Regisztráció Blogot indítok
Adatok
anicum007

216 bejegyzést írt és 119 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Kiheverve a karácsonyi sütés-főzés fáradalmait, megújult erő és sütési kedv reményében hoztam nektek a következő receptet, mely paleo alapokon nyugszik, s melyet a Sógornőmtől kaptam közel egy éve, ám azóta finomítgattam, hogy a saját ízlésvilágomra formálva megkapjam azt a végeredményt, mellyel…..
anicum007 2016.05.14 21:54:19
@KHDia: Köszönöm a visszajelzést! :) Nagyon örülök, hogy ízlett!
anicum007 2022.11.10 15:38:20
@Erzsébet Balog: Kedves Erzsébet! Almával még nem próbáltam, így nincsenek erre vonatkozó információim. Elképzelhetőnek tartom, de azért azzal számolni kell, hogy az alma, sokkal magasabb nedvességtartalommal bír, tehát némi módosítást biztos igények a recept.
Kissé elmaradva a blogbejegyzésekkel, most engesztelésként hoztam nektek egy finom, reform pogácsát, melyet diéta mellett is nyugodtan nassolhattok! ;-) A receptet ismételten az unokanővéremtől kaptam, melynek akkora sikere volt, hogy még ebben a melegben is jó párszor sütésre késztetett.…..
anicum007 2021.01.18 13:27:57
@Cherry7777: Szia! Nem, nem kell bele!
A napokban találtam egy igazán egyszerű receptet, mely nagyon kedvelt a diétázók körében. Sajtkrémből (mascarpone) és kókuszreszelékből készült hamis Raffaello szelet. Épp volt itthon mindenféle hozzávaló, szóval gyorsan hozzá is láttam. Nagyon finom volt, de kicsit továbbgondolva és lájtosítva, én…..
Ígéretemhez hűen, természetesen lesz még karácsonyi receptajánlat, de addig se feledkezzünk meg a hétköznapokról! Néhány poszttal lejjebb már bejegyzésre került a becsinált leves, ám, ahogy azt már akkor is említettem, van egy családi recept, mely egy merőben más szín és…..
anicum007 2018.03.13 13:28:59
@Jozsica: Kedves Jozsica! Olyan olajat vagy zsiradékot használsz, amilyet csak szeretnél! Én elsődlegesen kókuszzsírt, vajat, libazsírt és olívaolajat használok, de ezek használata nem kötelező! Tedd "magadévá" a receptet! ;-)
A pizza szó hallatán sokunk szeme felragyog, ám mindez nehezen társítható a diéta és a gluténmentes szavakkal. Most egy olyan receptet hoztam nektek, mely már egy éve tesztelés alatt áll, azaz pont egy éve született meg a fejemben, s azóta már rengetegszer megsütöttem, így bizton állíthatom, hogy a…..
Először is szeretnék köszönetet mondani mindazoknak, akik folyamatosan arra ösztökéltek, ne hagyjam abba a blogírást, mert számítanak rám és a receptjeimre! Hálásan köszönöm az ösztönző és szívet melengető sorokat, ezért elsődlegesen és köszönetképpen nektek szeretnék kedveskedni az új receptemmel,…..
anicum007 2018.03.04 13:18:38
@Sia: Kedves Sia! :)
Köszönöm az észrevételedet, ám számomra úgy tűnik, a legfontosabb elkerülte a figyelmedet!
Íme a blogleírás!
"Mit is jelent a diéta valójában? Céltudatos, szabályzott étrend a kalóriabevitel csökkentésével, más néven, kímélő étrend. Előírt ételek és italok rendje, amelyben az étkezés terápiás célzattal mennyiségi, minőségi, valamint időbeni vonatkozásokban betartandó szabályokat tartalmaz. Nyilván vannak alapvető étkezési szabályok melyeket érdemes betartani, ám ha alaposan megfigyeljük és megismerjük szervezetünket, annak igényeit, akkor mi magunk is rátalálunk a számunkra megfelelő és kiegyensúlyozott táplálkozási formára. Az ani-culináris mellőzi a finomított cukor és liszt használatát. Az ételek és a desszertek (általában) alacsonyabb kalória és szénhidrát tartalmúak, a lehetőségekhez mérten, egészséges alapanyagokból, növényi olajak felhasználásával készülnek, hagyományos, házias ízvilágra törekedve. Épp ezért mindenki maga dönti el, hogy a kínálatból melyek azok, amelyek beilleszthetőek az étrendjébe, fogyókúrájába."
További szép napot neked!
anicum007 2018.03.05 15:27:02
@izibizi: Kedves Zsofi! Köszönöm e kedves sorokat és a pozitív visszajelzést! Igyekszem eleget tenni a kérésednek! ;-)
 Egy újabb receptet hoztam nektek, mely ismét a könnyű és finom kategóriába sorolható! Gondolom, ezt senki nem veszi zokon? :) A receptet az előző blogbejegyzésben található pudingos túros ihlette, merthogy régóta tervben volt egy finom, sült sajttorta készítése, de egy igazán jó sajttorta elég sok…..
Ani - culinaris Pudingos túrós 2016.05.04 10:31:54
 Az elmúlt időszakban ismét a bútorfelújító énem került előtérbe, így némiképp háttérbe szorult a gasztronómia, ám most egy olyan receptet hoztam nektek, mely egyszerűségének köszönhetően a háziasszonyok álma lesz! ;-) Gyorsan és könnyen összeállítható, amolyan mindent bele sütemény és ami ugyancsak…..
Ani - culinaris Petre Roman szelet 2015.12.14 10:34:52
A román sütemények egyik remeke ez a szemet és ízlelőbimbót gyönyörködtető rétegelt süteménycsoda, mely eredetileg (sajnos) igencsak magas cukortartalommal bír, ennek okán a receptet most is kissé átalakítottam, hogy megfeleljen a reform életforma elvárásainak, ám…..
anicum007 2016.01.14 17:13:00
@KHDia: Kedves Dia! Örömmel nyugtázom és nagyon köszönöm a pozitív visszajelzést! :) Dehogy haragszom, inkább örülök a kérdésnek, hiszen valószínűleg nem Te vagy az egyetlen akiben megfogalmazódott! :) Nos, mikor egy-egy termék mellett leteszem a voksomat, több szempontot is figyelembe veszek. Az egészség megőrzés mellett fontos az alacsony energiatartalom, a megfizethetőség, jól kezelhetőség és az egyik elengedhetetlen tényező, hogy cukorbetegek és ételallergiások is fogyaszthassák.

Egészségmegőrzés: A szakember szerint nincs különösebb előnye vagy hátránya sem az állati tejszínnek, sem a növényi haboknak, hiszen egyiket sem fogyasztjuk nagy mennyiségben.

Alacsony energiatartalom és kezelhetőség: Ahhoz, hogy igazán jó minőségű tejszínhabot kapjunk, melynek tartása van, azaz nem esik össze, az kell, hogy viszonylag magas, 35-38%-os zsírtartalma legyen, ezzel szemben a növényi tejszín, 25-27%-os zsírtartalmú, a színe az állatihoz képest sokkal fehérebb és nem utolsósorban könnyebb habbá verni, nem igényel stabilizáló anyagokat ahhoz, hogy hosszú ideig megtartsa a formáját.

Cukorbetegek és ételallergiások is fogyaszthassák: Jómagam gluténérzékeny vagyok, s a környezetemben (többek között a Párom is) egyre több a laktózérzékeny ember. Sokszor nem is gondolnánk, de még itt is fontos szempont lehet a gluténmentesség, ugyanis, az összetevők között szerepelhet módosított keményítő, melyet gabonából, leggyakrabban búzából állítanak elő, így lisztérzékenyek nem fogyaszthatják. Szerencsére egyre elterjedtebb a kukoricakeményítő alkalmazása, amit lisztérzékenyek is bátran használhatnak. A laktózmentesség nem igényel különösebb magyarázatot.

Megfizethetőség: Alapból fontos számomra, hogy az egészségtudatos táplálkozás (a lehetőségekhez mérten) mindenki számára elérhető legyen, ugyanakkor döbbenten tapasztalom, hogy mindazok, akik erre törekszenek, esetleg cukorbetegségük vagy ételallergiájuk, ételintoleranciájuk miatt hátrányosabb helyzetből indulnak, még kedvezőtlenebb helyzetbe kerülnek azáltal, hogy az árak az átlagos vagy átlagon aluli fizetéssel rendelkezők számára megfizethetetlen, mondhatni csillagászati magaslatokba emelkednek! Többek között az a cél vezérel, hogy ötletet adjak és receptet szolgáltassak egy egészségesebb, megfizethetőbb életformához! Bízom benne, hogy ezen törekvésem minél több embert elér és tényleges segítségül szolgál. ;-)

Bocsánat, hogy ilyen hosszúra sikeredett a válasz, de ezt két mondatban nem tudtam volna megválaszolni!

Még egyszer köszönöm a visszajelzést és a biztatást! :)

Üdv,
Ani
A sajtos zabfalatka erőteljesen megmozgatta a fantáziámat, melynek ez a recept lett az eredménye. A fűszerezéssel most visszafogottabban bántam, hogy a tészta ne nyomja el a sajtkrém ízét, inkább egy harmonikusabb, kiegyenlítettebb ízélményt szerettem volna elérni. A tésztát kicsit vastagabbra és…..
Szeretem a diót húsos ételekkel párosítani, ám ennek hallatán az emberek többsége kissé összekuszálódott szemöldökkel és furcsa tekintettel méreget, mint akinek elment az esze. Valahol érthető, hiszen a diót jellemzően édes ízhez társítjuk, de végül is milyen a dió natúr…..
Ismét egy ananászos receptet hoztam, ahol most tényleg az ananászé a főszerep, mivel a tányéron több módon is megjelenik. Kissé sósabb, és roppanósabb formában a húst egészíti ki, mellyel a kókuszos pirított burgonya tökéletes párost alkot, és az egész fogást a selymesen…..
Ez a recept az ananászos ételek kedvelői között fog igazán nagy sikert aratni, bár ebben az ételben az ananász nem igazán emelkedik ki, s nem is nyomja el a többi hozzávaló ízét, inkább együtt alkotnak egy egységes, harmonikus ízvilágot, melyet a bársonyos sütőtökpüré tesz…..
A mai ajánlatom egy igazán könnyen és gyorsan elkészíthető, ízletes, krémes gesztenyeleves, mely melegen előételként, hidegen akár az ünnepi vacsorát záró, könnyű desszertként is megállja a helyét. Az egyszerűség és gyorsaság kifejezetten hasznos tud lenni a karácsonyi…..
Pár hete az unokanővérem hozott valami isteni, ropogós finomságot, ami szinte etette magát. Természetesen azonnal elkértem a receptet, hogy mihamarabb süssek egy vagonnyi adagot. Ellátott mindenféle instrukcióval..., mire figyeljek, mivel vigyázzak és a ragadós állaga miatt (saját tapasztalataira…..
Évek óta tervben volt egy finom sütőtök krémleves készítése, ám valahogy mindig csak halasztgattam. Az idén végre eljött a megvalósítás ideje. Első körben nem sikerült tökéletesen, valahogy hiányérzetem volt az ízek terén. Finom volt ugyan, de nem az igazi. Az édes és sós…..
Ani - culinaris Zabos isler 2015.12.18 16:27:28
Ez az isler rendkívül zabos, de természetesen nem a lobbanékonysága, hanem a zabtartalma miatt, ugyanis a cél az volt, hogy a tésztában lévő rostok lelassítsák a tápanyagok felszívódását, ami által tovább tart a teltségérzet, mellyel nagymértékben csökkenthetjük a…..
Ani - culinaris Diós rudacska 2015.12.12 08:22:17
Az ígéret kötelez, épp ezért már ma előrukkolok egy újabb finomsággal! ;-) Nagymamától kaptam ennek a mennyei csemegének a receptjét, mely szinte minden nagyobb ünnep során terítékre került. Az eredeti receptúra szerint azonban ez egy valóságos kalóriabomba, épp ezért…..
Ani - culinaris Habos gesztenyés 2015.12.11 10:11:25
Már egy ideje nem igazán jeleskedem blogírás terén, melynek többen hangot is adtatok, ám mentségemül szolgáljon, hogy egy egészen más területen próbáltam ki magam, mely tevékenység (munka mellett) erőteljesen birtokolta a szabadidőm nagy részét. Amennyiben érdekel benneteket,…..
Egy régebbi blogbejegyzésben már találkozhattatok a kukoricaprószával mely hagyományos módon szilvalekvárral készült, ám most úgy döntöttem változtatok a hozzávalókon és lekvár helyett túróval és mazsolával gazdagítom. Nagyon jól passzol egy tartalmasabb leves mellé, de…..
Ani - culinaris Részeges Izidor 2015.04.10 07:06:37
Keresztanyumtól kaptam ennek a kakaós finomságnak a receptjét, mely egy igazán tartalmas, ízekben bővelkedő desszert. Ez a sütemény ( a rumnak köszönhetően), a markánsabb ízek kedvelői körében fog elsősorban sikert aratni. Az eredeti recept, 2dl rumot ír. Nos én, akinek igencsak minimális az…..
Az örök és megunhatatlan Montenegró szelet a sok variáció után most elkészült citromos ízesítéssel is. Egyszerűen képtelen vagyok ellenállni ennek a ínycsiklandó süteménynek ezért újabb és izgalmasabb ízkombinációkkal igyekszem reprodukálni. A cukorszirupban áztatott piskóta mellett nagyon jól…..
Bicikli szelet, ami nemcsak finom, hanem egy igazán mutatós sütemény, s ha a célközönség elsődlegesen gyermekkorú, akkor az elnevezés még találó is lehet. :-) Persze mint mindig, ez a süti is a reformosítás áldozatául esett, ám az egészségtudatos kivitelezés még nem azt…..
Az utóbbi évben akadt némi összetűzésem az ételekkel, azaz volt némi étel intoleranciám, melyet elsődlegesen a gluténtartalmú élelmiszereknek köszönhettem. Miért is beszélek múltidőben róla? Az ételintolerancia, vagy más néven ételérzékenység nem egyenértékű az…..
Egy régi recept újragondolva..... Sok évvel ezelőtt, az egyik leggyakoribb hétvégi vendég volt nálunk. Gyors és mutatós darab, s most megszületett reform változatban is. Az alapanyagok mássága miatt okozott némi fejtörést hogyan tegyem légiessé a tésztát, ám egy kevés…..