Regisztráció Blogot indítok
Adatok
modellfan

130 bejegyzést írt és 26 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Modellfan blogja M41 2182 2023.12.11 18:40:02
Jelen bejegyzésben egy olyan modell kerül bemutatásra, aminek a megjelenése már nagyon hosszú ideje esedékes volt, de csak az előző évben valósult meg. Az egyik legelterjedtebb magyar dízelmozdonyról van szó, amely szinte bármilyen szerepkörben bevethető, univerzális és a mai napig sokfelé előfordul…..
modellfan 2024.02.11 18:20:15
@V63-017: Köszönöm szépen a helyesbítést, ez tiszta vizet önt a pohárba! Kiegészítettem a bejegyzést is a friss infókkal.
Modellfan blogja Roco MÁV Rgs 2024.02.04 15:33:02
 Hosszú ideje a mozdonyok és a személyvagonok dominálják a bejegyzések tárgyát, tehervagon beszerzéséről már meglehetősen régen tudtam beszámolni. Ennek a szériának vet most véget ez a bejegyzés, ugyanis egy négytengelyes, lapos MÁV pőrekocsi kerül a mai terítékre. Ez a beszerzés nem volt tervezett,…..
Modellfan blogja ACME MÁV IC szett 2024.02.01 21:01:15
Az előző bejegyzésben kifejtettem abbéli meglátásomat, hogy az utóbbi években a gyártók előszeretettel dobnak piacra vagonszetteket, sok esetben egy neves szerelvény kicsinyített mását képező vagonokból kiállított szerelvényeket önálló vagonok helyett, illetve, hogy ez afféle trendnek mutatkozik. Az…..
Ebben a posztban egy másfél évvel ezelőtti beszerzés bemutatását olvashatjátok. A bejegyzés témája egy vagonszett, amelyekkel korábban nem nagyon volt dolgom, leszámítva három-négy alkalmat, viszont az utóbbi időben egész népszerű formája lett a hazai vonatkozású modellek kiadásának, legalábbis a…..
Modellfan blogja V63 021 2023.12.14 20:10:04
A következőekben bemutatásra kerülő modell több értelemben véve sem új a gyűjteményemben, ugyanis ez a típus, ettől a gyártótól már beszerzésre került. Ennek ellenére mégis megörültem a hírnek, amikor a tudomásomra jutott, hogy egy exkluzív kiadás formájában egy újabb variáns kerül a boltok…..
Hosszabb szünet után ismét egy beszerzés bemutatásával folytatódik a blog. A beszerzést megelőző időben viszonylag sok új példány került a gyűjteményembe a most bemutatandó típusból, de ismét egy új gyártó által kiadott, némileg eltérő verzió került a boltok polcaira, így a vásárlás mellett…..
Modellfan blogja M61 020 2022.04.06 08:00:00
Az utóbbi jónéhány bejegyzésben tettem már említést arról, hogy egy bizonyos modell után kutatva hirdetést adtam fel, amely végül nem ért célba, ennek ellenére mégis sikerült beszereznem a kívánt jármű kicsinyített mását. A részleteket mindezidáig nem fejtettem ki, mert úgy éreztem, hogy több idő…..
Az előző bejegyzésben bemutatott új beszerzésen úgymond felbuzdulva, szintén hirtelen felindulásból, röviddel azután ismét egy újabb bevásárlásra adtam a fejemet. A börze fórumot böngészve jött szembe egy hirdetés, amiben különböző magyar vonatkozású modelleket is hirdettek. Az egyik modell…..
Modellfan blogja Roco MÁV Gbs 2022.02.28 22:44:50
Az idei év ismét egy beszerzéssel indult, és ismét egy olyan beszerzés történt, ami korábban nem volt betervezve. A korábbi posztokban már belengetett beszerzésről azóta sem írtam még, de előbb-utóbb ennek is el fog jönni az ideje. Jelen poszt megírása kevesebb időt igényelt, így úgy döntöttem, ezt…..
Ismét egy újabb beszerzést van szerencsém bemutatni ezen poszt keretei között. Szokás szerint nem volt tervben, de amikor megláttam, kénytelen voltam egy gyors döntést hozni, aminek ez a  beszerzés lett az eredménye. Magát a modellt már régóta kinéztem magamnak, de valami oknál fogva irreális árat…..
Modellfan blogja NMJ Bo kocsik 2020.06.28 15:50:03
Ismét néhány új beszerzésről van szerencsém jelentést hozni, amik viszont bizonyos szempontból kakukktojásnak számítanak. Ezt a beszerzést is hosszas töprengés és gondolkodás előzte meg, ugyanis a modellek nagyjából egy évvel ezelőtt jelentek meg. Amikor újdonságnak számítottak, tetszettek, de…..
modellfan 2021.11.21 13:45:48
@BRUT: Szia!
Elnézést, hogy ilyen sokára válaszolok. A vagonok 21 tűs foglalattal rendelkeznek, így véleményem szerint bármelyik általad említett dekóder megfelelő lehet a célra, bár nekem ESU dekóderekkel igen minimális tapasztalatom van csupán. Ennek ellenére úgy vélem, a világítás vezérléséhez teljesen megfelelőek lennének.
modellfan 2021.12.18 12:48:14
@BRUT: Én is úgy tudom, hogy a Roco 1., illetve 2. osztályú kocsit adott ki, de 1./2.-ot nem. A Tillig viszont megtette, MÁV-START-os verzióban is, ahogy írtad, illetve jóval korábban még a sima MÁV-osat is. Ilyet viszont már csak használtan fogsz találni, érdemes lehet kinézni a budapesti börzére, vagy az index fórumon található börze topikban egy hirdetést feladni, hátha szerencséd lesz. Én hasonlóan voltam a Roco 64812-es cikkszámú kocsival, feladtam a hirdetést és lényegében másnap sikerült is lecsapni rá nagy szerencsére. Remélem, te is sikerrel jársz!
Az előző poszt által nyújtott felüdülés után ismét visszatérhetünk a korábbi tematikához és a korábbi beszerzések ismertetésére. Jelen poszt tárgyát képező modellek pont a napokban volt egy éve, hogy beszerzésre kerültek, azóta nem jutott sor arra, hogy bemutassam őket. A közelmúltban már több poszt…..
Ismét egy hosszú idő óta várakozó bejegyzést olvashattok, viszont most legalább egy picit más jellegű témában, mint általában. Az utóbbi időben főleg új beszerzésekről írogattam, hol a friss újdonságaimról, hol már hónapokkal korábban érkezett modellekről, de az az esetek nagy részében általános…..
Modellfan blogja Roco MÁV Es 2021.10.08 16:30:36
Az elmúlt időszak nagy csöndjét felváltva tovább folytatom az új bejegyzések sorát és ezúttal is egy friss beszerzést ismertetek. Az előző bejegyzésben írtam róla, hogy egy bizonyos modellt keresve hirdetést is feladtam, amely végül nem érte el a célját, de a szerencse mellém állt és mégis sikerült…..
Az utóbbi idők inaktivitása után most ismét egy újabb bejegyzéssel jelentkezem, amelyben egy új szerzeményt mutatok be. Igaz, hogy a sorban több bejegyzés is megírásra vár korábbi beszerzéseim tárgyait bemutatandó, most mégis úgy döntöttem, hogy egy friss és ropogós újdonságot írok meg előbb. Mint…..
Ismét hosszabb kihagyás után jelentkezem néhány újdonsággal. Ezúttal pár darab közúti járművel bővült a gyűjteményem, amelyeket viszonylagos hirtelen felindulásból vásároltam meg. A ModellKit hírleveleit nézegettem, amikor megláttam pár járgányt, ami jól passzolt az általam gyűjtött korszakba és…..
Az Index fórum börze topikjában jött szembe egy hirdetés még tavaly nyáron, ami hirtelenjében felkeltette az érdeklődésemet anélkül, hogy előtte kifejezetten kerestem volna a hirdetett modelleket. Annak idején, amikor a Roco gondolt egyet, és kihozta az Y típusú gyorsvonati kocsik egzakt modelljeit…..
modellfan 2020.12.15 23:04:25
@stmodell: Na, hát ez lett volna az utolsó tippem valószínűleg. Köszönöm szépen az információt!
Modellfan blogja M62 073 2020.03.31 22:20:55
Tekintettel a kialakult helyzetre, végre lehetőségem van aktuális tartalommal szolgálni. Az ebben a posztban bemutatott szerzemény nagyon friss, a tegnapi napon vettem át, de csak a mai napon tudtam kibontani és megcsodálni, körbefotózni. Viszont, ha már körbefotóztam, gyorsan írok róla egy posztot…..
modellfan 2020.12.15 23:00:28
@stmodell: Köszönöm, örülök, ha tetszett!
Modellfan blogja Lengyel kocsik 2020.08.21 13:13:56
Nagyjából két hónappal ezelőtt írtam az NMJ-ROBO által kiadott lengyel kocsik modelljéről, mint friss beszerzés. Abban a posztban két új kocsit mutattam be, viszont említettem, hogy a későbbiekben még fog érkezni pár újabb, mivel több részletre bontottam a vásárlást. Jelen poszt célja, hogy…..
modellfan 2020.12.15 22:59:39
@stmodell: Igazad van az ajtóval kapcsolatban, valóban említésre méltó hiba.

A Piko változattal nincsen még tapasztalatom, de őszintén szólva én úgy gondolom, hogy amit a Piko manapság nyújt, főleg az Expert kategóriában, az már egy másik kategória, mint amire az emberek gondolnak Piko név hallatán. A Laminát modelljükkel engem konkrétan kenyérre kentek. :)
Modellfan blogja V43 tuning 2020.12.08 23:24:49
Hosszú ideje érik már ennek a posztnak is a megírása, de valahogy csak most jutottam el oda, hogy anyagot készítsek róla. A bejegyzés témája a Digitools és a Posch modell közös gyermekeként megszületett Fuggerth V43 feljavító készlet. Az M41-hez készített hasonló készlet mintájára készült, új…..
Ismét egy poszt, amiben egy régebbi beszerzés tárgyát mutatom be. Majdnem egy évvel ezelőtti üzletelés eredményeképpen tettem szert erre a két modellre, amiket igazából megint csak nem terveztem beszerezni, de aztán amikor mégis szembejött velem a hirdetés, kaptam az alkalmon és lecsaptam. A két…..
Modellfan blogja Roco 73035 2020.07.16 17:45:23
Ez egy rendhagyó jellegű poszt lesz, ugyanis ritkán szoktam ilyen fajta bejegyzést írni. Most ugyanis nem egy új beszerzésről tudósítok, és nem is egy szimpla helyzetjelentést közlök, ellenben egy idei újdonságot osztok meg veletek. Nemrégiben bukkantam rá, de egyből megtetszett. Nem kifejezetten…..
Modellfan blogja Roco 64812 2020.05.05 21:51:58
Ismét egy friss beszerzésről tudósítok, a bezártságnak köszönhetően most nem nagyon van más dolgom, így tudok időt szentelni pár új bejegyzésnek is. Sajnálatos módon a gyűjteményemtől távol ragadtam a karantén idejére, így az átalakításokkal nem tudok haladni, egyedül az új beszerzések azok, amik…..
Modellfan blogja M40 232 2018.01.28 21:20:39
Az előző posztban már említettem, hogy egy új jövevény bemutatása lesz a következő bejegyzés a blogomon. A találgatásokra való tekintettel a szóba jöhető modellek körét is leszűkítettem, mivel megpendítettem, hogy egy négytengelyes Ganz dízelgépről van szó. Ebben a posztban kiderül a mozdony kiléte,…..
modellfan 2019.02.09 20:29:39
@Ádám2107: Köszönöm szépen!
Nem ígérem, hogy a napokban, de megpróbálok készíteni egy hosszabb videót róla!
modellfan 2019.11.10 17:39:05
@Ádám2107: Sajnos jó ideje nem jutott időm rá, hogy megfuttassam a modelleket, de most végre volt egy szabad hétvégém, így végre tudtam videót csinálni a Púposról.
Az alábbi posztban meg tudod nézni, remélem tetszik:
modellfan.blog.hu/2019/11/10/m40_232_egy_napja
Modellfan blogja M40 232 egy napja 2019.11.10 17:35:49
Hosszú ideje nem tudtam megfuttatni a modelleket, de most végre jutott rá időm, így készítettem is egy kis videót közben...