Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Georgethebig

0 bejegyzést írt és 31 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
A Blikk írta meg tegnap a legfrisebb "vihar a szaros biliben" típusú botrány hiteles történetét, amiben Bochkor Gábor, a Neo FM reggeli műsorának műsorvezetője bírta azt mondani a Class FM hallgatóira, hogy primitívek. Forrest Gump anyja tudna mit tanítani a Bumeráng…..
Tékozló Homár Napi Tesco fail 2011.02.07 10:09:00
Bizonyára csak álmosak voltak még a Tesconál, mikor kirakták az új ártáblákat. Vagy mi maradtunk le a fejlesztésekről, miszerint a legjobb falfesték az étolaj és a legújabb matematikai kutatások szerint az 569 az új 569? Még a hülyének is megéri. Köszönet Halaskarcsinak a…..
Georgethebig 2011.02.15 22:54:08
@Minden ingyen:
a legjobb festék az olajfesték...
egyenletes, szépen kenhető,
és ami a lényeg, hogy jobban csúszik...
Naiv ügyfél óvatosan rendelt virágot barátnőjének, a spórolásnak aztán küzdelmes szállítás lett a vége:Ugy alakult, h a Valentin napot a baratnom Budapesten, en pedig kulfoldon toltottem, ezert kulhonbol a hetvegen bankkartyas fizetessel rendeltem neki egy csokrot kiszallitassal a…..
Georgethebig 2011.02.15 22:43:48
Tudjuk, hogy csak az hibázik, aki dolgozik is, meg azt is, hogy a lónak négy lába van, mégis küzd kihívásokkal, de az RTL Híradó képszerkesztője a tegnapi teljesítménye láttán biztos sírva bujdokol valahol vidéken, tálán éppen Pozsonyban. A találatért köszönet egyik…..
Imre szembesült a válság egyik új fejlesztésével, a passzív ügyfélszolgálattal. Lényege, hogy nem közlik vele, miért korlátozták a nézhető csatornái számát, majd úgyis jelentkezik, ha észrevette. A korlátozás hátterében a UPC műholdváltása áll, aki magától nem…..
Georgethebig 2010.09.25 10:42:26
A rendes őszi biciklis felvonulás az idén szeptember 22-én, szerdán lesz. A Critical Mass résztvevői 18:30 és 19:30 között a pesti Nagykörúton, a Jászai Mari tér és a Petőfi híd budai hídfője között fognak együtt kerekezni. Pontos kezdés nincs, mindenki ott csatlakozhat a…..
Georgethebig 2010.09.21 09:41:15
ha épp nem dolgoznék akkor, még bringára is ülnék, de nem azért, hogy feltartsam a városban lakó embereket. Inkább máshol tekernék...

Mondja már el nekem valaki, hogy mi értelme és haszna van/volt eddig egy ilyen felvonulásnak?
Pont azokat bosszantja az így okozott forgalmi dugó, akiknek csak annyi a "bűne", hogy itt próbálnak meg élni és eljutni A pontból B pontba. Az így okozott dugóban még a környezetszennyezés is nagyobb.
Az Andrássy út hétvégi lezárása, vagy a Városliget korábbi rendszeres lezárása sem érte el a célját. Ezek gyenge próbálkozások.
Meg kellene érteni a város régi típusú szerkezetét, ehhez kellene intelligens forgalomszervezési megoldásokat találni. Aluljárók, felüljárók, elkerülők mittomén. Van egy félkész M0, a régi szakasza még mindig pocsék, ennyi... A rakpartok szélesítéséről már 10 éve is volt szó, még mindig nem sikerült kiszélesíteni.

Egy rakás szerencsétlen ül döntési pozícióban - velük kellene tárgyalgatni a szervezeteknek vagy megfelelő javaslatokat adni, nem pedig az amúgy is szenvedő szerkezetben autózókat, tömegközlekedőket kellene szívatni az ilyen feltűnésre hajazó rendezvényekkel.
Külön fasza ötlet volt a triatlon verseny is, élmény az összes nyáron induló, majd őszbe csúszó útfelújítás, külön gratula a Margit-híd felújításához, a Deák tér - Astoria körüli kálváriához, ergo jó élmény közlekedni a fővárosban, mert mindig sz.patnak és egyre arcátlanabbul...
Georgethebig 2010.09.23 09:55:49
@KGeri:
bizony nagyon életszerű, hogy a bevásárlók jelentős része bringás lesz majd, ha megfordul az autó-bringa arány - mint ahogy írod. Biztos a bringán több hely van a vásárolt dolgok tárolására és biztos kihívás vele hazatekerni - főleg, ha egy üdítőnél nagyobb a vásárolt tárgy...
A kommenteket olvasva ha csak az évi 2 nap kiesés lenne, azzel senkinek sem lenne baja. De ma már az a sikk, hogy minden "üzenetnek" a célbajuttatása annál jobb, minél több embernek okozunk vele kellemetlenséget...
ezért vagyunk sok ezren-tízezren-százezren kiakadva...
Georgethebig 2010.09.23 21:50:01
joskafiser érti nagyjából, hogy én mire gondoltam, de akkor pontosan idézem, hogy én mire is reagáltam:
KGeri-t idézve: "Van egy nagyon egyszerű, ám hosszabb távú összefüggés. Ezek a felvonulások a belvárosi közlekedési vonalak autómentesítését célozzák (áttételesen) a bringás közlekedés javára. Lehet, hogy évi 2 napon van kiesés, de játssz el a következő gondolattal: ha a boltod előtt egységnyi idő alatt 100 autó helyett mondjuk 30-40 autó és 60-70 bringás megy el, szerinted melyik lesz hajlamosabb megállni és vásárolni a boltodban? Az autóban ülő arc, aki épp rohan az úticélja felé és meg se látja milyen bolt van az utcán vagy a 20-30-cal tekerő, nézelődő bringás? Hosszú távú gondolkodás, ez a kulcs mindennek!!! "
Azzal nem értek egyet, hogy már a realitást nélkülöző érvekkel próbálta KGeri indokolni, hogy miért is kell pld. az Andrássy utat vagy belvárost blokkolni. Ja és arra még nem is tértem ki, hogy a "20-30-cal tekerő nézelődő bringás lesz a fő vásárló" - na persze. Na akkor majd a gyalogosokkal is össze fogják rúgni a port... vagy a kirakatokat :-)
Én nem azt mondom, hogy ne bringázz vagy bringázzak, de meg kell találni az értelmes célokat és eszközöket egy CM jellegű rendezvénynek illetve bármilyen figyelemfelhívó rendezvénynek.
Mikor ezer sebből vérzik a város, a CM sem éri el célját, mert csak ellenszenvet vált ki. Értelmes cél legyen a kerékpárutak építtetése, akadálymentesség, biztonságos parkolók létesítése stb. Értelmes eszközt pedig talájanak ki, ne a főutak lezárásával érjék el. Az ilyen eszközök azt sugallják, hogy nincs kreativitás csak erőszakos "üzenetátvitel". Ebben a városban is együtt kell mozognia gyalogosnak, bringásnak, autósnak.
Ja és mégegy. Az aki az egyirányú utcába szemben történő behajtást legalizálta, hosszú távon több bringást fog kinyírni. Ekkora marhaságot rég láttam. Mint ahogy az autósok között is sok az idióta, a bringások között is sok a kamikaze. A balesetek annak a főokosnak a számlájára írhatók majd, aki ezt kitalálta és elfogadtatta. Arról nem is beszélve, hogy a behajtani tilos táblákat raknak ki kiegészítő táblával - sok autós pedig be sem mer menni már, mert nem veszi észre a kiegészítő táblát, amely nem nekik szól.
Szóval a józan ész hiánya az egyik nagy problémánk...
Foci vb az MTV-n! Breaking news 2010.06.14 20:46:00
Hangmérnökeink megvizsgálták, hogy mit tehetünk a Magyar Televízió rendszerein belül annak érdekében, hogy a sokakat zavaró vuvuzela-zümmögést kicsit tompítsuk. Az új rendszert kedden teszteljük, bízunk abban, hogy eredményes lesz. ..
Ha nem gondolnám, hogy az Európai Uniónak már a töke tele van a magyar-szlovák diplomáciai konfliktusokkal, azt mondanám, ezt az ügyet most tényleg nemzetközi fórum elé kell vinni. Ficoék láthatóan már nem tekintenek minket tárgyalópartnernek, és visszakézből hülyét…..
Azok a rendszerek mindig sok galibát okoznak, amik a készítőik szerint hibátlanok. Sokszorosan igaz ez, ha a rendszer a fogyasztók megbüntetésére, méghozzá igen durva megbüntetésére lett kitalálva. Ilyen például az autópálymatrica-ellenőrző rendszer, ahol szinte felesleges…..
Törzsolvasóinknak nyilván ismerős Gábor, akinek beleégett. Aki nem ismerné, hősünk plazmatévét vett, és azt állítja, hogy bár rendeltetésszerűen használta, nem nézett vele állóképet, nem játszott számítógépes játékokat, az RTL Klub logója mégis kitörölhetetlenül ott…..
autózz! Hülyeség az egész M0? 2009.01.02 15:46:00
Gondolom, Olds mobil valahol Észak-Buda környékén lakik, mert kicsit egyoldalúnak érzem a levelét, mintha úgy jellemezné a fővárost elkerülő körgyűrű elkészült részét, hogy annak van egy bejárata, meg egy kijárata a másik végén és az egész csak egy bazinagy fölösleges…..
Folytatjuk tegnap megkezdett év végi összefoglalónkat, emlékeztetőül itt az első rész.ÁprilisUri Gellerről szólt a tavasz, meg a "műköggy" kiáltásról, azt persze senki sem gondolta volna, hogy a hülyepicsát annyira hitelesen alakító Hargitai Bea a Kiválasztott után…..
Jorgos egy igen sajátos akciót átbaszást fedezett fel az Auchanban. A képen látható Wireless Console még véletlenül sem rokona a Nintendo Wii-jének, úgyhogy ne örüljenek, ennyivel nem ússzák meg a karácsonyt:A "Madaras Tesco" illetékesének a magyarázata szerint ez egy…..
Szeretem az első hó napját, meg azt a néhányat, amíg a bátortalanabb autóson nem mernek volán mögé ülni, még a fővárosban is pillanatok alatt el lehet jutni bárhová így hétfőn napközben is. Nem volt ez így múlt héten kedden, amikor Tamás a Könyves Kálmán körúton járt.…..
A köztévé bevállalósabb, mint azt valaha is gondoltam. Miután az m1-en a 24 második évadának ismétlésével tengetik a hétköznap éjszakákat, biztos forrásból megtudtuk, hogy az utolsó óra után egy nappal elkezdik vetíteni a harmadik évadot is. Nincs nyári szünet, nincs egy…..
Világcsúcs! De legalábbis magyar rekord, hogy az ismert barkácsáruház mintegy hazai pályán, a kamu árleszállítós akciók területén nemhogy megverte a Versenyhivatal által folyamatosan milliókra büntetett hipereket, hanem laposra, bucira, gyurcsányistára verte őket. A…..
polskifoci Ölni tudnánk 2008.06.15 09:29:00
Olvasom a hírekben, hogy halálos fenyegetéseket kapott egy Howard Webb nevű technikus. Tudják, ugyanígy hívták azt a játékvezetőt, aki a 93. percben befújt egy tizenegyest a hazaiaknak az osztrák-lengyel meccsen, minden bizonnyal kiejtve ezzel a Fehér Sasokat az Eb-ről. Szegény…..
Sokkal simább hazai diadalra számítottunk, mint ahogyan végül megszületett. A svédek minden mindegy alapon villogtak a második elődöntőben, alaposan megkeverték a kanadai sorokat. Hatalmas, nyílt sisakos csata lett belőle.Pedig az elején néhány percig úgy látszott, Heatleyék…..