Regisztráció Blogot indítok
Adatok
reservatio mentalis

0 bejegyzést írt és 56 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Mi jut először eszedbe a fotóról? Egy szó. Egy mondat. Bármi.  Fotó: Vivian Maier: New York, 1954. március (Maloof Collection)  (forrás: vivianmaier.com)..
reservatio mentalis 2015.04.04 19:59:26
Mi jut először eszedbe a fotóról? Egy szó. Egy mondat. Bármi.  Fotó: Irving Penn: Jean Patchett Café in Lima, Peru, 1948 (forrás: pleasurephoto.wordpress.com)..
reservatio mentalis 2015.03.08 08:50:25
Mivel a NAV elnöke vezeti saját maga ellen a vizsgálatot, ezért az első meghallgatáson is saját magát kérdezte Vida Ildikó. Megszereztünk néhány részletet. - Miért nem mondtam el azonnal, hogy kitiltottak az USÁ-ból, amikor megtudtam?- Én elmondtam, de hiszen tudom.- Ja,…..
reservatio mentalis 2014.11.08 13:17:49
Régóta nem jelentkeztem elemzéssel. S ez sem igazán az lesz. Van azonban valami, ami foglalkoztat. Semmi eget rengető, de nekem azért fontos. Egy ideje már kerestem hozzá a hangot, a formát. Ez maradt.  (Fotó: Facebook) Most különösen nem azokhoz szólok, akik mindent és…..
Egy egyetemi kollégám szerint Orbán Viktor a magyar politika legőszintébb szereplője: bár a beszédeit rendszeresen túlmagyarázzák és ezért aztán félre is értelmezik, valójában csak oda kellene jobban figyelni arra, amit mond. Ez a megközelítés persze biztosan vitatható, nem…..
Sigur Rós – Valtari(EMI) A Sigur Rós négy évet várt hatodik lemezének kiadásával. Persze eközben is aktív maradt a zenekar, de így utólag bele lehet ebbe azt is látni, hogy az izlandiak is elgondolkoztak rajta, hogyan lehet kimászni abból a csapdából, amit ők maguk…..
Gyurcsány Ferenc plágiumgyanús szakdolgozatával kapcsolatban épeszű és éplelkű embernek nem nagyon lehet más véleménye, mint Schmitt Pál másolt doktori értekezésével kapcsolatban volt. Ha a feltételezést nem tudja hitelt érdemlően megcáfolni a volt miniszterelnök, pontosan…..
Nem könnyű – és talán nem is kell - egy nyilvánvaló normasértés esetén kizárólag pártpolitikai keretekben elemezni. Schmitt Pál most már bizonyítottan plagizált kisdoktorija kapcsán – ahogy korábban a korrupciós botrányok vagy éppen az őszödi beszéd ügyében…..
A Hír Tv Versus című műsorában – ahol kormánypárti szereplők is gyakran meglepődnek Csermely Péter valódi kérdésein – legutóbb Pozsgay Imre arról beszélt, hogy „tudtam azt is, hogy a hetvenes évek közepétől engem is megfigyelnek, azt is kinyomoztam, hogy a…..
A múlt héten mutatták be a magyar mozik Steve McQueen filmjét, A szégyentelent, amelyben a Michael Fassbender által alakított szexfüggő férfi próbál meg együtt élni az addikciójával. Ez a film adta az apropót ahhoz, hogy összegyűjtsük a téma legérdekesebb mozgóképes feldolgozásait. A listában akad…..
reservatio mentalis 2012.03.03 01:16:50
Nagyon sok tanulsága van ennek a mai napnak. Nem a legfontosabb, de a legjobban zavaró: a sokszor megénekelt kettős mérce. Értem én, hogy vannak különbségek a 2007-es kordonbontás és a 2011-es blokádépítés között, de azért a lényegük közös: parlamenti képviselők a polgári…..
Csupa jó hírt közöltem Barroso úrral – mondta pikírten ma esti interjújában Orbán Viktor, amikor beszámolt arról, hogy elutasító választ küldött az uniós bizottsági elnöknek. Miután az előző bejegyzésben részletesen elemeztem a racionális mérlegelés szempontjait,…..
reservatio mentalis 2011.12.22 23:40:57
A cím talán pontosabb lenne így: lehet más is a jobboldalon? Az előző bejegyzésben lehetőségként felvetettem új jobboldali szereplő(k) előbukkanását, és ez meglepő módon sokakat levélírásra ingerelt. Most kifejezetten találó a kaptam hideget és meleget is megfogalmazás; a…..
reservatio mentalis 2011.11.06 14:38:53
@Robinzon Kurzor: Szerintem mindkét oldalon egy megfontolt, nyugodt alaptermészetű vezérpolitikusra van igény. Ezért jöhet a képbe baloldalon Bajnai, de ilyen egyelőre nincs a jobboldalon. A Jobbik párszázezer fideszes (radikálisabb) szavazót el tud szipkázni, de a többségnek Vona és pártja nem jön be. Egy Pokorni féle egyéniség a jobboldalon viszont nyerő lehetne azoknál, akik csalódtak a Fideszben.
Minél többet tudok róla, annál inkább ki akarom zárni az életemből – ezt a mondatot egyetemista koromban hallottam valakitől, aki az édesapja révén elég közelről követhette a politika eseményeit. Máig emlékszem a reakciómra: kifejezetten idegesített a bennfentességbe…..
Tegnap este megnéztem a Duna tévén az autóversenyzők és a magyar „sztárok” focimeccsét, ahol Szijjártó Péter meglepően lelkes és fáradhatatlan játéka akkor is feltűnt volna, ha a mérkőzést közvetítő riporter legalább ennyire lelkesen és fáradhatatlanul nem…..
A 2010-es parlamenti választás egyik fontos eseménye volt, hogy hosszú idő után nem csupán kikerülni lehetett a törvényhozásból: a MIÉP 1998-as „fehér hollós” bekerülése után most két új politikai erőnek is sikerült átlépnie a küszöböt. A Jobbikkal és az…..
reservatio mentalis 2011.04.01 22:04:13
@MartyMcFly: "az LMP az egyedüli párt, ami nem annak alapján szólal meg, hogy ezzel meg ezzel hány %-ot szerzünk, hanem a kérdést nézi..." Én is ezzel értek egyet, de pont ez a gyengesége is, és nem az, amit TG ír: hogy a civileknek túlságosan merev. Aki ennél lazább, az már szétesik, ill. nem is párt...
. Szart se érek? A rendszerváltozás idején 14-15 éves voltam. Anyám épp akkor vált el második férjétől, mert nem bírta tovább annak alkoholizmusát. A „vagyon” (bérlakás Pesten) addigra már elúszott. Vidéki városi lakásunk árán telket vásárolt, maradék pénzt,…..
Michael Knight Lázár-lázálom 2011.03.19 20:58:00
Meglehetősen sokan kiakadtak Lázár János legutóbbi kinyilatkoztatásán, amelyben - hogy is mondjam - furcsa és nem éppen erős szociális érzékenységről tanúskodó véleményt fogalmazott meg a szegényekkel kapcsolatban. Pedig nem ez volt a legmegdöbbentőbb kijelentés a Fidesz…..
„Aki nem vitte semmire az életben, az annyit is ér, ezt tudom mondani. Annak annyi az élete. Ez az én véleményem." Lázár János különös okfejtése már ma estére ellenzéki össztüzet és komoly médiafigyelmet kapott – s feltehetően ez csak a kezdet. Sok…..
„Manipuláció és egyben szenvedélybetegség.” „És amióta létezik a sajtószabadság, egyre nagyobb ütemben fejlődik.” Négy féléves intézményi kommunikátor képzésen résztvevő 18-20 éves fiatalok azt a házi feladatot kapták tanulmányaik kezdetekor (2009…..
Az előző bejegyzést – elnézést kérek érte – szándékosan félbehagytam. Kíváncsi voltam azon a ponton a véleményekre, a reakciókra, s különösen érdekelt, hogy mit szólnak az olvasók a cikkben elhelyezett Sztálingrád-utaláshoz. Nem kellett csalódnom: valamennyire…..
Rogánnál szökkent szárba Orbán titkos tanácsadójának szerelme – ezzel a sajátosan romantikus címmel ismerteti a Blikk mai felfedezését a Népszabadság. A love story aktuális főszereplője a Fidesz spindoktora: Habony Árpád. A koronagondnokból lett politkai tanácsadó…..
Vigyázat! 18+-as tartalom, a tovább gombra vagy a címre kattintva elismerem, hogy elmúltam 18 éves! A szerkesztőségünkbe juttatott kéziratok szerint Gyurcsány Ferenc évértékelő beszéde teljesen más tartalmú lett volna. A volt miniszterelnök az obszcén nyelvezettől sem riadt…..
Őszintén szólva kicsit meglepett és bizonytalan vagyok. A Fidesz-KDNP közös siófoki frakcióüléséről olyan hírek özönlenek, amelyekre ezen politikai csoportosulással kapcsolatban hirtelen nem is tudom, hogy mikor volt utoljára példa. A KDNP megzsarolta a Fideszt, Kósa Lajos…..
reservatio mentalis 2011.02.12 00:25:06
Szerintem egy kicsit 1-es, egy kicsit 2-es. Súlyossá vált a belső feszültség (ez még nem igazi nagy konfliktus). Egyszerűen a nagypolitikában csak mezei képviselők sok mindent nem értenek, hogy minek (minél távolabb van az országos politikacsinálástól, annál kevésbé harcos, sokkal kevesebb konfliktussal, indulattal szeretné a boldogulást, hiszen ugye, azért ő utcán jár, a gyerekei helyi óvódába, iskolába, a felesége meg bizonyára piacra is, nem tudja magát kivonni a mindennapi életből). Ez a tömegében nagy létszámú képviselőcsoport most itt erről tanúságot tehetett, esetleg még kérdezhetett is. És sok mindenre nem tudnak jó magyarázatot adni, mert nincs is. E miatt a szokásos fegyelem lazulhatott, jobban felsejlenek az egyéb ellentétek is. Lázár ettől függetlenül viszont lehet, hogy a népszerűségvesztés miatt mondott le a luxusautóról. És hát itt az újabb kellemetlenség, Selmeczi G. adóügye. Az első reakció nagyon gyengére sikerült (nem adócsalt, csak nem vette észre 5-6 évig, hogy nem fizette be). Ebből már nem lehet SG-nek jól kijönni. Egy-egy ilyen ügy tényleg beszédtéma, a hívők is csak a fejüket csóválják (meg azért persze a másik oldal dolgait is emlegetik), nagyon sokat ront az imázson. És a képviselők többsége valószínűleg attól is tart, hogy a közeljövő politikája, nem reform - nem megszorítása megintcsak neki okoz kellemetlenséget, amikor otthon erről beszélni kell (a mikrofon, kamerailyenkor könnyebb műfaj, mint a face to face választópolgár). Egyszóval, az eufórikus győzelem óta most először volt alkalom a parlementen kívüli vitára, s ez sok feszültséget kihozhatott.