Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Kucó

0 bejegyzést írt és 10 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Karácsonyra kaptam ezt a csoda szép kézműves tálat a sógoroméktól és azóta gondolkoztam azon, hogy mit is készítsek benne. Majd e mellett az egyszerű és nagyszerű meggyes piskóta mellett döntöttem. Sajtos rakott hús volt a főétel és ehhez jól passzolt ez a könnyed…..
Kucó 2011.03.01 17:16:18
Az idő drága dolog, szeretem azokat a recepteket, amikor sok féleképpen tudom variálni az ételt. Úgy kezdődött az egész, hogy apunak szülinapja volt és szerettem volna meglepni valami olyannal, amit nagyon szeret. Így esett a választás a paprikás csirkére, mert az nagy kedvenc, de…..
Voltál már olyan helyzetben, hogy álltál a lábos felett, hogy most miből is mennyit kéne beletenni. Én a tejbegríznél voltam sokszor így, hogy vagy híg lett vagy beton. Itt egy alap recept, amit reggel még félálomban is fel tudok idézni. Egy egyszerű alap receptet, amit csak…..
Minden évben összejövünk barátnők és mézes kalácsot sütünk, idén sem volt ez másképpen, de most újítottunk egyet és a csavar a dekorálásban volt. Nagyon egyedire és mutatósra sikeredett. Az igazat megvallva nincsen olyan biztos kezem, hogy szépen tudjak mézeskalácsot írni,…..
Ezt a süteményt, minden karácsony előtt postán kaptuk az édesanyám nagynénjétől. Élénken él bennem az emlék, ahogy kislányként, apukámmal sorban állunk a Lajos utcai postán és türelmetlenül várjuk, hogy átadja nekünk a postáskisasszony  a csoda süteményt rejtő…..
 Krémes és ropogós egyben és ami a szakács szempontjából nem elhanyagolható, hogy szinte  a zacskós levesek gyorsaságával elkészíthető. A sült borsó német nyelvterületeken népszerű levesbetét, de már itthon is elég sok közértben kapható. Az egyszerű zöldség…..
Remélem Nektek is vannak olyan régi klasszikus nagymama receptjeitek, melyek visszahozzák a nagyi sütijének izét. Megosztok most Veletek egyet, amit a nagymamám készített nekünk. Sajnos én már egyik nagyimmal sem tudok együtt főzni, de biztosan nagyon büszkék rám az égi…..
Imádjuk a túrót és az epret is, a kettőt együtt meg különösen. Annyira szakad az eső, hogy úgy döntöttem, hogy egy kis nyarat varázsolok ma ebédre. Tényleg csak pár perc és készen is van. Egészséges és finom, egy tartalmasabb leves után kiváló második fogásként is…..
Hazafelé sietve egy dolgot biztosan kapsz a közértben, szikkadt vizes kiflit. Ehhez már csak egy kis darált mák kell. a többi hozzávaló meg általában azért akad otthon, de fusd át a hozzávalók listáját, nehogy otthon érjen meglepetés. Mi, így szeretjük, helyenként…..
Mazsa Konyhája Bele vágok 2010.10.24 17:43:00
 Éreztél már olyat, hogy nagyon szeretnél valamit és már annyi oldalról jártad körbe, hogy egy nap felébredsz és azt veszed észre, hogy nem előre haladsz, hanem már gödröt tapostál magad körül.Na ez a nap érkezett el ma. És úgy döntöttem, hogy belevágok és írok és…..