Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Szásenyka

57 bejegyzést írt és 7 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Báránycsülköt, oldalast, nyakat vegyesen kockára vágunk, legyen kb. 1 kg színhús. Körbepirítjuk, türelmesen karamellizáljuk. Hozzáadunk újhagymát, kevés fokhagymát, babérlevelet, rozmaringot, felöntjük kevés fehérborral, hagyjuk teljesen elpárologni. Hozzáadunk még 1 kg…..
A megtisztított bébitintahalakat olívaolajon forgatjuk meg nagyon röviden, felöntjük kevéske fehérborral, hagyjuk elpárologni, felöntjük kevés halalaplével. Kivesszük a tintahalat, a szaftot olívaolajjal és vajjal sűrítjük, apró kockára vágott paradicsomhúst keverünk hozzá.…..
3 vékony szelet fehér tósztkenyeret megöntözünk tejjel, ráhelyezünk mozzarellaszeleteket, erre egy darabka szardellát. Gombóccá formázzuk úgy, hogy a szardella legyen a belső töltelék. A gombócokat hurkapálcára tűzzük, panírozzuk, bő olajban sütjük. Frissen tálaljuk...
Ahhoz, hogy megfeleljen a bekevert hús állaga, a húsféléket kétszer daráljuk meg! A darált húst sózzuk, és alaposan borsozzuk meg. A borsot nem kell sajnálni, de azért legyünk óvatosak, és a már összegyúrt húst kóstoljuk meg, majd utólag tegyünk még bele borsot, ha…..
Zakuszki Szakács Blog Mártások 2012.10.23 13:09:43
Ez egy nagy mártás összefoglaló poszt lesz, folyamatosan bővülő receptekkel, ahogy az időm engedi :) .Narancsmártás: A vajból és a lisztből világos rántást készítünk. Hozzáadjuk a narancsok és a citrom levét, reszelt héját és a fennmaradt narancsrostokat. ͍zlés szerint…..
Zakuszki Szakács Blog Sólet 2012.10.23 13:08:36
Külön-külön beáztatunk 250-250 g tarka és fehér gyöngybabot, néhány óra elteltével feltesszük vízben, felforraljuk, fedővel kis rést hagyva alig gyöngyöző forrással 60 percig előfőzzük. Közben 4 evőkanál libazsíron 2 kis fej finomra vágott hagymát fonnyasztunk. Tíz…..
Zakuszki Szakács Blog Kebab 2012.10.23 12:59:11
A kebab vagy kebap A fűszerezett kevert darálthúsból készült faszénparázson sült hosszúkás húsételt a jugoszláv utódállamokban csevapnak, kicsinyítve csevapcsicsának.  hívják, Bulgáriában kabapcse. Romániában, ahol kevesebb…..
Zakuszki Szakács Blog Tortilla 2012.10.23 11:58:05
30 dkg finomliszt4 evőkanál étolaj1/2 csomag sütőporLangyos víz (kb. 2,5 dl)1 kiskanál só1 tojás Ez elég 10-12 tészta lapra.   A lisztet, az olajat, a sót és a sütőport egy tálba tesszük. A vizet fokozatosan adagolva lágy tésztává gyúrjuk. Lefedjük és 15 percet…..
Az újonnan vásárolt wokot először elő kell készíteni, más szóval “kiégetni". Ehhez pohárnyi olajat öntünk bele, az edényt alaposan megforgatjuk, hogy az olaj egyenletesen felkenődjön a felszínére, majd az egészet nagy lángon füstölésig hevítjük. Folyamatos forgatás…..
A 21. századra a klasszikus gitáralapú rockzene szinte teljesen kiveszett a nemzetközi mainstreamből, és csak egy ideig képviselte ott magát komolyabban az indie és a garázsrock pár évig tartó népszerűségével. Utóbbi kategóriába sorolják sokan a White Stripesot, akik a The-s…..
Öt éve, szeptember 10-én lépett utoljára színpadra a legendás Led Zeppelin, akik Ahmet Erdegun, az Atlantic lemezkiadó alapítójának emlékére adtak egy több mint kétórás koncertet a londoni O2 Arenában. A 27 éve után először fellépő zenekar koncertjére 20 millió…..
James "Tappy" Wrightról tudja valaki kicsoda? Nem? Hát akkor elmondjuk, hogy ő egy egykori road, aki most  akar híres lenni, ha már fénykorában ez nem sikerült neki. Hamarosan ugyanis könyve jelenik meg, aminek a legnagyobb szenzációja az a rész, ahol leírja, hogy…..
Szásenyka 2012.08.28 23:15:29
@Kopi3.14: "hánytam már komolyan, de soha nem fekve. Annyi reflexem midnig volt, hogy kimentem budira, ágy mellé, akárhova hánytam. És utána nem fekütem bele."

Lehet, hogy hányni hánytál már, de olyan készen még biztos nem voltál soha se, hogy mozogni se tudj :D hidd el, nem kellemes érzés. Ezért vigyázok is, hogy odáig ne jussak el, de hát néha megesik :D
Magyarország 997-1301 2. ELŐD 2012.08.20 08:31:13
Salamonék Jugoszlávia ellen 1063 szeptember 27-én, a Béla halála utáni káoszt kihasználva Salamon Székesfehérváron átvette a kormány vezetését. Az amerikaiak megnyugodva üdvözölték, hogy visszaálltak a jogállam keretei Magyarországon, és az András idején kijelölt…..
Szásenyka 2012.08.20 16:32:10
Még ilyen írásokat! A történelem bármelyik korából! Soha nem olvastam még ilyen élvezetes és könnyen érthető magyar történelmet :)

@miértisne: Te ezt tényleg komolyan gondoltad? Értetted egyáltalán a szöveget? Mai szemmel van leírva a kor, ezért van a németek helyett USA. Fel se tűntek neked az olyan apróságok, hogy Jugoszlávia, Napi sajtó, stb...?
Vitalic – Flashmob (PIAS/Different) A Vitalic név mögött egy, hazánkban kevésbé ismert francia úriember, Pascal Arbez-Nicolas bújik meg, aki már első nagylemeze kiadása előtt is sikeres remixeket készített Miss Kittinnek és Hacker barátjának, a Basement Jaxxnek, ja, meg…..
Aki eddig csak egy jó viccnek tartotta Snoop Dogg reggae-zenésszé való alakulását, az most nagyot fog csalódni. Az egykor Snoop Dogg néven ismert rapper ugyanis egy sajtótájékoztatón jelentette be New Yorkban, hogy egyáltalán nem csak átmeneti dolog ez az egész reggae-dolog nála,…..
Először a petrezselymes grillolajat állítjuk össze: felaprítjuk a petrezselymet, és az áttört fokhagymával együtt alaposan összekeverjük az olívaolajjal. A scampi vagy a garnéla páncélját nem pucoljuk le, így grillezésnél nem fog kiszáradni. Ha ezekkel az előkészületekkel…..
Rizsecet (Tezu): Keverjünk össze kb. 2,5 deciliter vizet 30 milliliter rizsecettel és adjunk hozzá kb. 5 milliliter sót. Sushi rizs (shari) : A sushi készítéséhez alapvetően rövidszemű rizst használnak, a Japán rövidszemű rizs az egyik legjobb, de bármilyen más rövidszemű…..
Zakuszki Szakács Blog Calzone 2012.06.05 19:15:00
Elkészítjük a pizzatésztát. Két részre osztjuk, és mindegyiket a lehető legvékonyabbra nyújtjuk, ügyelve, hogy nagyjából kör alakú végeredményt kapjunk. A paradicsomokat meghámozzuk, kimagozzuk és húsukat apró kockára vágjuk. Elosztva, a két tésztakorong felére halmozzuk…..
7 tojást keményre főzünk. A sárgáját 2 evőkanálnyi majonézzel összekeverjük, a fehérjét apróra vágva fél kiló darált sertéshúshoz rakjuk. Hozzáadunk fél fej apróra vágott vöröshagymát, 2 nyers tojást, egy vízbe áztatott, kinyomkodott zsemlét, 3 gerezd apróra vágott…..
A salátához a koktélparadicsomokat félbevágjuk, a retket felszeleteljük és felkockázzuk a dinnye felét is. Jól összeforgatjuk, és beletépkedünk 8-10 levél friss mentát. Az öntethez a barna cukrot, az olívaolajat, néhány csepp málnaecetet és a citromlevet jól összekeverjük,…..
A halcsontból alaplevet készítünk: a csontot néhány szem egész borssal, fél citrom levével, és egy csipet sóval jól felfőzzük. A sárgarépát, a petrezselyemgyökeret és a zellert hasábokra vágjuk, majd leforrázzuk az alaplével, ugyanezt tesszük a nagy cikkekre vágott gombával…..
80 deka csontnélküli sertéstarját egy darab vastag csíkokra vágott sárgarépával és egy szál angolzellerrel sűrűn megtűzdelünk, a zöldségek mellé néhány gerezd félbevágott fokhagymát is benyomkodunk. Fűszerezzük morzsolt chilivel, őrölt római köménnyel és sóval. Kettő…..
40 dkg füstölt marhanyelvet babérleveles vízben puhára főzünk. Mikor kihűlt, megpucoljuk, a füstölt főzőlevet pedig visszamelegítjük. Evőkanálnyi olívaolajon egy fej apróra vágott vöröshagymát és három gerezd szeletelt fokhagymát pirítunk. 5 dkg apró kockára vágott…..
Egy csirkemellet kisebb darabokra vágunk és baconbe tekerjük. Néhány csepp olivaolajon pár percig fedő alatt pároljuk, majd a fedőt levéve ropogós pirosra sütjük. Ezalatt elkészítjük a salátánkat. A ruccolát, apró kockákra vágott kéksajttal és körtével összekeverjük, 1…..
A káposztát szeleteljük. Étolajban cukrot karamellizálunk, hozzáadjuk a szeletelt vöröshagymát, majd belekeverjük a káposztát és megsózzuk. Őrölt köménnyel fűszerezzük, fedővel letakarva gyakori kevergetéssel pároljuk. Amikor a káposzta elkezd puhulni ételecetet adunk hozzá…..