Regisztráció Blogot indítok
Adatok
vefE

0 bejegyzést írt és 1 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
  Embermese: nőkről, akiknek nem maradt semmijük Ki tudja elképzelni, hogy nincs semmije? Na, nem úgy, mintha ott állna az Appelplatzon. Hanem csak úgy, a maga egyszerűségében, megalázottságában, elvesztve miden hitét, emberi, női minőségét, testét, az arcát, és minden belső meggyőződését. Minden…..
vefE 2015.03.24 13:55:37
@Cpeti123456:
Kedves Önmagát valószínűleg konzervatívnak gondoló!
A liberalizmusban fontos a szabadság. Az a szabadság, mely nem korlátozza a másik ember ugyanolyan jogú szabadságát, mely nem károsítja meg a másik ember ugyanolyan jogú szabadságát. Ezért a nemtől, vallástól... függetlenül, minden emberre ugyanolyan szabályok és következmények megfogalmazása, a szabályok betartatása fontos része a liberalizmusnak. A határ átlépése, hogy én megtehetem mert vallásos pasi vagyok, a nők meg a lányom meg alsóbbrendűek, vagy a nem keresztények/nem muszlimok alsóbb rendűek, vagy a cigányok/muszlimok/ vagy keresztény európaiak alsóbbrendűek... az pont nem a liberalizmus része.
Igen a liberalizmus (szabadság, egyenlőség, testvériség) a konzervatív társadalom kritikájaként jött létre, pont azért, hogy ne lehessen a fenti nőkön elkövetett sérelmekhez hasonló dolgokat büntetlenül, következmények nélkül megtehetni. Mert a konzervatív európai társadalomban a hasonló igazságtalanságok nagyon is belefértek (mert boszorkányok, mert csak asszonyállat, mert eretnek, mert zsidó, mert csak egy paraszt…, mert csak egy szolgálólány). Azt értem, hogy zavar, hogy egy konzerv egoista pöcs gyermeki szintjén nem bírja a kikosarazást, és gyomorforgatóan reagál. De mért pont a liberalizmust hozod fel?
A liberalizmusban a Szabadság hogy ugyanolyan szabadságod legyen, mint az Uraknak; Egyenlőség, hogy ugyanúgy az Urakat is elítéljék, ne csinálják büntetlenül… és Testvériség, gyakorlatilag az egész társadalmunk szolidaritása, a társadalombiztosítás, táppénz, kórházi ápolás mely nem az Urakat védi épült ki ennek szellemiségében, és sok konzervatív személy élvezi jótékony hatását.
Akkor konzervatív a fenti nőkön elkövetett cselekedet? Nem konzervatív. Ha megtűri a társadalom, mert az ottani értékek és hagyomány szerint ez belefér, akkor sajnos lehetséges. Viszont a tudomásom szerint nem lehet ezeket a cselekedeteket levezetni a Koránból… gyanús hogy egyszerűen csak a nők jogai vannak háttérbe szorítva. Akkor viszont pont a liberális értékek kiépítése védené meg ezeket a nőket. A konzervatív válasz erre ott: savat neki!