Regisztráció Blogot indítok
Adatok
domifer

0 bejegyzést írt és 59 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Kezdjük egy kis tréfával! Az alábbi gól megtekintése után képzelje el mindenki, ahogy Spycher Magnin, vagy valamelyik másik svájci védőgéniusz megpróbálja megállítani Matías Fernándezt. Ahogy azt internetes kommentelői körökben mondani szokás: muhaha. És akkor arról még…..
Ezek a labancok nem normálisak. Abszolút képtelenek jó europerhez méltó módon viselkedni. Most például örjöngő tömegek vonultak fel a mocskos buzikkal együtt, csak úgy szimpátiából. Undorító. Egyáltalán nem méltó egy egykoron oly büszke királysághoz, az országhoz, amely…..
domifer 2009.07.06 10:24:10
Jelenleg Spanyolországban dolgozom, Barcelonában, a múlt héten volt itt a meleg felvonulás, egy itteni barátnőm szólt , hogy menjek oda vele és nővére családjával, ez elég érdekesnek tűnt (mármint hogy a család megnézi ezt) és úgy döntöttem megyek és körülnézek, mert ha nem tetszik még mindig elmehetek máshová, akkor miért is ne?
Szóval feltűnt, mennyi család van a járdánál, mennyi sok kis gyerek, babakocsik, férj-feleség stb, aztán elindult az egész és tiszta karneváli hangulat, gyerekek is jól érzik magukat, nézik a kamionokat a színes ruhákat...szülök nem aggódnak, nem gondolkodnak azon, vajon megfertőzi-e ezt a gyerekeiket...
felvonulnak különböző pártok meleg szervezetei jobb és baloldali egyaránt, öreg nénik nézik balkonokról és táncolnak, a kamionos táncosok megtapsoljak a néniket és vissza...gondolom ha valaki mélyen vállasos vagy Opus Dei tagok (ebből van sok) azok tudomásul veszik, nem jönnek el, de eszükbe sem jutna ellene agitálni, vagy tiltakozni, ebben az országban tudják mennyire szent az, hogy az alapvető jogok mindenkit megilletnek, itt a melegek házasságot köthetnek és gyereket is nevelhetnek...az egyik kamion résztvevői pont a családos melegek (nők, férfiak egyaránt) felvonulnak, ekkor hangzik el a legerősebb taps a járókélőktől.
Nagyjából nyugaton hasonló hangulat lehet mindenütt, pedig ugyanúgy vannak szélső bal és jobb oldal, pro nácik stb. ugyanúgy vannak akik nem kedvelik a melegeket, mégse támadja meg senki ezt. Az emberekbe beleivódik gyerekkortól kezdve mik az Alapvető JOGOK egy demokráciában , mindamellett, hogy életfelfogás kérdése is: ha már van odamegyek szórakozni vagy ha keleten élek inkább odamegyek pfujolni, dobálózni, szándékosan rosszul érezni magamat és elrontani mások jó hangulatát is...aztán ha megkérdőjelezik ezt tőlem, válaszolhatok, hogy undorító, nem kell szeretnem, rossz ízlésű dolog, stb és közben direkt nem látni valójában miről van szó, mitől is olyan rossz a hangulat magyarhonban, mennyire emelkedik ez, és mennyire tehetek én is erről mint egyén.
Örs levelet kapott a Magyar Telekom Nyrt. helpdesk csoportjától arról, hogy a bejelentett hibát kivizsgálták, a hibakezelést lezárták. Mindezt aznap, amikorra a szerelőt várta az ügyfél, kinek panasza jogos. Örssel nem először esett ez meg, de most már kiborult és megírta minden…..
domifer 2009.03.09 13:01:01
nem akarlak elkeseríteni benneteket, most lesz 2 éve, hogy kinn élek Spanyolországban, és higyétek el, a magyar ügyfélszolgálatok sokkal de sokkal jobb! :(
Itt: emelt díjas számon hivod öket, várakoztatnak is rendesen , vagyis egy ilyen hivás lñegalább 2-3 euróba kerül, csakis irodamunkaidöben (ha nincs neted este 10 után akkor szopsz), semmihez sem értö minimálbéren élö többnyire délamerikai csajok mondanak valami fix szöveget , hozzájuk képest a szomszéd néni is többet tud, és ugyanúgy lezárnak problémakat anélkül, hogy megoldják, kárterítés pedig nincs és ha 10 percen belül hivod öket másodszor már nem fogják tudni mi történt az elözö hivásnál, vagyis nem rögzítenek semmit, "nem tudja a bal kéz mit csinál a jobb" alapon megy, egyszer a Movistar (itteni T-mobile) 55 percet megvárakoztatott (mondjuk a mobilnál ingyenes a hivás), erröl ennyit. Spanyol ismeröseim csak kapkodták a fejüket amikor említettem hogy Mo-n ingyenes számon lehet a kábelszolgáltatçot hivni bármikor, hajnalban is segítenek, és jönnek maguktól szerelni, volt rá példa hogy a UPC felhivott engem, hogy észrevették lement a feszültség a modememben és ez sebességcsökkenést eredményezhet, és 3 napon belül jöttek me´rni és kábelt cserélni. Itt még a kezdöcsomagot (modem, jábelekstb) postán küldik és neked kell szerelni, ADSl-m van és sosem találkoztam egy hús-vér szerelövel eddig.
Szóval minden relativ, és ne gondoljátok, hogy nyugaton jobb, mert inkább rosszabb. Sovány vigazs de ez van! :(
Gyarló az ember - azt lesi, hogy hol tömheti jobban a hasát. Gyarló az ember - azt lesi, hogy hol adhatja jobban el magát. Volt is, lesz is, ez itt a praxis, mindenkinek helyzete van. Volt is, lesz is, fent is, de lent is, minden kornak rendszere van, de rendszere van. Gyarló az ember -…..
Bejegyzésemet szeretettel ajánlom a KDNP-nek, Hock Zoltánnak és az MDF-nek, valamint a jobboldalinak nevezett pártsajtónak - a melegfelvonulás kapcsán. Továbbá az összes, az abszolút erkölcsiség mércéjével hadonászó, magát "konzervatívnak" tartó úriembernek és…..
Azt azért nem gondoltuk volna, hogy az utóbbi napok irgalmatlan hírözönében még hallhatunk olyat, amitől percekre megáll az ember kezében a fröccsöspohár, és csak nézünk, hogy most mi van, ez vicc, vagy tényleg megkattant az MTA egyik akadémikusa élő adásban? A Kossuth…..
Budapest Egy szebb jövőért 2008.07.07 18:48:00
Ha jól figyeltem, a szombati meleg büszkeség (méltóság) menete után a következő szempontok jelentek meg. - Ne vonulhassanak fel a melegek! - Az Andrássy úton ne vonulhassanak fel a melegek! - Tollboás, dildós, félmeztelen, meleg partiarcok ne vonulhassanak fel! - Bárki felvonulhat, de…..
 Igazi melegparadicsommá válik ma kis hazánk fővárosa: a nyíltan vagy titokban saját nemükhöz vonzódó polgártársaink vagy fél tucat utcai rendezvény közül választhatnak.  A legnagyobb szabású esemény minden bizonnyal a 13. Leszbikus, Meleg, Biszexuális és…..
domifer 2008.07.05 12:39:46
Mindenhol a (nyugati) világon vannak ezek a meleg felvonuilások, évente egyszer, eredetileg azért indultak, hogy tiltakozzanak a melegeket ért diszkriminaciók és atrocitások ellen, ahogy múltak az évek, és a demokrácia elég érett lett ahhoz, hogy megértse, ezek az emberek is tagjai a társadalomnak, söt értékesek is (a kulturában pl) és megkapták többé-kevésbé azokat a jogokat amelyekért harcoltak, a felvinulás egyre inkább ünnepléssé vált, egy fajta karnevál, amit mindenhol szívesen megnéznek az ottani városok lakói /szemtanúja voltam ahogy Berlinben családok (nagyitól az unokáig) nevettek, tapsoltak,táncoltak, fotótak/ és más európai és észak amerikai nagyvárosok felvonulásairól is láttam a tv-ben beszámolókat, Budapesten úgy tudom kb 15 éve tartanak ilyet, és érdekes modon a 90-es években vagy akár 4-5 éve, békésen rendesen zajlottak ekkora ellenállás és felhaborodás nélkül, tehát arra kell következtetni, hogy Magyarországon demokraciából nincs jeles, és a helyzet egyre rosszabb, midnen tekintetben, ahogy a politikában is ahogy egyre több az agressiv fellépés az utcán stb. Azt hiszem magunkba kellene nézni, mert nagy mértékben hozzáállás kérdése az egész, mert valóban ahogy itt elhangzott, ha akarom akár tudomást sem veszek erröl a felvonulásról, még ha az Andrassy úton is laknék! Minden más érv csak olcsó kifogás, meg magyarázkodás az intoleranciára, a dühünkre , arra, hogy nem akarjuk jól érezni magunkat de azt sem, hogy másnak jobb legyen, más jól érezze magát!
comment:com Elbúcsúzik Poirot 2008.02.21 11:35:00
David Suchet, akit Poirot megfromálójaként minden Agatha Christie-fan imád és tisztel, a minap bejelentette, hogy még egy sztorit hajlandó leforgatni a belga detektív kalandjaiból, aztán végleg leteszi az álbajuszt, és más szerepekre koncentrál majd. A minket kimondhatatlanul…..