Regisztráció Blogot indítok
Adatok
A. Schweitzer

35 bejegyzést írt és 10 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Sziasztok! Karpicke és Roediger óta tudjuk (na jó, sokan azóta, amióta elolvasták ezt a cikket), hogy az emlékek jelentős részben az első előhívás alkalmával jönnek létre. Az idegrendszerünk különféle hálózatai nem kész emlékeket tárolnak, hanem töredékeket és információrészleteket, az emlék pedig…..
Sziasztok! Ez aztán egy igazán szép téli álom volt. Kerek 6 hónap hal(l/o)gatást követően újból jelentkezem. Kicsit úgy érzem magam, mint a kisfilm főhőse (a lényeg az 1:00 percnél kezdődik): A tavasszal együtt megjött az én kedvem is az írásra, és még a halogatás ördögi köréből is volt erőm…..
Sziasztok! Úgy tapasztalom, az ember néha tervez olyat az életében, amiről előzetesen azt gondolja, annyira emlékezetes lesz, hogy még 80 évesen is tisztán fog rá emlékezni - ha nem is a történtekre, de az érzésre, amit az jelentett, arra mindenképp. Szerintem én valahogy így készültem arra a…..
Sziasztok! Újabb bejegyzésemmel három plusz egy eseménynek szeretnék emléket állítani. Mindegyik magyarokhoz kötődik. Először a clevelandi cserkésznapról írok, ami már jó régen volt, majd a New Jerseyben tartott Pálinkafesztiválról. Végül pedig a Chicago-i szüreti bálról. A plusz egy pedig egy…..
Sziasztok! Amint ígértem, a mostani bejegyzésemben az iskoláról szeretnék írni Nektek, ahová tanulni szegődtem. Tudjátok, mint régen az inasok, akik elmentek jó messzire kitanulni valamit, aztán szépen hazamentek és saját céhet nyitottak. Valami ilyesmi miatt vagyok én is itt. De akkor lássuk csak,…..
Sziasztok! Klassz dolgok történtek velem augusztusban a megérkezésem óta. Ezeket szeretném most összefoglalni dióhéjban. Lesz benne szó az otthoni búcsúzásról, megérkezésem körülményeiről, jelenlegi otthonomról és egy-két eseményről. Az egyetemről egy későbbi bejegyzésben fogok írni - van mit!…..
Sziasztok! Szeretettel köszöntelek Benneteket a blogomon! Sokakkal beszéltem a kirepülésem előtt arról, hogy az 5 évvel ezelőtti blogom tapasztalatait leszűrve szeretném ezt az új digitális naplót vezetni. Ennek első jeleként módosítottam a blogcímen és a nagyon elmés "mivanpoval.blog.hu" címet…..
Sziasztok! Nem is kellett sokat várni a második részre. Íme közlöm írországi kalandunk második részét. Szóval jöjjön Cork és Dublin... :) Cork: A harmadik napon továbbálltunk Corkba, hogy felfedezzük ennek az egykori (2005) kulturális fővárosnak is a szépségét. A…..
Blogom megélte létrejötte óta a leghosszabb szünetet. Köszönöm a türelmet! Vicces, hiszen lassan három hónapja már itthon vagyok, és olyasmikről szeretnék Nektek mesélni, ami még ehhez képest is korábbi esemény. Amint ígértem, most megírom beszámolómat a csodálatos…..
Sziasztok! Drága, magatokra-hagyott Barátaim! Ismét online üzenek Nektek! De nem utoljára. Az az igazság, hogy mivel általában az "utolsó" időszakok igencsak arról szólnak, hogy amennyit csak tudsz, azt nyílván az ottani kis barátaidra és kirándulásokra szánsz…..
Kedves Barátaim! Mostani bejegyzésemben arról mesélek Nektek, milyen kirándulásokat tettünk az elmúlt egy hónapban. Röviden összegezve: Aarhusban egy napot töltöttünk, Koppenhágában pedig egy hétvégét. Nyilván érzitek, hogy a főváros kicsit izgalmasabb, tartalmasabb és…..
Sziasztok! Húha, kicsit úgy érzem, koncepcionálisan összeomlott a blogom! Hiába terveztem, nem úgy alakult. :) Volt egy kis „áramszünet”, de remélem hamar helyreáll a világnak rendje és utólag ez a hónap a "vihar előtti csendként" vonul be a…..
Sziasztok!Folytatnám is az elkezdett átlagos hét elmesélését. Azt hiszem ott tartottam, hogy hétvége, és hogy ilyenkor szabadok vagyunk, mint a madarak. Először mesélek a hétvégéről, majd befejezem a hetet a hétfővel és keddel. Az alapfelállás az, hogy minden hétvégén van…..
Helóka! A mostani kétrészes bejegyzésben arról mesélek Nektek, hogyan is néz ki egy átlagos hét errefelé. Figyelem! A végletekig szubjektív leszek, de lényegre törő! Kicsit több képet fogok használni, mint eddig. És azt hiszem ezentúl ez már így is lesz! :) Szubjektivitásom…..
Sziasztok! Itt az ideje folytatni. Pont ott, ahol legutóbb abbahagytam. Szóval engedjétek meg, hogy egy kicsit bemutassam nektek azt a helyet, ahová jöttem. Egyszerűen megjegyezhető: Vestjylland Hojskole. (Mielőtt még belevágok, magáról az ösztöndíjról szeretném, ha annyit…..
Sziasztok! A tőlem már megszokott time lag-gel szeretném megosztani Veletek, milyen jó volt már végre megérkezni az előttem álló négy és fél hónap tartózkodási helyére, a Vestjylland Hojskole-ba. Ami azt illeti, igen emlékezetesre sikerült a kijutás. Két-három hetes…..
Már csak két napom van vissza Amerikából. És ezután a bejegyzés után kis profilváltás következik. Megváltoztatom a fejlécen szereplő panorámaképet a Niagara-vízesésről, valami dán képre, hiszen lassan egy hete már Dániában leledzem. Kissé zavaró Dániából amerikai…..
Sziasztok! Az utolsó amerikás bejegyzésem következik, két részletben (az emészthetőség érdekében). Sajnos az idő előrehaladtával már érzem, hogy nem fogom tudni olyan részletesen és ízesen elétek tárni a velem-történteket, mint amikor még rajta volt NYC utcáinak piszka a…..
Kedves Barátaim! Talán megbocsátjátok nekem, hogy ilyen sokára jelentkezem. Nehéz ez a folytonosság. Az utolsó heteimet a búcsú átélésével töltöttem, és mint láthatjátok a blog nem szolgált az elválás feldolgozásának terápiás eszközeként. Hanyagoltam egy kicsit, de most…..
Ott tartottam tehát, hogy muszkuláris egyének füttyszóval ébresztettek a váróban, hogy most már mehetnénk a face controlra. Visszakaptuk a papírjainkat, de azért még ők átvizsgálnák a kocsinkat! Zokszó nélkül átadtuk a fickónak a kulcsokat és közben mormolni kezdtük a…..
  Akkor rögvest folytatnám is ott, ahol legutóbb abbahagytam… Szóval beszálltam messziről jött barátom bérelt autójába, de nini, nem egyedül jött értem! Egy kedves házaspár ül a hátsó ülésen! Ekkor még nem sejthettem kikkel van dolgom. Az elkövetkezendő…..
Sziasztok! Valóban leszerepeltem. Nem tudtam tartani az elképzelést, miszerint sűrűbben, de rövidebb topikokkal jelentkezem. Mentségemre szolgáljon, hogy rengeteg minden történt. De az, ami most következik, azt hiszem kárpótol mindenkit. És úgy érzem, ehhez még nagyobb levegőt kell…..
 Séta Az Istenismeret rétegekből áll. Réteg annyi van, mint pillanat. Lehullott lombú fák között lépkedek, s kalapot emel az alkonyat. Arcomba csíp a várva-várt hideg. Életfolyamban mozgó emberek; van aki hittel, van aki anélkül liheg.   Hosszasan nézek magam…..
Üdv Fényes-tekintetű Barátaim! Rájöttem, hogy rövidebb bejegyzéseket fogok írni, de azt sűrűbben. Ez egy kísérleti fázis. Megnézzük működik-e? Azért döntöttem így, mert rövidebb bekezdést írni jó. Meg mert az olvasóbarát. És kellőképpen informatív. A mostani…..