Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Titokmester

22 bejegyzést írt és 21 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
A szellemek és egyéb parajelenségek létezése az emberiség kezdete óta sokakat foglalkoztat, miközben az önmagát racionális lénynek vallók többsége zsigerből elutasítja a szellemek létezését, és különösen szkeptikus az ezzel foglalkozó kutatásokkal szemben. A tudomány és a…..
Hallgatom a Déli krónikát. És mi az 1. számú hír? Magyarország leminősítése, tippelné a nem teljesen hülye, ám a jelek szerint meglehetősen naiv hallgató. (Például én.) Ugyanis az első vezető hír az étkezési szokások! Túl sok sót, illetve zsírt fogyasztunk. Viszont ezt…..
1951 augusztusában John Allen Calais-ben indult el Franciaországot átszelő kerékpárútjára. Alig hagyta el a Bretagne-i Angert, defektet kapott, és mivel nem volt tartalék belsője, elég sok időt a zuhogó esőben kellett töltenie, ahogy megpróbálta megjavítani a kereket. Nem járt…..
 Ufó!?   Ez a kérdés is olyan dolgok közzé tartozik, amely erősen megosztja az emberek véleményét! Egyesek a matematikával próbálják alátámasztani teóriájukat, hogy igen is léteznek! Ugyanis a sok milliárd naprendszer között igen csekély annak az esélye, hogy…..
 Egy várandós hölgy méhében két kis magzat beszélget "- Te hiszel a születés utáni életben? - kérdezi az egyik. - Természetesen. A születés után valaminek következnie kell. Szerintem az itteni életünk arra való, hogy felkészüljünk a születés utáni életre, hogy…..
Egy végzős egyetemista fiú már hónapok óta kinézett magának egy sportkocsit az egyik autószalonban. Tudta, apjának nem okozna gondot, hogy megvegye neki, ezért volt olyan bátor, és ezt kérte magának ajándékba annak örömére, hogy befejezi az egyetemet. A fiú véletlenül…..
Bő egy hónapja hirdettem meg A tudat peremén című irodalmi pályázatot az ezoteriaoldal.hu -n. Maga a pályázat itt tekinthető meg! Amiért most írom ezt a posztot az az, hogy megérkezett az első beküldés! Címe: A sötét lélek legendája  Fantasy kategóriába lett beküldve a…..
Titokmester 2010.11.19 11:08:45
Lélek varázs Kísértés 2010.11.17 02:34:00
 Kísértés     Hatalmas fák között, a sűrű aljnövényzetben lapulok. Nedves moha illatát érzem, rovarok döngenek a fejem körül de nem moccanok. Az elém táruló látvány..... Megbénít.  Kövér izzadságcsepp gurul végig az arcomon, majd államról a karomra…..
 Egyedül a sötétben      Sötét szobában ül az öreg     Valami reccsen     Istenem mi lehet     A hályogos szem a sötétbe mered     Nem lát semmit de tudja, itt lehet     Az öreg…..
Saját verseim Másodvirágzás 2010.10.26 23:34:00
Sokáig voltam egyedül és önmagamRomlottan, közveszélyes, mérgezőKödbezárva tetszhalottanSzomjazó és éhezőDe te felrobbantottad üres perceimÜstökösként tűntél fel az égenLégy árvíz, viharos esőMosd el száradó partjaimSemmi sem maradhat úgy, mint régenDöntsd le…..
Titokmester 2010.11.14 21:50:40
@versiro: Szia!
Ha elegendő beküldés érkezik(30-40), akkor könyv nyeremény várható valamint a nyeremény még attól is függ időközben milyen szponzorokat találok!
A 2005-ben elhunyt II. János Pál pápáról elnevezett sörözőt nyitottak Róma központjában. A GP2-t (II. János Pál olasz nevének, Giovanni Paolo II. rövidítése) Róma főpolgármestere október elején avatta fel, de a hivatalos megnyitóra csak a napokban kerül sor. A pub egyelőre…..
Titokmester 2010.11.13 17:04:28
@Pitypalatty úrfi: A sex bűn. Ajjaj :)
Úgy látom ha meglátom a bűn szót rögtön bajba vagyok!
Hajlamos vagyok ilyenkor azt feltételezni, hogy sokan azt gondolják akkor lesznek jó keresztények ha mindenre ráhúzzák amit ő maguk nem tesznek vagy nem tehetnek, hogy bűn! Ez a szemlélet ami taszít! Taszít mert nem jóérzést érzek mögötte hanem nem is tudom, sokszor képmutatást, sokszor butaságot! Nem tudom hogyan lehet ilyen szemlélettel egészséges, boldog életet élni?
Tényleg nem szeretnék soraimmal senkit megbántani!!!
Ezért kérdeztem valahol, hogy mi is a bűn?

Mi az hogy eredendő bűn? Nem hiszem, hogy az ember azért születik erre a földre, hogy életét a semmiért vezekléssel, könyörgéssel töltse és azt hangoztassa egész életében hogy bűnös!

Ez nem isten hanem az egyház filozófiája!
Az egyház kezébe a bűn és a bűntudatkeltés a legnagyobb fegyver és kényszerítő eszköz, hogy az emberek kövesék és fizessenek neki!

Nem gyűlölködöm csak átlátok a szitán! Elhitették az emberekkel, hogy ahhoz hogy, kapcsolatban legyünk istennel, hogy a "bűneink alól feloldozást kapjunk ahhoz szükség van papokra és az egyházra.
Na ebben nem hiszek!
Titokmester 2010.11.13 21:08:52
@Zolika1979: Kedves Zolika! :)
Úgy látom ma egy kicsit, "harapósabb" kedvedbe találtalak!

"Rosszindulatú hazugság amit összeirkálsz az egyház(ak)ról."

Na ez kicsit erős volt! De semmi gond :)
Szép tőled hogy kiállsz az egyház(ak) mellet!
Ezzel meg én nem vitatkozom!

"Tőlem aztán...
Ha nem hiszed, aligha lehet meggyőzni az ellenkezőjéről.
Kár érte."

Ez meg kicsit úgy hangzik mintha azt írtam volna, hogy nem hiszek istenbe, holott csak azt mondtam, hogy nem hiszem az emberi közreműködés szükségességét!

Végezetül elnézést kérek az előző hozzászólásért!
Valóban kissé nyersen fogalmaztam!
Kár hogy nem értjük egymást!
Egy bölcs vallomása   Írta: Ayurvéda portál    Egyszer egy ember elment egy messze földről híres bölcshöz, hogy érdeklődjön saját mostoha…..
Most találtam itt:  http://mandiner.blog.hu/Telitalálat az időpont is...És ez a párt magát kereszténynek hazudja!..
Titokmester 2010.11.13 18:00:38
@Vincenzo90: Egyetértek!
 Egy lélek születése   A végtelen űrben semmi sem moccan Nincs por nincs hamu a vákuumban Idő sincs, mi telne, vagy múlna Így a semmibe némi változást hozva Valami még is csak egyszer felsejlik Nincs alakja se iránya, de a semmin átsiklik Valami épp a semmiből születik…..
Vajon pozitívan gondolkodunk? Biztos, hogy gondolatainkkal azt a végeredményt fogjuk elérni, amire vágyunk? Miért az ellenkező dolog történik sok esetben, és nem az, amit olyan régóta programozunk? Lehet, hogy van valami, amiről még nem beszélt senki? Igen! Arról, hogy pozitív…..
Titokmester 2010.11.12 00:23:03
Tudom lehetne még sokkal többet is felsorolni de ezek itt a legalapvetőbbek szerintem! Elég valamit pusztán akarni, cselekvésre nincs szükség Pár hét vagy hónap mosolygás elég, hogy milliomos legyél Elég elolvasni a könyvet vagy megnézni a filmet, mert azokban minden…..
Olvasgatva a különböző keresztény blogokat, az egyik bejegyzésben egy - számomra - érdekes gondolatot találtam."Igen, sokszor így érezzük: a baj közelebb van Istennél. A baj látható, Isten nem. A baj hamar bekövetkezik, Jézus pedig ráér, mint Lázár halálakor. Ilyenkor…..
Titokmester 2010.11.07 21:03:05
@Zolika1979: Köszönöm a válaszokat!
Ezek a válaszok már valahogy kézzelfoghatóbbak érthetőbbek! Még véletlenül sem kötekedek, nem tiszteletlenkedni akarok! Valahogy nem tudom megfogalmazni mi van bennem, nem tudom úgy leírni viszonyomat istennel, hogy az közérthető legyen. Kérdéseim ezért tűnnek kötekedőnek!
Sajnálom!
Titokmester 2010.11.07 09:48:21
@Zolika1979: Üdv mindenkinek!
Először én is a következőre szeretnék reagálni: "Olyat kell kérni ami Isten akaratával, parancsaival nem megy szembe!
És azok teljesítve is lesznek." Ez kicsit azt hiszem magyarázatra szorul. ;) A legfontosabb kérés ami felmerülhet egy nem keresztény által olvasva az az, hogy mi isten parancsa? Sejtem a válaszod de kérném, hogy írd le ha nem probléma.

A következő dolog amire reagálnék:
"Isten KÍSÉRTÉSE bűn. (Arra írom ezt hogy ha valaki ellen akarna állni a gravitációnak.)
Nem azért lett teremtve a gravitáció, hogy ellenálljunk neki."
Na ezt picit nehezen emésztem. Sőt azt kell mondanom, hogy ebben a kijelentésben már a vallási fanatizmus jelei is fellelhetőek! Nem szeretnélek megsérteni!

A harmadik dolog pedig a következő.
Több helyen említésre kerül a bűn!
Leírná valaki nekem mi az hogy bűn és ki szerint az?
Előre is köszönöm az okításokat!
Titokmester 2010.11.07 19:23:47
@Zolika1979: Az 1.re válaszolva.
Ne ölj pl. Mózes 3000 embert öletett le a népéből bálványimádásért. Vagy rosszul tudom?
A parancsot azért értem.
Ne imádj faragott bálványt és képet! Minden templom faragott keresztel és szobrokkal díszes freskókkal van tele. Nem én mondok ellent ez tény! Vagy tévedek? Akkor az is bűn mikor letérdelve imádkozik az ember a feszület előtt!
A parancsolat többi része oké. :)
A 10parancsolaton kívül nem igazán tudom mi számít bűnnek.
Pl. nem gondoltam volna, hogy ha le akarom győzni a gravitációt az bűn!
Ezt tartottam már fanatizmusnak :)
Jöhet az áldás! :D
Szösszenetek Leleményesség 2010.11.04 18:40:00
Egy idős ember egyedül élt Idaho-ban. Fel akarta ásni a kertjét, hogy krumplit ültessen, de túl nehéz munkának bizonyult számára. Az egyetlen fia Bubba, aki segíteni szokott neki, börtönben ült. Az öregember leült és megírta neki problémáját. „Kedves Bubba! Sajnos elég…..
Titokmester 2010.11.07 15:55:33
@Maitri: Köszönöm ezeket a szavakat! Fura érzésvolt olvasni most soraidat! Valahogy egyből a lelkemet érintették meg! Mintha a monitor sugározná jóságod amit fizikálisan érzek!

Na ez most elég érdekes lett de elküldöm. Lehet te megérted miről beszéltem most!

Köszönöm a jókívánságot és viszont kívánom!
Aki az ismeretlen a megfoghatatlan feliratú ládát feszegeti előbb-utóbb szembe kerül a kereszténységgel! Évekkel ezelőtt kezdtem feszegetni ezt a ládát. Drága nagymamám, ki sajnos már nincs köztünk, mélyen vallásos istenhívő ember volt! Gyerek koromban rengeteget mesélt nekem a…..
Titokmester 2010.11.07 15:44:17
@Kéry Zsuzsanna: Köszönöm a hozzászólást! Tény hogy más fénybe került a dolog de :)
Azt kell hogy mondjam elképzelésem nincs arról, hogy mi motiválhatta az írót. :)
Mit lehetne tenni, hogy az emberek a hívők nagy része ne istenfélelemből vagy az élet utáni jutalomért legyen hívő?

Talán a probléma pont az hogy túl nagy súly van fektetve a bűnre és a büntetésre és azt mondják élj így és így meg így és utána tiéd a mennyek országa! Ez a két véglet valamint Jézus keresztre feszítése és kínzása ami a legelterjedtebb ismérve a keresztény vallásnak. A filozófia meg....
A kétes eredetű 10parancsolat. Lehet túlságosan leegyszerűsítem a dolgot? :) Jézus példabeszédei oké de eltelt 2000év és nem nagyon hallani napjainknak megfelelő példabeszédeket. Nézd meg a Buddhizmust ami szerintem pont azért kezd elterjedni nyugaton is mert a számtalan tanmese erősíti folyamatosan. A tanmesék valóban tanulságosak és hamar beilleszthetőek az ember életébe. Nem a megfélemlítéssel hatnak hanem az használható igazságokkal amikre azt mondja az ember: Hú ez mennyire így van! Én is így akarom vagy fogom csinálni!
Szóval a tanmesék az ember szívét érik el közvetlenül és ezáltal változtatja meg a szemléletet!

No de azt hiszem túlságosan belemerültem megint :D !

Írj ahová csak szeretnél!
EzóBióÖkó SEGÍTÜNK 2008.06.10 17:14:00
  Sokáig gondolkodtam, hogy ez vicc, vagy teljesen komoly. (Klikk a képre!) Kénytelen vagyok komolyan venni. A nyelvezete, és a speciális helyesírás, olyan komoly tudást feltételez, amit mi - egyszerű halandók - nem érthetünk. Ez talán olyan, mint mikor az orvos hanyag…..
Kiültem a napra egy tollal és egy füzettel. Különös szándék vezérel ebben az írásban. Nagyon nehéz szavakba önteni azokat az érzéseket, gondolatokat amik mostanában fogva tartják az elmém. Ülök a lépcsőn egy épület előtt, ruhámat már átmelegítette a nap, arcomat kellemes…..
Tegnap elmentem vásárolni a ...nnybe. Komoly, ritka mondhatni kulináris dolgokat akartam vásárolni, mint például tojást :D ! Hamar meg is találtam a nagy kartondobozt amibe a tojás szokott lenni de megdöbbenésemre a doboz üres volt! Hihetetlen, gondoltam magamba. Tojás! Mert ha nincs…..
Lassan elérkezik a halottak napja. Egy kis időre a halál az az utáni "élet, lét" kerül a figyelem fókuszába. Kimegyünk a temetőbe, gyertyákat gyújtunk. Emlékezünk. És igen..... Sokan hisszük, hogy még találkozunk elhunyt szeretteinkkel! Meg is érkeztünk az örök…..