapuval. A…..
Sörapu 2012.09.27 22:14:41
@hoPPer: Lehet jönni persze. Írd be magad és szombat délben találkozunk.
Sörapu 2012.09.28 13:55:29
Sörapu 2012.10.01 22:46:25
@kieső: Igen lesz, majd keresünk rá alkalmat.
Sosem hittem benne, hogy egy sörfesztiválhoz harminc fok kellene. Tradicionálisan harminc fokban nem is lehet sörözni, mert a sör érzékeny dolog, és ahhoz hogy élvezhető maradjon rengeteg energia, hosszú távon pedig rengeteg tartósítószer kell. Nem véletlen, hogy az első bajor…..
Sörapu 2012.09.19 21:46:19
@Pável: Nem, sajnos ott kevés csap van. Még két fesztiválon lesz elérhető. Most hétvégén Etyeken, illetve jövő héten a Corvin sétányon.
De sebaj, mert már készül egy karácsonyi limitált tétel. Nem maradtok jó kézműves sörök nélkül az év végére sem!
UPDATE: Úgy néz ki, hatott a népnevelés, mert a szervezők felvették velünk a kapcsolatot és ha minden jól megy, nemsokára egy jobb listát olvashat a nagyérdemű a fesztivál oldalán. Reméljük, minél hamarabb! Addig is a Sörbúvár ápgréjdelte a sörlistát, - lásd lent - és…..
„Miskolcon felnőni jó volt, Miskolc nagyszerű hely, csak tudni kell időben otthagyni” – válaszolta egy miskolci barátom a kocsiban lefelé az első miskolci Főzdefesztre, amikor a szülővárosáról kérdeztem. Amióta Pataki „elhagyta a várost”, a miskolci…..
Folyékony Kenyér Bohémia 2012.01.24 09:11:00
Csak szólnék, hogy a Rákóczi téri vásárcsarnok mellett, a Német u. 2-ben megnyílt a harmadik autentikus pesti cseh kocsma, a Bohémia. Csapon két Novopacke, a Kumburak és a Pardubicky Porter. Tök jó: megy a körúton a lefagyott orrú bácsi télen, és a Rákóczi térnél járva…..
A magyar ember nem tud napirendre térni a Radler felett, valamiért olyan fontos neki a vélt autenticitása mindennek, amivel kapcsolatba kerül, hogy folyton hangsúlyozza, hogy lehet, hogy megissza, de akkor sem tartja sörnek. Ennek ellenére a tavalyi nyár slágere a Gösser Zitrone, idén…..
Sörapu 2011.06.09 20:25:04
Pénteken kezdődik a Budai Gourmet Fesztivál - és a magyar sörfőzők is ott lesznek. Az idei Gourmet Fesztivál, amit idén először a Sziget Szervezőiroda rendez, a Millenárison lesz június 3-4-5-én. A Szigetesek jó végén fogták meg a feladatot, és arra törekedtek, hogy a…..
Sörapu 2011.05.30 21:52:13
@Serkoptató: Nem erről van szó. Tudod, egy boros pohár, ha ki is ürült nem látszik rajta hogy nincs elmosva. Egy sörös korsó azért mégis más. Most képzeld el, egy nagyobb rendezvényen a mosogatást. Mondjuk óránként 500 poharat. Én nem tudom megszervezni - megmondom őszintén.
Sörapu 2011.05.30 22:12:51
@Serkoptató: Gyorsan utánanéztem:
Vízcsatlakozás 40.000 Ft + Áfa
Mosogató 16.000 + Áfa
1 fő személyzet 15.000 + Áfa/nap
Egy üvegkorsó 300-800 ft között van és ez sajnos fogyóeszköz. Lehetne persze erre is betétdíjat számolni, de nekem ez a második ilyen rendezvényem lesz. Ígérem megpróbálunk a későbbiekben fejlődni!
Folyékony Kenyér Sörapu 2011.05.13 09:01:00
Az idei Főzdefeszt titkos főszereplője: Sörapu. Az ő fóti főzdéjében készül a Grabanc IPA és a Keserű Méz. A Zappa és a Darshan fogja csapolni a Fóti Pilset, a Darshanban meg lehet kóstolni a gyömbéres sörét is, és Sörapu legújabb fejlesztését, a Hammurappi álmát! Alant a…..
Sörapu 2011.05.16 10:31:56
@szanisz: Igen lesz. Egyszerre 4 féle sört tudunk csapolni. Ebből mindig fix a Paulaner Pils és az Osterbräu Pils. Most még van a Keserű Mézből egy hordó, utána ez legközelebb 6 hét múlva jön. Addig lesz a Hammurapi Álma. És van még a gyömbérsör is. Amit javasoltál másik két sört, azt is el tudnám képzelni, de itt kapacitásbeli problémák vannak egyelőre.
Sörapu 2011.05.20 22:29:25
@malvin1: Deák Ferenc 32. De itt csak a Pils van állandóan csapon. Ez egy falu, itt még várat a sörforradalom magára. Remélem, hamarosan megéljük!
Sörapu 2011.05.22 19:59:34
@malvin1: Besztercei utca 40/c. Már nem én üzemeltetem, de a Fóti Pils van mindig csapon és elvitelre is. Szokott lenni gyömbérsör is, de az ismert okok miatt meg kell várni az új főzet elkészültét.
Miután a hétvégi Főzdefeszt átmeneti sörhiányt okozott Pest megyében, és a június elejei Budai Gourmet Fesztiválig nem is igen lesz sörös esemény, a magyar sörgurmék aggodalmasan kémlelik a jövőt: hol fogunk mi a hétvégén jóféle kézműves sört inni?Majd én megmondom:…..
Soha nem hittem volna, hogy még ebben az évben leírhatom ezt a fellengzős mondatot, de aki ott volt május 13-14-én a Mikszáth téri Főzdefeszten, az joggal érez valami ilyesmit. Senki nem hitte volna, hogy ez lesz. A sörfőzdéknek és a vendéglátósoknak leesett az álluk, és ott…..
Sörapu 2011.05.18 22:32:08
@pluto111: Akkor nyújtok most egy kis bepillantást a kulisszák mögé. Egy beszélgetés 5 nappal a Főzdefeszt megnyitója előtt:
Sörapu: Szerinted mennyi sört hozzunk?
Dani: 20 hordó.
Sörapu: Hülye vagy? Beszéljünk már komolyan! Mit csinálok vele, ha kiviszem és megmarad? Próbáljuk belőni reálisan!
Dani: ok, akkor 15.
Sörapu: Nem tudom elképzelni. Viszek hatot és ha elfogy viszek még.
Dani: Nem lesz elég!

Még pénteken fordulnom kellett egyet, nekem szerencsém volt mert Fót nincs messze. De becsületükre legyen mondva a békésszentandrásiaknak, hogy ők is hazamentek éjjel és nyitásra ott volt a sör.
Szombaton reggel 6-kor már mostam a hordókat és töltöttem. Erre nem lehetett felkészülni. Értsétek meg, nekünk ez eddig elképzelhetetlen volt. Nem gondoltuk volna, hogy több mint tízezer embert érdekel ez a történet.
A következő sokkal jobb lesz, ezt ígérem!
 A Főzdefeszt szervezői összefogtak a Civilek a Palotanegyedért Egyesülettel és 2011 Május 13-14-én pénteken és szombaton, a VIII. kerületi Mikszáth Kálmán téren tartják meg a másfeledik Főzdefesztet. Az Első Hazai Kézműves Sörfesztivál célja, hogy reflektorfénybe…..
Sörapu 2011.04.24 20:46:29
@Pável: Még nem. Illetve nem is tudom, mostanában csak alkotok. Van aminek van neve, van aminek nincs. Segítséget szívesen fogadok.
Sörapu 2011.04.27 06:57:20
@Barman's Choice: Nem tudok sokat beszélni a söreimről, de szerintem nem is kell. Inkább kóstold őket!
A válasz nagyon egyszerű, ugyanis erre csak egyetlen helyen van lehetőségünk. És ott is csak egy hónapig. Nem csoda, ha legtöbbünk figyelmét eddig elkerülte a Veres Pálné utcai Cheers Drink Bar. Egy hatalmas Ady-emlékplakett mellett, a portálja pont akkora, mint az ajtó, amin be…..
Főzde: Bors 9172 Győrzámoly, Orgona út 17.  sörök: Bors Világos, Bors Szűretlen Ászok, Bors Barna, Bors szűretlen Barna    El sem hiszem, de majd fél év után ismét eljutottam egy főzdébe. És a főzde nagyon meg is nyerte tetszésemet. Az Első Kézműves…..
Ezzel az írással egy cikksorozatot indítunk útjára, mely a házi sörfőzésről fog szólni. Reméljük, a sorozattal sokak érdeklődését felkeltjük az otthoni sörfőzéssel és a sörkultúrával kapcsolatban. Véleményünk, hogy a hazai sörkultúra felívelésének fontos…..
Sörapu 2010.11.03 07:56:46
@TonyCaviar:

Cáfolom. Van kormányzati szándék a liberalizációra. A kormány kereste meg az érintetteket, hogy dolgozzák ki a javaslataikat. Ez meg is történt, de most ott áll az ügy, hogy nem tudják ki az illetékes. Nem egyszerű a történet. Barátom, aki ezzel foglalkozik őrült sokat dolgozik vele és még nem lehet látni, hogy mikor változik a törvény. A lényeg, hogy folyamatban van.
Azt meg gyakorlatból mondom, hogy bárki nyugodtan főzzön otthon sört, senki nem fog pár 10 literért szólni, a meglévő feladatok ellátására sincs megfelelő apparátusuk a fináncoknak.
A kisüzem az más, arról írtam az elején.