Regisztráció Blogot indítok
Adatok
svarcci

0 bejegyzést írt és 24 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
A teljes cikket elolvashatod ITT forrás: veol.hu..
svarcci 2013.11.26 21:44:42
@Atyavilág: Bizonyára, te is észrevetted, kissé megváltozott a cikk. Néhány dolog eltűnt belőle.
Szeptemberben döntött a képviselő testület arról, hogy a Rákóczi téren lévő buszmegállóba egy új, az épületben lévő váróteremtől független buszvárót telepít.  Az átlátszó fülkét  november 15-én helyezték közvetlenül a buszok beálló helye…..
svarcci 2013.11.26 19:04:05
@zircblog: Kedves Zircblog! A fotó készítője, csak a megjelenés után járult hozzá, hogy a képe megjelenhet.

Neved még mindig nem vállalod, Eszter?
svarcci 2013.11.26 21:41:18
@vacsesz: Ennek nagyon örülök, és gratulálok a munkátokhoz! DE még mindig nem tudjuk, hogy kit tisztelhetünk a titokzatos zircblog személyében! kinek köszönhetjük ezt az áldozatos, kemény munkát! Csak személyesen neki szeretnénk átadni a gratulációinkat!
A teljes cikket elolvashatod ITT forrás: veol.hu..
svarcci 2013.11.26 10:13:52
@230V: Nem szégyen a jobbtól tanulni! :)

Üdv: Fekete Zsiga
A Kommunió Alapítvány közel 25 millió forint uniós támogatást nyert el a „Fenntartható életmódot és az ehhez kapcsolódó viselkedésmintákat ösztönző kampányok” című pályázati kiíráson az Új Széchenyi Terv keretében. A projekt keretében a zirci kistérség több…..
Ring Júlia a Magas-Bakony TDM Nonprofit Kft ügyvezetője hívta fel a figyelmünket, hogy a cikkben hibásan jelent meg a Betyárnapok időpontja. A rendezvény nem szombaton és vasárnap, hanem pénteken és szombaton kerül megrendezésre. (Zircblog)   Bangó Margit és Palya Bea is…..
svarcci 2013.08.08 10:31:42
@-tara-: Üdv! Nem segíthetünk ebben a kérdésben, olyan bonyolult és nehéz lesz megtalálni ebben a világvárosban, minden évben tömegek tévednek el Zircen. :)
svarcci 2013.08.08 13:13:50
@-tara-: Bocsáss meg, kérlek bocsáss meg! Gyere el a rendezvény nem lesz olyan vicces mint és. Zirc belterületén lesz és biztos meg fogod találni.Nem akartalak megsérteni!
A cikk tartalmát a Magas-Bakony TDM Nonprofit Kft. kérésére töröltük, mivel a programturizmus honlapján megjelent programtervezet nem felelt meg a valóságnak. A szervezőktől ígéretet kaptunk, hogy ha a programokkal kapcsolatos pontosítások megtörténtek, akkor  megkapjuk…..
svarcci 2013.08.06 13:33:37
@Marelka: Nem vagyok szervező, de én készítettem riportot a főszervezővel és ezért mondhatom biztosra, hogy lesz. Annak, hogy nem lett beírva a programba, más oka van, de LESZ!
svarcci 2013.08.06 18:53:59
@zvfejsze: Ez két kérdés! Két fontos kérdés, majd a rendezvény után lesz válasz rá. (Talán)
svarcci 2013.08.07 07:27:56
@zvfejsze: Felkerült a Zircblogra a beharangozó riport, aminek a megértéséhez írtam ezt a pár sort. Talán ez válasz is a kérdéseidre! Betyár Napokat az MNA támogatta pénzzel, ha jól emlékszem, 3 millió forinttal. A pályázat előírja, hogy mit kell, illetve mit lehet támogatni. Például feltétel ennek a beharangozónak az elkészítése és bemutatása, de nem támogat semmi „gasztronómiával” kapcsolatos programot, ezért kellett virágnyelven elmondani, hogy meg lesznek tartva a szokásos programok (főzőverseny és a többi), de ezt úgy kellett csinálni, hogy ne hangozzon el semmi erre utaló kifejezés. Sajnos a támogatókkal kapcsolatban is hasonló a helyzet.
ZIRCINFO Ki mit tud…róla? 2013.06.26 21:34:21
A napokban meglátogattam a Zirci köznyelvben csak „Horváth Laci emlékhely” ként emlegetett információs pontot. Sok éve már, hogy néhány hétig működött is, de ez már nagyon rég volt. Most csak egy látványelem a könyvtár bejáratánál. Az is régen volt, amikor ez a projekt…..
svarcci 2013.06.27 17:50:35
@zvfejsze: A BÖSZ még valóban önkéntes szerveződésként jött létre, de minden ezt követő társulás már kényszer hatására született. Csak a pénz tartotta/tartja össze. Ha társultok, több pénzt kaptok erre-arra, pl.: iskola, egészségügy, stb. Bár a térség polgármestereinek a döntő többsége értelmesen kezeli ezt a helyzetet, de túlzás lenne azt állítani, a szerelem köti össze őket. Sok olyan projekt van, amit be kellett vállalniuk, hogy előre tudjanak lépni, aminek a támogatási feltétele, hogy 5-10 évig fenntartják és működtetik. Ezért vannak ilyen „fantom” cégek, mert le kell játszani az egész meccset, csak a lefújás után lehet lelépni.
svarcci 2013.06.30 22:21:33
@Atyavilág: Köszönöm!
Új élet kezdődhet az önkormányzatok számára   „Sohasem szabad megfeledkeznünk arról, hogy felelősséggel tartozunk a hazánkért és benne minden egyes településért…” – dr. Kovács Zoltán kormánymegbízott ismerteti az önkormányzati adósságrendezési…..
  A kormany.hu felvétele a miniszterelnök zirci beszédéről:     Cikkek a miniszterelnök zirci látogatásáról:   2013. május 15., 17:11 szerző: Varga Domokos Péter  Forrás: www.veol.hu  Orbán Viktor: a zirci arborétum…..
svarcci 2013.05.17 10:16:43
Kedves Attila!

Hogy a bánatba jut eszedbe az arborétum visszaadásával kapcsolatban, hogy ehhez valami köze is van a zsidóknak? Megnyugtatlak, sem a zsidóknak, sem a cigányoknak, sem a liberálisoknak, sem a bantu négereknek, de még Észak-Koreának sincs semmi köze ehhez az egészhez!

Két probléma van az átadással kapcsolatban:

1/. „Levágták az aranytojást tojó tyúkot” – így fogalmazott a BfNP egyik magas rangú vezetője. Ugyanis a park igen kevés bevételének egy jelentős részét az arborétum adja/adta. Ennek vége, „konyec”, ahogy a művelt szlovák mondja. (Ja és ebből ne vond le azt a következtetést, hogy a szlovákok keze van az dologban.)

2/. Gyerekkoromban, ha katonásdit játszottunk és valaki eltalált, mindjárt azt kiabáltuk, hogy nem haltam meg, mert rajtam páncél van. Persze erre a másik azt mondta, hogy ő meg páncéltörővel lőtt. Ez a játék jó volt úgy öt-hat éves korban, de kicsit durva, ha ezt játssza egy ország parlamentje! Most pedig ez történik. Ha valami nem tetszik nekik, megváltoztatják a játékszabályokat. Sajnos az arborétummal kapcsolatban is ez fog történni. A jelenleg hatályos törvények alapján nem kaphatná vissza a rend, tehát megváltoztatják a törvényeket. Teljesen igaz az az állítás, hogy a törvények vannak az emberért, és nem az ember a törvényekért, de ha elkezdődik egy ilyen folyamat, akkor annak beláthatatlan következményei lehetnek.

Nekem semmi bajom azzal a ténnyel, hogy az arborétum visszakerül a rend tulajdonába, biztos vagyok benne: gondos gazdaként fognak vele bánni. Az pedig, hogy Zirc szinte minden turisztikai attrakciója az ő kezelésükben van, egy egész más jellegű kérdést vet fel, de ezzel most ne foglalkozzunk.

Fekete Zsigmond
– A lakossági fórumot keressük – kérünk segítséget szerda késő délután a szinte már teljesen kihalt zirci városházán a hivatal folyosóit takarító asszonytól. A teljes cikket elolvashatod ITT forrás: nol.hu..
svarcci 2013.05.10 21:06:14
@lilaköd: Kedves Lilaköd!
Gratulálok a találó névhez, csak azt áruld el, miért lila, - a ködöt értem! Biztos Te is ott voltál, ezért tudod ilyen pontosan megítélni, milyen kérdések voltak és miről volt szó. Ha nem voltál ott, akkor miből tudtad levonni ezeket az okos következtetéseket? Köszönöm a befejező jó tanácsot! A Biblia ezt tanítja: Az Isten a kevélyeknek ellenük áll, az alázatosoknak pedig kegyelmet ád. Jakab 4,6
A Nemzeti Földalapkezelő Szervezet (NFA) adataiból kigyűjtöttük a zirci járásban meghirdetett pályázatokat és a már elbírált pályázatok eredményét. Tekintettel arra, hogy az NFA eddig nem hozott  nyilvánosságra a pályázatokat egységes rendszerben bemutató adatbázist,…..