Regisztráció Blogot indítok
Adatok
krumplib

5 bejegyzést írt és 22 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Fotók: Krumpli Béla Roppant furák tudunk lenni mi, magyarok. Most arra gondolok, hogy voltunk Pécsett, személyesen is megbizonyosodtunk, hogy mennyire klassz város lett. Jót tett neki az Európa Kulturális Fővárosa cím, pénzt is kapott, meg jutott a hírnévből is: nyáron…..
krumplib 2014.03.04 15:43:15
Köszönjük a sok hozzászólást! Ebből is látszik, hogy a pécsieknek mennyire fontos a városuk :)
@Kampec: Mi leginkább evvel a hozzászólással értünk egyet.
Az jut a sok kommentről eszembe, hogy amikor egy magyar olimpikon ezüst érmet nyer, akkor ezt mondja a magyar riporter: "Most vesztettünk el egy aranyérmet!". Más nyelven/kultúrában ilyenkor azt mondják: "Most nyertünk egy ezüstérmet!"
Nekünk tetszett a város és tetszett a Széchenyi tér is, ezen nem tudunk változtatni:) Szeressétek ti is!
Kolbászos algaleves - kép: Krumpli Béla Négy évvel ezelőtt egy héten át nézegettem egy zacskó algát és egy szál jófajta magyar kolbászt a konyha ablakában. Azon gondolkoztam, hogy mit lehetne belőle főzni? Ez egy távoli földrészen volt, Auckland városában. Nagybátyámra…..
krumplib 2013.12.19 08:54:21
@Nagy Táboros Lajos: Jogos - javítottam :)
Bőnyi önkéntesek - kép: kisalfold.hu A hókatasztrófa szívszorító híreit itthonról követtük, leginkább a Facebookon tudtunk hírekhez jutni. Megindító volt látni, hogy - a rendőrök, tűzoltók, mentősök mellett - a civil önkéntesek elkezdték megszervezni a bajbajutottak…..
Kőszeg - kép: Krumpli Béla Mi vagyunk azok a turisták, akik nem szoktuk agyontervezni az útjainkat. Sokszor az is szinte az utolsó percben dől el, hogy hová utazunk, és arra is volt már példa, hogy izgulnunk kellett, kapunk-e szállást, mert annyira kicsúsztunk az időből. Ez nekünk…..
krumplib 2013.03.08 15:17:06
@kirándulóutak: Leszámítva a méretbeli és fekvésbeli különbségeket, valamint azt a nem kevésbé fontos tényt, hogy Varsó óvárosát háromszor kellett újjáépíteni a 2. háború alatt és után, nagyon is hasonlóak :)
- mert akármerre utazunk ebben az országban, mindig találunk olyan embereket, helyeket, éttermeket, szállásokat, épületeket, fákat, kilátásokat, akiktől, amelyektől jókedvünk lesz. Ezeket szeretnénk bemutatni, hogy mi ne feledkezzünk meg róluk, mások meg velünk…..
Gourmet Stúdió Sült birs 2011.11.23 12:30:00
A narancsos-bíborszínű, szirupos sült birsalmát húsok, sajtok, saláták ütős kiegészítőjeként nagyon szeretem. Desszertekhez úgy használom, mint más kandírozott, vagy aszalt gyümölcsöt. Egy falat érett sajttal - mi Franciaországból érkezett ánizsos Tomme-t használtunk -,…..
krumplib 2011.11.24 17:19:26
@TrueY: nagyon finom volt?
Na tessék. Megint egy olyan borról írok, amiből kevesebb palack készült, mint ahányan egy átlagos napon az alkoholistára tévednek. Másrészt viszont egy olyan borról írok, aminek az elkészült 550 palackját sejtésem szerint az idelátogatók vették meg. Előrebocsátom: jól jártak…..
Elköltözött a festékboltunk és utána mentem a Frankel Leó utcába. A bolt már nem a régi, a kedvenc eladómat sem találtam ott, a villamos sem járt, gyalog indultam visszafelé. Pár lépést tettem, amikor egy üzlet bejáratában templomi bútordarabot fedeztem fel. Hátha ki akarják…..
A Duna partján él a másik (aki nem én vagyok, én ugyanis nincs e történetben, csak ő, s hogy ki ez az ő, pont erről szól a történet, melyben démonok űznek csúfot velünk). Az egyiknek valamikor – mondják – volt más neve is, rendes, polgári, személyi igazolványban…..
Hétköznap reggel, pár perc plusz alvásért, feláldozom a reggelit és csak később, a monitor előtt, tízóraiként pótolom. Valószínűleg nem vagyok ezzel egyedül, és nem nagyon szorul magyarázatra. De nem volt mindig így. Középiskolás koromig tökéletesen működött a szülői…..
krumplib 2011.08.12 10:36:22
@ZboroKrisz: mennyi mojito fogyott?
Gourmet Stúdió Hal a négyzeten 2011.07.14 11:50:00
kép: HorászÓperencián innen és túl, belebonyolódtam különféle halas kurzusokba. Mindegyiknek örültem, szuperek voltak. Egy áruház az igazi halpiac nyüzsgésével, tengerparti nyaralásokkal nem hasonlítható össze, de mindent összevetve a METRO Vevőakadémia halas kurzusa…..
Ha megnézted a videót, nézd meg a képgalériát is!..
Zöldfűszeres vietnámi nyári tekercset kínáltunk. Amellett, hogy különleges, nyári falat, ázsiai ízbomba, és ezt a tekercset is a vendégek szeme előtt, frissen készítettük el. Ha megnézted a képeket, olvasd el ezt is: Blogkóstoló - mi is ott leszünk  ..
krumplib 2011.06.08 11:11:10
@jed: Szólunk majd, hol és mikor lesz elérhető újra:)
kép:Krumpli Béla A szűzpecsenye az egyik legkedvesebb alapanyagom. Mindenki ismeri, szereti és szívesen eszi - ez fontos szempont volt a legutóbbi vacsoránk alkalmával, amikor, a tervezés alatt, legalább háromszor változott a komplett menü. Most eláruljuk a titkot: hogyan lesz igazán…..
krumplib 2011.05.19 12:23:42
kép: Krumpli Béla Bárányt enni húsvétkor régi hagyomány, már az ószövetségi zsidók is báránnyal és kovásztalan kenyérrel emlékeztek Egyiptomból való megmenekülésük és elsőszülöttjeik megváltására. A későbbiekben pedig a kereszténységhez kötötte az Újszövetségi…..
krumplib 2011.04.22 11:57:05
@CptAbraxas: De, egy óra ötven percet kell sütni!
kép: Krumpli Béla Sonka, tojás, friss fűszer - ezekkel a hozzávalókkal a spárga tökéletesen illeszkedik a húsvéti menübe. Lehet királyi reggeli, előétel, vagy készíthetjük gyors, könnyű főételként. Mi tavaszi vacsora hideg előételeként kínáltuk, kísérő borként a…..
krumplib 2011.04.11 13:59:26
@retinax: A Nagycsarnokban vettük, Bandinál (D/9-es stand). Ez még olasz, de ettől a héttől megérkezik a magyar spárga!!!
kép: Krumpli Béla Volt egy kis merészség abban, hogy amuse bouche-ként a báránypástétom mellett döntöttünk. Azon gondolkodtam, hogy mennyit valljak be az összetevőkből, végül csak a kaprot nem említettem. A teljes igazsághoz még az is hozzátartozik, hogy ez egy román húsvéti…..
A Magellán c. műsorban, mindjárt az intró után..
krumplib 2011.04.06 12:42:48
@izsak: Köszönjük:) Sulyokot szeretjük mi is és üdv minden ilyennel foglalkozó csapatnak!
Még egy éve sem gondoltam volna, hogy lesz kedvenc levesem. Most meg ha esemény van, ez az első, amit megfőzök. Hol sűrűbb, hol hígabb, néha selymesebb, máskor rusztikusabb, zöldebb, vagy fehérebb. Minden formájában szeretjük. Szerencsére ügy tűnt, nem csak mi. Még olyan…..
krumplib 2011.03.26 12:18:37
@efes: kipróbáljuk majd
Gourmet Stúdió Így kezdődött 2011.03.21 10:21:00
Horászt meghívtuk magunkhoz. WÁ is vele érkezett. Nézd meg a videót!..
krumplib 2011.03.22 22:08:02
@valami anna: kössszi:)
Kommentár nélkül:Nemzeti Együttműködés Rendszere: Nincs együttműködés, az van, amit mondanak.Forradalom: Választási győzelemA magyar állampolgárok kétharmada: A szavazók kétharmada 53%-a, az állampolgárok kevesebb, mint harmada.Szabad nyugdíjpénztár-választás: Nincs…..
Pilu Íme az ORTT hivatalos lapja 2010.02.06 16:20:00
Nemrégiben írtam az abszurdisztáni ORTT-ről, egészen pontosan a Fidesz által oda delegált Szalai Annamáriáról. A történet lényege egy mondatban annyi, hogy az említett hölgy hivatásszerűen aggódik gyermekeink egészséges lelki és szellemi fejlődéséért, hajdanában egy…..