Regisztráció Blogot indítok
Adatok
BaziErős

0 bejegyzést írt és 17 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Egy nagy példányszámú bulvárlapban lettem figyelmes egy hatalmas terjedelmű cikkre, mely öles betűkkel hirdette: „A TEÁJA GYÓGYÍTJA A RÁKOT”. Akiről az írásban szó van, az egyik kereskedelmi tévécsatorna rendszeresen szerepeltetett vendége, assoc. prof. prof. h. c. mag. dr. T. Dávid.…..
BaziErős 2010.10.25 22:45:00
„A rákos beteg pusztuljon, a biológiai terápiát javasló, világszerte elismert professzor meg takarodjon?" - Ezzel a kérdéssel hirdette meg sajtótájékoztatóját a Nemzeti Jogvédő Alapítvány. A Nemzeti Kávéházban megtudtuk, hogy a kevésbé nemzeti Gazdasági Versenyhivatal Dr. Dávid Tamás és a CoD tea-rendszer ellen folytat eljárást immár több mint egy éve.

Elsőként Gaudi-Nagy Tamás ügyvéd szólalt fel. Elmondta, hogy ebben az ügyben, és így az NJA számára már nemcsak a magyar emberek jogai, de a magyar emberek élete a tét. A GVH 50 oldalas vádirata szerint Nemzetközi COD Rákinformációs és Prevenciós Kutatási Központ Közalapítvány és a COD Kutatás-Fejlesztési Tudományos Kft. megtéveszti a fogyasztókat, piaci magatartása tisztességtelen. A vádakat többek közt azokkal a kiadványokkal is próbálják igazolni, amelyek a gyógyult betegek beszámolóit, a gyógyulásukat igazoló leleteket tartalmazzák.

Gaudi észrevette, hogy ezen a napon a magyar média képviselői távollétükkel tüntetnek.

Dr. Dávid Tamás, a CoD-rendszer kidolgozója dél-amerikai utazásai során fedezte fel a gyógynövényt, amely alapja magának a terápiának. Elmesélte, hogy ezt a rendszert valójában már 600 éve ismerik, és használják a dél-amerikai indiánok, a kínaiak és a thaiföldiek is. Számukra ez a napi táplálék része, étrend-kiegészítő. Egy sámán mondta neki, hogy azért fogyasztják a gyógynövényt, mert ezzel megelőzik azokat a krónikus betegségeket, amelyekben mi szenvedünk életünk utolsó húsz évében. Ennek eredménye látható is, mivel magasabb az átlagéletkoruk és az öregedés jelei sem mutatkoznak rajtuk olyan erősen.

A professzor kitért arra, hogy a kemo- és sugárterápia igen magas profitot termel. Az orvosokat és kutatókat, akik az efféle tüneti kezelések helyett szemléletváltást javasolnak, az ún. „pharma-maffia" megpróbálja ellehetetleníteni, tönkretenni. Televíziós műsorában egy betelefonálótól hangzott el: „Fogd be a pofád, mielőtt mi befogjuk!"

Dr. Dávid Tamást főleg olyan betegek keresik meg, akikről az orvosok már lemondtak. Többnyire áttétes, negyedik stádiumban lévő daganatos betegek. Körülbelül 60-66 százalékuk tér vissza kezelőorvosához hónapokkal később, hogy hiába küldte haza, mégsem halt meg. Később a Pfizer-szakértő Scott Reuben esetét is felhozta, akinek 13 éven át az volt a feladata, hogy kutatási eredményeket és tanulmányokat hamisítson meg azért, hogy a cég gyógyszereit jobban el tudják adni. A szakértő kitálalt, és botrány lett belőle.
Dr. Bardon István ügyvéd elmondta, hogy több eljárással is megpróbálták már ellehetetleníteni Dr. Dávid Tamás alapítványát. Először 2006-ban, de akkor a vizsgálati szakaszban abbamaradt. Kiemelkedően közhasznú alapítványról van szó, tehát feladatai közé sorolja a betegek tájékoztatását a helyes táplálkozásról és életmódról, felvilágosítást ad a betegségek megelőzéséről és - többek közt - a rák gyógyításának lehetőségeiről. Ha nem végzi el a feladatát, az a baj, de ha elvégzi, eljárást indít a GVH. A legutóbbi eljárás 2008 november 17-e óta folyik, több mint 490 napja minden érintett - többek közt osztrák és szlovák - cég ellen, amelyek részt vesznek a forgalmazásban. Ez már önmagában jogsértő, mivel az eljárást kétszer lehet meghosszabbítani 60 nappal, tehát a határidő lejárta után 120 nappal hivatalból meg kell szüntetni. Hozzátette, a versenyhivatal alkotmánysértő módon jár el, mivel nem kért ki szakvéleményt sem a kiadvánnyal, sem a készítménnyel kapcsolatban. (Idézzük a vonatkozó törvényt: „70/G. § (2) Tudományos igazságok kérdésében dönteni, kutatások tudományos értékét megállapítani kizárólag a tudomány művelői jogosultak.")

Gyógyultak is bemutatkoztak. Dr. Andaházy Márta fogszakorvos vastagbéldaganatból épült fel a CoD-rendszer segítségével, annak ellenére, hogy az orvosok lemondtak róla. Ő írt egy levelet a köztársasági elnöknek, amiből idézett is nekünk. Józsa Mihály előrehaladott hepatitis-C-ből gyógyult. Morvai Krisztina ugyancsak kezdeti daganatos betegségből, Payer András zeneszerző leukémiából lábadozott ki a CoD-rendszerrel.

Dr. Váradi Tamás tüdőgyógyász elmondta, hogy Dávid Tamás rendszerét is felhasználja munkája során, és a TBC-állományban jelentős javulás mutatható ki. Elmesélt egy történetet, ami még mindig nem hagyja nyugodni a lelkiismeretét. Évekkel korábban áttétes tüdőtumoros beteg kereste meg őt, mert az orvosok nem tudtak vele mit kezdeni. Megkezdte a kezelést Dávid professzor terápiájával kiegészítve, és életmódváltást tanácsolt. A beteg abbahagyta a rendszeres alkoholfogyasztást is. A tumor és az áttét fél év alatt eltűnt. Ennek következményeként az Orvosi Kamara lehetetlenné tette Dr. Váradi pályafutását, a beteg számára letiltották a szer adagolását. A következő hat hónap után a beteg szövődményekkel, kialakult áttétekkel meghalt.

Morvai Krisztina 2006-ban fedezte fel kezdeti daganatos betegségét. Az onkológián látta, hogy sokan használják CoD-teát. Nehezményezte, hogy az orvosok nem látják el kellő információval, nem tájékoztatják a betegségről, a kezelésről és a lehetőségekről. Ezek hiányában a beteg döntést sem hozhat a saját sorsa felől, így elvész a méltósága.

A tájékoztató végén az egészséges életmódra visszatérve felhívták a figyelmünket a szeretet fontosságára, a családon belüli és az asszonyoknak kijáró szeretet és tisztelet hiányának problémájára."
BaziErős 2010.10.25 22:55:59
"E-mail, 2010-08-29, 19:35

Dilemma

„ ……….Az orvostársadalom, mint minden más szakmai közösség, kialakítja a maga hierarchiáját és, - mint általános emberi tulajdonság -, tagjai kapaszkodnak a ranglétrán, pozícióharcok, hatalomvágy, féltékenység, irigység feszülnek köreikben. A legfelső kör, az Akadémia, tudományos tekintélyt igényel és kap a társadalomtól, kinyilatkoztatásait megfellebbezni nem lehet.

Az orvos több hatósági jogkörrel is rendelkezik, alkalmanként módjában áll dönteni életről és halálról, elmeállapotról, munkaképességről, kezelések jogosultságáról, stb., az egyszerű állampolgár vele szemben kiszolgáltatott.

Az egyes betegségek kezelését protokollok írják elő, melyeket a tudományos körök (a gyógyszeripar megbízásából, irányításával, finanszírozásával - szerk.) dolgoznak ki, az egyes orvos ezektől nem térhet el még akkor sem, ha jobb meggyőződése ezt diktálná.

E protokollok sok esetben támadhatatlannak hitt dogmákon vagy tévhiteken alapulnak. E dogmákat a legfelsőbb körök tagjai hevesen védelmezik, mert megdőlésük pozíció-, ill. presztizsvesztéssel járhat.

Azokat, akik e dogmák helyességét kétségbe vonják - legyenek azok kívülállók vagy körön belüliek - többnyire elhallgattatják, adminisztratív eszközökkel ellehetetlenítik, esetenként jogilag vonják felelősségre.

Ilyen körülmények között az új felfedezéseknek, találmányoknak, hatásosabb gyógymódok bevezetésének kilátástalan a helyzete, aminek kárát - társadalmi ügyről lévén szó – az emberiség látja.

Az egészségügy másik „démona” a profitérdekeltség. A globális gyógyszeripar, hasonlóan minden egyéb tőkebefektetéshez, a minden határon túli profitbevételt célozza meg és ennek érdekében minden lehetséges eszközt igénybe vesz.

Ez a gyógyszeripar elég erős ahhoz, hogy államok törvényhozását befolyásolja, olyan kutatásokat szervez, támogat, ellenőriz (esetenként meghamisít), melyek bevételeit növelhetik.

A világ minden táján nyüzsögnek az orvoslátogató gyógyszergyári ügynökök, akiknek módjukban áll különböző eszközökkel rávenni a kórházakat, orvosokat készítményeik alkalmazására.

Azokat, akik a gyógyszerekből származó bevételek csökkentését eredményező újabb gyógymódok bevezetését kísérlik meg, minden eszközzel gátolni igyekszik ez a nagyhatalmú szervezet.

……Szerencsére nem minden kutató áll a gyógyszeripar befolyása alatt és használható eredményeik - ha lassan is -, de terjednek.

Az előzőekhez hasonlóan dr. Cs. hallgatott arról a magyar találmányról is, mely évek óta létezik, ám bevezetését, alkalmazását éppen a vezető orvosi körök gátolják. Dr. Horváth István sok évvel ezelőtt koleszterin antitesttel képes volt megelőzni az érelmeszesedést, sőt, a már kialakult koronáriaszűkületet is gyógyítani tudta,

Ezt az anyagot számos országban kipróbálták és jó eredményeket regisztráltak, szabadalmára számos vásárlási ajánlat érkezett, ám ő hazánkban kívánja hasznosítani, de eddig sikertelenül.

Úgy hiszem, mondanom sem kell, hogy egy ilyen népbetegségnek számító, vezető halálozási okot jelentő érrendszeri elváltozás felszámolása milyen hatással lenne az ország egészségügyi viszonyaira. Vajon dr. Cs. kiknek az érdekeit szolgálja?

Az elmondottakból az tűnhet ki, hogy kétféle orvostudomány létezik, mindkettőnek kiterjedt irodalma van, amit egymás orra alá dörgölnek. De akkor kinek is van igaza? Nos, tekintve, hogy Szendi Gáborhoz hasonlóan és tőle függetlenül magam is olvasom a különböző nyugati szakcikkeket, igazolni tudom állításait. Következésképp, ha két, egymásnak ellentmondó állítással találkozunk, akkor csak az egyiknek lehet igaza. A kérdés mindössze az, hogy mely kutatási eredményeket fogadjuk el hitelesnek. Talán a gyógyszeripar által szponzorált kutatások eredményeit, a dogmaként elfogadott állítások támogatására kiagyalt kísérleti vizsgálatokat avagy a független és tudományos szempontból kifogástalan vizsgálatokat? A magam részéről az utóbbira szavaznék.

………a manapság protokollszerűen kezelt daganatos betegségek ügye zsákutca. A kemoterápia és sugárkezelés talán elpusztítja a daganatokat, de vele együtt a betegeket is. Az orvosok többsége sem magát, sem családtagjait nem hajlandó alávetni ilyen kezelésnek, sem hazánkban, sem Nyugaton. A statisztikák szerint az ötéves túlélése az ilyen kezeléseknek mindössze 3 - 4 %. Ugyanakkor világszerte terjednek az alternatív és komplementer kezeléseket alkalmazó klinikák, melyek eredményei a túlélés szempontjából legalább 60-70 %-osak.

Az internet bővelkedik a hagyományostól eltérő rákkezelési módozatokban, ezekre nem térek ki.

Hazánkban prof.dr.Dávid Tamás hirdet gyógynövényekből álló teakeveréket és életmódbeli előírásokat gyógyulni vágyó rákbetegek számára, eredményeit világszerte számon tartják ( csak itthon nem ). Ezen a területen alapos szemléletváltásra lenne szükség a daganatos betegségek mibenlétét és gyógykezelését illetően is.

A fertőzéses betegségeket illetően a legutóbbi H1N1 vírusnak járvánnyá történő minősítése a WHO részéről bebizonyította, hogy mekkora befolyása van a globális gyógyszeriparnak még e nemzetközi szervezetre is. (Erről a botrányról nyilván Önnek is értesülnie kellett és igazolja fentebbi állításaimat a gyógyszeriparral kapcsolatban.)…………….”

Tisztelettel

A.V."
BaziErős 2010.10.28 21:05:37
@Szilágyi András: Én is gratulálok, hogy ennyit sikerült kiolvasnod ebből az anyagból. Tisztán látszik az elfogulatlanság. Lehet törölni. nem leszek tőle szegényebb. No de "ne ítélj, hogy ne ítéltess"