Regisztráció Blogot indítok
Adatok
MiaMi

0 bejegyzést írt és 6 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Nyilvánosságra került a lista, amelyből az érdeklődők megtudhatják, hogy mely egyetemi szakokon nem  lesz egy darab  államilag támogatott hely sem jövőre. A proscribált diszciplínák nem fölöslegességi hanem alfabetikus rendben sorjáznak, így azonnal szemet szúr az…..
MiaMi 2012.12.22 03:17:18
@épészmérnök: Szép összefoglalás volt, köszönöm!
MiaMi 2012.12.22 04:02:54
@KergeK@csa: Vicces, a férjem a Bánkira járt mint biztonságtechnikai mérnök, a sógornőm a Könnyűiparira járt mint textiltervező mérnök és mégis 5-7 kurzusuk volt csak. De ugyanezt elmondhatnám a mostohaapámról is, aki szakmádbeli és neki sem kellett többel bajlódnia, csak ő a BME-n tanult.

De legalább rájöttem, hogy miért nem érted meg ennek a szaknak a nehézségét...

Biztosan semmitmondó, hogy a legtöbb minősített oktató az ELTE-n dolgozik. Az andragógia szakon oktató MTA akadémiai tagoktól és többszörösen habilitált prfesszoroktól, szakmai lexikonokat író és egyben külföldön is elismert pedagógusoktól- kutatóktól hogyan is várhatnánk megfelelő tudásanyagot?! És természetesen ebből kifolyólag két libáért átengednek a vizsgán, ezért bukik ki a 410-es ponthatárral felvett hallgatók fele az első félév során:)

TÉVEDÉS!:D Nem lehetne tanítani a különböző háttérrel rendelkező embereket online, ha az andragógiai módszereket nem alkalmaznák a tananyagfejlesztésben. Pl. mennyi ideig lehet fenntartani egy személy éberségét egy adott témában? Életkori sajátosságok, memória, visszacsatolás, stb. Na ezért van pl. szükség a pszichológiára.
Kinek szól a tanfolyam? Kistérségi hátrányos helyzetű emberek alapszintű fejlesztésére, vagy egy multinacionális vállalat középvezetőinek továbbképzésére készült? A hátrányos helyzetűekhez egyértelműen kell a szociológia.
Egy online felületen egy megjelenítendő oldalon hány szó, mondat illetve kép szerepelhet a tökéletes feldolgozhatósághoz? Hogyan ellenőrizhető, hogy milyen sikerrel tanulta meg a személy? Hogyan adható visszajelzés az elégtelen tudásról anélkül, hogy a felnőtt tanuló feladná és hagyná a fenébe az egészet? Na ehhez kell a tanulásmódszertan és a többi kurzus.

Az, hogy van számítógéped és van tananyagod, az kevés. Meg is kell tudni tanítani azt az embereknek.
MiaMi 2012.12.22 04:06:02
@KergeK@csa: És most elmentem aludni...Jó éjszakát neked!