Regisztráció Blogot indítok
Adatok
belevauvau

0 bejegyzést írt és 181 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
A titkosszolgálatok Közép- és Kelet-Európában, - amelyek sokszor államok az államban - az 1980-as évek óta keverik a politikai kártyákat (lásd a titkosszolgálatoknak a "romániai forradalomban", a Ceausescu elleni felkelésben, Jugoszlávia szétszakításában játszott szerepét, a KGB-és titkosszolga,…..
belevauvau 2021.11.04 08:29:01
@Lesz még Magyar Köztársaság: az "Európai Egyesült Államoknak" az USA mintájára létre kellene jönni, mivel már elkezdődött a "földrészek versenye", és Európának is valamilyen választ kell adni a globális világ elvárásaira. Sajnos EU-ban a nacionalista önös érdekek még mindig nagyobbak, mint az a felismerés, hogy ha 5 éven belül nem lépünk az egyesülés egy magasabb fokozatába, akkor menthetetlenül elszegényedik, második, harmadik vonalba csúszik vissza a földrész, és nem lesz tarható (mint ahogy az orbáni "nemzetállamban" már tapasztalható) a mai életszínvonal sem.
„Magyarországon egy magántulajdonban lévő médium főszerkesztőjét a tulajdonos leváltotta. És ön engem, mint az állam képviselőjét megkérdez, hogy mit gondolok erről. Tehát ön azt gondolja, hogy az államnak be kellene avatkoznia abba, hogy egy magántulajdonos leváltja a főszerkesztőjét? Én ezt…..
belevauvau 2020.07.27 16:18:51
Orbán Viktor hatalmi tekintélye azon alapult, hogy a gyors döntésekre képes illiberális állam hatékonyságban felülmúlja a „vitatkozgató” Nyugatot, ezen túl mögötte áll nemcsak a magyar választók többsége, de a keleti támogatók is: a türköktől, Putyinon át a kínaiakig. Ez a legitimitás…..
A budapesti főpolgármester tegnap este, száz nappal a megválasztása után ült be először a Magyar Televízió stúdiójába. Azóta a huszonöt perces vágatlan interjú bejárta a fél országot. Akik elmarasztalták, nem akartak hinni a fülüknek. A kérdező Mészáros Kata ugyanis szakmai felkészületlenségével…..
belevauvau 2020.01.23 08:14:08
@megamovieboy: És akkor a Gyárfás féle Napkelte az etalon? Akkor ha már tehetik mindenkivel úgy kell beszélni? Hát a lófaxt! 100 milliárdból illene már szímvonalat mutatni, nem csak a szélhámos politikai kalandorokseggét nyalni!
Tegnap este az ATV-ben Vadai Ágnes még annyira sem volt hajlandó elhatárolódni Gréczy Zsolttól, mint a DK elnöke. Gyurcsány „hülyeségnek” nevezte az önmagáról meztelen képeket készítő szóvivő produkcióját, Vadai szerint a fotókat „Valakik ártó szándékkal kiadták, kiszivárogtatták, ellopták.” Gréczy…..
belevauvau 2019.12.25 08:14:48
@Ego55: A probléma az igazságszolgáltatással van. Akik ezeket amúgy "norvégosan" kellene hogy kezeljék, azoknak nincs meg az erre vonatkozó törvényi felhatalmazásuk, pl rendőrség, ügyészség. Kik nem hoznak erre vonatkozó törvényeket? Az ellenzék nem tud, a Fideszes többség pedig nem akar. Máris körbe értünk. Egyelőre a dolog úgy néz ki, hogy a kormányzó erőnek nem áll érdekében az ilyen, és ehhez hasonló eseteket "norvégosan" kezelni.
Bojár Iván András: "Na, egy pont ilyen miniszterelnököt szeretnék. Nulla pöff és dagály, ellenben elképesztő hatékonyság. Van humorérzéke, gyors, emberi, nő és tiszteletreméltón profi. A lényegre figyel ideológiailag megterhelt magánhülyesėgek helyett. És nem lop, vagyis nem veri át családon belüli…..
belevauvau 2019.11.15 18:04:07
Oroján Sándor közgyűlési frakcióvezető lett.  ..
https://444.hu/2019/09/06/tgm-fenykep "Az régóta világos, hogy rohadt a rendszer. Ez abban is kifejeződik, hogy rémalakok kormányoznak." akik - teszem hozzá én - a kis szaros hatalmukért képesek lennének gyilkolni is. Emellett a bűnben és árulásban fetrengő "homogén nemzeti" utódállami…..
belevauvau 2019.09.07 06:52:10
Kunhalmi Ágnes nemrégiben azt találta mondani, hogy az Európai Unió tizenöt évre tekinthet vissza. Nyilván arra akart utalni, hogy másfél évtizede léptünk be az Unióba. Elszólásával tegnap este szembesítette az ATV-beli Egyenes beszéd műsorvezetője, mire a szocialista politikus kifejtette: „Minden…..
belevauvau 2019.05.07 17:59:25
@megamovieboy: Űlj le fiam, egyes!
Az új Schmuck Andor...
belevauvau 2019.03.03 09:23:37
@Magánvéleményem: A 2006-os rendőrattak kvázi Orbánon verte el a port. Mert, hogy ő miatta történt, ami történt. Hatalma visszaszerzése érdekében nem átallott pénzt, paripát, embert feláldozni, hogy a kormányrúd bármi áron való megszerzésével a 2006-tól meginduló úniós forrásokra rátehesse a kezét. Igazából ez jobban fájt neki, mint bármilyen más veszteség.
Naszóval, ha ebből a szemszögből nézzük a dolgokat, akkor az a rendőrattak valahogy más képet mutat.
Sok határátkelő megy ki pénzt keresni külföldre, sokan tervezgetik azt is, hogy az összegyűjtött pénzt majd Magyarországon fektetik be – már kérdés, hogy ez közülük hányaknak sikerül. A mai poszt szerzőjének, Józsuének igen. Te is hazaköltöztél? Mik a tapasztalataid?…..
Ezt az öt kérdést senki sem teszi fel se az ellenzékből, se a társadalomból: Lehet nekem sem kéne!   Az öt kérdés 1. Ha mindenki vállal négy gyereket, és emiatt adómentes, akkor ki fizet adót? 2. Ha mindenkinek van négy gyereke és vesz egy autót a piaci ár ötödéért, ki fizeti ki a fennmaradó…..
A lázadásra rá lehet fogni, hogy az a "közrend megzavarására irányuló anarchista, államellenes megmozdulás" - és be lehet vetni akár a TEK-et, vagy a hadsereget ellene. Most senkinek nem lehet az érdeke a polgárháború, mert nem vagyunk rá felkészülve és biztos a véres megtorlás. Gyurcsány már ezért…..
belevauvau 2019.02.10 12:11:34
@tegnaptuska: Mit takar az, hogy "a múltja, és a neve miatt"? Vagy! Mit takar az, hogy "
A személyes bosszúvágytól fűtött Gyurcsány felelőtlensége"?
Az a helyzet, hogy akik ilyeneket írogatnak (pl hvg-s Hont, akár 444-es Szily), mind a fidesz kottájából játszik. Nincs ezen mit szépíteni.
Szomorúan látjuk, hogy a régi baloldal jelöltjeinek irreális ígéretekből álló licitje nyomorult vádaskodásba torkollott. Karácsony Gergelyt kollaborálással vádolni, azért mert együtt szeretne dolgozni Vitézy Dáviddal (ami Puzsér felvetése volt eredetileg), azért mert Zuglóban (miután nem volt meg a…..
Bejárta az ellenzéki sajtót a humorista mondása: „Három fasiszta jellegű kormánypárti televízió van: az M1, a Hír TV és az Echo TV.” Ezt mondta ki november 22-én a negyedikben, a Duna TV-ben. Persze csak vicceltem. Ha komolyan venném Fábry szavait, akkor bizony így kellett volna folytatni az…..
belevauvau 2018.11.27 07:08:54
@István Torma: A legjobb példa erre, a "pénz beszél, kutya ugat" közmondás. Az első időkben még nézegettem, a cigányvajdás, vagy a Gyurcsány képpel való poénjai űltek. Sajnos bedarálta őt is a NER.
Játsszunk el a gondolattal, hogy egy önkormányzati és/vagy főpolgármester-választás nem a saját szekértáborunk sikeréről szól, hanem mondjuk a fővárosról. Ha így tesszük mérlegre azokat a politikai erőket, akiknek köze volt Budapest 2010 előtti vezetéséhez, akkor az jön ki, hogy még a "balos…..
Fülig Jimmy nyilatkozik. ..
belevauvau 2018.11.01 09:34:19
@morpho: Igen, valóban lehet a Fideszen bellül egy csoport, amely karaktergyílkol. Mint ahogy2010 előtt volt társadalmi hangulat figyelésére csoport, és ahogy most is van, működő face figyelő csoport is, amely ha kell, tevőlegesen is belepiszkál különböző diskurzusokba, vagyis trollkodik.
Amúgy Bajnairól az a véleményem, hogy történelmi baklövést követett el, amikor 2010 ben nem vállalta a megmérettetést Orbánnal szemben, nem állt ki keményen ama gazdaság-politika mellett amely a válság utáni évben kezdte helyre tenni az országot. Komoly, gazdasági szakemberek szerint is lett volna esély a 2/3 elkerülésére, ha mint jelölt, megfelelő súlyal képviseli a saját gazdaságpolitikáját, azzal a fidesszel szemben, amelynek gyakorlatilag nem is volt gazdaságpolitikai programja. Ez akkor abból is látszott, hogy a választások után eltelt jó másfél év, mire a fidesz kampányüzemmódból el kezdett valamit csinálni.
Vonáról meg az a véleményem, hogy egy "elszabadult hajóágyú". Szemmel láthatóan arra játszott, hogy ha a fidesznek nem lesz 2/3, akkor bejelentkezik koalíciós partnernek. (Elszámolta magát.) Gondolom, ezért is követte azt a választási magatartást, hogy mint második legnagyobb erő, a minden más ellenzéki párttól való távolságtartás volt a legnagyobb gondja. A jobbik manapság mint láthatóvá válik, amúgy is ennek az önhittségnek lesz az áldozata.
Juhász Péterről pedig annyit, megérdemelte volna a parlamenti széket, azért a munkáért, amit elvégzett.
Nem lehet nem észrevenni, hogy Gyurcsány Ferenc tudatos, előre megtervezett lépésekkel tért vissza a nyári szünet után. Amíg a többi párt a sebeit nyalogatta és kirugdalta, lemondatta a vezetőit, addig a DK folytatja az építkezést. Azzal kezdődött a visszatérés, hogy szombaton a DK elnöke évadnyitó…..
belevauvau 2018.09.17 17:47:10
@Szilágyi Imre: Nem egészen úgy volt ez Faszika (by: Mucuska).
belevauvau 2018.09.17 17:54:40
@dobi602: na de a gazdaság a "100 napos program" hatása miatt volt sz*rban, és amiatt, hogy a fideszes jegybank elnök nem tette meg azt a szivességet, hogy az elvárható mértékben csökkentse a jegybanki alapkamatot,mert ha megteszi, akkor az 1,2% os csökkentés hozadékaként évi 450 milliárd forint kamatmemaradt volna
A jelenlegi ellenzék "abszolút reménytelen társaság", soha nem dönti meg se a Fideszt, se Orbánt, de ezzel együtt az orbáni autokrácia egyenesen halad egy új rendszerváltás felé...
belevauvau 2018.08.08 16:26:51
@Xebulon: van ellenzéki program, csak hát nem kérnek belőle.
LMP-s politikusok előszeretettel nyilatkozgatták, hogy az ő pártjuk XXI. századi párt, vagyis maga a jövő. Az új kikristályosodási pont. Ha ez lenne az, abból nem kérünk. Az ötvenes évek kommunista hagyománya elevenedik meg a szemünk előtt. Nem véletlen, amit látunk: Lehet Más a Pusztulás. Az…..
Amit látunk, az a kínálati oldal manipulációja, a szabad választás paródiája. ..
belevauvau 2018.07.08 12:06:42
@Egyallampolgar: Miért kellene az ellenzék amúgy is gyenge erőforrásait egy olyan választásba ölni, amely megnyerése esetén is kontraproduktív lenne a hatása? Mivel az ellenzék által támogatott polgármester ugyanabban a helyzetben lenne, mint MZ Péter Vásárhelyen. SZVSZ az ellenzéknek egy olyan választáson kellene komoly kampányt nyomatni, ahol nem csak a polgármester, hanem a Fideszes testület döntő részének a leváltására is remény van.
Azt hihetné az ember, hogy ha egy párt, amely 63 !) helyen visszalép, és így is képes frakciót alakítani, annak elnöke besöpörheti az elismeréseket. De néhányan még besétálnak tévékbe, ostoba cikkeket írnak, hogy "na de Gyurcsány." Akkor nézzük a tényeket!   Az EBESZ megállapította, hogy a…..
belevauvau 2018.05.13 13:18:07
@belevauvau: Amúgy mikor Gyurcsány beleállt a határon túliak választójogának megvonásába, akkor az összes ellenzéki párt nekiment Gyurcsánynak, hogy hülyeséget beszél (SZVSZ 5 százalékot bukhatott a DK az ellenzék fröcsögése miatt). Ez sajnos sok, a DK felé hajló szavazót ebizonytalanított. Pedig a magyar választó polgárok legalább 60%-a helyesli a határon túliak, elsődlegesen nem magyar állampolgárok kizárását a választásból. Talán jobb lett volna, ha ebben a kérdésben az összes ellenzéki párt beállt volna Gyurcsány mögé, ez szerintem sokkal többet hozhatott volna a "konyhára", mint az össze-vissza beszéd, a bocsánat kérés, meg minden féle pótcselekvés.