Regisztráció Blogot indítok
Adatok
tom sawyer

0 bejegyzést írt és 28 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
- Na és mondd milyen volt a Star Wars legújabb része? - Minden ízében tökéletes. Egy csodálatos, gyönyörű vizuális orgia. A történetvezetés pedig forgatókönyvírói bravúr. Minden kérdésre választ kapunk, minden szálat elvarrnak, pont úgy, ahogy kell. A rendezés pedig Oscar díjért kiált már most. Nem…..
tom sawyer 2019.12.22 21:41:18
@scal: Úgy olvasom a válaszodból, hogy neked csak a 4-5-6 rész maradt ki :)

1. Az alaptétel szerint az erő nem a jediké, nem birtokolják, nem oszlik meg sokuk vagy kettejük között, mekkora marhaság lenne ez? Hiszen erő jedik nélkül is létezik... (a film szerint)
2. elég fontos tény, hogy egy tárgyat valaki életében vagy halálában mozgat. Lehet elkerülte a figyelmed, de ez NEM a ghost ahol a megrekedt lelkek rugdossák a dobozos kólát...
3. nem nem lehet fejleszteni. Yoda aki 800 éve képzi a jediket már kifejlesztette volna, de neki SEM ment. Nincs kőbe vésve persze semmi, de a jedik nem voltak ennyivel szupererbbek, eredetileg volt egy képességük, de nem voltak "superman" -ek az emberek között, nem voltak halhatatlanok és nem tudták átlépni a fizikai korlátaikat sem. Persze egymás jelenlétét megérezhették bizonyos közelségben, de inkább a másik erő használatát, de ez már azért sok volt, hogy még a wookit életben létét is megérzi, ez abszolut faszság, meg a tárgyak megérintése után is jönnek hangok érzések, mi ez a baromság?

A helyzet, hogy én az a generáció vagyok akik ezen a trilógián nőttek fel, pontosabban 77-ben első általános iskolál voltam, helyesebb azt mondani, hogy a trilógia velünk együtt nőtt fel. A képregényből ami megjelent a birodalom visszavágról kb 5 példány én magam lapozgattam rongyosra, a mozik akkoriban fél évig prolongálták a filmet (nem volt ennyi új film vagy nem jutott el hazánkba), így a birodalom visszavágot fél évig minden nap megnéztük a moziban.
Nos felnőttem, végleg, a 7-9 részek teljesen lerombolták az egész sw birodalmat, megutáltatták velem, hányingerem van tőle, gyakorlatilag elérte, hogy nincs az a sw rész a jövőben ami engem be tudna vonzani a moziba !!!
Rengeteg recept kering ezen a néven, és az egyetlen közös bennük, hogy mindegyikben fellelhetők az aprított vegyes aszalt gyümölcsök, a csokoládé, és a diófélék, (ráadásul igen gazdagon) vagy ezek valamely kombinációja. Az enyém sem fog sokban különbözni, de mégis. Ez a…..
Előszó: Szeretném leszögezni, hogy minden jelenség alól, minden fotóstípusra nézve vannak kivételek, vannak, akik gyönyörű dolgokat csinálnak, de nem szeretném folyton odaírni, hogy "tisztelet a kivételnek", mert aki ezt az írást érti, aki ismeri a jelenséget, az pontosan tudja, ki kivétel, és ki…..
tom sawyer 2014.09.05 16:43:24
Nem értem miért baj, hogy mindenki fotózni akar? Engem nem zavar a sok dslres, sőt, ezek legalább próbálnak igényesek lenni, ellenben a sok tablettel fotózóval...

Egy kép értéke két összetevőtől is függ, az egyik ebből a kép minősége, mert valljuk be, ha egy régi nokiával sötétben lefotózod OVI-t, amint épp elveri a nejét, és csak két folt látszik aki bárki lehetne, na azt baxhatod.. Ergo, igenis, ha már fotóz valaki, akkor azt tegye olyan eszközzel, ami legalább technikailag alkalmas rá. Mennyivel lenne jobb, ha mindenki az otthon előhivott és gányolt, majd valahogy beszkennelt ff képeit osztogatná?

A te bajod nem az, hogy valaki jól vagy rosszul fényképez, hanem az, hogy már adott az a technikai lehetőség, hogy ezt publikálja. Ez baxa a csőrődet, hogy nem csak bárki készithet képet, de még közzé is teheti, mert még a 70+ éves "művészlelkek" is megtanulták már. De erre van megoldás! Dobd el a számitógéped, mond le az internet előfizetésed és nem fog zavarni a sok makró fénykép. Soha többet nem kapsz negativ kritikát sem ismeretlenektől..
Megjegyzem kevés újat lehet már kitalálni, és az is öröm, ha már te is meg tudod valósitani azt, amit láttál, ezért a sok hasonló kép, mégis, hogy kellene lefotózni egy virágot? Te hány féle képpen tudnál valami újat mutatni? na ugye.

Egyébként az, hogy kinek mi, melyik kép tetszik, na ez sem állandó. Évente 3-5 esküvőt fotózok már évek óta (sose fogy már el a sok haver, aki mind ingyen akarja ezt megúszni), és nekem az a tapasztalatom, hogy az esküvő után a "hagyományos" képeket hamar átlapozzák. Aha, ez jó, majd ebből kell 30 db, hogy szétküldjük, na de ez a kép, na ez állat, ez amin a kati néni pofára esett és felcsúszott a nyakába a szoknya és látszik, hogy nincs rajta bugyi..., és megint átélik, megint röhögnek, milyen hülye pofát vág itt a vőlegény, stb. Aztán eltelik pár hónap, és ezek a képek már meg sem emlitődnek, csak az kell, amin a bátyámmal állunk ketten, abból szeretnék, mert ott még olyan vékonyak voltunk. Még pár év, és a csoportképek értékelődnek fel, de jó, hogy csináltál, igy legalább tudjuk, hogy Pista bá még ott volt. És szép lassan a legjobb fotók is csak emlékképek maradnak, a falakon meg az elején átlapozott "normál" tucat képek vannak még 20 év után is, tudod, amit mindenki csinál, menyasszony egyedül a virágcsokrával féloldalassan áll háttal és visszatekint, (pfúúj de giccses, igaz?), ifjú pár középen a pappal a templom ajtóban, stb.
tom sawyer 2014.09.05 17:28:08
@Urban Gorilla: na ne ess azért át a ló másik oldalára, sok "igazi művész" festőnek is van csendélete egy csokor virágról. Gondolom akkor azokat is jó nagy marhaság volt lefesteni, igaz? Minek az, hiszen semmit nem adott hozzá...

Az, hogy neked nem tetszik a fotósok hogy viszonyulnak egymáshoz illetve a képeikhez, hát ki a frászt érdekel? Ne vegyél részt benne, ne oszd meg a képeid, vagy ha mégis, akkor szard le, hogy kinek mi a véleménye róla.
Tudod van aki "lehordott", hogy milyen szar, hogy sok az álló kép, mikor a monitorok mostmár 16:9, 16:10 képarányúak, és ugye milyen hülyén mutat igy a szélén a fekete csikkal? De csak röhögtem rajta, mert az előhivott képeket könnyű forgatni, sőt a modern monitorokat is.

Azt meg végképp nem értem, miért lenne jobb, ha az otthoni filmes képeket osztogatnák meg valahogy, ez ordas nagy marhaság. El kell fogadni, hogy ez a megosztósdi (instagram, facebook, iwiw, stb) ez kell a népnek, márpedig a népet nem lehet leváltani, megpróbálták már sokan, de eddig még senkinek nem sikerült. Neked sem fog. :(
Talán a tavaszra való tekintettel, vagy lehet, hogy teljesen ártatlanul, de a magyar Spar csoport különösen alkalmas (táp)talajt adott egy kiadós ekézésre. Tudom, hogy nem érdemes összehasonlítani a magyar piacot az osztrákkal, és tudom, hogy nem ismerhetem a marketing…..
Kedvelem a szólásokat, és közmondásokat, mert sokszor olyan telitalálatként jellemez helyzeteket, szituációkat, olyan frappánsan, és körültekintően, ahogy azt nehéz lenne szebben megfogalmazni. Érdekes módon, sok szólás, és közmondás köthető evéshez, iváshoz, tágan…..
A politika, és történelem sose megy ki a divatból. Idén Kövér Lászlót, Bokros Lajost, és Rózsa Sándort a ragassz a tojásokra! Ha unod már a hímes tojást, a kalocsai mintát meg amúgy is képtelen lennél felfesteni, akkor jól jöhetnek ezek a menő bajszos darabok. A csíkok sem…..
Én kérek elnézést minden kedves vásárlótól, aki azt hitte, hogy egy szerethető, tiszta, kellemes, megszokott hangulatú Spar áruházra cserélődik a MOM Park szutykos Match részlege. Pedig az üzletház kitett magáért, még tojásokat is bevetett, mini kerttel, csendélettel. Pár…..
Belül olasz lehetek. Ordítva perelek a gyerekekkel igazi Mamma módjára, állandóan a konyhában vagyok ráadásul dudorászva főzök, és seicentoval közlekedek. Na ebből a mondatból csak egy állítás igaz, de nem árulhatom el, hogy melyik. Ám az tény, hogy roppant mód kedvelem…..
tom sawyer 2013.03.14 11:59:33
@sajtosbrokkoli: Ezt furinak találom, hogy az én páromra gondolsz. Ha rendesen belebeszélsz a mikrofonba reggel és este is, a párod maga kéri el az autód kulcsait gombócozásra, sőt kitakaritva, leszervizelve kapod vissza. Vagy ezt is az én párommal szeretnéd? :)
Volt pár éve valami anyacserés műsor, de mivel blogot nem írok, így a cserét nem tudom vállalni. :) Párom ráadásnak a parmezánt reszelve szereti, amint látom, itt is lehetnek problémák. A tésztafőzést is átértékelnéd, mert nem véletlenül van rajta, hogy mennyi ideig kell főzni, "Ha minden jól ment, eddigre a tészta is megfőtt" nem igazán egzakt. Minden tésztának más lehet a főzési szükséglete, amit okosan a gyárban tapasztalt tésztával foglalkozó emberek kikisérleteznek(ráadásnak adott sorozatra, ezért nem ugyanaz ugyanaannak a tésztának a főzési ideje azonos márka esetében sem), igy a tészta főzéshez sem tapasztalat, sem egyetem nem szükséges, egy egyszerü konyhai óra elég. Amilyen gusztusosnak néz ki ez a tészta, el sem tudom képzelni, hogy nem igy főzöd.
Az van, hogy a Bécsi Melange egy fogalom. Az osztrák kávé meg egy másik. Gyászos napokat élek kávéügyileg. Háni évekkel ezelőtt rám sütötte, hogy kávéfüggő vagyok. Igaza van, de magam azzal egészíteném ki, hogy minőségi kávéfüggő vagyok. A rossz kávék bosszantanak.…..
De csak akkor, ha … Nem is tudom mikor. Talán csak ha nem érdemel valaki igazi büntetést, és akkor sem kell megsütni, elég a receptet odaadni. Ha megsüti, garantáltan felismeri majd a szándékot.  Pedig nagy várakozással kezdtem neki, ám mindhiába. A végeredmény cseppet sem…..
Nyugodtam megköszönheti mindenki, hogy kipróbáltam, így másnak már nem kell. A Kemping pizza pontosan olyan, mint a kemping sajt, a kemping májkrém, vagy a kempingezés maga. Csinos doboz ígérte, hogy csak vizet kell szereznem, a többi hozzávalót mind megtalálom a dobozban. Azért…..
Párizsban járt az ősz, meg én is. Na nem most, de egy élményt magammal hoztam. Nem pontosan másoltam le az akkori receptet, mert nem az volt a cél, hanem a paprikalekvárhoz kerestem valamit, ami igazán megmutatja mire is jó ez a édes csípős különleges ízű lekvár. Amikor…..
Tartozom, régóta. A legrosszabb benne, hogy időről időre felteszik többen a kérdést, hogy túl estem e már rajta, és mikor fogok végre. A válaszom mindig ugyanaz: ...jajj tudom, megígértem, de még nem. Be kellene mutatkoznom, és meg kellene mutatnom az arcom, de bevallom jólesik…..
Hát gyerekek, a féltékenység nagyúr, de van, hogy néha úrrá lehet lenni rajta. Ilyen bölcs gondolataim támadtak a Barátok közt közben. Nem volt valami eseménydús ez a két epizód, de legalább volt egy kis smár a végén. Nézzük, hogy volt. 6069. rész: Bözsi mama olvassa a…..
tom sawyer 2012.05.04 16:08:44
@hannamontanna: Melrose Placeből teljesen kimaradtál? Ott volt ilyen vetésforgó, hogy mindenki mindenkivel dugott, de nekem lassan úgy tűnik, itt is megvolt mindenki mindenkinek.

De mégis mi a picsát lehet egyébként nézni ezen a sorozaton mást? Az élettől elrugaszkodott szar, egy kávéházból faszán megélő bűnözőt? Vagy Mikit, aki hol le van égve, hol megveszi a fél házat meg panorámás villát? Vagy a meg nem értett impotens épitészt akinek 12 gyereke van, de egynek se vérszerinti faterja?

Ez a kriszta ritka egy randa perszóna, na nem lehet mindenki Kinga.
Jó hír a rettegőknek, hogy az ATV hírigazgatója kérdésünkre azt válaszolta, hogy a T-Home csatornakiosztásának megváltoztatása után nem esett vissza a nézettségük. Mint Németh Szilárd elmondta, a Híradó egész héten 9-10 százalékos kábeles közönségarányt ért el, és ez…..
tom sawyer 2012.01.08 19:49:44
@profilo:

Az hát ! Anettka ott vonaglott a leszbi barátnőjével, kérdezz rá bárkinél, mindenki látta :D
tom sawyer 2012.01.08 20:05:02
@Steppenwolf:

Azért közkedvelt és közkedvelt között mégis lehet kis különbség.

Mondjuk magyarázd meg a gyerekeidnek, akik majd tom és jerryt akarnak nézni, hogy a parlament tv is legalább olyan jó !
tom sawyer 2012.01.08 20:20:20
@Átlagpóóógár:

a faszbookon? beszarok, a tréhome pont nem fogja majd leszarni azt igaz?