Regisztráció Blogot indítok
Adatok
hóvirág

6 bejegyzést írt és 0 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
ezoteria vázlat 2007.09.06 13:57:00
   Függetlenül az eredetétől, az ogham nem csupán a feliratok jelentésére korlátozódott. Ez a szóbeliségben megmaradt kelta bölcsesség őreinek, a filid-nek nevezett jövendőmondó költőknek az eszköze volt. Ezeknek a jövendölő-regélő költőknek az volt a feladata,…..
ezoteria Ogham (ejtsd. ojam) 2007.09.05 17:21:00
A Wikipédiából, a szabad lexikonból.Az ogham ábécéAz ogham (ejtsd: ojam) – vagy beth luis fearn, vagy beth luis nion – egyes, kelta nyelveket beszélő népek ábécéje volt, melyet eredetileg feltehetőleg fába véstek.Eredet Az ír mitológia szerint az írást Oghma, az…..
       Eredet     Nem tudjuk, hogy ki találta fel az ogam-ot. A hozzáférhető ősi források három mitikus szereplőhőz kötik az eredetét. Fenius Farsaidh, egy szkítiai király, aki számos ír legendában előfordul. Egy 11. századi forrás szerint…..
ezoteria Derek Hyatt az ogamról 2007.09.05 14:13:00
Derek Hyatt, a festőművész és sámán szavaival: Az ogam a rovások abc-je. Függőlegesen, vízszintesen, átlósan, egymagukban vagy csoportosan. Zenejelölési rendszer, a hangok vizuális megjelenítése. Ezek a hangok nevekké, történetekké és néphagyománnyá váltak. A történelem…..
ezoteria bemutatkozás 2007.09.05 13:39:00
Egyelőre egy általunk lefordított könyvecskét szeretnék megismertetni a kelta betűjóslás iránt érdeklödő olvasóinkkal. Caitlin Matthews munkáján kívül sok más forrásra is támaszkodunk de reményeink szerint a bőséges jegyzetanyag nem fog az olvashatóság rovására menni.…..