Regisztráció Blogot indítok
Adatok
zetevar

0 bejegyzést írt és 74 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Holdbéli sárvulkánok, elképesztő kaják és mindenhol olaj… valamint egy ország, amelyet Oroszország, Grúzia, Örményország, Törökország és Irán határol (ezért aztán mindenféle szempontból meglehetősen érdekes helyzetben van). A Tűzimádók földjének is nevezett…..
Indie Crawford Magas az IQ-d? 2018.04.23 22:13:10
Mértéktelenül intelligens csapatunk ismét új szerzővel bővül! Agy Spencer barátunk egy igazi, rendes, békebeli nerd. A 80-as években született a magyar felföldön, és volt már etológus, hacker, és deszkás. Fogadjátok szeretettel első írását, melyben az IQ tesztek milyenségét és főleg milyen nemségét…..
zetevar 2018.04.25 13:43:40
@ODIV: Mensa teszt. Nyilván tudod mi az, hiszen tagja vagy...
Azzal kezdtem, hogy az egyetemi éveim alatt szűrtek ki (a 90-es évek 2. felében). Poénból elmentünk egyre, aztán visszahívtak. Azóta 2* voltam, mert nem akartam elhinni, de mindig hasonló eredmény jött ki. Állítólag többször nem mehetek, mert max. 3* lehet, de mindegy is, mert már nem igazán érdekel. Nem ettől szép az élet :)
A konyhasó rossz, mert magas vérnyomást okoz. Ja, nem is így van: a szándékosan szennyezett só betegít meg, a tiszta "patikai só" nem ártalmas (?!) Sőt, még ez sem elég precíz: van olyan só, amelyik pedig kifejezetten egészséges, sőt gyógyít. Hallottak már a Himalája…..
zetevar 2017.11.26 15:19:08
@Para79: Jesszusom! A Karakorum nem része a Himalájának!!! Egy teljesen külön hegység. Ezt a marhaságot honnan szedted?
zetevar 2017.11.26 15:25:00
@Para79: Bocs, talán az Eurázsiai-hegységrendszerre gondoltál, amelyiknek valóban mindkettő a része, de ettől még két különálló hegységről van szó.
àlabeck Nézzétek, hogy jártam! 2011.03.07 17:42:00
Talán akad valaki, vegyész, élelmiszervegyész, aki meg tudja magyarázni, hogy ez mitől, miért történt. Gondolom, nem is nagyon kell magyarázat a mellékelt „képregényhez”. Röviden, az történt, hogy mivel a fokhagyma mostanában – már eléggé régóta – meglehetősen drága, nagyon bosszant, hogy ráadásul…..
Különösen érvényes a mezőgazdasági szakmára, hogy vagy szereted és csinálod, bármilyen feladatot kell elvégezned, vagy inkább hagyd abba és keress más foglalkozást. Ahhoz hogy igazán mezőgazdásszá válj, kell egyfajta elszántság, magabiztosság, mert nap, mint nap kaphatsz olyan pofonokat az élettől,…..
A Demcsák-ügyként elhíresült friss médiabotrányka újabb, ha van Isten, utolsó darabkája is a helyére került ma reggel, amikor az ATV-ben két heti meló után kóros fáradságra hivatkozással felmondó Demcsák Zsuzsa egy negyedórás interjúban mesélte el, ő hogy látja a történéseket, amikről itt és itt is…..
zetevar 2017.09.21 15:03:54
@jaap: Na, pont ezen rugózom én is :) , hogy nyíltan közli a TV2-n való gyakorlatot, hogy a fülére mondták a kérdéseket. Az ATV-vel meg az a baj, hogy ott nem...
Ezzel gyakorlatilag duplán írja alá a butaságát: 1. Nincs normális ember, aki erre hivatkozna, 2. mióta profi riporter az, aki nem magától kérdez (így én is tudnék profi lenni).
Szóljon már vki neki, hogy ne nyilatkozzon, mert így egyre mélyebbre ássa magát!
zetevar 2017.09.21 20:05:28
@furo80: Kettő gyermek. Na ők szívnak a legtöbbet...
Volt tegnap egy Demcsák-Szanyi beszélgetés az ATV reggeli műsorában, ez itt: Nehéz nem észrevenni, hogy a műsorvezető izé, nem túl összeszedett, összevissza beszél, a kérdéseket nem tudja feltenni, a súgógépről sem tud olvasni, a hangja galuskás, bizonytalan.  Az ATV vezetőségének sem tetszett,…..
Óriási indulatokat korbácsol az utóbbi években a kórházi fertőzések kérdése. Azt tudjuk, hogy többen halnak meg kórházban összeszedett fertőzésben, mint autóbalesetben, de az sosem derült ki, pontosan hányan. Az ÁNTSZ titkolózik, a szakmai jelentését alig páran értik, világos magyarázat helyett…..
zetevar 2017.09.06 17:45:19
@Csipyke: Ne haragudj, nem úgy értettem! Természetesen mindenki számít! Az említett orvos rokonnak pl. az apukája volt tüdőrákos. Nem sok esélye volt, de megműtötték, reménykedtek. Aztán műtét után pár nappal szintén kórházi fertőzésben hunyt el. Abban az esetben a saját fia is a rák számlájára írta a dolgot, hisz elmondása szerint pár hét múlva valószínűleg amúgy is ez történt volna. Persze, mi van, ha nem... És akkor is ott lett volna még néhány hét esetleg hónap. De azt nem tudom, hogy halálozási statisztikákba vajon hogy került be a halála oka.
De az unokatesóm apósa is ilyenbe halt bele. Bevitték vmilyen rosszulléttel, aztán pár napon belül összeszedett egy ilyen bacit, hónapokig kómában volt...
Az orvos rokon azt is mondta, hogy náluk már szűrik a felvétel előtti betegeket. Nemrég egy mandulaműtétre váró 4 éves szervezetében mutattak ki MRSA-t úgy, hogy születését kivéve még nem volt kórházban soha!!! Tehát vhol kint szedte össze!!!
zetevar 2017.09.06 22:48:26
@Nagy fasz vagy te Válasszunk: Ez sajnos ma már nem igaz. Egyébként tényleg mindenhol, még a legfejlettebb országokban is óriási probléma, az ijesztő pedig az, hogy egyenlőre nincs rá megoldás, vagy gyógyszer. A munltirezisztens baktériumok legtöbbje nem új kórokozó, hanem, teljesen átlagos, régi baktérium, ami mutálódva egy olyan anyagot kezd termelni, amivel ellenáll az antibiotikumoknak. Ez a mutáció bárkiben, aki antibiotikumot szed megtörténhet, aztán ezt a mutálódott kórokozót átadhatja másoknak.
zetevar 2017.09.06 23:06:01
@Almandin: Nem tudom, mi lenne a megoldás, pedig sokat pörögtem rajta az elmúlt hetekben. Mikor kérdeztem a rokonomékat, hogy nem félnek-e , először azt mondták, hogy nem, mert többnyire a legyengült immunitású emberek vannak ennek kitéve, aztán pedig azt, hogy ha félnek is, mit tudnak csinálni... Utaltam rá, hogy de hát folynak kutatások és biztosan megoldódik hamarosan a probléma, mire a felelet az volt, hogy nem lesz ezt annyira könnyű megoldani, mert ezek a kórokozók roppant gyorsan alkalmazkodnak mindenhez.
Nekem elég ijesztő, mert az elmondottak alapján úgy éreztem, bármikor kitörhet egy esetleges komolyabb járvány, korunk petise. De van itt egy példa: van egy fajta oltás, amit újszülötteknek adnak meningitis (?/vagy vmiféle egyhártyagyuszi ellen) ellen néhány éve kötelező jelleggel. 6 évvel ezelőtt, mikor a legkisebbem újszülött volt, még lehetett választani 2 hónapos korában, hogy kérem-e. Tanácsot kértem a gyerekorvosunktól, aki válasz helyett a kezembe nyomott egy orvosi cikket, amiben az állt, hogy a leoltott gyerekek garatváladékában óvodás korban egyfajta multirezisztens kórokozót lehet kimutatni, ezért az oltás potenciálisan veszélyt jelent és a cikk írója azt javasolja a döntéshozóknak, hogy a vakcinát csak a fertőzés által kifejezetten veszélyeztetett egyéneknek adják csak. Nnnna ehhez képest most már mindenkinek kötelező jelleggel adják. Nyilván hatékony volt a gyógyszeripar lobbija.
Hát, ez is itt a gond!
  Annyian kérdezik mindig tőlem, hogy  Szicíliában mi a helyzet a bevándorlók ügyében, hogy annak ellenére, hogy ez ugyebár igen kényes téma, és sokakból vált ki sokféle indulatot, mégis úgy döntöttem, hogy írok erről. Annál is inkább, mert a tengeren érkező migránsok többnyire épp Szicíliában…..
zetevar 2017.08.09 09:44:59
@maxval bircaman bácsi szeredőci mélyelemző: Nem tudjuk magunkat kivonni sem a haszonból (persze, nem mi vagyunk a fő haszonélvezők, de azért jut rendesen nekünk is: csurran-cseppen), sem a károkból. Ez van...
zetevar 2017.08.09 19:26:15
@midnightcoder2: Hmmmmm.... Rossz ez így is, úgy is. De egy dologban biztos vagyok. Ha igazán elindulnak, nem fogja őket megfogni sem kerítés, sem kikötőzár, ha pedig fegyverekhez kell nyúlni, akkor megette a fene az egészet. Az már ránk is nagyon komolyan visszaütne, ez meggyőződésem. Kár is ezen rugózni. Egyedüli esélyünk az lenne, ha maradnának a fenekükön. Amúgy nekik is ez lenne a legjobb megoldás. Ehhez viszont egy sor olyan jól átgondolt lépést kellene tennie a világ nagyjainak, amire egyenlőre esély sincs, hisz még a menekültek megítélésében sem született konszenzus. És ez itt a legnagyobb gond.
zetevar 2017.08.09 19:28:30
@Egyallampolgar: Hát, bizony!
Az, aki a Laposföld Társasággal érdemben foglalkozik, az egy kretén. Sajnálom, de nincs rá más szó, esetleg a barom, na jó, a tudatlan, ostoba véglény is, de itt tényleg kimerült a szókincs, oké, ha minden kötél szakad, a faszt még ki lehet mérni rá, határeset, ugye. Az RTL Fókusz című műsora soha…..
zetevar 2017.08.04 14:30:52
@Leadfoot: szóval, meg fogsz lepődni, de az igen jó nevű bőrgyógyászom szerint is rákkeltő a naptej. Ő a bőr fokozatos naphoz szoktatását preferálja, ami után nem szükséges a naptej.
Na jó, a déli napozást ő sem javasolja...de a naptej használatán mindenképp elgondolkoznék (egyébként tv2-s riportot nem láttam, minthogy soha nem nézem az említett csatornát).
Mióta az Eötvös utcába költöztem, küzdök az ételmolyokkal. Folyamatosan takarítunk, kéthetente nagytakarítás, és kéthavonta át vannak mosva a szekrények kívül-belül Domestosos vízzel. Az ételmolycsapdák 3 helyen vannak kitéve a konyhában, amit havonta cserélnem kell, annyira tele lesz. Undorító.…..
zetevar 2017.07.20 00:52:46
@Bolyhocska: Az a helyzet, hogy sok esetben a boltból hozod haza az "originál" csomagoláson belül. Én egyszer az épp megvásárolt liszt kinyitásakor szembesültem a problémával, azóta nincsenek illúzióim. Gyakorlatilag bekerülhet a lakásba bármivel, aztán meg elterjed. Sztem a chili paprikával is ez történt...
Nálunk bevált a molycsapda. Az, ami feromonnal vonzza a hímeket. Nem tűnnek el azonnal, de mivel nem szaporodnak tovább pár héttel később már nem szoktam velük találkozni.
A ragacsot meg azonnal kirakom, amint meglátok egyet is a lakásban, így megelőzöm a nagyobb bajt.
Kitartás!
Így a nyár kezdetén mindenki szórakozásra, vidámságra, nevetésre és kikapcsolódásra vágyik, ebben pedig nagy segítséget jelentenek a színvonalas vígjátékok (az újak és régiek egyaránt). Ugyanakkor kevés szubjektívebb dolog létezik a humornál, így szinte képtelenség olyan listát összeállítani…..
Regéltünk már párszor itt a Wizz Air egyre last minute-ebbe hajló árazásáról, (a legsokatmondóbb diagram ebben a posztban van), most azért sasoltunk körbe, hogy vajon az általában méregdrága nyaralójáratoknál is akad-e lehetőség az utolsó pillanatos turkálásra. Jelentjük, akad, a jövő heti Mallorca…..
Hófehér bőrrel áldott (?) meg az ég, aminek vannak bizonyos hátrányai is. Ilyen, hogy nehezen (vagy szinte alig) barnulok, és inkább égek, mintsem szint szerzek. Egy-két órányi gondatlanságból több napos szenvedés is lehet. Mivel ápoljuk a leégett bőrt, hogy ezt elkerüljük? Tippek az enyhébb…..
A Billions az a sorozat, amiben két ember olyan zsigeri szinten beütő, egymás iránt érzett gyűlölete hajt, amilyet rég nem láttam vagy tapasztaltam, utoljára tán akkor, amikor Urbán Flórián még az Újpestben tolta, és az egyik Loki elleni meccsen, Debrecenben, bemutatott a közönségnek. Na, utána volt…..
Esztétikai kezelések a kor tükrében címmel volt egy csodálatos adása az Alföld televízió Púder című műsorának még januárban. Most szúrta ki a 444 a csodálatos felkonfot, ami szó szerint így hangzik a debreceni műsorvezető, Megyeri Csilla szájából: Továbbá beszélgetni fogunk még vendégeimmel a…..
zetevar 2017.02.09 22:00:29
@Nevoeiro66: Azért én tudnék néhány példát (bár megmondom őszintén, elgondolkoztam rajta, vajon hol a határ szép és rusnya között, vagy hogy az attraktivitást összekeverhetjük-e a szépséggel): itt van pl. Gobbi Hilda, vagy Bánsági Ildikó, de mondhatom SPJ-t is, aki szerintem rémesen ronda, mégis vonzó vmiképp...
Az, hogy vki vonzó-e nem a szépség határozza meg.
zetevar 2017.02.09 22:08:24
@Philip F. Queeg: Könnyebben boldogul? Lehet. De vajon boldog lesz-e vele? Vagy a boldogság nem lényeg, esetleg egy ilyen, mínusz iq-s csaj nem is keresi túl mélyen a boldogságot, neki elég, a felszínes csillogás is?

Más: attraktivitás=szépség??? Neeeem, dehogy. Sok nő hiába szép, egyáltalán nem vonzó, mert hiányzik belőle vmi.
A vezetés nem játék. Autósként nap mint nap küzdünk a közlekedést nehezítő útviszonyokkal. Nem elég felvenni a kesztyűt a téli időjárás viszontagságaival, kőkemény koncentrációt igényel az is, hogy a korlátozásokkal és útfeltúrásokkal gazdagított városi közlekedést épségben és balesetmentesen…..
zetevar 2017.02.06 23:33:18
@Isten...: Jaja.... volt egy ismerős csaj, gazdag felmenők által a feneke alá pakolt méregdrága autókat vezetett és azt az elvet vallotta, hogy ahol elfér 2 autó, ott elfér 3 is. Szóval, előzz csak nyugodtan, akkor is, ha jönnek szembe, majdcsak elfértek valahogy az úton így is.
A leghajmeresztőbb, hogy ezt tök komolyan is gondolta.
Rengeteg baja van a közmédiának, szoktunk is ezekkel foglalkozni, de megint sikerült olyat gurítani, amitől a pofánk leszakad. Apróságnak tűnhet, de jellegzetes és fontos jelenségről van szó. Az LMP (egy parlamenti pártról van szó, aminek a véleményét több törvényben rögzített kötelessége…..
zetevar 2016.10.06 00:30:52
@Larry Silverstein: Ez a te dolgod. Szerinted ki kíváncsi rá?
A kis Amadeo Modigliani nem született szerencsés csillagzat alatt. A livornói szefárd zsidó család éppen negyedik gyermeke születésére, 1884-re megy tönkre. Első tizennyolc éve: elszakadás a szüleitől, betegségek, mellhártyagyulladás, tífusz, imádott nagyapja halála, újabb mellhártyagyulladás,…..
zetevar 2016.09.26 14:15:41
@dasilva64: Ez a kép ki van állítva? Most elbizonytalanodtam... Azt tudom, hogy a végén határozott hiányérzettel távoztam. Nekem ez a kedvencem róla: mandarchiv.hu/cikk/3035/Dante_stanzai_abszinttal_es_opiumgolyocskakkal

De azt csodálkozva konstatáltam, hogy a lánya Jeanne, mennyire hasonlít Modigliani festményeire.
Bár a napokban éppen elbúcsúztunk a későig maradó nyártól, az időjárás még most is a kedvünkben jár, ha úgy döntünk, hogy a szabadban töltenénk pihenésünket. Nincs is kellemesebb őszi program, mint egy napsütéses-hűs hétvégén útnak indulni, és felfedezni néhány eldugott, vagy méltán híres középkori…..
A trombózis vezető halálok Magyarországon. Részben azért is, mert a jódoktorok elképesztő módon benézik néha a tüneteket. És mert NINCS ELÉG ÉRSEBÉSZ (sem) az ellátórendszerben… Összeszedtem az elmúlt hetekben szerzett tapasztalataimat, miként előzheted meg ezt az alattomos gyilkost, illetve hogyan…..
Küzdöttünk, mint disznó azon a bizonyos csúszós jégen, hogy végigszenvedjük ezt a konzervatívnak nevezett, szépségversenybe burkolt bacchanáliát, amivel a közszolgálatinak csúfolt propagandagépezet elkényeztetett egy hűvös, ősziesbe fordult vasárnap estén. A szépség relatív fogalom, meglehetősen…..