Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Borisz07

0 bejegyzést írt és 1 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Csak négyszer lehet ezentúl vizsgázni? A professzorok "élet-halál urai" lesznek? A hallgatói képviseletek tiltakoznak, pedig a magyar felsőoktatás problémáinak megoldásához a KISZ-utód HÖK-öt kell először felszámolni. Felzúdulást váltott ki a hallgatói…..
Borisz07 2010.10.27 15:58:23
Mi volt előbb a tojás vagy a HÖK?

Minden csoportban kialakul a dinamika, és minden csoportban van vezető, és ha van egy szervezet, ahová lehet jelentkezni, és oda kiáll valaki, mert szeretne tenni a társadalomért. Azaz érez magában erőt és jelölteti magát, mi megszavaztatjuk és létrejön a hallgatói képviselet, egy kisebb csoport, ahol beindul a dinamizmus és kialakul a szervezet felépítése, ahol olyan emberek lesznek a vezetők, akiket azok választottak meg, akiket mi választottunk, mert ők látják benne a vezetőt. Ezek az HÖK vezetők rendelkeznek vezetői készséggel, amit mások elismernek az által, hogy megszavazzák (mondjuk az elnököt), és ezt követően van egy jó vezetői késséggel rendelkező személyiség, aki a HÖKnél vezető tapasztalatot szerez… És csodálkoztok hogy azok az emberek, akik a politika színterén megfordulnak, szervezeti tagok. Naná, hogy ott lesznek, mert értenek hozás és széles a látókörük.
Szóval a HÖK elnök volt előbb vagy a vezetői készségek?

Tantárgy:

Alapvető különbség, hogy én a teljes hallgatói társadalom érdekeit kell, hogy szem előtt tartsam, nem hagyhatom, hogy ezt átvigyék, és mindent megteszek ennek érdekében, mert vannak műszakis hallgatóink ahol egyik-másik tantárgy igen csak kemény. Ha már mindenképpen szűrni akarják a népet, akkor azt az elején tegyék meg a felvételinél és ne útközben, amikor a szülő beleölt 1,5 - 2 MFt-ot és aztán kirúgják.

Pozíció:

Személy szerint nekem az a legnehezebb feladatom, hogy döntést hozzak olyan ügyben, ahol valakinek az érdekei sérülni fognak. Csak a legegyszerűbb példa, hogy az ösztöndíj esetében a hallgatók 50% kapjon 4000 Ft-ot, vagy a hallgatók 30% kapjon 7000 Ft-ot.
Minden hasonló előterjesztés a TJB-hez jut, amit ők jóváhagynak, ezt követően kerül be a szenátushoz, szóval kb. 20-25 oktató és nem oktató kezén fut át, közöttük a főtitkár és a rektor kezén is, azaz a kontroll megvan!

Személyes:

Vajon ez oszd meg és uralkodj…?