Regisztráció Blogot indítok
Adatok
timeatop

0 bejegyzést írt és 20 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Laci a ki nem küldött karácsonyi kütyüjének már csak az árát szeretné visszaszerezni, de ez sem megy egyszerűen: 2012.12.16-án regisztráltam a "Technik B.Sat Kft. kis- és nagykereskedés" webshopáján, hogy karácsonyi ajándék gyanánt megrendeljek egy SAT finder…..
timeatop 2013.01.23 12:50:32
Az NFH honlapján találtam ezt:
"Milyen következményekkel jár a szerződéstől való elállás?

Elállás esetén az interneten megkötött szerződés a szerződéskötés napjára visszamenőleg kerül megszüntetésre, ezért olyan helyzetet kell teremteni, mintha a fogyasztó meg sem rendelte volna a terméket az online shopban. Ez azt is jelenti, hogy a fogyasztó köteles a terméket saját költségén visszajuttatni az eladó részére, az eladó pedig köteles legkésőbb 30 napon belül a fogyasztó által kifizetett teljes összeget visszatéríteni."

Ez valószínüleg vonatkozik a lemondott termék árának visszautalására is. Ha pedig így van, akkor semmilyen szabálytalanságot nem követtem el, mert bőven benne vagyok a határidőben. Ezt talán a kedves acsarkodó támadó posztolóknak tudniuk kellene, mielőtt lejáratni próbálnak egy céget.

Úgyhogy egyetlen dolgot tartok kötelességemnek: még egyszer elnézést kérni az ügyféltől és tenni arról, hogy javuljon az eladó-ügyfél kommunikáció.

Azoknak, akik habzó szájjal támadnak a látatlanban azt üzenem, hogy ugyanilyen vehemenciával járjanak el az ország valóban fontos problémáinak feltárásában és megoldásában is. Azok ellen kell fellépni így, akik nem ötezer, hanem ötmilliárd forintot felejtenek el "visszautalni" onnan, ahonnan jogtalanul elvették.
Sőt, velük kell kezdeni. Akkor talán létrehozhatunk egy normális országot, ahol az eladó is a vásárló is elégedett egymással, a posztoló pedig nem ítélkezik álnéven.
timeatop 2013.01.23 13:27:56
@Fée Verte [ Fára Szorult Kéreg ] Zabatár:
Az utalás egy nappal a poszt megjelenése előtt történt. Délelőtt utaltam, délután pedig kaptam egy emailt, hogy meg fog jelenni ez a poszt, viszont akkor már a pénz bizonyára az ügyfél számláján volt.
De ez jogilag mellékes, törvény szerint ABSZOLÚT SEMMIT nem vétettem, erkölcsileg viszont igen, de ez csak rám és az ügyfélre tartozik, senki másra nem.
Összefoglalva: sok hűhó semmiért.

Az elkövetkezőkben ajánlom, hogy mielőtt hasonló posztot szeretne valaki publikálni, várja meg a törvényes 30 napot.
Nem másért, csak így lenne korrekt. Ne csak az eladótól várjunk korrektséget, próbáljunk mi is azok lenni.
Mindig kettőn áll a játék.
timeatop 2013.01.23 15:49:58
@ALac:

Amit korábban írtam, nem Önre vonatkozott. Ön megtette, amit kellett, jogosan, én meg orvosoltam a problémát.
Ezzel nincs semmi gond.