Regisztráció Blogot indítok
Adatok
prampiup

0 bejegyzést írt és 4 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
A pannonhalmi polgármester                       és öszödi beszéde   Pannonhalmi polgármester öszödi beszéde az eltüntetett pénzekről (+videó) www.hirszerzo.hu Esztergályos Ildikó    2010. október 11.…..
prampiup 2010.11.03 14:05:17
Úgy látni, Pannonhalmán megállt az idő.
De inkább visszafelé jár.
Ekkora törvénysértés gyanú ritkán kerül nyilvánosságra, főleg egy polgármester szájából.
Azt nem értem, miért hallgat a nép. Miért tűri, hogy törvénytelen eszközökkel irányító vezetői legyenek? Ha majd egyszer az ő érdekeit, jogait sértő intézkedést hoz, akkor is ennyire csöndben lesz minden érintett? Azt is így tűri és elnézi?
Ki lehet ez a Bagó Ferenc?
Mit tudhat? Ki állhat a háta mögött? Mi minden lehet még a páncélszekrényben?
Törvényszerű, hogy ilyenkor kártyavárszerűen el kezd összedőlni minden.
Csak idő kérdése az egész.
Ezt az ügyet szőnyeg alá lehet seperni, de a szőnyeget egyszer, majd újra és újra valaki fel fogja emelni.
Ha nem intéződik el ez az ügy a jog és a közvélekedés oldaláról megnyugtatóan, akkor Pannonhalma teknősbékaként vagy csigaként fogja magán vonszolni e szégyenfoltot.
Azon elgondolkodtam, hogy talán egy ex-albán típusú település lehet. Ahol a szeretett vezér az mindenható, bármit tesz az a jó, bezárkózunk, megmutatjuk, hogy mások véleménye nélkül is lehet, senkinek semmi köze a belső dolgainkhoz. Az ellentétesen vagy másként gondolkodók sorsáról nem is beszélve. Lehet, hogy még ez is eljön?

Azt tanácsolom, hogy az értelmiség és mindenki, aki érzi ennek a tehernek súlyát, lépjenek fel ellene, mert ez ellentétes a demokráciánkkal és a közerkölccsel. A jogot már meg sem említem, mert annak útját már másnap lendületbe kellett volna hozni.

Pannonhalma egy szerethető kisváros. Politikusai nem. Lakosai pedig most bizonyíthatják, melyik körbe tartoznak.
Kedves szemmártoniak, legyetek bölcsek!
prampiup 2011.02.10 16:47:42
Megnyertünk egy pályázatot!
Mit nyert vele a város polgársága?

Pannonhalma jelen képviselői és első embere mindent kilóra, négyzetméterre, betonköbméterben és ígérethalmazban mérnek, megspékelve egy kis fenyegetéssel.
Teljesen elsikkad a szellem, az ember, a humán érték.
Városunkban olyan rejtett kincsek vannak, amit a felszínen tapogatódzók el sem tudnak képzelni.
Elárulok még egy titkot. Mindez mozgósítható is lenne.
De nem így!

Lehet itt új iskola, felújított városközpont, betegellátó, szálloda, termál komplexum, stb, de mindez teljesen felesleges, ha a kreativ tőke szunnyadóban marad.
Tovább nő az elvándorlás. De ami talán még rosszabb: tovább nő az itt élő értelmiség és kreatív, igazán jó szakértelem passzivitása.
Ezt a problémakört nem látja a város. De ez ősrégi probléma is egyben.

Tessék megnézni kik vannak a képviselő-testületben és ki a polgármester!
Minden tisztelet az övék, mert vállalták és teszik a dolgukat. A szavazói hajlandósággal bíró választópolgárok pedig megválasztották őket.
De valóban ők azok, akik kompetensek a város vezetésére, irányítására?
Ők azok, akik alkalmasak arra, hogy a vagyonunkról döntsenek?
Ők azok, akik alkalmasak arra, hogy a jövőnket meghatározzák?
Ők azok, akik az utcán jártukban-keltükben megsüvegelésben részesülnek?
Ők azok, akik azért bírják a város bizalmát, mert emberségből és vitézségből példát mutattak?
Ők azok, akik képesek Pannonhalmából egy prosperáló települést létrehozni?
Ők azok, akik képesek a hihetetlennek tűnő mértékű adóságból formálódó spirált megállítani?

Van Pannonhalmán legalább egy tucatnyi polgár, akik ezekre nemmel válaszolnak és nem állnak meg a "NEM" magukban történő halk kimondásánál?
Vannak Pannonhalmán olyanok, akik ennek az egy tucatnyi polgárnak azt mondanák, hogy "fogjunk össze, próbáljuk meg, mert ennél rosszabb nem lehet"?
Van Pannonhalmán olyan köztiszteletben álló személy, akiben hinni, bízni lehet, aki nem fenyegetőzéssel és hiteltelen ígérgetésekkel szerezte a "bizalmat"?
Van-e olyan személy, akit el lehet fogadtatni az idősekkel is a középkorosztállyal is és a fiatalokkal is? (szerintem van)

Próbáljuk meg úgy szemlélni a várost, mint egy zálogot, amelynek birtoklásához fel kell nőnünk, mert olyan valamit birtoklunk, amit a saját jövőnket biztosító gyermekeinknek kell átadni.

Amíg a hatalmat szimbolizáló betonmonstrumok jelentik a fejlődést, addig ezek a saját ingoványos talajunkba csak még jobban belehúznak bennünket a kiemelkedés helyett.

Azt is tudom feleslegesen írtam le mindezt.
De hátha mégsem………
A Fidesz ahelyett, hogy megszabadulna a csúfosan megbukott polgármestertől, valamiért kiáll mellette. (Fotó: Mitter Balázs/szeretgom) Három dolgot biztosan megtudhattunk a tegnapi, Lázár Jánossal készült Magyar Nemzet-interjúból. Az első, hogy a Fidesz vezetősége végre…..