Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Kültelki Mágus

148 bejegyzést írt és 36 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Nem a focisták a leghülyébb szereplői a magyar labdarúgásnak, fedeztem fel örvendezve péntek este nem sokkal hét után. Ekkor már néhány perce tartott a 17. forduló pénteki nyitómeccse, amit az európai értelemben vett nemzetpolitika jegyében immár hagyományosan a Duna tévé…..
Barátom, mióta ismerem, Vasas-szurkoló. Ahogy meséli, még a hatvanas-hetvenes évek fordulóján lett az, no, mondjuk akkoriban talán én is az lettem volna, ha élek. De nem, még a hetvenes évtizedet is a megszületéssel és az azt követő első évek önfeledt szórakozásaival…..
Négygólos vereség Hamburgban, négygólos vereség Isztambulban. A Honvédnak az elmúlt években nem volt szerencséje az európai kupákban: a még létező UEFA-ban a Hamburg elleni hazai döntetlen után szaladtak bele nagy vereségbe 2007-ben. Eltelt két év, ismét döntetlen itthon,…..
Ha minden igaz, a magyar foci újra felkerült az európai értelemben vett labdarúgás térképére, olyan nagyhatalmak társaságában, mint Ausztria, Svájc, Bosznia-Hercegovina vagy a német oberligák. Merthogy állítólag mi is belekeveredtünk a nagy nemzetközi focimaffia-összeesküvésbe…..
A nemzeti sportújság, minden futballszurker mindennapi betevője, annak is online kiadása azt írja, hogy november 4-én, szerdán 17.30-kor a csudálatos magyar ligakupa csudálatosnak ígérkező fordulójában DVTK-FTC mérkőzés lesz Miskolcon, pardon, Diósgyőrben; a szombati meccsek…..
Európa-bajnoki bronzérmesek sora, Roberto Carlos személyében egy világbajnok, BL- és Copa America-győztes brazil, valamint Aragónes mester és Daniel Güiza személyében két Európa-bajnok a kispadon – ez vár az MTK-ra szerdán este Isztambulban. Tíz sportújságíró kilenc most…..
A szombati formáját hozta kedden is a Honvéd: a Sturm Graztól otthon elszenvedett 2:1-es vereség után a bajnoki nyitófordulóban a Vasastól is kikaptak, ahogyan Mészölyék két legutóbbi kispesti meccsén, ezen is 1:0-ra nyertek az angyalföldiek. A Honvéd ezzel sorozatban harmadik hazai…..
Becsületszavamat adom, nem vagyok Kaposvár-szurkoló, sem kaposvári – sőt, ahogy így gyorsan végiggondolom, valószínűleg ez az egyetlen megyeszékhelyünk, ahol még átutazóban sem jártam –, de lassan kezdek előbbi lenni. Az a teljesítmény, amit a Rákóczi nyújt…..
Az élvonalbelinek mondott bajnoki labdarugdosgatást azért is szeretem – sok más, arcunkra mosolyt csalogató eleme mellett –, mert 16, magát szakembernek tartó, a magukat szakújságíróknak mondók által is annak nevezett, általában középkorú, joviális úriember hétről…..
Tegnap este, az elődöntőben az olaszoktól elszenvedett 1:0-s vereséggel eldőlt, hogy a magyar U19-es válogatott bronzéremmel térhet haza az Európa-bajnokságról. Onnan, ahová a felnőtt csapat emberemlékezet óta – legalábbis az enyém óta – ki sem jutott. Bár az első…..
„Valóban elköszöntem a klubtól, s a vezetők igen korrektek voltak velem. Sok sikert kívántam az együttesnek, de úgy tűnik, lesz jobb, külföldi lehetőségem” – idézi honlapján nemzetünk remek sportnapilapja, a mi Gézánk mindennapi betevője Bárányos Zsolt…..
Ha jól számolom, már csak hármat kell aludni, és az elsőosztályú bohózat újrakezdődik péntek este egy parádésnak ígérkező Kaposvár-MTK meccsel. Tizenhat csapat nagyjából háromszáz labdarugdosgatója feszül egymásnak, hogy férfias, nemes küzdelemben végigkínozzanak minket…..
A debreceni elektromos műveknél dolgozik valami jó tündér. Tényleg jó, csak lassú, lassabb, mint Juhár Tamás vagy Dragóner Attila a legrosszabb napjain. Vagy egyszerűen csak szadista, mint azok, akik összehozták a vasárnap esti Debrecen-MTK szuperkupadöntőt. Képes volt ugyanis…..
Most aztán tényleg elkezd épülni a jövő sokra hivatott Ferencvárosa. A Sheffield United, majd után az FTC honlapján is megjelent, így most már végképp biztos, hogy a másodosztályú angol klubtól három játékos érkezik a most még másodosztályú magyarhoz. A 22 éves angol James…..
Eddig száz százalékos magyar teljesítményt hozott a nemzetközi kupaszereplés. Első meccsén a Honvéd a félelmetes hírű, nemzetközi porondon már-már majdnem jegyzett kazah labdarúgás életerős képviselője, az FC Zsetiszu Taldikorgan ellen idegenben nyert 2:1-re, ráadásul úgy,…..
Kis pénz, kis foci, nagy pénz, nagy foci – ha nem lőtte volna a visszahúzós gólt a 6:3-as meccsen, ha nem ő lett volna Európa valaha volt legjobb ballábas játékosa, Puskás Öcsi bácsi már ezzel a mondatával is beleírta volna magát az évtizedekig az álamatőrizmus mocsarában…..
Képzeljük el, hogy az angol válogatott egy szombat este az Európa-bajnok görögökkel játszik barátságos meccset. Majd egy másik szombaton azokkal a horvátokkal, akiktől a közelmúltban fájó vereségeket szenvedett (0-2 Zágrábban, 2-3 Londonban). Mindezt úgy, hogy még folyik a 38…..
A sörfociliga 19. fordulója a kutyaütők csapatának összeállításához érdekes tanulsággal zárult (vagyis nem zárult még, mert ma este lesz egy MTK-Diósgyőr meccs): az idegenlégiósok egyre nagyobb hányada szépen, magabiztosan felzárkózik a magyar focisták által képviselt…..
Moldova nélkül a magyar foci irodalom és a Mágus focirodalom-sorozata olyan lenne, mint a mai magyar foci: sótlan, unalmas, szürke. De legalábbis sótlanabb, unalmasabb, szürkébb, mint amilyen. A Lami, a halhatatlan balhátvéd története különösen a szívünkhöz nőtt, egyfelől, mert…..
Hét meccs, nulla pont, 4:17-es gólarány.Így kezdte az idei bajnoki szezont a formálisan, a Sopron kizárása miatt tizenötödik, valójában azonban tökutolsó Tatabánya.Négy meccs, nulla pont, 3:17-es gólarány.Na jó, ebből csak két bajnoki meccs van, a másik kettő a ligakupa…..
A 16 élvonalbeli csapatnak legalább 20 hazai pályája van, és ez így csodás. Legyünk hálásak az MLSZ-nek, ez az igazi nemzeti politika, ez a méltó válasz Trianonra.Mert ugye a Tatabánya és a Paks nem játszhat otthon reflektorok híján, ami itt, az északi sarkkör közelében, ahol a…..
Az NB I-es csapatoknak szervezett Ligakupa tavaszi sorozatában ma játsszák a negyeddöntők visszavágóját. Fociparádék négy pályán, nézőcsalogató esős, felhős, szottyadt időben.A sorozat egyébként szép csendben Vidék kupává szelidült. A negyeddöntőben várhatóan egy…..
Műsorkínálatuk gondos összeállításával megkönnyítették a tévécsatornák, hogy megnevezzem az aktuális Kutyaütők FC-be delegált 11 játékost. Három olyan meccset adtak, amelyek négy csapata akár két lúzerválogatottat is kiadna.A derékhadat ezúttal az Urbányi István vezette…..
Cimborám néhány hónapja néz rendszeresen focit, de azóta mindenfélét, a magyartól az angolig, hogy csak színvonalát tekintve a két végletet említsem. Cimborám nem értő futballrajongó: nem hallunk tőle lelátói okosságokat – amelyek persze a tévéfotelben is születhetnek…..
Ez az igazi csodafoci: százmilliókkal megerősítették az Újpestet, a védelem tengelyébe visszahozták Juhár Tamást, a szakmai munkáért felelős Urbányi István iránt töretlen a bizalom, és mindennek meg is van az eredménye. Elég annyit mondanunk, hogy az UTE legutóbbi két meccsén…..