Regisztráció Blogot indítok
Adatok
bál_na

41 bejegyzést írt és 0 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Erős vár a mi hitelünk.Magyarország gondban teljesít.Debrecen, a szabadság csődvárosa.Magyarország jobban ködösít.Egerben hoppon.Hajrá magyarok, hajrá balekok!A hazugság összeköt minket.Mert volt 8 évük, hogy kitakarítsanak.A korrupció itt fizetendő.Figyelem,…..
MAGYAR IDŐ UTÓSZÓ... 2014.02.07 19:01:00
KETTŐKilépünk a van ködeiből,Fel, a lehet felhői fölé. KÉSZÜLŐ SÍRFELIRATA fiú fent, az apa lent:Ez a világ egyensúlya. UTÓSZÓVége az évadnak, vége a fénynek,Utazom újból: pokoli követ.S azt, aki rám nem borít követ,Isten azt örökre áldja meg. MEGINT...Minden…..
MAGYAR IDŐ TÖRTÉNELMI RETÚR 2014.01.29 20:27:12
A hámozás a vonat elején kezdődikKihajózni veszélyes!A hajtók befelé nyílnak!Az alagútban a kalauz keze nyoma: a feketelyukVigyázz! Észfék!Akit a vonat füstje megcsapott, csapot-papot itt hagyott...
1. Tartsd be a törvényeket. De csak a mait. A tegnapi már elavult.2. Sose engedj magad elé senkit, mert még rád vizel.3. Ne gondolkodj, fondorkodj!4. Ne pályázz, gályázz! Jól evezz, manőverezz. Végül is: nem vagy te bolygó hollandi...5. A tanuló nem nemes ló, nem is lovag, ezért…..
Egy olyan korban, amikor csak metaforákban lehet beszélni, s lapulva suttogni daktilusokat—nem tisztességes kor. Egy oly korban, amely nem tisztességes, mindenki egyenlővé nullázódik a kivételesek önkénye által. Egy oly korban, ahol csak a kivételezettek jutnak szavatolt…..
SZUROKISTEN GYERMEKEI Köztetek maradtam én fehérÜldözött—kegyelemkenyér;Köztetek egy sem érti meg,Ha az ész Istenhez felér,Már vár fent egy sziget,Mi puha, bölcs és fehér.Mit elvertek itt minden nap,Mi hozzuk ott rendbe majd.Gyorsan robogtok, mint mozdonyok,Füstölgő, tüzelő…..
MAGYAR IDŐ ...kik vagytok ti?... 2013.08.29 00:11:06
Friss rajEngem ledöntöttek megint jól tenyésztett cinkos döntnökök—friss rajban az útszélre. Sár- és húgy fogónak. Akire rá lehet kenni mindent.A new csinovnyikok klikkelnek ránk: hamarabb vakarják, mint akarják, hogy nekünk munka jusson. Jussa csak annak lesz itt, aki kiharcolja…..
Laci te,Hallod-e?Nézz ide,Nézz, ha mondom,Skypon s fonon,Ülj a képen az ölembe,De ne moccanj, mert a netreRá talállak írni,Csípni,Ugye file?Hát telefonálj.Szájadat befedd,Nyisd ki füledet,Nyisd ki ezt a nagy kaput;Majd meglátod, hogy mint futProgram át fejedbe...Egy kis tarka…..
Ha én Rózsa volnék,Olyan szagos lennék,Hogy az egész világTőlem elhervadnék,És ha egyszer mégisElszállnék az égbe,Akkor jutna mindenEmber boldog révbe. Ha én Sóska volnék,Annyira zöld lennék,Hogy az egész világBelőlem legeljék.Megkérdeznék tőlem:Mért álltál a…..
2012. március 14-én 11 óra 15 perc és 11 óra 45 perc között az egyik D-i, alig ismert művészeti szakközépiskola tánctermében a már elkészült, dramatizált, zenés-filmes jelenetek helyett (Kik érted haltak), igazgatói utasításra levetítettek egy a youtube-on letöltött,…..
MAGYAR IDŐ Bejáratos kijáró 2013.01.24 05:03:00
Kijáró lettem. Kilencvenkilométeres. Napébresztő-napnyugtató. Negyvenöt perces, kerék vonszolta hajnali kabinomban régi ifjú szívekre emlékező. Lassan, simogatón. Valaha siheder elmék és szívek itták szavaim. Részegségig. S megtöltekeztek. Szemük csillagáig... Ma köpnek…..
MAGYAR IDŐ Majd 2012.12.29 05:07:00
(Pszeudo Örkény-novella) A 2013. október 18-án bejelentett munkáltatói szerződésszegés tényállását megvalósító 60%-os bérmegvonás következtében az Aligél tagintézmény tantestülete (főállásúak) kollektív megjelenés megtagadását tervezi 2013. október 20-án,…..
UFO-nak lenni nem jó. Semmilyen találkozásban. Régebben Isten helyére képzeltük magunkat. De csak kis nyulak voltunk holdleső szkafanderben, pártosan, amint a Csomolungma tetejéről akartuk elérni a nagy Vörös Óriást, kinek bajsza annyi világot halálra sebzett már. Ma az is…..
Az egri születésű, Kosztolányit, Adyt „szerető alázattal” olvasó Kovács Klaudia színész-előadóművész, rendező, producer, író (hu.wikipedia.org/wiki/Kov%C3%A1cs_Klaudia_%28sz%C3%ADn%C3%A9sz%29) 9 év készítés után, 2007. novemberében az Amerikai Filmintézet Mérföldkő…..
MAGYAR IDŐ Kedves András!... 2012.04.05 23:23:00
Kedves András! Lelkiisemeretem penitenciája űz-hajt, hogy végre annyi halogatás után engesztelő sorokat írjak Neked, hisz nagy testi bajod közepette én bizony megfeledkeztem rólad, pedig annyi mindent köszönhetek Neked -- láthatatlanul. Összefűz a múlt pörölye, komor…..
(KELET FELÉ) Kelet felé, visszafelé, Megyünk sorsunk elé, Olajszagú hajnalokon, Acsarogva, vakon. Ködök ócska nyoszolyáján Szemlesütve, gyáván Megérkezünk, halad velünk Buta, konok terhünk. Dohogó nagy indulások, Sanda bűnök, átkok Itt a reggelre rótt vétkek— Nem…..
MAGYAR IDŐ ...De fölöttünk... 2012.01.23 14:15:00
  (VÁLTÓLÁZ) Mit sem tudtunk arról, Ki jött jobbról-balról. De fölöttünk a mozdonyok !     A kép forrása a Zinternett  ..
MAGYAR IDŐ ...vagy...fut... 2012.01.16 07:25:00
(VAGY) ami maradt vagyon: írva vagyon nyitva hagyom: sorolom a zuhanó falat 2011.11.16. (FUT) Szenvedések apró tüzeivel Melegedek már ötven éve. Úsztatnak szegek, Kattogó sebek, Hideg holdfogyó-öleléssel: a mélybe zokog, fut homályos keresztút. Hol vagy én Passióm, Hol…..
MAGYAR IDŐ Paplan 2012.01.04 00:01:00
1. Téli éjszaka látszik a laktanya rácsos ablakán keresztül. Nyöszörög a himbálózó lámpa a hideg, fagyos szélben. Éles drótok szelik ketté a fényszórókat a betonkerítés fölött. Távolban egy őrbódé nyikorog, az őr magányos sziluettje mintha belemaródott volna az…..
(TÖLT(EM)ÉNYEK) Évszázadok óta várok, Szép csendesen bekrepálok. A biliből kilóg a kezünk. Végre felszabadultunk! Pártkupec vagyok. Eladlak benneteket. Egy Sztálinom, egy halálom! És elrepül rozsdás fejünk fölött A D-209-es szamovár. Hallgatlak! Érzed ágyadban…..
(A BIRODALOM TEKINTETE) „Egy ágról szakadt siheder, Kit a balsors meghordoza, Keblén kenyere, hátán háza S szívében jókedv tavasza.” (Petőfi Sándor) Poznanban kezdődött el, De a vér A tolvaj novemberre A parlament tetejéig ért E Duna tájon, S hogy ne fájjon, A…..
MAGYAR IDŐ ...Summáját írom... 2011.10.28 00:01:00
(MAGYAR KŐ-BALLADA) Summáját írom édes hazámnak, Megszállásának, nagy fájdalmának. Szégyen vallását Sztálin hadának, Nagy vigasságát Szép Magyarországnak! Az rádiónál Nagy Imre vala, Az ő szívében fényesség vala, Ő áldott lelke meghala vala, Ott gyermek népek…..
  (A TEMETETLEN) Arccal a földbe, mint söpredék alja, Éles dróttal betakarva. Ahogy mondtad: Azok temetnek majd, kik elhantoltak Bakancsban tartva, deszka-barlangba. Égboltod kiürült repedt hordó, Fölötted a lopva elégetett „Zárt tárgyalás” nem hallható Forró…..
  (KIK MARADTUNK VÉGLEG...) »Kik végleg itthon maradtunk, Csak a rácson nézünk tova, Hogyan készül vakmerőn Emigránsok gyors otthona. Kik hazájuk elől bújtak Más nép „üveg erdeibe”, S itt bitónk obeliszk sorát A hóhér unva veri le.…..
 (KEBELÉN KENYERE) „Pedig csak ődöngött előre meg hátra: Kebelén kenyere, hátán volt a háza.” (Arany János) Kebelén kenyere, hátán a háza: Megcsúfolta rég szülője, hazája. Nincs már testvére se zöldellő fája, Nyomor öröme, bánat párnája. Az…..