Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Vacsuti

0 bejegyzést írt és 23 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
2011. július 05. Kedd „A barátság születése mindig együtt jár azzal az érzéssel, hogy találkoztunk már valahol, hogy ismerjük egymást! Ez persze sejtelem, nem biztos, hogy így van. Sosem tudjuk, hogy mitől vagyunk otthon ’egymásban’, de ha a barátainkhoz megyünk:…..
Vacsuti 2011.07.08 17:28:18
@hármasszív: hármasszív és patriapa...István és Dórika elmesélték micsoda fantasztikus élményben volt részük, milyen csodálatos emberekkel hozta őket ismét össze a véletlen! Rendkívüli emberek vagytok és én is köszönöm, hogy ennek a két remek embernek olyan nagy örömöt okoztatok a kedvességetekkel, a szeretetetekkel. Hiszem, hogy a jót, amit az ember másoknak adni tud, sokszorosan vissza is kapja....Kívánok nektek jó egészséget...

egy Vacsuti, innen a távolból :)
Vacsuti 2011.07.16 15:04:19
@a Vackor: Kedves Vackor!
Ha szeretnéd Dórikát nyomon követni, Dóri-Apu (Pisti) folytatja a blogírást. Tessék a link:))
dorabora-1.blogspot.com/
Ott kommentelhetsz, üzenhetsz nekik.... és mi is ott vagyunk:)
Legyen szép a napod!
Vacsuti
2011. július 4. Hétfő Az utolsó hetünket kezdtük meg a Dóri Házban. Ez már az ötödik, de mint korábban írtam, már nem egy egész hét. Mintha Dorcsi is érezné, hogy minden hátralévő időt ki kell használni, már 9 óra magasságában ébredezett. Régebben nem volt ritka nála a…..
2011. júkius 02. SzombatMa már minden a „régi” kerékvágásba került, ami Dórika ébredését illeti, bár a tíz óra, neki még korainak számít. Alig várta, hogy nappalos nővérkének megmutogassa, miket kapott tegnap. Azonnal kihasználta azt a lehetőséget is, hogy Ági…..
2011. június 28. KeddSzép, napos idő köszöntött ránk. Ez a hangulatunkat is hűen tükrözi. Kicsi lányom ma sem kelt korán. Délelőtt érkezett a tanító néni, aki amilyen csendben jött, olyan csendben távozott is. Persze közben eltelt másfél óra, de miután Dorcsi az igazak…..
Vacsuti 2011.07.01 10:03:24
Ma reggel, amikor jól megérdemelt reggelijét tálaltam Boginak, nem a szokásos ugrabugra táncot adta elő nekem, hanem valamit mutatni akart. Már nem virágzik a pitypang, mert már nyár van, de ő talált egy utolsó szálat. Azt kellett velem tudatnia. Hát megnézegettük közelebbről...mit is keres itt, ilyenkor egy pitypang?!? Nem tudom tudtad-e, de a pitypangoknak saját, külön bejáratú tündéreik vannak. Még nem sikerült rájönnöm miért, de rajta vagyok az ügyön! :)

Na szóval, amikor közelebbről megvizsgáltam ezt a rejtélyes pitypangot - nagyítóval! - mert a szemem már nem a régi, akkor vettem észre, hogy egy virágtündérke ficereg a levelei között. Nagyon vékonyka és fáradt volt már szegényke, mert régóta próbált szabadulni! Öreg, vaksi pókuraság véletlenül beleszőtte a hálójába a lábacskáját, majd elfelejtkezett a légyfogó szerszámról és Isten neki fakereszt! - azonmód el is költözött onnan. Így ragadt ott tündérke.

Én sem voltam ám rest, kerestem egy vékony mogyorófa ágacskát és szép finoman letekergettem a pókhálót a riadt kis tündérről. Ahogy kiszabadult, azonnal a mellette álló rózsabokorhoz reppent és jó hosszasan ivott a levelein megtapadt harmatból. Nagyon megszomjazott már szegényke az utolsó eső óta. Aztán ahogy a szomját oltotta, felcsücsült szépen egy rózsabimbóra, hogy kipihenje a fáradalmait. Nagyon hálás szemekkel nézett fel rám.

Én meg nem annyira hittem a szememnek, de a fiúk még aludtak, hát sajnos egyetlen megbízható szemtanúm sincsen a történtekre..... Talán csak a Bogi, de ő meg nagyon tud titkot tartani :)

Majd azt mondta nekem ez a csöpp leányka: "Köszönöm, hogy segítettél, hálás vagyok érte! Cserébe, ha bármikor bajod esne, én szívesen viszonoznám a segítséged!"

Azt tudni kell, hogy az a hír járja szerte a világban, hogy a tündérek nagy gyógyító erővel bírnak. Hát nekem meg éppen bajom akadt az izületeimmel. Gondoltam, akkor ezt itt meg is oldhatnánk.

De aztán eszembe jutottál Te Dóri és azonnal tudtam mit kell tennem. Én ezt a tündérkét elküldtem hozzád, mert tudom, nálad is elkél a segítség!

Szóval ez a kedves tündérke most úton van felétek. Kérlek fogadd majd szeretettel és hagyd, hogy segítsen neked is. Ja és mellesleg rengeteg szebbnél szebb mesét ismer:)) Hát hallgasd és gyógyulj....
egy Vacsuti, innen a szomszédból :)
2011. június 27. hétfő Ismét egy újabb hét. Ez már a negyedik lesz itt Pécsen. Továbbra is nagyon jól érezzük magunkat. Azt gondolom, hogy ennyi idő után már nagyon pontos kép alakulhatott ki bennünk az itteni helyzetről. Az a szeretet, amivel fogadtak bennünket, csak egyre…..
Vacsuti 2011.06.29 08:39:20
@macskalajcsi: Mindenképpen be kell záratnunk magunkat a friss pogiért???? Dórika is szereti szerintem, de neki nem tenne jót a fogda sötétje, meg a svábbogarak különben is állandóan csalnak a kártyában!...öö....ööö ezt csak hallottam valakitől ;)
DÓÓÓÓRI: szavazzuk meg magunknak azt a pogácsát, jó?!
Legyen szép a napotok....mindőtöknek!
egy Vacsuti, innen a szomszédból :)
2011. június 24. Péntek A mai nap viszonylag „korán” indult Dórikának. Már 9 órakor felébredt, nagyon kíváncsi volt a Kossuth Rádió Napközben c. műsorára. Nagyon örült, hogy ha csak néhány rövid mondatocska erejéig is, de viszonthallhatta a hangját. Talán ez az…..
Vacsuti 2011.06.27 22:47:46
@macskalajcsi: Na azt a találkozást én is szorgalmazom. Én már lassan mindennapos látogató leszek a Dóri-házban:)) és a míg el nem zavarnak az ottlakók, addig megyek is. Remek kiscsaj ez a kis Dórika, van szövege rendesen! És hihetetlenül helyén van az esze, korát meghazudtolóan :)) Imádni kell.....
2011. június 23. Csütörtök Nyugodt éjszakánk volt, derűs, szép reggelre ébredtünk. Sajnálattal állapítottuk meg, hogy ennek a Murphy - ivadéknak lejárt a szabadsága, és újra visszatért közénk. (Nem mondom, hogy vártuk, de már nem lepődtünk meg rajta.) Reggelre az egyik…..
2011. június 19. vasárnap A tegnapi derűs, meleg napot hűvös, esős idő követte. Szinte felébredni sem volt kedvünk. Ezt azonban nem tudtuk elkerülni. Lassan zökkentünk vissza a valóságba. A tegnapi élmények még kavarogtak Dorcsiban. Ahogy kivettem az ágyból, már húzott is az…..
Vacsuti 2011.06.24 16:28:44
@Dorabora6: Köszönöm szépen az invitálást (ezt akartam kicsikarni tőled!) Mindenképpen megteszem, most hogy hívtál. Vinnék is magammal valami kísérőt, hogyha netalán tán mégsem tetszenék neked, akkor legyen nálam valami, ami viszont igen! :) Addig is amíg sikerül a Sárkányon elreppennenm hozzád érezd magad nagyon jól és soha ne felejts el nevetni!
egy Vacsuti.....tudod:))
Vacsuti 2011.06.25 10:09:46
@Dorabora6: Nyusziszirom..... mondanál egy időpontot, amikor neked jó? Mert akkor megyek ám! :)
2011. június 22. szerda  Kíváncsian vártuk, hogy mi fog tönkremenni ma. (Van még olyan, ami elromolhat?) A nap végére aztán úgy tűnt, hogy „tékozló barátunk” szabadnapos volt. Ez persze nem jelenti azt, hogy csalódottak volnánk. A nap első fele kreatív…..
Vacsuti 2011.06.24 16:34:12
@macskalajcsi: Köszönöm a barátságot, hálát érzek érte...
És igen ez így van: mindenki a Dóriért!
Nagyöleléééés:))
Vacsuti 2011.06.25 09:56:02
@macskalajcsi: még nem...de csak mert nem tudtam miről is van szó. Na de majd belevetem magam a mátrixba és ha sikerül kiszabadítanom az említett eseményt, azonnal megosztom:)))
És jól hallottad :) a vacsatik és a vacsutuk is nagyon jó nyomkeresők! Vacsuti is (e két törzs keverékéből származó ivadék ) igen jó nyomkereső, főleg ha van mellette egy sárkány, illetve egy fehér gyümölcsevő denevér, nevezetesen Shikaka.... (:) Na nekem ez utóbbi -hála Istennek!!!- nem áll rendelkezésemre... De amint összefutok eggyel azonnal átadom neki meleg, baráti üdvözletedet! :)
Neked meg szép napsütéses, mosolyfakasztó jó reggelt Dórika! Remélem jól kipihented magad az éjjel!
egy Vacsuti, innen a szomszédból .)
Vacsuti 2011.06.25 10:06:33
@macskalajcsi: megtaláltam!!! De csak belinkelni tudom ide az adott napot neked, de segítek! :
http://hangtar.radio.hu/kossuth#!#2011-06-24
a NAPKÖZBEN szó előtt narancsszínű nyilacskával indítod és adja magát...
Remélem segítettem:))
nagyöleléééééés:
egy Vacsuti:)
2011. június 21. kedd  Az éjszakánk kissé rövidre sikeredett, s az sem volt valami nyugodt. Többször kellett Dórikához felkelni, kissé kellemetlenül érezte magát. Ennek az oka aztán reggelre kiderült. Napok óta lakik közöttünk valami láthatatlan gonosz manó, aki minden…..
4 hónappal azután, hogy tragikus autóbalesetben meghaltak a 17 éves Elena Gilbert szülei, egyedül marad az öccsével. Elena egy népszerű; lány az iskolában és barátai körében, de a baleset után úgy érzi el akar rejtőzni a világ elől. A tanév hamarosan kezdődik, és az…..