Regisztráció Blogot indítok
Adatok
fuligula

0 bejegyzést írt és 25 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Feleim, én a barátaimat járom sorra, utazgatok, aztán pár nap itthon, aztán megint utazgatás. Országon belül, mert sajna egyetlen gazdag barátom se él mondjuk Kubában vagy Japánban. Ettől még a barátaim a barátaim. A barátság nem kér kenyeret. Ingyér van, mondhatni. Egy csésze…..
Már két hete hallgatok, igazatok van, nálam ez szokatlan. Pedig szeretek beszélni, és amikor itt írogatok nektek, az is beszélgetés. Mert tudom, olvastok, és közben velem együtt gondolkodtok. Mégis jobban esett most a csönd, és még csak nem is anyukám halála miatt. Az a csönd…..
Vasárnap délután a rokonaink támogató szeretetére támaszkodva a bátyám és én szétszórtuk anyukám hamvait a máriagyűdi templom feletti erdő egyik békés szegletében. Anyuci imádott Máriagyűdön, a templomban imádkozni, lévén híres Mária kegyhely. Sokszor ültünk kocsiba…..
Anyu halála megváltoztatott. Már évek óta változtam, de ez a halál lezárt a lelkemben egy átalakulási folyamatot. A hitem már nem létezik. És nem anyu halála csak az oka. Ha csak ennyi lenne, ez ellen lehetne védekezni lassú gyógyulással, megbékélve, letisztult érzésekkel, az…..
A mi családunkban a megszokottnál is zsúfoltabb a december. A karácsony és a szilveszter közé még beékelődik az én huszonkilencedikei szülinapom is. Itt ülök szilveszter délelőttjén, és azon gondolkodom, mikor lett ugyanolyan nap a születésnapomból is, és a szilveszterből is,…..
Holnap Szenteste. Nagy készülődésem az idén nem volt, és nem is lesz. Anyut hazahozom holnap délelőtt az otthonból, ha nem lesz olyan szétesett állapotban, hogy nem merem kimozdítani a megszokott környezetéből, akkor hozom. Egyedül leszek vele, a bátyám inkább egyedül ünnepel.…..
Soha egyetlen Megaszárt nem néztem meg, és amit a másik csatorna csinált, tehetségkutatót, azt se. Még a nevére se emlékszem. És még csak azt se tudom, miért nem néztem legalább beléjük. Azt tudom, idegesített, hogy rétestészta módjára nyújtják a végtelenségig, de ha…..
Pár napra elutazom, Bécsben, a könyvvásáron próbálom a legújabb könyvemet eladni egy érdeklődő angol vagy amerikai kiadónak. Németül már megjelent, de a kiadóm nem viszi túlzásba az én karrierem szekerének előrefelé tologatását. Magyarán tojik rám. Magára nem tojik. Ki…..
Nem tudom, ti hogy vagytok vele, de én sokat vigyorgok korunk eszetlenségén. Ma reggel, megint vigyoroghattam egy nagyot. Ha igaz, ha nem a hír, ami mögötte van, megér egy misét. Állítólag (!) egy svájci, hetven felett járő nő halála előtt még egy nagyot akar szeretkezni egy…..
fuligula 2010.11.11 15:05:13
@gagyiwood: Ha már a demokráciánál tartunk: érdemes lenne egyszer a magyar közigazgatás bugyrairól is egy szösszenetet írnod. Tök jó dolog az egyenlőség csak a gyakorlatban nem működik. kis emberek nagy megalázása.
Nahát, tegnap, az új könyve megjelenése előtt ÚJABB információ "szivárgott" ki a könyvből. Már tudjuk, hogy Csernus feleségét Hagyó, a magát börtönben hagyó úr szerette el! Ezt eddig nem tudta senki(?), ugyebár. Épp most, VÉLETLENÜL kiderült, hogy egy olyan…..
Tegnap óta a bulvár ontja a hírt a mi szegény fejünkre, hogy bizony a naaagy Csernus doktort elhagyta a felesége! És mindegyik felvezetés középpontjában ott a konklúzió. Hogy a naaagy pszichiáter lám a saját életét sem tudja meggyógyítani, hiába tanítja ezt másoknak. Hogy…..
fuligula 2010.11.05 22:04:42
@gagyiwood: Óhh köszönöm! Bocsáss meg,de még egy páratlan gyöngyszem még idetartozik, természetesen Csernustól,2010. februárjából:"Nekem minden nap Valentin nap. Fontos, hogy tisztelettel és szerelemmel tudjak belenézni a párom szemébe. Ez csak úgy mehet, hogy önmagam szemébe nyugodtan tudok belenézni. Mindenki a párjától csak annyi tiszteletet és megbecsülést, ezáltal szerelmet kap a párjától, amennyit önmagának ad. :)
Ilyenkor eljön egy pillanat, amikor a másik szemébe nézve meglátom a szembogarában a lelkemet és tudom, hogy ő is látja ezt az enyémben. Beleolvadok és ő belém olvad nap, mint nap." (Az idézet nyilvános, megtalálható a neten.)
Ennél a pontnál érezzük könnybe lábad a szemünk a Hatalmas Szerelem Felemésztő Tüzétől. És ezennel leszakadok a Csernus témáról.:)
fuligula 2010.11.03 09:25:54
Tudjátok, hogy regényeket is írok. Mostantól minden bejegyzés végére odavetem a honlapom címét, hogy átkattinthasson, aki szösszeneteknél többet is olvasna tőlem. Valamelyik új barátom a kommentjében felvetette, hogy szeretne többet tudni a hajlításról. Amikor olvastam a sorait,…..
fuligula 2010.11.03 15:27:38
@asztrid90: Én is sokáig töprengtem anno,csúsztam is egy évet emiatt.Sokan meg is mosolyogtak, hogy hogy nem tudok összedobni egy irományt, másnak két hét alatt meg van blablabla. Aztán csak beugrott hipp-hopp. onnantól kezdve szinte magától íródott a szakdolim. S most az egyik fejezete annyira túlnőtte magát, hogy pont alkalmas a második diplomámhoz szükséges szakdolgozathoz. Sokszor a legegyszerűbb a legkézenfekvőbb.Fel a fejjel! Meg fogod érezni a jó téma illatát!
fuligula 2010.11.04 11:51:25
@asztrid90: Én pl. szeretem az intézmények történeti levezetését is. Állami Számvevőszék, Pü. minisztérium. Szabályozás, összehasonlítás más országokkal, kitekintés, feladat, funkciói stb. nyugis téma.