Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Petibi

0 bejegyzést írt és 6 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Megértem azt a zöldfülű kocsmatölteléket, aki a XI. kerület kocsmáit messzire elkerüli. Itt még számos autentikus hely él és lélegzik, olyan helyek, melyek magukon viselik a törzsközönségük életét, és ilyen életgubancokba a kívülálló nem szívesen sétál be, néha…..
Petibi 2010.11.04 21:22:57
@TonyCaviar: Hát olvasom a kommenteket és még nem nagyon találtam olyat ahol dícsér egy sört vagy egy sörözőt,ne talán-tán egy házi sört vagy Pet palackot.Nincs is ezzel semmi baj hisz ez a saját véleménye.De nem értem ha valaki ennyi mindent tud a szakmáról,házi sör készítéséről,értékesítéséről mért nem készít házi sört olyat ami talán neki is megfelelne/bár ezt kétlem/illetve mindenki igényét kielégítené plusz gazdaságosan tudna egy kisüzemet üzemeltetni.Akkor mért nem rukkol elő?Talán meg adva nekünk az esélyt hogy az ő minden igényt kielégítő termékét tesztelgessük.Várjuk a világverő etalont!!!!!!!!!!
Folyékony Kenyér Peters Schwarz 2010.10.19 11:14:07
Mostanában tűnt fel a Blaha Lujza téri aluljáró kitüntetett boltjában, ahol a Red Devilt és más szögedi dolgokat lehet kapni, abban a kis lyukban két hányás közt, a hetes Budára menő megállója alatt. Nem néz ki szörnyen, bár azonnal látszik, hogy nem német, és az is, hogy…..
Petibi 2010.10.30 20:49:55
@Serkoptató: Bocsánat de a pet palackra lehet mondani hogy nem túl szép csomagolási forma de azt semmi kép hogy a mínőséget befolyásolja ezzel a be vizsgáló laboratóriumokat minősítenénk miszerint a pet üveget pld oldja a benne lévő sőr és ez íz hibát okoz ez nem így van. Van olyan történet is ám hogy a házi sőr pld egy söröző igen kiemelkedő áron adja azt megveszik ne menjünk bele hogy milyen márka név alatt, ja ha nem látjuk a nevet mindjárt jobb a sőr .Vagy pld Szlovákiában ahol nem ismerik a gyártót nagyon kedvelik azt itt lehúzott söröket pedig ott is van elvárás nem kevés.
Petibi 2010.10.30 20:56:09
@TonyCa@Mantlesorrow: Az összes sör ami más íz világot ad valóban nem más mint a lehetőleg legkisebb adótartalmú sőr előállításának a lehetősége mert a sőrgyártást lehet misztifikálni abban semmi csoda nincs sok maláta jó komló és kész az erős extrakt tartalmú ízletes sőr csak legyen aki megfizeti.
Petibi 2010.10.31 09:44:06
@Serkoptató: Köszönöm a választ azért had fűzzek hozzá egy két tényt. A pld 42 grammos pet palack nem difundál tehát se ki se be nem ereszt át oxigént.A romlás általában a régen üzemeltetett szakmai hozzá nem értés kíséretében gyártott sörök nem megfelelő mikrobiológiai tartama miatt romlottak. Ha a kupak nem zár már töltésnél ki derül mivel szénsav előfeszítéssel töltik a palackokat vagy a töltés után nem sokkal megmutatja magát a hiba.Régen a sör fözdéket hordó töltésre és 8 napos sör gyártására tervezték. nem kis feladat volt ezen túl lépni palackozni pasztörizálni és meg felelő vegyszeres takarítást kidolgozni ez nem is sikerült a mai napig mindenkinek sajnos.a vegyszeres háttér sem makulátlan. Lehetne üvegbe palackozni de a gyártók többsége tönkre ment külföldről a beszerzés nagyon drága kb 1oo ft és a kereskedők azt mondták hogy nem akarnak göngyöleggel bajlódni mert nem keresnek rajta egyedi és csak elfoglalja a raktárban a helyet a pénzt hozó áru elől és külön nyílvántartást kell vezetni a termék díjj miatt amit a VPOP ellenőrizz és mindenki menekül a VPOP elől mert elviselhetettlenül gonoszak.Szóval jók az elképzelések de a másik oldalnak is vannak érvei sajnos.