Regisztráció Blogot indítok
Adatok
pinter.mate

7 bejegyzést írt és 20 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Így, az aradi vértanúk kivégzésének évfordulóját és a hozzá kapcsolódó nemzeti gyásznapot magunk mögött tudva éppen aktuális lehet a Pintér szerzőpáros regényéről posztolni. Mivel A szivarhajó utolsó útja című művükről - tekintettel a megjelenés relatíve közeli…..
Amikor szerda este először olvastam a híreket, nem hittem a szememnek. Ami Franciaországban történt az egyszerre hihetetlen és eszeveszettül kézzel fogható. Embert ölni a legnagyobb bűnök egyike, hogyha nem a legnagyobb. A Charlie Hebdo munkatársainak halála önmagában megrázó…..
pinter.mate 2015.01.11 17:04:06
@shitgun: A magyar példa meg is történt, amikor Maksa Zoltán azt mondta, hogy az ELTE előtt sorban állnak a szingli nők arra várva, hogy megerőszakolják őket. Nem volt vicces, ellenben provokatív volt, és százak visítva követelték Maksa vérét.
Rögtön az elején tisztázzunk valamit. Nem az nem érdekel, hogy ebben az országban az emberek nyomorognak, amíg én itt ülök és blogposztban osztom meg a véleményemet a világ dolgairól, mert ez - amellett, hogy piszok szomorú - igenis fontos. Nem is az, hogy a politikusok úgy…..
pinter.mate 2015.01.03 13:09:47
@tesz-vesz: Érvek? Szuper. Olvasd vissza a legelső kommentedet és abból rögtön láthatod, hogy a személyeskedést nem én kezdtem el. Akkor érveljünk!

1. A szalonképességről: A nyelv definíció szerint olyan rendszer, amely gondolataink és érzelmeink kifejezésének és közlésének eszköze, emellett objektivitásában állandó, szubjektivitásában változó rendszer. Hadd használjam szubjektíven a "lófasz" kifejezést, ha azzal hatékonyabban tudom kifejezni azt, amit gondolok. Ha neked ez nem tetszik, sírjál rajta tovább, de egy másik fórumon, légy oly kedves.

2. Orbán Ráhelt nem közszereplőnek tekinteni nem relativizálás. Az ő közszereplősége nem abból fakad, hogy a Csaucseszku-szerű kormánypropaganda kvázi-hercegnőt gyártott belőle, hanem éppen abból, hogy az ellenzéki média tette ezt. Az, hogy egy nagyjából ellenzéki médium (ez itt) elégedetlen ezzel a metódussal, szerintem azt mutatja, hogy mi még egészségesen gondolkodunk és nem rángatjuk bele a bűnösök hozzátartozóit, ugyanis Ráhel semmilyen tekintetben nem felelős az apja tetteiért. Ha te mégis így gondolod, utazz vissza az időben, állj be a Csekába és vegyél részt II. Miklós és az ártatlan gyerekei kivégzésében (és nem, most nem kommunistáztalak le).

3. Sehol nem állítottam, hogy a politikusok nem lopnak. az 1. bekezdés éppen pont arról szól, hogy lopnak és hogy ez engem érdekel.

Szerintem mostanra ennyi éppen elég. Ha még a szalonképességhez van valami hozzáfűznivalód, csak nyugodtan fejtsd ki, az álláspontjaink nem fognak találkozni, engem nem érdekel az, hogy szerinted ezt nem lehet használni és éppen ezért én nem fogok rá válaszolni. És ezúton kérek bocsánatot a személyeskedésért.
pinter.mate 2015.01.04 12:59:39
@tesz-vesz:

1. Hadd mutassak rá egy érvelési hibádra: múlt századinak nevezed a gondolkodásom, de Arisztotelészt idézel. Félreértés ne essék, tisztelem-szeretem Arisztotelészt, de ez eléggé paradox így. (Ezt nem érvként írom.)

2. Arisztotelész azon gondolata szerintem eléggé - és jó értelemben véve - meghaladott, hogy a gyerekek egy bizonyos korig ne olvassanak ilyen-olyan dolgokat. Olvassanak, legalább olvasnak. Ugyanígy azt tartom, hogy meg kéne haladni ezt a csúnya beszéd dolgot is, de mint fentebb írtam, ebben a kérdésben esélytelen, hogy dűlőre jussunk.

3. Bocs, félreértettem a relativizálós kommentedet, a 15 milliós mondatban egyébként volt ironikus felhang. Magyari Péter gyurtás cikke óta azt vallom, hogy ha az irónia nem jön át írásban, az a szerző hibája. Én rontottam, vállalom.

4. Mondj egy olyan büntetőjogi rendszert, ahol a bűnösre nem bizonyították rá, hogy bűnös és ennek haszonélvezőinek is kukában a helye. A politikusok lopnak, de mindaddig, amíg ezt nem bizonyítjuk (sajnos), addig nem lopnak. Másrészt pedig elegendő megnézni egy egyszerű sikkasztási ügyet: a gyerekeket mikor csukják le azért mert haszonélvezői a sikkasztásnak? Ahogy soha senki nem bizonyítja, hogy a politikusok lopnak, úgy soha senki nem bizonyítja, hogy Ráhel volt vagy van tudomása arról, hogy az apja lopott-e vagy sem. Védeni pedig azért védi mert naiv és mert az apja és szereti. Ennél többet szerintem nem kell beleképzelni és szerecsenmosdatásnak felfogni a dolgot.
pinter.mate 2015.01.10 13:33:53
@csakférfi:
1. Szerinted talán nincsenek súlyos problémák és 1, azaz EGY darab hajláktalanszálló mindent megoldana? Hát jó, akkor kívánok neked további boldog életet a kis utópiádban, amiről azt gondolod, hogy Magyarország.
2. Azt hadd ne te mondjad már meg, hogy én mit gondolok magamról. Hol következik abból, hogy diploma meg nyelvvizsga, hogy én okosabbnak gondolom magam? Javaslom némi logika olvasását is, mert ugyan Platón Állama remek alapanyag, ha érvelne az ember, de ha az érvelésed értelmetlen és nem konzekvens, akkor tökmindegy milyen hozzávalókból dolgozol.
3. Mégis ki nem tart a gyilkosoktól, tolvajoktól, erőszaktevőktől? Még csak fel sem emlegetem őket sehol a cikkben vagy a kommentfolyamban, szóval nem vagyok bérrettegő sem. Tehát eddig én sem látok semmi különöset.
Először nem is igazán értettem Novák Előd rikárdózását a tegnap posztolt családi képénél, bár az év első újszülöttjéről szóló cikket futólag már olvastam a Délmagyaron. A képen az édesanyán kívül másra nem is nagyon tudtam akkor figyelni: rendkívül megviseltnek,…..
Alternatíva A szakadék szélén 2013.01.17 10:48:45
Tárgyal az ellenzék, párttá alakul az Együtt 2014, liberális pártot alapít Fodor Gábor, az LMP meg próbál egyensúlyozni. Az egyetlen közös pont pedig az, hogy Orbán Viktornak és a Fidesznek mennie kell. Ez nem mellesleg egy érthető közös pont. Orbán Viktornak és a Fidesznek…..
Alternatíva In opinione mea 2013.01.07 11:29:27
Az oktatásügy ismételten kidolgozott egy remek ötletet: fogjuk meg a nyolcosztályos gimnáziumi osztályokat, ötödik-hatodikban tömjük meg a fejüket a latin örökségünkkel, hetediktől pedig tanítsunk nekik igazi latin nyelvet. Köszönjük, Rózsa! (A cikk előre is elnézést két a…..
pinter.mate 2013.01.09 23:36:15
@Dzsentrisvihák: Igazából nem erről van szó. A latin-lobbi ne kapja be, mert a latinnak igenis van haszna. El nem tudnék képzelni szebb dolgot, minthogy a latin legyen a világ tudományos nyelve pl., de teljesen tisztában vagyok vele, hogy ez nem több, mint lázálom. Hoffmann Rózsa tényleg bekaphatja, azon nem veszünk össze, teljesen ötletszerűen csinálja az oktatási reformjait mindenféle normális koncepció nélkül, meg a NER is, ha már kizárólag nemzeti együttműködésre képtelen emberek vallják a magukénak, viszont a konzervativizmus ne kapja be. Én is konzervatív vagyok, pontosan ezért cseszi fel az agyamat annyira, ha valaki a konzervatív értékeket citálja oda, ahová azok nem valók. Egészen egyszerűen SENKI NEM LESZ JOBB VAGY KONZERVATÍVABB EMBER attól, hogy tud latinul.
Alternatíva Cui prodest? 2013.01.09 12:27:44
Történt pedig, hogy Bayer Zsolt szokásos alpári modorában publicisztikát írt a legutóbbi késelés kapcsán, melyet érthető, széles körű felháborodás követett. Többek között Schiffer András részéről, aki megfogalmazott egy vállalható álláspontot, melyről ki lehet indulni…..
pinter.mate 2013.01.09 15:09:34
@mesÜge: Ezen jót röhögtem, remek hasonlat, de attól még nem hinném, hogy igaz lenne. A külvárosi feleségnek a végén igenis igaza, ellenben a liberális sajtónak nincs, mert egy adott probléma létezésének tagadása sehogyan sem vezethet ahhoz, hogy igaza lesz a végén.
Rosszabbnál rosszabb szónokok, egymásnak ellentmondó célok és káoszba hajló szervezetlenség. A hétfői Hallgatói Fórum politikai pártoktól mentes gyülekezetét valahogy így lehetne a legjobban leírni. Ennek ellenére mégis valahogyan az egész megváltozott időközben. Az ELTE…..
Alternatíva Dolgozz, egyetemista! 2012.12.12 08:00:00
Valóban, mielőtt alattomos olvasók nekiállnának utánam nyomozni, egy darabig én is kaptam szociális támogatást az egyetemtől, valamint három igennel szavaztam 2008-ban. Csakhogy azóta jobb belátásra tértem, dolgozom és fizetek. Másrészt nem azért szavaztam három igennel…..
pinter.mate 2012.12.12 14:01:54
@Sz.Zoli: Tessék rendesen olvasni. Heti három nap meló, havi ötven-hatvanezer. Ez összesen havonta 12 nap meló, 8órázva 520 JMF-os órabér.
Edgar Allan Poe nyomoz. Ez így talán elsőre ordas nagy marhaságnak hangzik, és nem, nekem sincs tudomásom róla, hogy Poe a krimiíráson (pontosabban a műfaj megteremtésén) kívül találkozott volna a bűnüldözéssel, de A holló lényege mégis ez. PrókA holló nem készült akkora…..
Kültag RJB-státuszt ért el (régi jó beküldő) a most következő anyagával (a Roger ugyan már kommentekben szerepelt, de biztosan nem mindenki látta ott): Nem ritka, hogy a filmekben a rádiózás végén mondott "Roger"-t (értettem) névnek tekintik, ami elég nagy marhaságokat…..
 Mindenki örülhet: megmarad a jogállamiság Magyarországon. Aztán meg kiderül, hogy mégsem. Ezúttal nem áll szándékomban kifejteni, hogy mit is jelent a jogállam, és azt sem tárgyalnám ki, eddig volt-e, és azt sem, hogy most megmaradjon vagy ne maradjon meg. Csak közlöm a…..
 Ha már Lángarc kollega politikai popkultúráról, populizmusról értekezett pár napja, beszéljünk most egy kicsit a politikai kultúráról, viselkedésről, hozzáállásról. Kevésbé fontos témakör ez, mint az alkotmányos problémák, vagy a gazdaság, de talán érdemes…..
pinter.mate 2010.11.10 11:52:36
  A baloldali (értsd: szociközeli) médiumok hajlamosak ide-oda dobálózni olyan szavakkal, terminus technicusokkal, amiknek talán ők maguk sem ismerik a jelentését (tisztelet a kivételnek, azért egyesek mégiscsak kiművelt koponyák). A közelmúlt ilyen jellegű kifejezései:…..
pinter.mate 2010.11.07 14:56:38
@iii:

Hiszek Neked. Ez esetben legközelebb lexikont használok, az a legtisztább.

A hitleresdit feleslegesnek találtam: egyrészt a definícióhoz nem járul hozzá, csak egy példa, másrészt pedig millió ilyen példát lehetne még hozni (teszem azt: Kossuth Lajos).

Nem akarom a mellem verni a populizmussal, a cikk is azzal ér véget, hogy én is lepopulistázom a Fideszt, tisztában lévén a szó pejoratív értelmével is.

Hogy őszinte legyek, jelen publicisztika csak azért született, mert hajlamos vagyok felkapni a vizet olyan újságírók írásain, mint Bauer, Andrassew, Bolgár vagy Gréczy, akik dobálóznak ilyen és ehhez hasonló kifejezésekkel, úgy, hogy nem is ismernek ilyen szavakat.

Én itt megpróbáltam egyfajta kettősséget belevinni, elnézésedet kérem, ha nem sikerült. A populizmust az elitizmussal szemben próbálom megragadni, mint pozitívumot, az MSZP és az LMP esetében, valamint negatívumként a Jobbik és a Fidesz esetében.

Köszönöm a kritikát, legközelebb jobban igyekszem, hogy tisztább legyen, amit mondani szándékozom.
pinter.mate 2010.11.07 15:00:38
@iii:

Ohh, még valami. Köszi, hogy olvasol minket. Kérlek, legközelebb se rejtsd véka alá a véleményed, építő jellegű dolgokat írsz a kommentben.
Alternatíva Hatás-visszahatás 2010.11.02 11:52:00
  „A történelem ismétli önmagát” – szoktuk mondani bölcs bólogatások közepette, mikor felismerünk valami általunk hatalmasnak hitt összefüggést, ami általában teljességgel jelentéktelen. Én most itt ülök, gépelek, és közben bölcsen bólogatok. Mint aki…..