Regisztráció Blogot indítok
Adatok
sefatias

470 bejegyzést írt és 13393 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
  Nem tudom ki, hogy volt vele, de én a 16 év alatt, amíg Jehova Tanújaként tevékenykedtem, soha nem éreztem azt a boldogságot, amiről az Őrtorony-kiadványok írtak, és amiről a kongresszusokon beszámoltak a „boldog” testvérek. Pedig két évig még általános…..
sefatias 2012.02.27 21:03:19
@Virago_1000: a legszebb balladakat azok irjak, akik "amugy" "durva" zeneket irnak.
ez tényleg igy van. a rock zenét azért szerettem, mert őszinte érzelmekről szól. és nem egy hamis boldog képet rak az ember elé. persze embere válogatja. a zene és az emberi agy kapcsolata nagyon bonyolult, de egy őszinte punk zúzás kiirt belőlem minden depressziót
Péter azt kérdezte, hogy kihez mehetnénk Jézuson kívül. Az Őrtorony azt állítja, hogy a KIHEZ valójában HOVÁ-t jelent.Biblia:János 6:68: "Felele néki Simon Péter: Uram, kihez mehetnénk? Örök életnek beszéde van te nálad." - Károli2 Kor. 1:21: "A ki pedig minket…..
sefatias 2012.02.22 05:03:22
@kicsella: én nem a kizárólagosságról beszélek. és abban én sem hiszek teljes mértékben. de számomra a fentebb idézett versek amelyek egyértelműen arra utalnak hogy krisztus teste egy testvéri közösséget jelent, amely pál szerint egyféleképp gondolkodik, egységes, és a szeretetről lehet megismerni. na már most hogy lehetne összetartóegymás iránt philiát érző. testvéri közösségnek nevezni olyan embereket akik nem is ismerik egymást, akik nem találkoznak egymással, és akik különböző dolgokban hisznek? Az új szövetség tele van a gyülekezeti élet szabályaival. és a közös életükkel. azzal hogy segítenek egymáson, hogy néha összevesznek, hogy együtt szolgálnak az evangéliumért, hogy együtt olvasnak, hogy ismerik egymást, hogy néhány kiemelkedő embert szinte mindenhol ismernek.
de ha a kizárólagosságról beszélünk, azért annak is van alapja. minden esetben feltételekhez volt kötve a megmentés amikor isten itéletet mondott, és hajtott végre. kizárólag azok menekültek meg akik a bárkában voltak, kizárólag azok menekültek meg akik elhagyták szodomát, és később kizárólag azok menekültek meg, akik elhagyták jeruzsálemet
@névtelenül: :) a háton fekve hányással tényleg vigyázz ! nagyon kellemetlen, ráadásul meg lehet fulladni tőle :D
sefatias 2012.02.22 05:05:06
@kicsella: engem itt már siokszor megvádoltak, hogy nem arra válaszolok amit kérdeztek. de most ez rád is vonatkozik:
akkor elmondanád hogy kik alkotják ,a krisztus testét, és hogy te kivel ápolsz testvéri közösséget?
 Vajon hány hetet kell eltöltenie egy szektában egy átlagembernek, hogy őszintén ne akarja elolvasni az "ellenség" írásait?..
sefatias 2012.02.19 20:02:08
@gabrielle81: mert én kettéválasztom azt amit istentől, és az emberektől kapok, kaptam. nem keverem a kettőt. és nem kaptam vallásos nevelést, mégcsak szóba sem került soha. magamtól jutottam oda hogy van isten. akkor még csak hittem, most már tudom.józan logikát kérsz amivel isten létezését lehet bizonyítani? megkérdezhetem, hogy te miért hittél?
sefatias 2012.02.20 07:50:41
@gabrielle81: mivel cáfolom meg önmagam? Csupán azért mert nem érted hogymi zajlik bennem, az nem jelenti azt hogy egymásnak ellentmondó gondolataim vannak. Szerintem meg te vagy túlságosan önfejü, és nem tudod meglátni azt amit irok, irnak. Az én istenhitemnek semmi köze az őrtoronyhoz, és a családomhoz se. Én magamtól kezdtem el hinni gyerekkoromban, hogymiért azt nem szeretném elmondani, de később meg is győződtem arról hogy van isten, és nem ateremtés könyvből, bár az is tetszett. Alapvetően lázadó, cinikus, és szkeptikus ember vagyok, éppen ezért az elmúlt húsz évben rengeteg világi könyvet vettem, és olvastam el. Ezek egy része szépirodalom de nagyrésze tudománnyal foglakozó kiadvány amelyekben megkerestem ugyanazokat az érveket, amit a társulat használ. Olvastam sokat az evolúcióról, a csillagászatról, a gerontológiáról, és más vallásokról. Soha nem tartottam helyesnek azt hogy a hitem csupán belső információkon nyugodjék. Ahhoz hogy biztoslegyek a dolgomban azt amit hiszek külső forrásokkból is ellenőriznem kellett. És ezt meg is tettem. Éen rengeteg világi könyvet olvastam, mint ahogy a gyülekezetünkben sokan. Nálunk ez nem volt sosem negativan beállitva, és nem is ismerek olyan társulati kiadványt amely ezt ellenezné. Azt mondod józan érveléssel irjak isten létezése mellett? Jó. De először pontosan ird le azt hogy neked mi az elképzelésed, hogy megpróbáljam az érvelésemet személyre szabni. Viszont ha nem hiszel istenben, akkor miért harcolsz ellene?
Hogy miért olvasok, és kommentelek itt, annak ellenére, hogy nem szabad? Azért mert én nem hitehagyottakat látok itt, hanem áldozatokat. És sok cikk tetszik is. Valami t mivel ki vagyok közösitve, és egyenlőre nem látom értelmét a visszatérésemnek ezért atársulati szabályok rám nem vonatkoznak, ráadásul, már ha a lelkiismeretre apellálsz, az én lelkiismeretem inkább józseféhoz hasonló, aki áthágta a törvényt mária kedvéért, mert szerette, és irgalmas, könyörületes volt vele.
sefatias 2012.02.20 19:48:59
@twenty-two years: igazából nem értem hogy mi a lényege a kérdésnek. tény hogy mindannyian másképp működünk. de szerintem először meg kell vizsgálni egy adott tantételt ha átmegy a vizsgán, akkor elfogadod, magadévá teszed, beépited az életedbe, egyéniségedbe, és utána pedig aszerint élsz. persze lehet, hogy ugyanaz a tanitás valakinek könnyebben lenyelhető, másnak meg nehezebben. Az őrtorony tanulmányozásnak meg semmi köze a hithez. szerintem egyébként a legjobb összejövetel, ha érdekes, izgalmas ember vezeti. ez az összejövetel arra jó hogy csiszold a már meglévő ismeretedet, más oldalról közelíts meg dolgokat mint eddig. ezt az összejövetelt az rontja el, hogy sok gyülekezetben unalmas, monoton emberekre bízzák, akikben nincs közlési vágy. hát bennem volt, piszkosul élveztem közel tíz évig én vezettem.
  Elárvult lelkek örvényben A hit kárvallottjai                   Válságban van? Úgy érzi, kicsúszott a lába alól a talaj? Spirituális élményre vágyik? Elege van az egész világból, fojtogatja a társadalom közönye, nincs egy közösség, ahová…..
sefatias 2012.02.04 06:20:00
@névtelenül: köszönöm ezt a kimerítő választ! de ezt a bibliaverset még sosem hallottam abban az értelemben magyarázni, mint amit megcáfoltál. Én amikor ezt a verset idéztem pont arra gondoltam, amit te is bizonyítottál, hogy a keresztényeknek összejövetelre kell járni.mind a cselekedetek könyvéből, mind a levelekből, de még a jelenések könyvéből is egyértelműen kiderül, hogy a keresztények nem házi imádatot gyakoroltak, hanem gyülekezetekbe voltak szervezve és rendszeresen összejöveteleket szerveztek, ahol közösen imádkoztak, énekeltek, és olvasták a szent irást, vagy épp az apostolok leveleit. Ezeken az összejöveteleken a férfiak előadásokat is tartottak. a zsidókhoz irt levél előbb idézett része egyértelműen arra utal, hogy pál negatívan tekintett azokra az emberekre, akik nem vették komolyan ezeknek az összejöveteleknek a látogatását. Én nem értek görögül, és nem tudom minden szó eredeti értelmét, ezért használok többféle fordítást is, de a bibliából egyértelműen kitűnik, hogy a keresztényeket akkor egy külön felekezetnek, vallásnak, vagy ha jobban tetszik szektának tekintették, akik a római birodalom minden részén egységesen lépnek fel az imádatukért. Szóval jehova tanui, meg azok akik onnan kipottyantak azért gondolkoznak felekezetben, mert ez biblikus. És nem a társulat verte a fejünkbe, hanem egyszerűen csak ezt olvastuk a bibliából.
sefatias 2012.02.04 06:22:19
@névtelenül: jaaa és boldoggá tennél, ha elárulnád, hogy ezt a görög szó magyarázatot honnan szedted, mert égen földön magyar görög újszövetségi szótárt keresek, de sehol nem találok. előre is köszönöm. Sef
sefatias 2012.02.04 11:21:32
@Johnny Joker: azért az ószövetségben van bőven. Olvasta már valaki a szeppesy féle fordítást?
Jehova Tanúi azt állítják, hogy fontosak számukra a gyermekek, én azonban ennek az ellenkezőjét tapasztaltam. Már az is furcsa, ahogyan a gyermekvállaláshoz viszonyulnak. Az átlag Tanú idegenkedik a gyermekvállalástól, sőt egyesek kifejezetten megvetik. Gyermektelen vének és…..
sefatias 2012.02.01 10:59:46
@karalabe4: igen?
És mi az a másik oldal?
sefatias 2012.02.03 09:03:13
@karalabe4: én sehol nem irtam hogy a szervezet okozta a problémáimat. Sőt! Fentebb leirtam , hogy a szervezettől jövő elmélet nagyon jó. Megértést, türemet kér az emberektől. Sehol nincs leirva, hogy türelmetlenül, és kegyetlenül bánjanak másokkal. Tiz évig szolgáltam vénként, é a véneknek szoló ˝titkos˝ információkban sem volt soha ilyen. Ennek ellenére sok kinevezett személy élvezi, hogy hatalmalmaskodhat másokon, mert úgy érzi hatalmát, és ˝jó szellemiségét˝ mutathatja ki azzal, hogy türelmetlenül, kegyetlenül bánik másokkal, főleg a gyengékkel. Meggyőződésem, hogy az elkülönülések, és kiközösitések nagy része barátságos, megértő közegben elkerülhető lett volna. De ez nem a szervezet hibája, hanem az emberekben lévő büszkeség, és irigység okozza. De ez nem újkeletü dolog. Az első századi keresztények között is általńos volt ez a probléma. Akkor is voltak ilyen esetek, nem is kevés, de mégsem az apostolokat hibáztatja senki, pedig ők is tudtak róla. Ami viszont más ma az az, hogy az apostolok nyiltan beszéltek erről a problémáról aleveleikben, és határozott tanácsokat adtak a gyülekezeteknek. Ma pedig úgy csinálnak, mintha nem lenne ilyen.
sefatias 2012.02.03 10:27:46
@twenty-two years: nem kell arra bizonyiték. Ott van az emberi természet, ami magában hordozza a büszkeség, és az irígység lehetőségét. Én láttam ezt a tulajdonságot olyan emberekben, akik a felsőbb vezetésben voltak, vannak. Elkerülhetetlen. Szolgálnak a bételben olyanok, akik körzetfelvigyázóként, megközelithetetlen, érzéketlen, önfejü emberek voltak. Akiktől féltek atestvérek, még a vének is. És ők nem változtak meg. Tehát ma is magukat adják.
 Tizennégy éves "pályafutásom" alatt a Jehova Tanúi Company-nál láttam sok jót és sok rosszat. Ami leginkább megdöbbentett, milyen kevés tanúnak van ismerete Istenről annak ellenére, hogy többen elég jól forgatták a Bibliát. Ami még ennél is  furcsább volt,…..
Hányan olvasnak?Milyen országokból?Honnan találnak az oldalunkra?Kik olvasnak?A hétvégén megnyitotta oldalunkat a 23500. magyarországi olvasó is. Ez 23500 magyarországi IP címet, számítógépet, embert jelent. Ez azonban az olvasóinknak csupán a 82,8%-a. Eddig összesen 65…..
sefatias 2012.02.02 17:26:53
@Johnny Joker: :) köszönöm a megtiszteltetést
1996-ban keresztelkedtem meg, mint Jehova Tanúja. 16 év után úgy döntöttem, hogy nem fogok tovább részt venni a Tanúk tevékenységében. Hogy miért döntöttem így? Elsősorban a nagymértékű képmutatás miatt, amit tapasztaltam. Íme egy történet, amit vénként éltem át az egyik…..
sefatias 2012.01.28 20:34:07
sefatias 2012.01.28 20:55:54
@bigpast: :))) bocs . elfelejtettem. őrá gondoltam. na felkészültem a holnapi őrtorony tanulmányozásra. törekedjetek a tisztségekre....
sefatias 2012.01.30 08:23:47
@leslie07: te az elvakultságtól, már a tényeket sem látod
Jehova Tanúi sokszor magasztalják az úttörőszolgálatot. Az úttörőkre úgy tekintenek, mint valamilyen elitre, egy felsőbb kasztra, amelynek tagjai Istennek nagyon kedves szolgálatot végeznek. Sok úttörő valóban első helyre teszi a prédikáló szolgálatot, olyannyira, hogy még…..
Válasz egy portugál tanú levelére (2001. október 08.) (angolból fordítva - az eredeti portugál levél 1., 2. oldal, angolul)Jehova Tanúi EgyesületeEstoril PortugalSCC 2001. október 8.Kedves Testvérünk!Néhány nappal ezelőtt megkaptuk leveledet, melyben elmondod, mekkora aggodalmat…..
sefatias 2012.01.28 21:29:08
A Társulat hivatalos körlevele(2001. november 01.) ( szkennelve, angolul)Jehova Tanúi Főhivatala 25 Columbia Heights, Brooklyn, NY 11201-2483 * Tel. 718 560-5000 XXXXX 2001, november 1. Szám: XXXXXXCompuServe általXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXFiókhivatal Kedves Testvérek Az ellenfelek által…..
sefatias 2012.01.28 21:03:55
@karalabe4: 2. "...annak utolsó változata olyan nyelvezetű volt, hogy nem írhattuk volna alá..." ezek szerint el sem olvastak az 'apro betus reszt', vagyis sulyos mulasztast kovettek el es persze bocsanatkeres az nuku

van ilyen. én nem találkoztam ilyen levéllel. ezek szerint magyarországon nem volt.
mielőtt ezt olvastam volna, már régen tudtam erről a helyzetről, és meggyőződésem volt, hogy egyszerűen felelőtlenül jártak el, és megh se nézték mit irtak alá. Azért szerintem, ott bent kaptak érte fejmosást, de az igazi az lett volna ha ezt nyilvánosságra is hozzák
Idézet a Hirdetők könyv 626. oldaláról. Rutherford elnöksége alatt a megváltozatott "hű és bölcs szolga" tanítás miatt: "Sokan akik abban az időben kirostálódtak, ragaszkodtak ahhoz a nézethez, hogy egyetlen személy, Charles Taze Russell volt a Jézus által, a Máté 24:45-47-ben megjövendölt "hű és…..
sefatias 2012.01.28 10:11:55
@Johnny Joker: :) hát ebben nem veszek részt. Addig míg teljesen meg nem győződtem valamiről, addig nem teszem meg! és egyenlőre nem tartom túl építőnek a céljaitokat. nem látom hogy pontos irányt mutatnátok. A céljaitok egyenlőre kimerülnek a rombolásban. de az építésről még nem sokat olvastam itt. bár egy másik helyen épp most olvastam, hogy ez nem is célotok. de hiszem, hogy fát csak annak van joga kivágni aki utána ültet is helyette. jézus is lerombolt falakat, de ő épített is helyette szebbet jobbat
Üdv mindenkinek!   Már régóta olvasom a blogot, és érdekesnek találom, sokat tanultam az érvelésekből, hozzászólásokból. Magamról: 23 éve vagyok Tanú, ebből 15 évet vénként töltöttem el, igaz eközben volt másfél év kihagyás, mivel gyülekezetet váltottam, és az…..
sefatias 2012.01.27 13:56:25
@Johnny Joker: kár hogy nem olvassa és reagál a kommentekre. szívesen beszélgetnék vele :(
A következő videó szövegét fordítottam le nektek:    "Üdv Jehova Tanúi! Problémásnak találjátok a saját gondolkodást? Morálisan elfogadhatatlannak találjátok a gondolkodást az Őrtorony Társulattól függetlenül? Nehéznek találjátok, hogy az Őrtorony…..
sefatias 2012.01.26 08:39:51
A független gondolkodásról meg a róma12:1 jut eszembe:
 Kérlellek azért titeket, testvérek, az Isten könyörülete által, hogy mutassátok be testeteket élő, szent, az Isten előtt elfogadható áldozatul; ez értelmi képességetekkel végzett szent szolgálat
Pál arra kér hogy a saját értelmi képességeink legyenek a mérvadók abban ahogy szolgáljuk istent. ez pedig mindenkinek más.

Fogadjátok szívesen azt, akinek a hitében gyengeségek vannak, de ne azért, hogy aggályok felől hozzatok döntéseket. 2 Az egyik hiszi, hogy mindent megehet, de aki gyenge, az zöldségféléket eszik. 3 Aki eszik, ne nézze le azt, aki nem eszik, és aki nem eszik, ne ítélje meg azt, aki eszik, mert az Isten őt szívesen fogadta. 4 Ki vagy te, hogy megítéled más háziszolgáját? Saját urának áll vagy esik. De meg fog állni, mert Jehova tenni tud azért, hogy megálljon.
5 Ez úgy ítéli meg, hogy az egyik nap felette áll a másiknak, amaz olyannak ítéli az egyik napot, mint az összes többit; ki-ki a maga értelmében legyen teljesen meggyőződve. 6 Aki megtartja a napot, Jehováért tartja meg. Ugyanígy, aki eszik, Jehováért eszik, mert hálát ad az Istennek; és aki nem eszik, Jehováért nem eszik, és mégis hálát ad az Istennek. 7 Valójában egyikünk sem él csak önmagának, és senki sem hal meg csak önmagának; 8 mert ha élünk, Jehováért élünk, és ha meghalunk, Jehováért halunk meg. Tehát akár élünk, akár meghalunk, Jehováéi vagyunk. 9 Mert avégett halt meg és kelt ismét életre Krisztus, hogy mind a halottak, mind az élők fölött Úr legyen.
10 Te pedig miért ítéled meg a testvéredet? Vagy miért nézed le a testvéredet? Hiszen mindnyájan az Isten bírói széke előtt fogunk állni; 11 mert meg van írva: „»Élek én — ezt mondja Jehova —, hogy nekem fog meghajolni minden térd, és minden nyelv nyíltan vallást tesz majd az Istenről.«” 12 Így hát mindegyikünk önmagáról fog számot adni az Istennek.
13 Többé tehát ne ítélkezzünk egymás fölött, hanem döntsetek inkább úgy, hogy nem tesztek testvér elé botláskövet vagy olyasmit, ami elgáncsolja. 14 Tudom és meg vagyok róla győződve az Úr Jézusban, hogy semmi sem beszennyezett önmagában; csak ha valaki valamit beszennyezettnek tekint, annak beszennyezett az. 15 Mert ha eledel miatt bánkódik a testvéred, akkor már nem jársz összhangban a szeretettel. Ne vidd romlásba az eledeled által azt, akiért Krisztus meghalt. 16 Ne hagyjátok tehát, hogy a jóról, amit tesztek, úgy beszéljenek, hogy az ártson nektek. 17 Az Isten királysága ugyanis nem evést és ivást jelent, hanem igazságosságot, békét és örömet szent szellemmel. 18 Mert aki így szolgál rabszolgaként Krisztusnak, az elfogadható az Istennél, és helyeselt az emberek előtt.
19 Így hát törekedjünk olyasmikre, amik elősegítik a békét, és amik egymás épülésére vannak. 20 Ne romboljátok le többé az Isten munkáját csupán az eledelért. Minden tiszta ugyan, de ártalmas az embernek, ha úgy eszik, hogy alkalom adódik a botránkozásra. 21 Jó nem enni húst, se nem inni bort, és semmi olyat nem tenni, ami miatt megbotránkozik a testvéred. 22 A hit, amely a tiéd, önmagaddal összhangban legyen a tiéd az Isten színe előtt. Boldog, aki nem von magára ítéletet az által, amit helyesel. 23 Ha azonban kételyei vannak, már el is van ítélve, ha eszik, mert nem hitből eszik. Bizony, ami nincsen hitből, az mind bűn.
15 Mi azonban, akik erősek vagyunk, tartozunk hordozni azok gyengeségeit, akik nem erősek, és nem járhatunk a magunk kedvében. 2 Mindegyikünk a felebarátjának tegyen kedvére abban, ami jó annak épülésére. 3 Mert a Krisztus sem a maga kedvében járt,

az 5-ös vers mégegyszer:
ki-ki a maga értelmében legyen teljesen meggyőződve
Tinédzsekori lázadás, vagy a félelmetes valóság? egy fórumon találtam: Nem igazán szeretnék eltérni a témától, de így is sok szálon fut itt a téma, úgy gondolom az enyém már igazán nem számít :) Szóval, én egy un. "igazságban született(szóval mindkét szülőm…..
sefatias 2012.01.22 17:24:17
@twenty-two years: Valóban a rendszer a hibás! Mivel a legtöbben a szent szellem általi kinevezés mögé bújva olyan módon pásztorkodnak, amit egy kutya sem érdemelne meg. És ez a szent szellemes kinevezés nagyon sok mindenkinek csapda. én sok kinevezésben vettem részt,nem csak gyülekezeti, hanem körzeti szinten is, és tudom, hogy hogy mennek ezek. De aki a kinevezést megkapja, pont azért mert azt hiszi hogy a szent szellem nevezte ki gyakran már ihletettnek tartja magát, és elgázol másokat akik nem azon a véleményen vannak mint ő. Én elég liberális voltam mindig, már kamasz korom óta. nehezen viseltem a szabályokat, főleg ha értelmetlenek voltak, és ez a gyülekezetben is így volt. És biztos vagyok abban, hogy az olyan filmek, amelyekben varázslás van és az olyan zenék ahol egy kicsit keményebben szól a gitár nem teszik "démonossá" az embert. Elvégre én a hófehérkén, meg a jancsi és juliskán. a kemény henrik féle vitéz lászlón nőttem fel, és mégsem volt negatív hatással az életemre, nem lettem démonos gyermekkoromban, és sosem értettem egyet azokkal a kiadványokkal, amelyek az ellenkezőjét állították. én a saját lelkiismeretem után mentem, és jól tettem. még ha ez oda is vezetett, hogy jelenleg nem vagyok Tanú (hivatalosan).
Lényeg hogy a rendszer a hibás, amely engedi, hogy józan ész nélküli, paragrafus rágó, sokszor titkos bűnöket elkövető,öntelt emberek kerüljenek, és maradjanak is meg vezető pozícióban. És a szent szellem pedig nem tesz semmit.(vajon miért?)
sefatias 2012.01.25 20:39:31
@Catilina.: Igazából nem kérdezem. számomra ez már szinte a kezdeti apróbb botránkozásaimtól meg van válaszolva.
Előszó Az Előszót követő Közlemény, talán Önt is érdekli kedves olvasó. Bárkinek elküldheti, amennyiben szöveghűen továbbadja (akár más nyelvre való fordításban is), sőt, az ön honlapjára is felteheti, fórumokon vagy levelezőlistákon is megoszthatja. Mindezt azért, mert…..
sefatias 2012.01.23 21:40:38
@baland: nem. ez a bibliában van
sefatias 2012.01.24 20:48:37
@Ping-Pong: A legfontosabb pedig az, hogy Istennél ez nem úgy működik, mint a rulett, hogy meg kell tenni a pörgetés előtt a téteket, és csak utána dől el, hogy nyertél-e. Ez nyilvánvalóan igazságtala lenne, az üdvösség nem szerencsejáték.

Ez a mondat nagyon tetszik. rendkívül logikus, és találó. A mormonos beszélgetésed meg valami fantasztikus :)
  Mit sugall az Őrtorony 2010. szeptember 15-i száma, kinek kell engedelmeskednünk? A felkentek és társaik a más juhok felismerik, hogy Stephen, David, Jack, Gerrit, Geoffrey, Anthony, Guy és Samuel [eredetiben: a Vezető Testület] vezetésével valójában a Vezetőjüket, Krisztust…..
sefatias 2012.01.24 09:23:24
@karalabe4: Ha te magad össze tudod adni magad ilyen emberekkel, akkor hogyan alkalmazod magadra az 1Kor 15:33 "Ne tévelyegjetek. Jó erkölcsöt megrontanak gonosz társaságok."
Ez is a Bibliában van ám!
tökéletesen igazad van ebben. de ha elolvastad az eddigi kommentjeimet, akkor láthatod, hogy pont emiatt szándékosan hagytam el a gyülekezetet, megunva azt, hogy önelégült, lusta emberek, akik csak szavaikkal imádják az istent, beleszóljanak, és megitéljék az életemet. Amikor az ügyemet tárgyalták meg is mondtam, hogy mindezt azért tettem, mert nem birom elviselni, hogy bűnökkel rendelkező felvigyázók, vezessenek, és ők piszkáljanak állandóan. A ciki még ebben az volt, hogy mind három bírómról tudtam olyan"titkot" ami alkalmatlanná tette őket arra a tisztségre. És ezt ők is tudták. Ezért vagyok biztos abban, hogy nem a közeljövőben leszek visszafogadva
Elore szeretnem bocsatani, hogy az alabbiak az en szemelyes tapasztalataim abbol a szempontbol veve, ahogyan en ateltem oket es ahogyan hatottak ram. Azt is elfogadom, hogy masoknak mas tapasztalatai lehetnek. Sot az en tortenetemet masok, akik erintve voltak benne, maskent elhettek meg, amihez…..
"Az egyetlen szent könyv, amely az elejétől a végéig kinyilvánítja, hogy Jehova Isten a szerzője a Szent Biblia." (Őrtorony 1960. október 1. 584. oldal, 5. bekezdés - A Szent Biblia - Jehova Tanúi könyve) "... Jehova Isten az egyetlen halhatatlan/mindenható szerzője a Szent Biblia összes…..
sefatias 2012.01.21 18:13:59
@Johnny Joker: nem hiszem, hogy a vezető testület fordította az új világ fordítást. csak esetleg néhány tagja vett részt benne. ezek egyszerűen csak pár szót írnak az ajándékozott számára. nem hiszem, hogy ennél többet kéne belelátni a fotóba.