Regisztráció Blogot indítok
Adatok
bassil

0 bejegyzést írt és 14 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
(Igyatok KV-t mert hosszú lesz!!)Ezúttal egy újabb sorozat elindítására vállalkozok. Úgy gondolom eddig méltatlanul mellőztük énekes nagyjainkat, abból az időszakból amikor még énekelhető dalok születtek, igényes szövegekkel és hangszerelés mellett.   Hölgyeké az…..
bassil 2011.04.21 18:21:09
@nesze nektek két harmad...:

Kicsit cinikus a komment, látszik, hogy az írója valami kis jólmegmondó-ember. Sőt....nem tudja, hogy böszmeségeket ír zedzone hiányos zenei hátterére utalva, mikor még a fáradságot sem veszi, hogy a szerző korábbi cikkeibe esetleg belekukkantana.
 Tavasz barátunk tegnap túladagolta magát, ezért ma jeges széllel próbálja enyhíteni másnapos fájdalomtól lüktető halántékát. Nem baj, a nyár felé vezető diadalmenetét már semmi sem tudja érdemben meggátolni! Ezért úgy gondoltam posztolok egy kis Rio-i hangulatot. Meg…..
Isten éltesse a Nőket! Ez alkalomból úgy gondoltam vigyék el ők, a nők a balhét. Következik az első párbaj, azaz variációk egy témára!! (taps, ováció) A választott dal az „At Last” 1941-ben íródott egy 1942-es amcsi musical filmhez (wikipédia:), Etta James adta elő…..
Napi Laci Nem kérdés 2011.01.20 08:41:00
Kérdés: hogyan lehet a zenei igényességet megőrizve, felemelő, közösségi élménnyé teremteni a jazzt? A recept a következő: az irgalmatlan zenéhez tégy forró, latinos lüktetést, bossanovás kopogást, adj neki olaszos dallamot és mindezt a legprofibb zenészekkel, bársonyos…..
  Van egy hely, nincs is messze, és még egy távoli galaxisig sem kell elmenni, hogy az ember olyat lásson, ami nem evilági. Mondhatnám, hogy: „Menj az Óperenciához, azt’ ott fordulj el balra”, de az általam bemutatni kívánt zug Szombathely egyik frekventált…..
bassil 2010.10.10 17:43:11
@kifli:

Szerencsére megadatott nekem, hogy olyan helyeken dolgozom és dolgoztam, ahol nem volt lopás. Főleg ellenőrzött szereknél nem. Mindenki magából indul ki. (gondolok itt Birca vásárlómra is).
Megértük, hogy a civilek már nem azzal szekálják anyalapunkat, az Indexet, hogy bulvárosodik, hanem maguk is erre az útra lépnek. Mivel sejtjük, hogy mi motiválja a lelkes aktivistákat, tárgyszerűen számolunk be a kezdeményezésről. A Critical Mass támogatói filmsorozatot…..
Forrás: Weborvos.hu 2008-06-11 11:40   Betiltott étrend-kiegészítők Az országos tisztifőorvos közleménye több étrend-kiegészítő termék forgalmazásának megtiltásáról. Az országos tisztifőorvos közlerményben hívja fel a potenciális…..
bassil 2008.12.02 22:13:05
"...és ha már itt tartunk: mi a helyzet azokkal a 'gyógyszerekkel', amelyek kereskedelmi forgalomban vannak úgy, hogy max. tüneti kezelésre alkalmasak, lehetséges súlyos mellékhatásaik listája viszont meglehetősen hosszú. Miért nem emel szót az ÁNTSZ? Miért engedi az embereknek, hogy az ilyen gyógyszerek szedése mellett döntsenek?!!"

A gyógyszereket és az étrendkiegészítőket ne tegyük egy kalap alá, ugyanis más-más procedúrán mennek keresztül, míg a kereskedelembe kerülnek.

Amikor étrendkiegészítőkről van szó, akkor valahogy mindig a gyógyszerek jönnek a képbe, mint ellenség, pedig nem egy kategória. Nézzünk példát...

Tegyük fel, hogy én akarok egy étrendkiegészítőt, mondjuk barack-koncentrátumot forgalomba hozni... ebben az esetben a hatóság, ami elbírálja a készítményem az az OÉTI lesz, tehát nagyjából az élelmiszerekkel hasonló elbírálásban részesül. A barack-koncentrátum termékemet kifejlesztettem kb fél év alatt, de a hatását NEM KELL IGAZOLNI, mehet a forgalomba. Ettől még természetesen Mári néninek lehet a kedvenc szere és bejöhet neki és ez nagyon jól is van úgy.

De akarok én egy originál gyógyszert is forgalomba hozni, ez esetben az OGYI bírál el, olyan szakmai irányelvek szerint, ami alapján IGAZOLNOM KELL a termék hatásosságát, biztonságosságát... mellékelnem kell a preklinikai vizsgálatokat (pl toxikológiai), klinikai farmakológiai vizsgálatokat (ezres nagyságrendű önkéntesen végzett kettősvak placebo-kontroll vizsgálat pl.), mellékhatáselemzés...stb. A gyógyszeremet kifejlesztettem 10 év alatt, még 5 év mire végeznek a teljes törzskönyvezéssel, beleöltem milliókat és a vizsgálatok végére van 1-2 mázsa dokumentumom az egészről.

Ezek nem mellékes különbségek az étrendkiegészítők és gyógyszerek között. Ennek ellenére én mindig is azon a véleményen voltam, hogy inkább megelőzés, egészséges életvitel... mintsem később gyógyszeres terápia. Lehet jó egy étrendkiegészítő, de akkor az maradjon is étrendkiegészítő és tartsa is be a rá vonatkozó szabályokat.

A Lenkei-vitaminokkal úgy gondolom, hogy az a baja az ÁNTSZ-nek, hogy mint étrendkiegészítő (és ez étrend szó itt kulcsfontosságú) már túl sok anyagot tartalmaz. A túl sok vitaminról nem nyitnék vitát, jelenleg itt tart a tudomány, hogy vannak ajánlott napi értékek, ezek főlé menni kicsivel lehet, nagyon fölé menni már megfontolandó. És itt lehet mindenféle összeesküvéselméletet gyártani, de ez van. Ezeket be kell tartani. Semmi baja nem lenne szerintem az ÁNTSZ-nek, ha nem étrendkiegészítő címen menne a Lenkei-vitamin, hanem gyógyszernek minősítenék..., mert valljuk be őszintén: miért ne? Ott a rengeteg gyógyult, elégedett ember... tessék akkor Lenkei Doktorúrnak végigvinni a hivatalos procedúrát, amiről feljebb már írtam. Ha azokon átmenne, nem lenne gond, az OGYI is kezet csókolna. Azok objektív vizsgálatok, jelen esetben a gyógyultak véleménye az egy örömteli dolog, de nem objektív. Vannak lehetőségek a konkrét hatások hivatalos bizonyítására.

Ez nem fog megtörténni, de ilyen irányú mozgást nem is vélek felfedezni.

bassil 2008.12.03 19:54:06
Nézd, nagyon egyszerű ez az egész. Mindenki azt szed, amit akar, mindenki azt eszik, amit akar... Mindenre van lehetőség. Van lehetőség egész nap hamburgert enni és van lehetőség normális tápanyagokat is vásárolni. Van lehetőség arra is, ha sok vitamin kell Neked, akkor megveszed. És ehhez hozzá kell tennem, hogy nem csak a Lenkei forgalmaz nagy dózisú vitamint... ha a nagy dózisú vitamin kell, akkor mástól is meg tudod venni, aki betartja a szabályokat és nem a tévében hazudozik összevissza a vitaminok legfelső biztonságos dózisáról. szkeptikus.blog.hu/2008/08/11/dr_lenkei_es_a_toleralhato_vitaminbeviteli_szintek

Én teljesen elismerem, hogy Neked segített a készítmény... de ebbe kalkuláld bele azt is, hogy írt 2 olyan könyvet Lenkei, amik nélkül lehet, hogy fele ennyi hatás nem lenne. Ezt pedig úgy hívják, hogy placebo... elhiszed, hogy hatni fog, mert nagyon erős személyiség, ami a könyveiben is lejön. Olvastam mindkettőt amúgy... és ennek hatására majdnem otthagytam a gyógyszerészetet... most már tudom, hogy naiv voltam akkor és ismerem az érem másik oldalát. Szóval nincs azzal gond, ha jobban érzed Magad, de sajnos objektív dolgokat kell kifejleszteni arra, hogy el tudjuk dönteni, hogy melyik anyag miért azt csinálja a szervezetben amit. A gyógyszerfejlesztésben pl ezért van placebo-kontroll vizsgálat... a kísérleti emberke nem tudja, hogy mit kap, de még az orvos sem tudja, aki adja neki... na itt ki van zárva a "hiszek-benne-faktor" többé-kevésbé.

Mindenkinek jogában áll olyan gyógymódhoz fordulni, ami neki jó. Ehhez tegyük hozzá, hogy ami neki jó, az nem biztos hogy másnak is jó. Azért vannak a klinikai vizsgálatok nagy betegszámra bevezetve, hogy nagyjából tükrözze a normál populációt az adott országban.

A mondandóm lényege: Lenkei néhány készítménye megszegett szabályokat. A konkurens étrendkiegészítő gyártóknak ott vannak a hasonló termékeik a polcokon, tehát senki nincs megfosztva a megadózisú vitaminoktól... ezek nem gyógyszertári készítmények, hanem szintúgy étrendkiegészítők és semmi baja nincs az OÉTI-nek és az ÁNTSZ-nek velük... van ilyen is, tehát a "vitaminok ellen kampányt indít a gyógyszeripar" inenntől kezdve döcög kicsit.

Amúgy nagyon örülök a gyógyulásodnak és azt javaslom, ha ez vált be Neked, akkor ne hagyd abba! Neked egyéni szinten az a legfontosabb, hogy jól legyél... és ez megvan hála Istennek, ezért nem is érdemes stresszelned Magad semmi miatt.
bassil 2008.12.03 21:49:05
Nem vagyok szakember a kérdésben, csak az egyik kedvenc területem a prevenció és a táplálkozás. Azért sem vagyok szakember, mert még nincs diplomám, folyamatban van. :)) A szupermarketek polcainak 90%-át tényleg ki lehetne üríteni, de szerencsére megadatott nekünk az a képesség, hogy tudjunk választani a maradék 10%-ból. Az arány nem jó, de sajnos itt tartunk és ez engem is aggodalommal tölt el.

Van egy blogom:
bassil.blog.hu
Ott tudsz nekem írni. (komment vagy chat formájában) A lenkei csomagot egy az egyben reprodukálni, de egy 90%-os megközelítéssel még olcsóbban is kijössz. Ehhez azért még meg szeretném említeni, hogy lehet azonos a tápanyagok mennyisége a készítményekben, de a különböző módon történő gyártási technológia miatt még az azonos hatóanyagú gyógyszerek helyettesítése sem mindig egyértelmű... Szóval, ha igazán szakmai akarnék lenni, akkor nem tudok a Lenkei közepessel megegyező mixet ajánlani. Csak hasonlót.

Ezt a postot nem publikáltam a múltkor, de most mégis úgy döntöttem, hogy publikálom.E mellett nem tudok úgy elmenni, hogy ne álljam meg szó nélkül. Nem szoktam politizálni, de úgy gondolom, hogy ez nem is arról szól. Körülbelül 2 napja mást sem hallok a tv-ben, a böngészőmben…..