Regisztráció Blogot indítok
Adatok
iamsam

0 bejegyzést írt és 19 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Debrecenben tömegközlekedéssel utazva különös utcaművészetnek lehet tanúja az ember. A villamosra vagy a buszra kitett különféle figyelmeztető, utastájékoztató táblácskák, matricák szövegéről egyes betűket lekapargatva az ismeretlen művész teljesen új jelentéssel,…..
iamsam 2011.08.28 09:49:42
@lelo10: Nagyon jó tudni, hogy ilyesvalaki is olvassa ezt a blogot, mint te! Egyáltalán példa arra, hogy valaki 21 évesen vállalkozni szeretne otthon. Prosit! Ne add fel!
Egyébként sztem a kereskedelem az, ami pont nagyon alkalmas arra, hogy kicsiben elkezdje az ember.
Másik a termelés, vagy vmi szolgáltatás (ami régen kisiparos volt) de ahhoz ugye már valami szakma kellene, nem feltétlen felsőfokú gazdasági végzettség.
A Deloitte évek óta rendszeresen publikálja a közép-európai magántőke-szakemberek körében végzett felmérésének eredményét, amelyben elsősorban ezeknek a szakembereknek a várakozásait, valamint a várakozások időbeli változását lehet nyomon követni. A kiadványt…..
iamsam 2011.01.14 15:08:35
@pikkkli: Hmmmm, valoban, jo keves.... A CNN-en Macedonia hirdeti magat folyamatosan, Invest in Macedonia.Normal kereskedelmi hirdetes, es lehet, hogy van is mogotte valami, azaz jol kiepitett utja a beruhazonak.
Semmi kulonoset nem kellene tenni, csak hirdeni magunkat. Na meg ha jon a vasarlo, annak igenyet teljesiteni, nem?
Mi a különbség a kockázati tőke és a karvalytőke között? Tudja valaki?    Én azt hiszem, tudom. Szerintem a kockázati tőke egy gazdasági, azon belül pénzügyi, azon belül vállalatfinanszírozási szakkifejezés; olyan finanszírozási módot jelöl, amivel…..
iamsam 2011.01.11 23:38:30
Reménykedjünk, hogy akik a mostani Nemzeti Alaptanterv szerint tanulnak hasznosabb útravalót kapnak az iskolarendszertől, mint akik 10 éve vagy régebben "végeztek". (Mert ugye a tanulásnak élethosszigvalónak kellene lennie.) Belenéztem a hatályos NAT-ba, hogy milyen keretek között oktatnak pénügyi és egyéb, az életben való eligazodáshoz fontos ismereteket.

www.nefmi.gov.hu/kozoktatas/tantervek/oktatasi-miniszter-10

Ezen tantárgy neve: Társadalomismeret. Nagyon sokmindent lefed: kommunikáció, motiváció, társas kapcsolatok, munka, gazdaság, vállalkozás, jog, állam, hit, világszemlélet..

A 7. osztályban kezdődik ennek bevezetése, ha jól látom 8. osztályban kimarad, majd a gimnázium minden évfolyamán ott van, szakközépiskolában az utolsó év, és szakiskolában egyáltalán nincs.

Háááát, nem akarok rosszmájú lenni, de engem ez nem nagyon nyugtatott meg...
iamsam 2011.01.14 00:19:47
@ghyca: Igen, természetes, hogy amit nem ismerünk, attól félünk. De erre vagy úgy reagálunk, hogy meg akarjuk ismerni, vagy úgy, hogy parázunk továbbra is, és igyekszünk azt elkerülni. Nekem erről a macskafóbiám jut eszembe, amit 30 év után sikerült leküzdenem. Nem volt más választás, macskákkal kellett együtt élnem, és miután szép lassan megismertem őket, rájöttem, h nem is olyan félelmetesek, sőt nagyon szeretnivalóak. :) Blőd a példa, de ez csak így működik, tapasztalás útján.

Igen, az oktatás... Én olyan oktatást kívánnék, ami megtanítaná az embereket a pügyi alapfoglmak mellett, tervezni, célokat felépíteni, azokért tenni akarni. Vagy megtanítana arra, hogy hogyan add el magad és a terméked, szolgáltatásod. Vagy arra, hogy merj beszélni, sőt merj idegen nyelvet beszélni, még akkor is, ha magyaros a kiejtésed! (Ebből egyébként szerintem megint csak mi csinálunk problémát, mert a franciának franciás, a németeknek németes, de ez tökéletesen senkit nem zavar. Ha az egyént magát zavarja, akkor ő megtanulja szépen.)
Olvasom a hírekben, hogy az Új Széchenyi Terv a kutatás-fejlesztés finanszírozásában a korábbiaknál fokozottabban élne a kockázati tőke eszközével.          Ejha, gondoltam, ez aztán igen, ez jól hangzik. És ezt Imre József, az…..
iamsam 2010.12.16 13:04:22
@pikkkli: Igen, hat nem tudom mennyire jonnek a penzek, mindegy. Azert a blogban en is hiszek, es remelem egyre tobben olvassak, es ezaltal gondolkodasra vagy cselekvesre osztokel...vegsosoron valami beinul.

Peter, egyebkent a Kockazati Toke Egyesulet is ugyanugy erzkeli ezt a problemat, amit te igen, tehat hogy infohiany van meg eloitelet?
Vagy az van, hogy ok ugyis minig talalnak maguknak valami befektetesre varo es alkalmas ceget aztan hogy a tobbiek nem tudnak roluk, az nem baj.
Ma új elnököt választott a Magyar Kockázati és Magántőke Egyesület, Bethlen Miklós személyében. Bethlen úr a közép- és kelet-európai befektetésekre szakosodott Mid Europa Partners nevű tőketársaság igazgatója. Az újonnan megválasztott elnök 2011. január 1-től tölti…..
Közismert tény avagy közkeletű városi legenda, hogy a magyarok a világ egyik legkreatívabb népe. Az állítás pártolói általában a Nobel-díjasok számával szoktak példálózni. Hogy igaz-e, nem tudom, de azt én is megerősíthetem, hogy Magyarországon nagyon sok ötletes…..
iamsam 2010.11.12 09:11:26
@pikkkli: Egyetértek veletek, és a kicsit súlyosra sikeredett kommentemben valami ilyesmire gondoltam, hogy ezek a gátak. Mert igen, én is furcsának találom, hogy amikor annyi menedzsment könyv, tréning és tanácsadók sokasága érhető el, mégis az információhiányra hivatkozunk.

És szerintem még az is gond lehet, hogyha mégis egymásra talál a Marsról és a Vénuszról jött befektető és ötletgazda, hogyha az előbbi azt mondja a másiknak, hogy meg kellene a terméket egy kicsit változtatni, pl. a tengelye ne jobbról balra, hanem fordítva forogjon, mert úgy jobban eladható...akkor már mindjárt megint jön a sértődömség, probléma, húzodik a fantasztikus termék piacravitele.

Én is kíváncsi vagyok, hogyan kell bánni egy pénzügyi tanácsadóval. Miért kell vele kegyetlenül bánnom, nem egy az érdekünk?
Első ránézésre hasonlítanak, de ha kicsit közelebbről szemügyre vesszük őket, nyilvánvalóak a különbségek. Miben hasonlít egymásra, és miben különbözik a kockázati tőke és a bankhitel? Kezdjük a hasonlóságokkal, mert abból kevesebb van.Mindkettő pénzről szól.…..
A kockázati tőkebefektetők egyik jellegzetes képviselői az üzleti angyalok, akiknek a neve az angol "business angels" kifejezésből ered. A kifejezés jótékonyságra, önzetlen segítőkészségre utal.Szánjunk néhány gondolatot a kérdésnek, és vizsgáljuk meg, hogy az…..