Regisztráció Blogot indítok
Adatok
katonazoli

11 bejegyzést írt és 2 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Két könyv, szerintem rokonok – az egyik viccesebb és ártatlanabb, a másik nagyon kegyetlen. Nem pop, nem zajok. Könyvek. Két olyan könyv, amit szerintem nem szabad kihagyni. Ja, asszem, hogy most divatosak is. De ettől még nagyon jók. (Dragomán György: A fehér király, 2005 +…..
Minden belőle indult, ami a rakendróllt illeti – két hónapja meg véget ért. Nem halt meg senki.(Hobo Blues Band: Halj meg és nagy leszel! – Greatest Hits, 2011 + Hobo Blues Band búcsúkoncert, 2011 február 12.) Tavaly nyáron a Kispál és a Borz hagyta abba, idén februártól…..
A király beszéde egy kibaszottul jó film – ezt a jelzőt akarattal, alaposan átgondolva írtam ide. És nem véletlenül.(Tom Hooper: A király beszéde – The King’s Speech, 2010)Sokan fanyalogva fogadták, hogy az idei Oscar-gálán A király beszéde című angol film vitte…..
(Hegyi Iván: Magyarok NAGY pályán, 2010)Ezúttal nem zene, nem pop, nem csajok, nem zajok, nem film – most egy könyv, mégpedig fociról. Magyarról, arról a NAGY MAGYAR FOCIRÓL, ami egykor volt, ma már nincs. Aki szereti a focit, az bizonyára szeret is róla olvasni. Pláne ha magyar,…..
Két román dokumentumfilm – az egyik a másikból következik. Egyik a „fődéstyéptről”, a másik pedig az utána jövőkről. (Andrei Ujică: Nicolae Ceauşescu önéletrajza – Autobiografia lui Nicolae Ceauşescu – 2010 és Alexandru Solomon: Kapitalizmus…..
Mondják, hogy egy rajongónak nem kell magyarázkodnia, mert az olyan dolog, hogy csak úgy, izé, van. A következő hosszabb írást valamikor tavaly tavasszal készítettem, igénybe véve régi újságokat, egykori határidőnaplókat és természetesen az internetet. Összeállítottam azt,…..
(Kispál és a Borz: Napozz Holddal, búcsúkoncert, CD és DVD, 2010)Valamikor december közepén írtam utoljára ebbe a blogba, mert mittudomén, valahogy nem jött. Inger lett volna, mert nap nem telik el úgy, hogy ne hallgassak, olvassak, lássak valamit. Most nekirugaszkodom, hátha evés…..
  A Hobo Blues Band letette a lantot, kész, volt két búcsúkoncert, szevasztok. A Lángoló Gitárokon lehet olvasni a koncertről hangulatjelentést, rajongók osztják tovább a fészbukon, ott kellett volna lennem.   Most valami elbocsátó szép üzenet kéne,…..
Quimby - Kicsi ország (Tom-Tom Records) Öt év után december 16-án, tehát holnap jelenik meg hivatalosan a Quimby legújabb stúdióalbuma Kicsi ország címmel. A lemezt legkorábban Budapesten, az Almássy téren található Musicland lemezboltban lehet majd megvásárolni a holnap este 18…..
katonazoli 2010.12.15 20:41:38
(Quimby: Kicsi ország, 2010) A tavalyi két két középlemez (Ajjajjajj, Lármagyűjtögető) után a Quimby egy teljesen új nagylemezt hozott ki ez év végére, a Kicsi ország december közepén jelent meg. Nem váltja meg a világot, a Kilégzés (2005) szintjét nem hozza, de attól még…..
(Rendészet, nyelvészet – Poliţist, adjectiv, rendezte: Corneliu Porumboiu, 2009) A román filmrendezők fiatal generációjának újabb sikerfilmje a kisvárosi rendőr vívódására felépített alkotás. Nemcsak idehaza, hanem külföldön is egyre jobban értékelik Cristian Mungiu,…..
(Kiscsillag: Örökre szívembe zártalak, 2009)Lovasi András másik zenekara (hobbizenekart most már nem írnék, mert az anakronisztikus volna két lemez után), a Kiscsillag 2009 tavaszán adta ki Örökre szívembe zártalak címmel második stúdiólemezét. Bár néhány szám már ismert…..
(Joseph Heller: Gold a mennybe megy, 1979)Joseph Heller jól ír. Illetve írt - sajnos. Ekkora közhellyel illik indítani egy olyan blogot, ami könyvekről, filmekről, lemezekről, koncertekről szólna. Néha szoktam olvasni blogokat, de általában megunom azokat - szerintem így lesz ezzel az…..