Regisztráció Blogot indítok
Adatok
simplee

0 bejegyzést írt és 4 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
  Mi az igazság? Mi van a mágnesezési ügyek mögött? Perca és csapata a háttérből eddig is igen élénken részt vettek a blog életében. Most megosztják, hogy kutatásaik során milyen következtetésre jutottak: Vajon az áramszolgáltatók szándékosan és jogtalanul…..
A blog fennállása óta elég sokan megkerestek ilyen-olyan ügyekkel, természetesen elsősorban villanyóra mágnesezéssel kapcsolatban. Először is szeretném megköszönni a bizalmat, hogy nagy számban rendelkezésemre bocsátották az áramszolgáltató eljárásának alapját képező…..
simplee 2011.04.26 13:22:54
@Gioia:
Én úgy tudom, hogy a péceli vizsgálat nem kerül pénzbe. Vagyis a fogyasztónak semmiképpen sem, mert neked kell -ha gyanús a villanyórád- jelenteni a szolgáltatódnak a problémát. Első körön a szolgáltatód alvállalkozói mennek ki mérni, ha eltérést tapasztalnak, ők hivatalból automatikusan elküldik a független igazságügyi vizsgálatra (Pécelre). Ami neked pénzbe kerül az intézkedés kezdetekor a szolgáltatónak befizetett óra felülvizsgálati díj, amit -ha beigazolódik, hogy hibás az órád- vissza is kapsz.
Ez az összeg szolgáltatónként változik, kb.: 7-8 E forint.
Viszont ha csak a gyanakodsz, mert pár ezer forinttal több a számlád a tavalyi évhez képest, úgy javaslom vegyél egy másik villanyórát egy villamossági boltban, azt mellé bekötheted és összevetheted a két mérést. Ez 3-4 e forintodba kerül és folyamatosan tudod ellenőrizni a szolgáltatód.
simplee 2011.04.28 09:50:06
@RaveAir: Nem tudom @RaveAir. Én az "ügyem" közepén járok. Örök idealistaként bízom benne, hogy jogállamban élünk. Ha elveszik az illúzióimat, dühödt vadállattá válok. :)
Egészen biztos vagyok benne, hogy ma este sok embernek kinyílt a bicska a zsebében, ha volt benne. Remélem, hogy nem rendelkeznek sokan ezzel az elmés találmánnyal.  Úgy látszik, hogy a nyári Hír Tv-s adást követően az áramszolgáltatók megtalálták újra a reklám…..
simplee 2010.10.24 17:24:15
Sziasztok!

Új olvasó vagyok, ezért még nem rágtam át magam az összes cikken ami a témával kapcsolatos. A csütörtöki Fókusz igencsak meglepett, mivel én kedden kaptam kézhez egy éves elszámoló számlát 386 ezer forintos csekk kíséretében, ezért az ismerőseim egymás után értesítettek, nehogy lemaradjak az adásról. Azóta, ha lehet - még rosszabbul érzem magam. Megdöbbenve olvasom az írásokat azóta is, hogy ilyen ma Magyarországon előfordulhat. Egyszóval érintett lettem egy olyan ügyben, amiről idáig azt gondoltam, hogy csak másokkal történhet meg. A lakást 4 éve vásároltam, és őszintén szólva nem gondoltam, hogy lesz valaha is jelentősége annak, hogy nem ellenőrzöm rendszeresen a mérőórát. Első ránézésre nem is fogta az agyam a számot fel, 38 ezer forintnak olvastam. Gyorsan előkerestem a számlákat a befizetési bizonylatokkal, amiket viszont rendesen könyvelek. Az éves átlag fogyasztásom kb. 60 ezer forint volt idáig. Ezek után kissé értetlenül hívtam fel az Elmű ügyfélszolgálatát, ahol egy férfi közölte velem, hogy a számlával minden rendben van, majd kapcsolt egy műszakist, hogy felvilágítson arról, milyen elektromos zárlat eheti meg az áramot. Ekkor én már zokogtam, így a barátom beszélt tovább a munkatársukkal. Másnap reggel újra felhívtam őket, akkor még reménykedtem benne, hogy a tegnapi felvilágosítás ellenére ez egy félreértés lehet. Mára rájöttem, nincs félreértés.
Elolvasva az eddigi tapasztalatokat és a májusi cikket arról, mennyire kötik az ebet ahhoz a bizonyos karóhoz a léhűtő irodisták zsíros kifizetése érdekében, én bizony felkötöm a "szoknyámat". Félnivalóm nincs, viszont róluk a gatyát is leperelem ha gyanúsítgatni mernek!