Regisztráció Blogot indítok
Adatok
dolesch

0 bejegyzést írt és 5 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Van egy csomó olyan külső körülmény, ami szinte mindannyiunkat befolyásol: valahol lakni kell, meg kell etetni a családot, elő kell teremteni ezeknek a forrásait, ilyesmi, kb. a Maslow-piramis második szintje. Ezeknek a paramétereit hirtelen, egyszerre, egyik napról a másikra nemigen…..
...tartja a dakota bölcsesség, egyszer ugye amíg hasogatok, egyszer meg a kályhában. A posztban megpróbálom összeszedni, hogy milyen fűtési megoldások jöttek szóba építkezéskor, döntés előtt milyen szempontokat mérlegeltünk és végül hogyan lett tömegkazánunk. Gáz a nincs…..
dolesch 2013.11.20 10:00:49
@yoshida: egy családi házban a fával-szénnel-gázzal-olajjal való fűtés mindig elvesz 4 m2-t (kazánház vagy kályhák), és valószínűsítem, hogy az egyéb rendszerek különböző egységeinek is van épített helyigénye, még ha kevesebb is.

A költségszámításon túl azonban nem esett szó a komfortról. A vizes rendszerek nyilván egyformák, meleg van, és kész, de szerintem és a sokat próbált ismerőseim szerint a cserépkályha, a tömegkályha és a fűtésre amúgy alkalmatlan kandalló adja a leginkább otthonos hőérzetet. A franc se tudja miért, lehet, hogy bennünk van a hiba.
dolesch 2013.11.19 21:04:10
@sitya: látszik, hogy ehhez rossz beidegződéseim lennének a cserépkályhától :)
Azt értem, hogy ez kinti levegőből vonnya ki a zoxigént, de nem gond, hogy "ellobban" a fa? Tudom, nagy a tömeg meg hosszú az út a kéményig, szóval felveszi azt a sok hőt, de mérte valaki, hogy kb. hány fokos levegő lép ki a kémény felé, amíg ég a fa?
dolesch 2013.11.20 04:46:16
@Sword: Ott a pont, köszönöm.