Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Doppelskorpion

3 bejegyzést írt és 11 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Résztvevő megfigyelés azElső Magyar Egyetemfoglalás ötödik estéjén Bevallom, eddig eléggé szkeptikus voltam a diáktüntetőkkel. A céljaikkal mindig is egyetértettem, de az eszközeiket kontraproduktívnak tartottam. Ezt a cikket is arról akartam eredetileg írni, hogy teljesen…..
Doppelskorpion 2013.02.16 22:56:01
Dávid!
Lenne néhány megjegyzésem!
"amelyen a magyar politikai élet csaknem összes számottevő szervezete képviseltette magát egy-egy szakpolitikussal. (A főszereplő Magyar Bálint mellett Kunhalmi Ágnes - MSZP, Osztolykán Ágnes - LMP. Karácsony Gergely - PM - hogy csak a legismertebb neveket említsem. Sajnos sem a kormányzat, sem a Fidesz-KDNP nem fogadta el a meghívást, a Jobbikot viszont eleve nem is látták volna szívesen. Erre a legutóbbi kijelentésre a moderátor nagy tapsot kapott.)"
Ez mennyire demokratikus megoldás? Ezek a gyerekek még a bázisdemokráciával is megpróbálkoznak, kikérik maguknak, hogy az egyik oldal ellenzéki pártjai által mozgatott bábfigurák lennének, ugyanakkor, a másik oldalon lévő, parlamenti legitimációval rendelkező pártot meg sem hívják, sőt, kifejezésre juttatják, hogy nem látnák a képviselőjüket szívesen...

Ausztriában, pár éve, volt hasonló tüntetés. Ott, egyértelmű volt, hogy a szervezők a VSSTÖ (a Szocik ifjúsági szervezete) és a GRAS (a Zöldek ifjúsági szervezete), illetve még néhány anarchista, autonóm, stb. szervezet. (Ausztriában, a hallgatói önkormányzatokban, a pártrendszerhez kötődő szervezetek képviseltetik magukat... az ÖH - választások, a parlamenti és önkormányzati választásokhoz hasonlóan kerülnek megrendezésre.)

Eleinte, az oktatás helyzetéről szólt a történet, hamar előkerültek azonban a pártpolitikai, ideológiai témák: legyen kötelező tantárgy a genderideológia, minden szakon! (VSSTÖ-s követelés), Bleiberecht für Alle!, Do you remember Omofuma? (annak a hangoztatása, hogy az osztrák rendőrség milyen gonosz, hogy nem lájkolja az illegális bevándorlókat), sőt: "Alles für Alle!" és még elszálltabb gondolatok...

A Bécsi Egyetem legnagyobb előadótermében füveztek a hallgatók, a tanórák nem voltak megtartva, buli volt.... '68-asdit játszottak a mai fiatalok... és, természetesen nem lájkolták a jobboldali ellenzéki pártokat (FPÖ, BZÖ), de ennek sosem adtak nyíltan hangot, olyan módon, hogy egy parlamenti párttal eleve elutasítanák a párbeszédet... Ezek után nem meglepő, hogy a Jobbik szervezi a "Magyar Tavasz Mozgalom" nevű szervezetet, amely, azokat a fiatalokat kívánja megszólítani, akik a jelenlegi oktatáspolitikai reformmal elégedetlenek, ugyanakkor, attól még nem csapódnak a baloldalhoz.

Ausztriában, az ÖVP-hez közeli diákszervezet, az Aktionsgemeinschaft kritizálta ezeket a megmozdulásokat, pl. azért, mert az ÖH pénzén (amelyeket kötelezően, minden olyan személynek fizetnie kell, aki valamelyik osztrák felsőoktatási intézmény hallgatója), pártpolitikai - ideológiai röplapokat gyártottak, és az oktatáspolitikai témákat a gender- és egyéb hasonló ügyek váltották fel...

Kb. ennyi... illetve, még annyi, hogy az ősszel esedékes, 2013-as parlamenti választásokon, az egyik akkori legfőbb diákvezér, Sigi Maurer (2009 és 2011 közt, az ÖH elnöke), a Zöld Párt országos listáján befutó helyet kapott... Kiváncsi vagyok, hogy a mostani, HaHa-vezetők közül, ki ül pár év múlva a Parlamentben... :)
Az osztrák helyzetet jobbnak, őszintébbnek tartom... egyértelmű a politikai színezet, mégsem exkommunikálják a nem azonos nézetet valló pártot... Magyarországon meg megy az álcázás, ál-civilkedés, ugyanakkor, nyíltan kifejezik az ellenérzésüket egy parlamenti párttal szemben... Ez, akár még nagy öngóljuk is lehet, mert az osztrák egyetemfoglalás nem hozott létre, politikai - ideológiai ellenerőként Osztrák Tavasz Mozgalmat... (aki amúgy, szakpolitikai téren, még egy platformon is lenne velük, csak éppen ideológiailag áll szemközt!)
Mindig is tudtuk, hogy a magyar lányok a leggyönyörűbbek a világon. Gondoltam megosztom veletek is, hogy (szerintem) kik a legszebb kanapészörfös magyar csajok. (Nem néztem át 10 000 magyar CS tag adatlapját, de kb 1 500-at biztosan. Íme sorrend nélkül a hét fős lista. :-). Valamint…..
Doppelskorpion 2012.10.19 23:58:10
@nikita: amúgy meg ez sem genderfüggő... ismerek olyan lányt (is), aki kifejezetten szexuális céllal (is) használta a Couchsurfinget... nem írom le a nevét (se az álnevét, se a valódit)... most már férjezett asszony, de, korábban "radom sex" címszó alatt Couchsurfölt...
Doppelskorpion 2012.10.20 00:16:18
@nikita: Ha tudod, hogy vannak ilyen lányok, akkor már nem stimmel, amit az alábbi kommentodban írtál: " nikita · couchsurfing.blog.hu 2012.10.19. 23:37:22
@Doppelskorpion: :-) a fiúknál azért nem fogom megváltoztatni, mert nem hiszem, h a csajok rájuk szabadulnának, h megkeressék őket! :-) "

;)
Doppelskorpion 2012.10.20 10:30:53
@nikita: Rita! Nem azzal van a bajom, hogy nem írod ki a lányok valódi nevét, hanem azzal, hogy a lányoknak álnevet adsz, a fiúknak meg kiírod az igazi nevét... Vagy - vagy...

Ez amúgy nem trollkodás, baráti / kollegiális alapon mondom, mert, emlékszem, múltkor is írtad, hogy az RTL-esek elkezdték piszkálni a kommentodat... tapasztalt újságíróként mondom ezeket a tanácsokat, mert, ilyen, a tényleges tartalomhoz egyébként tényleg nem kapcsolódó formaságokon, el lehet vérezni jogilag... nemrég kezdtél el blogolással, online újságírással foglalkozni, tehát érthető, hogy pl. "Megvallom, mikor élesítettem álmomban nem gondoltam, h bárkinek csak eszébe jut, h megkérdezze, h Terka helyett miért Bözske a leányzó."...

Amúgy, miért írod, hogy "Kommentelj kérlek a poszt tartalmáról és ne trollkodj itt nekem. Főleg te ne légyszi!" A "Főleg te ne légyszi" tartalmára lennék kiváncsi... ;)főleg én miért ne?! :D
„A magány a legrosszabb. Mert a magánnyal jön a honvágy, az elkeseredés és a feladás, ha nem sikerül minden elsőre, márpedig nem szokott" - írja Tünde mai posztunkban. Egy írás nem csak fiataloknak arról, milyen az, amikor öt náció (magyar, lengyel, pakisztán, indiai, román)…..
A múlt héten mutatták be a magyar mozik Steve McQueen filmjét, A szégyentelent, amelyben a Michael Fassbender által alakított szexfüggő férfi próbál meg együtt élni az addikciójával. Ez a film adta az apropót ahhoz, hogy összegyűjtsük a téma legérdekesebb mozgóképes feldolgozásait. A listában akad…..
Doppelskorpion 2012.03.03 14:12:24
Kimaradtak a műfaj olyan klasszikusai, mint pl.:

Caligula
www.imdb.com/title/tt0080491/
zseniális, európai kultuszfilm, történelmileg hiteles, erősen pornográf és világhírű színészek alakítják a főszerepeket! (pl. Malcolm McDowell, Helen Mirren, Theresa - Ann Savoy, Peter O'Toole, John Gielgud)

Shortbus
www.imdb.com/title/tt0367027/
kortárs amerikai alkotás... a lényege, hogy fajtól, csillagjegytől, nemtől függetlenül megy benne a gruppenszex, a főszereplő pedig egy olyan szexuálpszichológus nő, akinek még sosem volt orgazmusa.
A múlt héten egy busznyi magyart hagytak Krakkóban, néhány napja több mint öt órát késett a járat, Bécsből hazafele jövet az utasok fizették a benzinpénzt. Közben az egyik sofőr a benzint lopja, a másik sztrájkol, mert fél éve nem fizették ki. Mi történik az…..
Doppelskorpion 2011.12.23 17:55:36
Az Orange Ways vagy más írásmód szerint Orangeways problémáiról, a bécsi magyarok levelezőlistáján, a legendás WU-listán, már nagyon régóta és gyakran szó esik... (A Volán és a MÁV mellett ugyanis ők üzemeltetnek a Budapest - Bécs vonalon járatokat.)

Én még sosem utaztam velük, ugyanis már régóta ismerem a Student Agency nevű brünni busztársaságot... Az egész koncepciót (forró italok, stewardkák, stb.) tulajdonképpen tőlük szedték a narancsosok, legalábbis régebbi a cég, és a koncepció ugyanilyen... csak a szlávok ;) profin csinálják...

Korábban heti rendszerességgel ingáztam Bécs és Brno közt, illetve sok más desztinációra is utaztam már velük, Budapestről vagy Bécsből!(Koppenhága, Stockholm, Berlin, Ruhrgebiet, Stuttgart, Prága, Brno, Ostrava, Olomouc, Pozsony, stb.)...

Összesen egyszer volt velük malheur, mégpedig, amikor Stockholmból jövet, valahol, valószínűleg Östergötland megyében, lerobbant a busz és órákig kellett várni (összesen 2 utas volt Stockholmból + a sofőr), és majdnem úgy kellett megoldani a szitut, hogy az osloi járat kerül egy nagyot Göteborgból, hogy elvigyen minket, de végülis sikerült újra beindítani a busz elekronikáját, és egy, mindkét buszjárat normális útvonalán fekvő, dél-svédországi állomáshelyen találkozni a másik járattal, tehát megoldották a problémát, és még akkor sem hagytak volna ott a semmi közepén, ha nem sikerül beindítani a buszt... (A stockholmi járat azóta már megszűnt... de az osloi üzemel... tehát, ha valami nem éri meg, akkor megszüntetik, na de nem így...)

Úgyhogy, ha valahová megy a Student Agency (vagy esetleg a Volán), akkor nem is teszek próbát másikkal... (Hanem max. átszállok Brnoban vagy Prágában, ha nem közvetlenül Bp-ről tudok így menni...)
"Magány mint barát... Szeretem a Magányt,de a magány is engem:Megsímogat, mikor forr fel a vérem,csak, hogy tudjam: A csillagok lerúghatatlanok.Mikor más könnyes szemmel látna, Ősötétbe borít, láthatatlaná tesz:Ne látszodjon az évek aszalta női test, mert: A vég a…..
Nem igaz, hogy a médiatörvény megalkotásába nem vonták bele a médiaszakmát, világosan különváltak viszont a politikai és a szakmai elgondolások. Ennek így is kell lennie, mégsincs rendben minden. Egy hosszú írás arról, hogyan dolgoztunk együtt, milyen erényei vannak a…..
Doppelskorpion 2011.01.14 16:28:24
@ern0: az is érdekes kérdés, hogy mondjuk pl. szlovák állampolgárságú magyar előadók, magyar nyelven előadott dalai magyar dalnak veendőek-e a törvény / ORTT - jogutód szerint vagy sem...
Bálnavadászat pro és kontra ( Modern és tradicionális ; Grindadráp – avagy a gyilkolás művészete)  Modern és tradicionális Ólavur Sjúrđaberg Leirvikben él. Leirvik nyolcszázas lélekszámú falu a Feröer-szigeteken. Főállásban tanító a falusi általános…..
 Maria Meinhardsdottír – Elvakítva Üresen, de már gondolatoktól telten Csöndben, de zajtól zsongó fejjel Üresen Csend. Mosolygó csend. És nem éred el! De hiszen el sem akarod érni?! De belül égő szárnysusogás súg gúnyosan: már mióta hallhatnád de nem hallod! Nem…..
Posta Ákos István – Ismeretlen európai miniállamA Feröer-szigetek Történelem és politika. A Feröer-szigetekről talán csak a skandinavisták és a filatelisták hallhattak valamit is, hiszen nem túl ismert államocska ez. Hihetetlenül széles körű autonómiával rendelkező…..